Omdömen

3.1
Baserat på 18 omdömen och 133 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 dec 2023

Dålig skola

Som elev på denna dåliga skola får man inte äta sig mätt hamburgare = tegelsten. Man får endast ta 5 köttbullar behöver minst 25 för att klara av alla konstiga elever med massa dumma frågor. Alla lärare beter sig som 90+ sura hela tiden och lata varenda lärare dricker kaffe och då vill man ta livet av sig när man ska få hjälp.
Förälder / Vårdnadshavare
12 sep 2023

Ostene

skola brad men bra family in min klas till jag man
Elev
31 aug 2023

myket bra har gåt i 2 år

har dysleksi och får mycket hjälp av lärare och tyker systemet med steg takt är super bra och hjälper mycket bå man kanske är bätre på ett ämne och sämre på de ena
Föredetta elev
2 apr 2023

Förfärligt

Kunskapsskolan är en mycket dålig skola. Lärarna har sagt kommentarer som inkluderar mycket skeva och nedtryckande åsikter. Kände mig inte alls säker i skolan. Lokalerna var också dåliga och det var flertal hål i väggarna.
Föredetta elev
2 apr 2023

Lyssna på mig, börja inte här

Hemsk skola! Lärarna är manipulativa, orättvisa och allmänt konstiga. Sexistiska kommentarer har lagts. Finns typ två bra lärare men mer än det gör det inte. Skolan är mer likt en sekt än en skola och nu när jag gått ut ser jag hur skev tiden på Kunskpasskolan Täby var. För erat eget eller ett barns bästa, börja inte här.
Elev
28 maj 2022

Undermålig pt 2

Jag och min kompis skrev tidigare ett omdöme med titeln "undermålig" men vi glömde lägga till några saker. När lärare är sjuka anställer skolan inga vikarier utan klasserna får sitta ensamma i klassrummet och jobba. När läraren sedan kommer tillbaka gör de absolut ingenting för att eleverna ska få ta igen det de missat under tiden läraren var borta. Detta orsakar på lång sikt kunskapsluckor och på kort sikt dåliga betyg då provet fortfarande har frågor på det eleverna skulle lärt sig när läraren varit borta. Det har hänt att lärare varit borta en halv kurs (no) och sedan kommit tillbaka och lagt ett prov en vecka senare. Vet ej hur det är nu men förut var det mycket problem med att no lärare flyttade deadlines. Exempelvis har det under hela kursen varit bestämt att en uppgift ska vara inlämnad tex fredagen vecka 18, sedan kommer man till skolan måndagen samma vecka och då står det på tavlan "inlämning idag kl 16" utan att tid ges under lektionstid för att färdigställa arbetet.

Svar från Kunskapsskolan Täby

Hej,
Tack för din utförliga återkoppling. Vi förstår att du har både positiva och mindre positiva upplevelser av skolan. Eftersom du har många åsikter om vad som är bra och vad som kan förbättras föreslår vi att du kontaktar din handledare eller skolans rektor. Om du vill påverka vad som sker på skolan kan du också engagera dig i elevrådet. Lycka till!
Elev
28 maj 2022

undermålig

Vi kan börja med det positiva med skolan:
Om man har särskilda behov (svårigheter) finns det anpassningar att få, detta har också gjort att många med speciella behov söker sig till skolan, på gott och ont. Om man har väldigt lätt för sig är systemet bra, fast bara om man är högpresterande. Annars tappar man all motivation. Anpassningar finns att få i matte och mattelärarna är fantastiska men det är betydligt svårare att få anpassningar i de andra ämnena om man har lätt för sig i dom. Då gäller det att jobba sig upp, något som är lättare sagt än gjort om man inte är högpresterande. Maten är ok.
Nu över till de negativa aspekterna;
Även fast (nästan) alla lärare är snälla är inga av dom (utom mattelärarna) bra. Stimulansen i skolan skulle kunna klassas som bra eftersom man alltid är sysselsatt med tanke på att det krävs ca 2 timmar hemarbete varje dag för att nå högre än D i so och no ämnena. I exempelvis svenska fås inga genomgångar av hur man ska anpassa sig till olika texttyper utan man får en youtubetutorial på några minuter istället. Eftersom hur högt man ligger i stegen är en mycket stor del i vilka betyg man får krävs det att man jobbat på en A nivå sedan flera år tillbaka för att kunna uppnå en A nivå i betyg . Det är därför nästintill omöjligt att höja sina betyg. Utöver detta slösas det bort 45 minuter varje dag på att ha morgonsamling (gäller även högstadiet). Under morgonsamlingen tvingas eleverna göra inlämningsuppgifter som inte betygsätts (som de även förväntas jobba med hemma och på raster). Om du vill gå på en skola där du kan skaffa många roliga vänner är ks inte rätt för dig eftersom den drar till sig en hel del skumma personer. Positivt är dock att det inte finns en statushets/snobbig kultur på kunskapsskolan som det finns på många andra skolor och eftersom det går så många skummisar där är klimatet ganska accepterande. Skolan har även en hel del ordningsregler som gör att vistelsen i skolan blir ganska onajs. Exempel: Man får inte under några omständigheter lämna skolområdet under raster, inga mobiler under hela dagarna, man får inte prata på rasterna ( det finns ca 5 bänkar att ha rast på som ligger utanför klassrum så att man har kul stör undervisningen). Man blir ofta ombedd att "gå in i ws" när man har rast för att lärarna anser att man låter för mycket. Att det inte finns utrymmen att ha rast på och att man inte får ha mobilerna har lett till att folk har rast i utrymmen man ska plugga i. Detta haer orsakat en katastrofal arbetsro. Om man ska tvinga kvar eleverna på skolområdet under rasterna (utan mobiler) bör de iaf ha utrymmen att ha rast och umgås med varandra på. Det är snus på alla väggar i skolan och folk som har spenderat hela sin högstadietid på kunskapsskolan har antagligen blivit lite konstiga och kommer att ha svårt att passa in och klara sociala situationer i gymnasiet. Att klimatet är så accepterande är visserligen skönt men man kommer undan med att göra avvikande saker (socialt) så pass mycket att man inte lär sig sociala koder och att passa in, detta orsakar sedan svårigheter i sociala sammanhang.
Föredetta elev
7 maj 2022

Mestadels dåligt

Gick på skolan i många år. Under mellanstadiet var den rätt bra, bra anpassningar, stöd osv även fast utmaningar nästan bara ges i matte om man inte vill krångla enormt mycket. I högstadiet vill jag beskriva skolan som dålig. Dålig skolmat, knappt någon plats att hänga på under raster ( när man väl var där fick man knappt prata utan att bli tillsagd) , dåliga lärare som planerat utifrån att eleverna ska göra 100 uppgifter i veckan hemma, snarare än på lektionerna. I tex svenska får man inga genomgångar. I ”vanliga” skolor när man ska skriva tex en novell ges det genomgångar och exempel för att ge eleven bästa möjliga förutsättningar att skriva och anpassa sig efter texttypen på bästa sätt, medan i kunskapsskolan får eleverna en kort beskrivning och en youtubevideo på 5 minuter till hjälp. Mycket stressigare än vanliga skolor och extremt svårt att få bra betyg om man inte stressar sönder sig. Ordningsreglerna är lite skumma också. Ingen elev får lämna skolområdet under skoltid (inga undantag för högstadiet) , inte ens under raster och om man lämnar skolan finns det mycket stor risk att skolan berättar för föräldrarna. Man får inte ha mobilen på hela dagen (inga undantag för raster) och det är onormalt hårda regler på det, om man blir påkommen riskerar man hemrigning. Eftersom skolan är till för att anpassa sig efter alla, attraherar den många personer som har svårigheter av olika slag. Detta påverkar ibland de andra, då det finns många med svårigheter som stör lektionerna. Det går i allmänhet rätt många udda människor på skolan och om du letar efter en skola där du kan hitta sköna människor, är det nog fel ställe.
Elev
3 jan 2022

Elev som gått på skolan i 6 år

Har gått på skolan i snart 6 år och har inget större att klaga på. Älskar alla mina lärare och tycker verkligen den personliga handledningen har hjälpt mig extremt mycket i mina studier. Alla lärare samarbetar och det är

Maten har varit till och från med massvis av olika företag men det har blivit betydligt värre och idag är det inte sämre än generell skolmat. Även bra vegetariskt alternativ.

Lokalerna är fräscha och städas ofta, speciellt toaletterna. Det är få elever i varje klass (Max 20) vilket jag verkligen tycker gör skillnad.

Har haft totalt 8 mentorer vilket såklart har påverkat men älskar den jag har idag och finner verkligen det stöd jag behöver. Min parallelklass har bara haft en så jag har verkligen bara haft otur. Ingen annan på skolan haft den upplevelsen.

Man märker att lärarna bryr sig om elevernas bästa och gör mycket för att alla ska göra så bra ifrån sig som möjligt. Det finns ofta flera olika texter att läsa, videos att titta på och presentationer. Uppskattar verkligen!

Klassamanhållninhen har blivit bättre ju längre vi gått där och idag känner jag mig bekväm med hela min årskurs (trots stor rädsla för sociala situationer).

Det sker generella omdömen eleverna får säga vad de tycker om skolan och efter detta kan man upptäcka hur det som har klagats på har försökt fixas. Jag har verkligen sett hur skolan har utvecklats under åren jag gått där och blir glad för de som ska börja nu och få ännu bättre upplevelse än mig.

Det sker mycket aktiviteter vilket förbättrar sammanhållningen och det är också ofta mycket bra arbetsro. Den har dock varierat genom åren. Det är mycket arbete kring jämnställdhet och lika värde. Flera gånger har vi haft veckor med fokus på hbtq, black lives matter och jämnställhet. Tycker verkligen detta är viktigt och nödvändigt!

Rektorn är verkligen engagerad och härlig! Det märks att han bryr sig om eleverna och personalen.

Kunskapsporten (där alla uppgifter ör samlade samt betygen) är fantastisk med mycket enkel tillgång till alla uppgifter och enkelt system för att se senaste bedömningar, skapa planeringar och hålla koll på alla sina uppgifter.

Jag kommer sakna denna skola extremt när jag slutar nian denna termin och uppskattar verkligen tiden jag haft här.

Det förväntas eget ansvar (bra förberedelse inför framtiden) , men du får också mycket stöd och hjälp. Jag rekommenderar verkligen denna skola.

Svar från Kunskapsskolan Täby

Hej! Vad roligt att höra att du trivs så bra på skolan. Tack för din fina återkoppling!
Elev
9 nov 2021

Bra skola för dom som kan ta ansvar

Jag går i åk 9 och har gått här sedan åk 6. Först var jag skeptisk när jag började eftersom att det var ett helt nytt system när mycket hängde på att man skulle planera själv och ta eget ansvar. Men när jag väl kommit in i systemet så tyckte jag att det funkade bättre och bättre och tillslut så blir pressen man kände i början en frihet tack vare att man får chansen att jobba på just det sätt som fungerar bäst för en själv. Jag var sjukskriven hela höstterminen samt en del av vårterminen i åk 7 och stödet jag fick från skolan var otroligt. Jag hade samtal varje vecka på distans med min basgruppshandledare (Mentor) och hade direktkontakt med alla ämneslärare som hjälpte mig så gott som möjligt. Något annat bra med kunskapsskolan är att lärarna inte bara ser ens kunskaper på prov. Utan dom kan snappa upp saker hela tiden som visar ens kunskap vilket gör att det är "lättare" att få bättre betyg. Jag fick t.ex visa mina kunskaper genom att göra en film en gång istället för en presentation då det gjorde mig mer intresserad.

Det finns ju såklart negativa saker också som att det ibland kan bli stressigt när man råkat planera dåligt så man har massa saker i en och samma klump. SÅ jag skulle säga att skolan är bra för de som är bra på eget ansvar eller vill göra sin egen struktur. Ibland blir det även lite stökigt i workshops när massa elever är där samtidigt men då kan man alltid sätta sig i tysta rummet som är ett specifikt rum där ingen får prata för de som jobbar bäst när det är tyst.

Så bra skola ändå, mysig och avslappnad stämning!

Svar från Kunskapsskolan Täby

Tack för din fina återkoppling, vad härligt att du trivs hos oss! Vi arbetar för att våra elever ska lära sig ta ansvar under sin tid på skolan, och tidigare elever säger ofta att de har mycket nytta av att ha fått jobba med att sätta mål och planera sina studier.
Elev
9 nov 2021

RYM SÅ FORT NI KAN

Overall så är skolan bra och lärarna vill elevens bästa och hjälper en att få så bra betyg som möjligt.
Sen beror det också mycket på vilket mentor man har. Min första var trash. Hon höll vid flertal tillfällen genomgånger om hur barn ska gå ner i vikt och när jag berättade för henne att jag hade problem med att äta så sa hon "Jag ösnkar att jag hade ätstörningar! Det är ett så effektivt sätt att gå ner i vikt på!". Hon sa även att folk med down syndrome "ser konstiga ut" och att folk med ADHD och asperger inte kan få vänner eller lyckas i livet... Så om ni får henne som mentor; RYM SÅ FORT NI KAN!! Berättade även för rektorn om detta men han struntade i det fullständigt.
Men förutom henne så är dom andra lärarna bra.
Skulle ändå säga att skolan är bra trots att den gav mig ätstörningar:D
Mvh, traumatiserad elev

Svar från Kunskapsskolan Täby

Hej! Vad roligt att du tycker om skolan och att du upplever att lärarna vill varje elevs bästa. Det du beskriver om din första mentor är verkligen inte den upplevelse vi vill att våra elever ska ha, och vi beklagar att du haft den upplevelsen. Som elev kan det ibland vara svårt att förstå vilka insatser som görs av en rektor när elever framför klagomål kring en medarbetare, men vi kan lova att vi har vidtagit åtgärder kring den situation du beskriver.
Förälder / Vårdnadshavare
7 nov 2021

En jättebra skola!

Detta är kort sagt en mycket bra skola. Jag som förälder upplever att eleverna får ett mycket bra stöd och framförallt har skolan de mest engagerade lärarna och rektor jag träffat på. Alla verkar gilla sitt jobb och sin chef samtidigt som man försöker anpassa undervisningen och stötta varje enskild elev. Jag tror samtalen de har med sin mentor varje vecka gör enormt stor skillnad samt det stegvisa upplägget på undervisningen som passar både den elev som vill gå snabbare fram och den som behöver mer tid. Det negativa är möjligen att det är lite komplicerat att som förälder hänga med i upplägget och jag kan sakna skolböcker, men å andra sidan är det digitala också väldigt bra.

Svar från Kunskapsskolan Täby

Hej! Tack för din fina återkoppling om våra lärare och vårt arbetssätt. Vad härligt att ni trivs hos oss! Vi arbetar hela tiden för att utveckla vår introduktion som ny vårdnadshavare hos oss och uppskattar din feedback. Vi har nu lanserat en föräldrainloggning där man som vårdnadshavare kan logga in på vår digitala portal och följa sitt barns studier, vi hoppas att det kommer göra det lättare för dig som förälder att få en större förståelse för vår pedagogik.
Elev
11 feb 2021

kom inte hit

Det är inte en bra skola lärarna hjälper inte dig.
maten är dålig.
Elev
11 feb 2021

med vänliga hälsningar gargamel

den är helt okej men inte bra skolmat och jag tycker att ph är oanvänd bart och slöseri på tid
Elev
10 feb 2021

nope kom inte hit

snälla fixa systemet och lärarna det är masor av snus överallt och lärarna dricker pepsi max
Annat
10 feb 2021

hiiii

Teachers is very cool and good the best food are here if you dont come here hot potato is coming for you
Elev
23 nov 2020

Bästa skolan!!

Det är en bra skola med ett bra skolsystem. Man får jobba i sin egna takt och sätta upp sina egna veckomål. Är perfekt skolsystem som förbreder inför gymnasiet!! Oh har just bytt matleverantör (hösten 2020) och det är jättebra mat!! Det finns jättemånga bra lärare och i t.ex. matte har man två lärare beroende på vem som förklarar bäst så man förstår (olika för olika elever vilken lärares förklaringar som passar bäst). Skulle verkligen rekommendera skolan, och det finns den bästa rektorn man kan tänka sig som är engarerad i allt och som t.o.m går runt i skolan dagligen och pratar med elever och lärare. Det är små klasser vilket är jätteskönt så det inte blir kaos med en stor klass. De flesta av lärarna har också bra disciplin. Skulle verkligen rekommendera KS i täby!!!
Elev
21 sep 2020

jette bra

det är en super bra skola jag blir inte hotad till att skriva detta

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen