Omdömen

3.1
Baserat på 14 omdömen och 113 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
19 dec 2022

Skolans maskot

Trodde att grizzlyn skulle vara större och läskigare än vad han är, det blev inte riktigt som förväntat när det gäller skolans egna grizzly. Är verkligen djupt besviken på grizzlyn.
Elev
10 feb 2022

Oerhört dåligt

Skolan har enligt dessa omdömen flertal olika problem. Så man tänker att elevråden ska kunna samarbeta med lärarna för att lösa dessa problem. Men efter att ha gått på denna skola i 3 år så märker man att elevråden inte hjälper. 98% av alla förfrågningar blir nekade på grund av anledningar som egentligen inte är så logiska.

En av problemen som ibland kan störa arbete är skoland val att blockera nästan alla hemsidor vilket begränsar elevens tillgång till information. I grunden är detta till för att stoppa elever från att spela under skoltid men detta leder också till att ingen kan spela eller liknande på raster osv.

Svar från Kunskapsskolan Uppsala

Hej,
Tack för din återkoppling! Elevrådet spelar förstås en väldigt viktig roll på skolan och vi är alltid mån om att lyssna in förslag och idéer. Det kan dock finnas skäl till att allt inte går att genomföra. När det gäller skolans datorer är de till för att användas i undervisningen. Av det skälet har vi valt att blockera olämpliga sidor eller sidor som kan störa skolarbetet.
Elev
10 feb 2022

gör ditt barn en tjänst,

går här just nu... helt sjukt hur gnälliga lärarna är, man får absolut ingen hjälp, enda bra me skolan är maten som är rätt så god. om du har speciella behov eller liknade spelar de ingen roll ingen extra hjälp ändå. sätt inte ditt barn här

Svar från Kunskapsskolan Uppsala

Hej,
Vi känner inte igen det du beskriver. Prata gärna med din handledare eller skolans rektor för att ge en mer specifik återkoppling.
Annat
28 jan 2022

SKOLAN ÄR P-VALID

Maten är god, men fetan smakar dachri.Lite rädd för det röda i chickennugget också. Skolan är bra med bra lärare, speciellt Simon Fagerlund riktig g. Man får fett bra betyg och syv-läraren är också g. Ger bra förutsättningar till gymnasiet, du kan även läsa matte 1c om du är smart. Om du är dålig på matte rekomendrar jag inte denna skola. Om du har svåigheter i skolan REKOMENDERAR INTE JAG DEN!, kommer sluta på studietimmen. Dock är skolan nästan bara svenne anpassad. Emos målar med blod på väggarna ganska skumt faktisk. Konstiga personer skämmer elelverna.
Elev
27 jan 2022

Bra skola för den som har vilja

Kunskapsskolan Uppsala är en väldigt bra skola, jag skulle helst vilja att det fanns lite med konsekvenser och lite mer koll på att eleverna håller sitt schema. Kanske att handledarna kollar schemat efter bg1. Kunskapsskolan Sverige är ett bra företag med ett "speciellt" skolsystem, jag själv känner att jag passar denna skola då jag är medveten om vad jag ska göra för att nå mina mål, däremot så ifall man skulle vare en elev som inte vet om sina mål och gillar att lata sig så rekommenderar jag inte denna skola.

I kunskapsskolan Uppsala känner jag att lärarna är väldigt bra och man kan lära känna dem, det finns förstås lärare som inte är lika bra men det är ifrån mitt perspektiv minst en bra lärare i varje ämne som man kan jobba "workshop" (no/so, sv, eng, msp och ma)

Kunskapsporten är lite buggig samt gleerups portal har inte den bästa teorin så därför skulle jag rekommendera att vara i fas med matten (både att vara efter och att ligga före är inte det bästa val i matte)

Det är inte så mycket fokus på elevrådet samt styrelsen så jag skulle vilja att de sätter lite mer fokus där och tar tag i pengarproblemet. Pengarproblemet innebär att pengarna som elevrådet får av Sveriges elevråd går till ks Sverige och inte ks Uppsala.

För att sammanfatta så tycker jag att ks är en väldigt bra skola, däremot så behöver man veta vad man förväntas att kunna/göra, mestadels så är det bra lärare och om man kan så ser lärarna det, de ser väldigt lätt och bra potential i många personer. Ks porten är lite "hej kom och hjälp mig" så den buggar men om man har en lärare nära sig så blir det tillslut inte så svårt att jobba utan porten.
Elev
10 nov 2021

Sosse lärare på hela skolan

man kan ha hur mycket rast man vill
blir anklakad för saker man inte har gjort
sosse lärare överallt

Svar från Kunskapsskolan Uppsala

Hej! Kontakta gärna din handledare eller skolans rektor och ge en lite närmre beskrivning av problemen du upplever, så kan vi tillsammans försöka hitta en lösning!
Föredetta elev
19 jan 2021

Snälla, välj inte Kunskapsskolan.

Efter 4 år på Kunskapsskolan så har jag insett att den bästa presenten du kan ge ditt barn är att inte placera denne här. De flesta bra lärare har slutat då lönerna sägs vara mycket bättre på kommunala skolor, och det märks. Vinstintresset syrar igenom hela atmosfären på skolan, och ledningen tvekar inte på att dra in nödvändiga medel för att spara pengar. Allt lärande sker på eget ansvar, och om du inte aktivt söker upp lärare och vågar ta för dig kommer du heller inte få någon hjälp. Detta då man inte använder sig av klassrumsundervisning, utan låter alla elever sitta i öppna rum, eller "zoner" som det kallas, och sedan lämnar varje elev för sig själv där de får arbeta i egen takt. Ofta kan en lärare få ha koll på över 50 elever åt gången, vilket kan göra det näst intill omöjligt att få hjälp, och otroligt högljutt.

Eftersom att man själv planerar sitt schema, och p.g.a faktumet att ingen kollar att du faktiskt följer det, går det i praktiken att ha rast hela dagen. Ingen kommer att hindra dig. Det inträffade flera gånger att elever satt i flera timmar och spelade kort, då de egentligen borde ha pluggat. Om ditt barn inte har självdisciplin likt en buddhistisk munk från Himalaya, bör du inte heller placera ditt barn på Kunskapsskolan Uppsala.

Har ditt barn problem med att fokusera? Kanske ligger ditt barn lite efter i något ämne, och behöver extra stöd? Oroa dig inte. Kunskapsskolans modell verkar bygga på att skicka hem "störiga" barn tidigare, istället för att ge dem extra stöd. Effektivt, och i enlighet med vinstintresset som skolan bedriver.

Värt att påpeka är även att under mina år som elevrådsordförande på skolan, fick elevrådet inte 1 krona. Detta även då elevrådet var utlovat tusentals kronor av Sveriges Elevråd. På något mystiskt sätt kom pengarna aldrig fram till elevrådet, och skolstyrelsen menade att de inte "kunde" ge oss tillgång till dem. Detta resulterade i att vi i elevrådet själva (som privatpersoner) fick stå för utgifterna vid anordnande av aktiviteter, vilket inte borde inträffa.

Lärarna på kunskapsskolan är verkligen hit or miss. Vissa av lärarna som jag hade under min tid på skolan var fruktansvärt bra, och jag har fortfarande kontakt med vissa av dem idag. Problematiken ligger dock i att väldigt många av de bra lärarna slutar snabbt (löner?), och de som stannar kvar är oftast väldigt mediokra, om inte fruktansvärda. Väldigt många av lärarna är opedagogiska, extremt partiska och favoriserande, samt EXTREMT okunniga inom sitt givna ämne (detta gäller främst lärarna inom naturvetenskap, även fast vissa är väldigt bra).

För ditt och ditt barns skull, placera inte ditt barn på Kunskapsskolan Uppsala. Sätt ungen på en vanlig skola utan flumundervisning.
Elev
20 nov 2020

Mycket bra skola, men passar absolut inte alla

Bra skola. Oftast väldigt god mat och trevlig kökspersonal. Vissa lärare e såklart bättre än andra, å vissa kan man ibland bara vilja slänga ut genom fönstret för att de är sämst. Men är du en person som kan ta mkt ansvar själv och planera ett eget schema, då e denna skola perfekt. Du kan matcha schemat så gott de går med andra klasser. Har du många vänner i parralelklassen så kan du ändå jobba med dom i något som kallas workshop. I språket är de lite brist på lärare så de gäller att kolla vart dom är och när i deras schema. Är du en person som är stökig och nt sköter dig är denna skola absolut inget för dig då upplägget inte är bra för många med behov
Föredetta elev
24 aug 2020

Bra skola men INTE FÖR ELEVER MED SPECIELLA BEHOV.

Skolan är overall väldigt bra, men behöver du någon form av specialhjälp eller liknande, VÄLJ ANNAN SKOLA! Du kommer inte få den hjälpen som du behöver. Lärarna har ingen koll på hur man kan ev. anpassa sin undervisning vid behov. De vet knappt hur man förklarar ifall någon inte förstår, utan de bara upprepar exakt samma sak igen trots att problemet inte var att man inte hörde utan att man INTE FÖRSTOD. Stor skillnad. Kan rekommenderas om du INTE är i behov av extra hjälp ÖVERHUVUDTAGET för att DU KOMMER INTE FÅ NÅGON EXTRA HJÄLP ÖVERHUVUDTAGET.
Elev
30 jan 2020

UTSATT ELEV !!!

lärarna ger orättvisa betyg
maten är dålig
Sosse lärare överallt
Elev
11 jan 2020

wow, toppen skola

jag älskar min skola som jag går på just nu då jag kan prestera mycket bättre och visa mina kunskaper mer. jag själv gillar att jobba enskilt med ingen lärare och därför passa denna skola mig extra bra.
Fia Flink
Förälder / Vårdnadshavare
16 jun 2019

Fantastisk skola

Jag är själv lärare och har haft alla mina tre barn här. Yngsta har just slutat skolan.
Mycket trevlig och tillmötesgående personal. Proffesionellt bemötande. Fantastisk specialpedagog!
Elev
6 jun 2019

Skolan passar de som kan ta eget ansvar

Skolan är bra på att ge möjlighet för elever som är högpresterande att utvecklas. Det är tyvärr dock väldigt dålig på att ge tillräckligt stöd till majoriteten av eleverna. Språkundervisningen är också den som lidit mest av detta skolmodell då den behöver närvarande lärare som ofta inte finns på plats. Om du som tänker börja på skolan bara tänker på betyg kan jag gratulera då de under min tid på skolan gav väldigt ”generösa” betyg, detta är i sin tur inget bra.. För många av mina klasskamrater som började på gymnasiet led av stora svårigheter i flertal ämnen på grund av för dåliga grundkunskaper i många ämnen. Av alla ämnen som själv personligen fick mest nytta av detta skolmodell var inom matte. Detta om du är högpresterande hade inte något tak på vilken nivå du kunde ligga på och fanns flertal lärare till hands vid större delen av tiden. Samma sak inom SO.
Förälder / Vårdnadshavare
8 maj 2019

Eget ansvar och individanpassning

Skola med bra lärare som förbereder eleverna väl för vidare studier. Eleverna får ta eget ansvar för sitt arbete och möjligheten till individanpassning är mycket hög. "Man ska inte arbeta med det man redan kan utan det man inte ännu lärt sig" ger ett driv framåt och utmaningar för alla. Möjligen något homogent elevunderlag. Lugnt och få sociala problem.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen