Omdömen

2.4
Baserat på 45 omdömen och 381 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
6 apr 2024

Helt okej och unik skola men dålig NO lärare

Jag har gått i kunskapsskolan sen 6an och jag tycker skolan är okej och är väldigt unikt. Men det finns en nackdel med skolan och det är NO läraren. Det finns 2 styckna en av dom läraren kan vi kalla NO lärare 1.
NO lärare 1 är väldigt snäll, behandlar alla elever likt, hjälper dig med dina läxor, favoriserar ej elever och förklarar på en välförklarat sätt och enkelt sätt medans NO lärare 2 gör absolut tvärtom.

Varför jag ogillar NO läraren 2 är för att hen favoriserar elever, undervisar inte på en bra nivå och hjälper endast hens favorita elever.
Jag har frågat massor med före detta elever som gick i Kunskapsskolan Tumba och frågar de ” vad tycker ni om NO läraren 2?” och de säger att hen favoriserar elever, hjälper aldrig med andra elevers uppgifter och undervisar på en dålig nivå.
NO läraren 2 sa en gång vi skulle få en högre betyg på fysik, kemi och biologi när vi utförde laborationen och labbrapporter. När vi hade skolavslutning så såg jag att jag höjde upp mig på kemi och biologi men dock inte fysik. Jag gick och fråga NO lärare 2 och jag sa ”hur kan jag ha fått högre betyg på kemi och biologi men ej fysik” så kommentera hen ” det var ej tillräcklig för fysik” Haha skojar du? Du sa ju att jag skulle få högre betyg på alla naturvetenskapliga ämnen men tillslut var det ej tillräcklig för fysik?
Hahaha håll till ditt ord.
En gång så var jag i hens workshop och jag frågade efter hjälp hen kom till mig och så fort en av hens favorit elever fråga efter hjälp gick hen direkt åt dem. Väldigt oseriös lärare.

Annars så är kunskapsskolan en relativt bra skola finns massor med trevliga läraren som verkligen vill hjälpa dig förutom NO läraren 2

Men fördelen med kunskapsskolan är SO läraren Sac, bild och slöjdlärarna Madeleine och Diana, idrottsläraren Peter, engelskaläraren Pascal, SO läraren Peter, matteläraren Shadia, och matte läraren Josef. Det finns många andra bra läraren. Men dom, är dom bästa lärarna i kunskapsskolan tumba.
Och om du eller dina barn har dom som läraren eller mentorer så kommer du/dom ha det bra i kunskapsskolan.

Kunskapsskolan skolsystem är unik. EDS och kunskapsporten är bra men det hade varit bättre om dom gjorde att vi kunde ha böcker som källa och veta vilket steg vi lägger i vår arbete istället för att gå till kunskapsporten för kolla på en text om exempelvis algebra eller geometri eller veta vilken steg man är i. Det krävs mycket ansvar i kunskapsskolan. Du bestämmer vilka workshops du vill gå till och vad du ska plugga med under workshopen. Det kan vara en fördel och nackdel för många. Enligt mig tycker jag att det är bra för att det kommer hjälpa dig mycket i framtiden med att bära ansvar för din egna plugg.

I skoltoaletten är det väldigt smutsigt det finns kiss på golvet, toaletten är förstörd och några gånger har handfaten varit förstörd. Kunskapsskolan har väldigt ohygieniska toaletter och det finns massor med smuts runt golvet.

Annars med det sagt, hade jag sagt att kunskapsskolan är en okej skola men det passar ej för alla. Det beror på om du vågar ta din egna ansvar för plugget, boka egna workshops och använda kunskapsporten för veta vilket steg man arbetar på. Om du/dina barn har inga problem med det så tycker jag, att du/dina barn kommer kunna klara av att gå i kunskapsskolan.
Elev
15 feb 2024

......:))))

Jag tycker att skolan e bra men det händer att det blir dåligt prat om personer och mobbning. Skolmaten är fantastiskt bra och arbetsron är superbra! Rekomenderar att personer börjar:)
Elev
29 jan 2024

Denna skola ger massa stress, smutsig och dålig miljö!

Hej! Först vill jag börja med att säga: Om du för nuvarande går på denna skola som jag gör så tycker jag synd om dig.

Jag började på denna skola när jag gick i 5:an och nu går jag i 9:an, skolan har bara blivit sämre och sämre för varje år. Bra lärare som slutar och mycket favorisering kring elever, många som inte ens förtjänar det. Lärare byter slutdatum på uppgifter allt för ofta så att planeringen blir helt fel och det är bara mer stress. Skolan är väldigt ostrukturerad och med elever som tror de är bättre än alla andra och stör på lektioner och workshops. Mobbning och trakasserier är vanligt på denna skola, det finns elever som skriker på random elever i korridorerna och respekten för andra människor existerar inte! Vissa lärare ser och hör när elever är elaka mot varandra och DEM GÖR INGENTING ÅT DET!

Det finns lärare som kommer till workshops bara för att ta närvaro på elever och sedan går därifrån!, det är helt sjukt eftersom att hela kunskapsskolan går ut på att elever ska gå på ws och få hjälp av lärare, men ofta är de inte ens där så att det är omöjligt att få den hjälp du behöver. Det finns även vissa vuxna som jobbar här för en tryggare miljö, men de bidrar till en mer otrygg miljö eftersom att de går runt och är arga på allt och alla utan anledning hela dagarna.

Till sist vill jag bara skriva att jag under mina 4,5 år som elev i denna skola har sammanlagt sett en städare 2 gånger. Denna skola är sjukt smutsig och ohygienisk, ska inte ens tala om hur toaletterna ser ut.....

Hoppas att någon som kan göra något åt detta ser denna recension och tar den på allvar! Tack o hej.
Föredetta elev
23 nov 2023

Dålig recension av Kunskapsskolan

Kunskapsskolan har varit föremål för många klagomål och negativa omdömen, där många elever och föräldrar uttryckt missnöje med skolans inställning till mångfald och inkludering. Skolan har anklagats för att främja en diskriminerande miljö, med rapporter om rasism och homofobi som förekommer inom dess väggar.

Rasism på Kunskapsskolan Flera rapporter har dykt upp om fall av rasism på Kunskapsskolan. Elever och personal har hävdat att skolan misslyckas med att ta itu med rasdiskriminering effektivt, vilket leder till en osäker och ovälkomnande miljö för minoritetselever. Incidenter med rasistiska förtal, mikroaggressioner och partisk behandling har rapporterats, vilket belyser rasismens genomgripande natur inom skolsamhället.

Homofobi på Kunskapsskolan Förutom frågor om rasism har Kunskapsskolan också mött kritik för sin hantering av hbtq+-inklusivitet. Det har förekommit berättelser om homofobiskt beteende bland elever och personal, samt bristande stöd för HBTQ+-individer inom skolan. Detta har skapat en miljö där HBTQ+-studenter känner sig marginaliserade och utan stöd, vilket bidrar till en kultur av utanförskap och diskriminering.

Slutsats Sammantaget har Kunskapsskolan misslyckats med att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla sina elever. Rapporter om rasism och homofobi lyfter fram systemproblem inom skolan som måste åtgärdas omgående. Bristen på effektiva åtgärder för att bekämpa diskriminering har resulterat i en giftig atmosfär som hindrar studentkårens allmänna välbefinnande och akademiska framgång.
Elev
26 okt 2023

VARNING

Den här skolan är skit, vi kan börja med att lärarna tar alla pengar och använder det för deras lön. Vi måste till och med betala för en penna. (vart är skatte pengarna)?

Tänk att den bästa utflykten vi har gått på att gå till skogen. Och om vi verkligen ska göra något roligt ska måste vi behöva betala själv.

*VARNING* det finns en arg kärring som patrullerar koridorrerna i skolan, som reagerar på minsta lilla. Du får inte ens vistats i cafeterian på raster.

Lärarna behandlar elever annorlunda pga deras ursprung som invandrare, då är dem strängare. Lärarna har dubbel moral, framför föräldrar beter de sig som änglar. Och på skol tid så beter alla lärare som kärringar.

Tack och tro mig du kommer ångra dig om du stoppar in din fot här.
Elev
21 sep 2023

konstig skola

finns konstiga grejer som seminarium, ph samtal, kp passer som finns inte på andra skolor
Föredetta elev
8 sep 2023

JÄTTEMYCKET RASISM MOT MÖRKHYADE

Från det ögonblick jag klev in i Kunskapsskolan visste jag att något var fel. Stämningen var spänd och fientlig, med elever som ständigt hånade och förringade varandra. Som ny student var jag ett lätt mål för de äldre barnen, som ofta gjorde narr av mina kläder, mitt hår och min bakgrund. Lärarna verkade omedvetna om den dagliga plågan som vi utstod, och de ingrep sällan när vi rapporterade incidenter.

Rasismen på Kunskapsskolan var särskilt uttalad. Många av eleverna var öppet fientliga mot alla som inte var vita, och N-ordet användes ofta som ett vapen för att förnedra och förnedra oss. Jag minns en gång när en grupp vita studenter tog mig i ett hörn i korridoren och kallade mig en "smutsig muslim" för att jag bar hijab. Händelsen gjorde mig skakad och rädd för min säkerhet.

En giftig miljö som kräver akut uppmärksamhet
----------------------------------------------------

Trots förekomsten av mobbning och rasism verkade skolförvaltningen vara mer intresserad av att upprätthålla ordningen än att ta itu med de grundläggande orsakerna till dessa problem. Lärare avfärdade ofta våra klagomål eller sa till oss att "härda oss". Skolans nolltoleranspolicy mot mobbning tillämpades sällan, och när den gjordes var straffen ofta otillräckliga eller inkonsekventa.

Bristen på stöd från skolförvaltningen hade en djupgående inverkan på min akademiska prestation och mentala hälsa. Jag kände mig ofta orolig och deprimerad, och jag kämpade för att hänga med i mina kurser. Jag övervägde till och med att hoppa av skolan helt och hållet, sådan var intensiteten i mobbningen och känslan av hopplöshet som genomsyrade campus.

Inget stöd för marginaliserade studenter
--------------------------------------------

Som muslimsk student fann jag att skolan erbjöd lite stöd för mina religiösa behov. Bönerum var knappa, och de som fanns var ofta smutsiga och dåligt underhållna. När jag bad om tillåtelse att bära min hijab avslog skolförvaltningen min begäran, med hänvisning till en vag policy om "kränkningar av klädkod". Denna brist på boende fick mig att känna mig som en utstöttare och förstärkte budskapet att min religion inte var välkommen i den här skolan.

Slutsats
----------

Sammanfattningsvis har min erfarenhet på Kunskapsskolan varit en mardröm. Den genomgripande mobbningen och rasismen har skapat en giftig miljö som är fientlig mot marginaliserade elever som jag själv. Skolförvaltningens misslyckande med att ta itu med dessa frågor har gjort att jag känner mig isolerad, orolig och deprimerad. Jag uppmanar blivande elever och deras familjer att iaktta extrem försiktighet innan de överväger att skriva in sig på den här skolan. Det finns bättre alternativ tillgängliga för dem som söker en utbildning av hög kvalitet i en säker och inkluderande miljö.
Föredetta elev
8 sep 2023

Svenskar blir extremt mobbade.

Skolan är rasistisk. Denna skola är rasist mot alla svenskar och alla svarta attackerar dom. Jag är en svensk och blir mobbad och slagen hela tiden på lunch rasterna. fyrorna vapear och och röker cig I koridorerna. Åttorna mobbar och slapar lärarna men dom bryr sig inte för att eleverna som gör det är invandrare. JAG HATAR lärarna och ALLA invandrare som SLÅR och MOBBAR mig HELA TIDEN!!!!!! POLISEN MÅSTE VAKTA SKOLAN. Jag är Hbtq+ och jag blir extremt mobbad. Jag planerar att hoppa från en bro. Våran svenska lärare blir mobbad och deprimerad. Fyrorna tog en gång med fyverkeri till skolan och tog sönder ett klassrum och tände eld på en papperskorg. BÖRJA INTE PÅ DEN HÄR RASISTISKA FÖRSTÖRDA SKOLAN. (Om du är invandrare, då är skolan perfekt för DIG.)
Elev
1 jun 2023

Om Skolan 🤯

Mat: ingen kan laga mat på köket där utan de bara värmar up den och så är det jätte äckligt, Lektioner: alla skriker, jag menar alla, det kan vara 6or endast up till 9orna,
Kafeterien: kafeterian är bra men en sak skulle jag värkligen säga, jag har flera gånger varit där nere i receptionen och så såg jag flera gånger hur människor har TJUVAT saker som dricka eller sandwich, eftersom läraren sitter och kollar på datorn och den enna kommer att göra kaffe tex, så ser de inte hur människor bara tar saker som står precis på bordet! Schema: scheman kan man bytta ibland själv men några lektioner så väljer lärarna själv, ganska konstigt och så kan man inte komma ihåg vart man ska nu eftrsom varje dag är helt annan, också vill jag säga att vissa personer har mycket rast och vissa (som jag har hört har ganska litte) Mobbning: jag har sett hur personer går och säger dumma saker till andra, något intresant om denna skolan är att man kan se bråk varje dag, jag såg till och med idag, (några personner stog i kö eller nåt och så börjar de bråka. Bra saker om skolan: med hjälp av kunskapsskolan så fick jag spara pengar från en biljett till zooparken, man kan se alla varelser och appor helt grattis på workshops 😐 jag satt och pluggade i ws blå och kastade någon från högstadiet en lampa som han tog av, alla kastar skräp också 🤮 Jag ber om hjälp er alla, snälla tipsa en skola 🐒
Annat
10 feb 2023

går i åk 8

ta inte den skola. Toeletter är inte "clean". Eleverna på lunchen tränga puttar varandra bryr inte om andra kansklor. Lärarena försöker deras bäst men eleverna är jätte dålig. Kom inte till den skolan. Utbildning är bra men elevernaär inte bra. ta inte den skolan.
Annat
30 jan 2023

Sänningen

Skolan är jätte dålig. Lärarna bryr inte. Skolmaten är det värsta. Men lärarna är lite ok bra utbildning. Men eleverna stör mycket på lektioner och Workshop. Dålig toaletter, svårt får tjejerna.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Vad tråkigt att du upplever det så. Om du är elev på skolan får du gärna prata med din handledare om vad du tycker kan förbättras, så att vi kan hitta en lösning. Annars kan du alltid ta kontakt med skolans rektor.
Elev
6 dec 2022

Vad jag tycker.

Har inte varit här länge men kan säga vad jag har sätt: Lärarna har några favorit elever och behandlar dom bättre än andra, man kan säga att hela skolan tar på vape och när lärare ser gör dom inget. Bara några lärare är bra och de är Daniel och Sac man kan säga Paula också. Men de finns mycket rasism och de finns kuk i varje vägg man ser. Men de som gör denna skolan unik är kunskapsporten och EDS.


Eleverna visar 18+ bilder och videos hela tiden. Men saken är att lärarna säger att om man gör något som man borde inte gör då stängs av dator men elever går på svarta sidor och inget händer.


Arbetsro är skit också för att lärarna är aldrig där i blå för att ta hand om stället. Men saken som är bra är att mitt betyg har blivit bättre från förra skolan till den här.


Skolan gör inte sitt eget mat men hämtar och pastan är aldrig kokat bra.


Bilder sprids på elever hela tiden och ingen gör något om de.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vi accepterar självklart inte rasism i någon form på skolan, och inte heller favorisering av elever. Det är jätteviktigt med god studiero på skolan, och vi arbetar hela tiden för att den ska vara så bra som möjligt. Prata gärna med din handledare om din upplevelse.
Det du skriver om videos och bilder som sprids ser vi allvarligt på. Om du känner till något sådant vill vi att du kontaktar skolans rektor och berättar mer, så att vi kan reda ut det.
Elev
5 dec 2022

Börja inte

Denna skola förstör dig mentalt. Du kommer bli mobbad och trakaserad vad du än gör, du kan inte gå runt i skolan utan att få kommentarer och att folk skriker ut saker efter dig, det kommer gå rykten om dig oavsett vad. Lärarna bryr sig inte alls och tror att snacka med folk kommer lösa problemen. Det är även jätte orättvist här, lärare behandlar elever orättvist osv och n@ken bilder sprids på underåriga även känsliga videor.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vi accepterar självklart inte mobbning eller trakasserier, och inte heller särbehandling av elever. Prata med din handledare eller skolans rektor och berätta om dina upplevelser, så att vi kan reda ut vad som hänt.
Elev
28 nov 2022

Medel skola

Arbetsron är knas. Elever går in i klassrum och stör andra elever som vill jobba.
Lärarna är högutbildade och bra att kommunicera med elever och på förklarning.
Mobbning är lärarna är usla på att lösa. Det ända jag ser är att lärarna blir snällare mot eleven och tillslut blir elven en favorit elev och får gratis betyg.
Utomhusmiljön för 6+ klassare har det sk!t. Vi har bara en liten fotbollsplan och en basketplan.
Det finns ingen yttradefrihet i skolan heller.
Vissa lärare agerar rasistiskt mot människor som inte är svenskar.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vi arbetar hela tiden för en bra arbetsro på skolan. Att gå in och störa andra elever är inte ok, ta gärna upp det med din lärare så att vi kan hitta en lösning.
Mobbning eller rasism tolererar vi självklart inte i någon form. Prata gärna med din handledare eller rektorn på skolan och berätta lite mer om det du skrivit här, så kan vi tillsammans reda ut problemen du upplever.
Elev
21 okt 2022

SKIT DÅLIG SKOLA

Skolan är skit med både lärare, elever och med systemet i skolan. Första saken är att skolans system, du fattar inget. Du fattar noll, man får uppgifter som man fattar inget och man jobbar med stegar, där du fattar ingeting. Och att hälften mer av lärarna är dåliga, både rasister(tex. man få inte ens på sig sin religiös kläder och man bli utskälld bara för det och de säger att man får inte bli "utklädd") och att de kan inte ens lära dig ut och förklara en uppgift i lektionerna. Lärarna favoritserar elever och flesta lärarna har inte ens tålamod( en elev har lite problem och den kan liksom bli lätt störd och brukar skrika "sluta skrik" nånting sånt och att både lärarna och (flesta) eleverna brukar retar honom ), de har inte ens respekt mot den personen och hjälpa till elven som har problem med något). Vissa lärarer tycker att deras "lite rast" är viktigare än elvernas hjälp.

Andra saken är att shema:an, man får inte ens rast i hela dagen(om du inte har lektion mellan lunchen), det enda rast som vi har är lunchrasten tillsammans med lunchen(alltså att lunchen är rasten, om du är klar tidigt, du har du rast till lunchtiden är slut) som är 30 minuter. Och man har fet konstiga saker.tex. workskhop, kp-passer, seminuarien(hur man ens utalar det). Vad är ens workshop och kp-passer, du har typ två kp-passer eller fler per dag (där du lyssnar på din lärare och den redovisar lektionen) och sen har du workshop hela dagen där du inte har kp-passar.

Förrut var shema:an bättre, liksom man hade lite tomt mellan lektionerna, man kunde ha allafall typ 10 min rast, men nu kan inte ens ha det (låt oss leva) och att man tror att man vill ha workshop-pass direkt efter kp-pass, där du sitter mer än 1 timme. Och att man går inte på sin workshop-pass, man får frånvaro då. Och att man frågar lärarna om den kan inte lägga frånvaro, för att för exempelvis man har en redovisning, då lägger de fortfarande frånvaro, även man har sagt till dem.

En annan sak är att eleverna tar sönder sakerna .tex. toailetes sitt, det finns ingen ens lock på toalettet och att hela toaletten är smutsiga, på tacket i toaletten (vill inte ens prata om det) asså den är fullt av klistermärke , ritningar, torrar papper. Det finns två våningar i vår skolan och både nere och uppe vid toaletterna är helt smutsiga.

Och att många elever r*ker och tar dr*ger, och vissa lärare vet om det, men de gör ingeting om det. Lärarna säger att de har "tystnadsblik" , fast de har inte. tex. om du går på sos(socialtjänsten), de berättar till lärarna, vad vi har prattat, verkligen tystnadsblick. Varför ska ens min lärare veta om min personliga liv och att skolkoratorn gör inget skit om de säger att de kommer hjälpa dig, de bara ljuger, de gör inget skit.

Vissa lärarna stressar skit mycket, så att får icke godkänd på en ämne eller flera. Skolans klassrummer är glassar, man kan se igenom klasserna och rummer, det är skit jobbigt, vem har ens påhitttat att skolan var så. De säger också att "vi har bättre system än vanligar skolor",fast det är inte, de hjälper inte oss med en uppgift som man behöver hjälp.

Maten i skolan är helt ok men varför ska man ens bacon i skolan, när de andra kan inte äta och ja, det finns vegatarisk, men det smakar inte ens god. Och alla andra säger privatskolor är bättre än kommunal skolor, "ja verkligen att det är bättre". Det liknar inte ens en privatskola.

Tillslut säger jag att börjar inte den här skolan, DEN ÄR SKIT.
Elev
14 okt 2022

Börja inte

Denna skola är jätte dålig, eleverna är jätte respektlösa och lärare favoriserar eleverna och behandlar resten som skit, miljön är jätte dålig och du mår piss i denna skola hade ja haft chansen o byta tro mig skulle gjort d för länge sedan denna skola är mitt livs största misstag och jag skäms av att säga vart jag går, toalleterna är så ofräscha, folk tar droger på skoltoalleten, r@ker och seggs videos på 13 åringar sprids runt i skolan, börja inte, det enda bra är Sac

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vad tråkigt att höra att du känner så. Vi känner inte igen oss i din beskrivning, och självklart accepterar vi varken dåligt beteende eller favorisering av elever. Vi har inte hört talas om de allvarliga saker du tar upp på slutet. Om du har kännedom om något sådant vill vi att du kontaktar skolans rektor och berättar om vad som hänt så att vi kan reda ut det.
Elev
12 okt 2022

börja inte.

Kunskapsskolan Tumba är inte en bra skola. Skolan funkar inte som en traditionell skola och handlar mer om eget ansvar och att man ska jobba med ett steg istället för 1 eller 2 uppgifter för varje ämne per vecka. Det jag tycker är dåligt med stegen är att man får ett antal veckor på sig för att göra klart ett helt steg med cirka 10 uppgifter och problemet är att ibland när man är i en viss ålder eller har svårigheter att lära sig så är det svårt att balansera uppgifterna på grund av att man skjuter upp dom för att man har fått många veckor på sig och till slut så är det inlämnings dag och då slutar det med att man ligger efter. Dessutom suger workshop systemet för att det är alltid stökigt och saknar lärare, samt är det väldigt enkelt att skolka sina workshops. Lärarna brukar favorisera elever och prata med dom under workshops när andra behöver hjälp, lärarna har också ett problem med att behandla alla på samma sätt och blir arga för minsta lilla.

Eleverna på Kunskapsskolan Tumba saknar både respekt och gränser och ett par exempel på det är när dom ställer till med bråk, mobbar, r*ker, tar drøger och sprider både rykten och olämpliga bilder på folk i gruppchattar. Lärarna vet säkert om det som pågår men ända så får just jag skit för att jag hade tuggat tuggummi.

Lärarna måste sluta skämma ut elever framför en hel klass för minsta lilla som att inte lyssna eller få F på ett prov, även om det inte direkt angår mig känner jag att lärarna har tystnads plikt och dom måste sluta med det här. Lärare ska inte heller kommentera sina elevers utseende för det är verkligen skadande för vissa och anledningen till varför man är osäker än idag. Vissa lärare behöver sluta med att skylla allt på sina elever, till exempel: missa ett Ph samtal eller komma sent på morgonen.

Elever utsätts för rasism av andra elever men lärarna gör inget åt det ( dom bryr sig inte).
Det enda som jag tycker är bra med kunskapsskolan Tumba är kunskapsporten/EDS där man kan se sina betyg på uppgifter och se sitt schema.

Kunskapsskolan måste lära sig att ta kritik, det är allt jag har att säga.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vad tråkigt att du upplever skolan så. Vi tolererar självklart inte rasism i någon form, och inte heller favorisering av elever. Prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om problemen du upplever. Din handledare kan också hjälpa dig att planera upp ditt skolarbete, så att du inte känner dig lika stressad inför inlämningar.
Elev
11 okt 2022

👎👎 gjyugu

denna skolan har gett mig ångest på grund av alla uppgifter man får under veckan. vi räknar femmans matte i sjuan, det finns fortfarande folk som har bott här i hela deras liv och som inte kan grammatik rätt än. man får typ fem nya uppgifter varje vecka som dem förväntar oss att kunna när dem lärde sig samma saker under flera år? jag säger inte att det bara är ni men ändå ta det lite långsamt?
jag upplever rasism i skolkorridorerna och barn som inte kan ta hand om sig själva och olämpliga och icke barnvänliga bilder spridas runt
denna skolan är inte privatskola material tbh
skolan har inte råd med att skaffa vikarier heller

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Vad tråkigt att du känner så. Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor och berätta mer om din upplevelse av skolan.
Elev
23 aug 2022

Bra skola

Bra skola, låg arbetsro på workshop pga de yngre barnen, lärarna gör inget åt det.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej!
Tack för din återkoppling. Vi arbetar hela tiden för en bra arbetsro på skolan, så prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta mer om din upplevelse, så försöker vi hitta en lösning.
Förälder / Vårdnadshavare
1 jun 2022

Börja inte här

Den här skolan har förstört min dotters liv börja ej här om ni vill att era barn ska plågas, Skolan ger för mycket stress på barnen och när uppgifterna är klara tvingar dom mitt barn och stanna kvar i skolan fast dom vet att hon är deprimerad när hon är i skolan.
Skolan verkade super bra tills jag fick veta sanningen och lärarna leker jätte snälla det finns en snäll lärare som bryr sig om barnen.

Ej okej!

Arg mamma
Elev
30 mar 2022

Pennor

Om man tappar sin penna så måste man betala 5 kronor för att få en ny. Däremot om någon snor din penna så måste du ändå betala för den. Lärarna bryr sig inte om man bli rånad på pennor och ifall ens mobiltelefon blir rånad när lärarna har den så måste man ändå köpa en ny! Man borde få pengar för mobiltelefonen eftersom att lärarna behåller din telefon. Vissa elever får äta PIZZA på skoltid och lärarna bryr sig inte fast när en elev kanske kollar på till exempel youtube så tar lärarna datorn i ungefär 2 månader.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej,
Allt utbildningsmaterial är gratis, som till exempel dator, pennor och block. Om man tappar bort sin dator eller kontinuerligt förlorar pennor får man en ny till självkostnadspris. Men självklart sitter ingen elev utan penna på lektionen, utan detta löser läraren i klassrummet.
Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om dina åsikter.
Elev
18 mar 2022

Sämsta skolan i Stockholm!

Skolan är äcklig, toaletterna är alltid smutsiga och klassrummen stökiga. Det känns som om ingen städar skolan. Det enda som är ok med skolan är eleverna eftersom det inte är någon mobbning. Lektionerna är huller om buller och om man inte har någon självkontroll till att gå på sina lektioner så kommer du inte klara dig. Maten är ibland slut och det är ingen hygienisk matsal. Det är alltid klotter och skällsord på väggarna. Jag rekommenderar att inte börja här! Puss
Elev
31 jan 2022

Toppen! 😀

Jag trivs bra. Skolan känns trygg och jag får utvecklas i min egen takt. Det bästa är att börja kl.9 så jag får sovmorgon :) Jag har också koll på mina läxor hela tiden via skolans egen studieportal.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Tack för din återkoppling. Vad härligt att du trivs på skolan och med vårt arbetssätt!
Elev
29 jan 2022

Bästa!!

Sök till denna skola! 😊 Jag är supernöjd! Min mentor är bra och stöttar mig med det jag har svårt med.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej! Vad roligt att du är nöjd med skolan och trivs med din mentor, tack för återkopplingen!
Elev
28 jan 2022

En bra skola! 😊

Bästa skolan i Tumba! Bra lärare och bra lokaler. Maten är vällagad.
Alla skolor har bra och dåliga sidor.
Rekommenderar skolan!

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej! Tack för din återkoppling, vad roligt att höra att du trivs på skolan!
Elev
24 jan 2022

Skolan är lowkey MID L+Bozo

Jag tycker att skolan har ett stort problem av att favorisera elever. Lokalerna är väldigt stora men lärarna bryr sig för lite för att se till att det finns arbetsro. Dem som är gillade av lärarna får gratisbetyg. Workshop fungerar inte tyvär eftersom att det är för mycket skrik och jag går hem med en hjärnskada varje dag.

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej! Tråkigt att du har upplevt det så, vi vill givetvis att alla elever ska känna sig sedda. Vi arbetar hela tiden för en bra arbetsro på skolan, så prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta lite mer specifikt om de problem du upplever, så försöker vi hitta en lösning.
Elev
16 jan 2022

Toppen skola

Bra skola den ger dig jätte mycket ansvar och lär dig hantera prov och läxor bättre så du för bättre chans i livet.Skolan jag jätte trevliga lärare som är väldigt bra på att lära ut och ger oss mycket stöd i skolan som jag är jätte glad över att jag har fått, jag är väldigt nöjd att mina föräldrar valde att lägga in mig i skolan fast dem va osäkra först men det är en toppen skola. Tycker att alla som vill börja här borde för den ger dig färdigheter om hur man ska hantera saker som skoluppgifter och såna saker som man behöver I framtiden. Så tycker helt enkelt att om du verkligen vill börja så börja det är en jätte bra skola
Elev
16 jan 2022

Jag rekommenderar starkt

Bra skolan den ger dig jätte mycket ansvar och skolan har jätte bra lärare jag är jätte nöjd över att mina föräldrar har satt mig i den här skolan.Tycker alla som vill borde börja det är en bra skola som riktar sig mot att lära dig ansvar och det finns många som skriver att skolan är dålig men igentligen så är den inte så dålig om man tänker igenom för den är jätte bra och jag är väldigt glad som elev att gå på denna skola
Elev
9 sep 2021

Sämsta skolan som finns

Börja inte på denna skolan. Det finns två ställen att jobba på som alltid är fulla så att man inte får plats, men cafeterian är alltid tom och det är den största ytan på skolan, men där får man inte vara 99% av dagen, och när man väl får vara där så får man inte jobba (så att man kan låta folk som vill ha rast få vara där, men man får inte ha rast, för när det är ett ända litet hål i ditt schema så ska du ha workshop där du inte lär dig någonting och lärarna hjälper inte och är typ inte ens där). Maten smakar ingenting (om man ens får nån för ibland är det slut...), ganska oätbart, grönsakerna är torra, maten har även nästan ingen protein. Riset, potatisen etc. är alltid torrt som in i tusan, potatisen är inlagda så de har som ett skal. Lärarna skriker alltid på alla barn att de ska jobba men det är ju fullt överallt. Om man inte gör klart en uppgift på 0,01 sekund så blir man utskämd för klassen. Lärarna favoriserar elever och hjälper bara de, ignorerar alla andra. Att man ska bli förbered till framtiden blablabla bli självständig är bara bs. Man måste göra sitt eget schema varje termin men det finns aldrig någonstans att ha workshop, man får inte ha några raster som sagt. Jag går hem mentalt störd varje dag av allas skrik (mestadels lärarna vilket är ganska messed up). Jag orkar inte med den här skolan längre, jag skulle byt just nu om det inte vore för att alla mina kompisar går här. BÖRJA INTE HÄR!!!!!!!!!!!!

Svar från Kunskapsskolan Tumba

Hej! Vad tråkigt att höra att du upplever skolan så. Jag tycker att du ska ta upp de här problemen med din handledare eller skolans rektor så att vi kan göra vårt bästa för att hitta en lösning.
Förälder / Vårdnadshavare
31 aug 2021

Rekommenderas ej

Det är brist på arbetsro. Ytorna som är till för studier är väldigt öppna vilket leder till att det lätt blir stökigt. Ljudisolering är inte tillräcklig och skolan utmärks av en hög ljudnivå. Lärarnas genomgångar är för få och korta för att alla elever ska kunna ta till sig undervisningen. Läromedel som skolan använder sig av är digitala och av dålig kvalitet vilket gör att man måste leta efter information på egen hand. För att kunna klara skolan behöver man ha hög arbetsmoral och självdisciplin därför att kunskapsskolans koncept förutsätter för få lärarledda lektioner med obligatorisk närvaro.
Visar 30 av totalt 45 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen