Omdömen

3.5
Baserat på 25 omdömen och 210 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
20 jul 2023

Länge leve Kvarnberga

Förekommer Lego i kalopsen och golven i klassrummen är alltid täckta med glas. Nästan alla lärare kommer sent till lektionerna då de spelar klädpoker och hotboxar i personalrummet. Bänkarna är täckta med hakors och min siamesiska tvilling blev en gång sönderpumpad av rektorn för att hon skulle få ett E i sin psykologikurs, hon fick F ändå.

Vidare är det rätt knepigt att parkera bilen på skolans parkering då rektorns pansarvagn tar upp fyra platser. Dessutom klär sig alltid rektorn i brun kostym och verkar gilla ha någon form av röd kaptensbindel på armen som jag själv tycker matchar väldigt dåligt till hans fyrkantiga mustasch.

Det finns ett litet fint skogsstycke i anslutning till skolan. Där bor det däremot ett gäng hobos som jagar en med osthyvel om man kommer för nära deras revir. Det har dessutom inte varit helt ovanligt förekommande att de har kastat handgranater mot förbipasserande cyklister. Emellertid bjuder de gärna på en kopp kiss om man är snäll.

Överlag en grym skola med trevlig omgiving, skulle verkligen rekommendera den för alla som är osäkra över sitt skolval!
Förälder / Vårdnadshavare
14 jul 2023

Kvarnberga är BÖST!

Super bra skola för alla åldrar 😊
Elev
27 maj 2023

Kvarnberga

Bra örate men dålig ordning
Förälder / Vårdnadshavare
25 apr 2023

mycket dålig skola

skolan är mycket dåligt det förekommer mycket rasism och mobbning bland elever.
Slarviga lärare samt dålig ambition bland de. Anmäl inte era barn till denna skola om ni inte vill utsätta de för en dålig skolgång.
Föredetta elev
5 sep 2022

2as review på betygen

Går 2an på naturnatur och tänkte reviewa kunskaperna jag fick från kvb som ett A barn som började på prestigeskola.
Biologi och Kemi med PeJa är jag asnöjd med, i början av kurserna hade jag mer än bas kunskaper och överlag tycker jag P var en väldigt pedagogisk och rättvis lärare som gav oss alla grundkunskaper till biologi och kemi 1. Var snälla mot P hon är en fantastisk lärare. Hade AnNo i matte och fysik, han är bra lärare men hade önskat mer enhetsomvandling för det var ganska stor del av början på fysik 1a och matte 1c. Rekommenderar framtida naturare att plugga formler i fysiken och kanske hellre plugga algebra än spela schack på matten. SaGr i so ämnena gav oss fruktansvärt bra grundkunskaper till särskilt samhällskunskapen. (Hatade so i grundskolan men på gymnasiet är det som ett helt annat ämne), ÖVA PÅ ATT RESONERA!! Lärarna bryr sig inte om fakta, de vill ha resonemang. Jag vet att det kan vara lockande att flirta med idrottsläraren för att få bra betyg, fortsätt med det om du vill för du behöver inga förkunskaper till idrotten, den är dessutom betydligt mer inkluderande i gymnasiet för oss som hade en klump i magen inför bollspel:D Svenska är inte alls som i grundskolan men EbAs var en grym lärare som verkligen kunde lära ut och ge bra kritik, henne ska ni ta vara på. I engelskan är det enda jag hade velat är att ha ett större ordförråd så att jag kan delta i diskussioner om historiska händelser, politik osv i engelska 5. Men absolut CaLi gav oss allt vi behöver för att överleva kursen. Samma sak i tyskan, alla är väldigt mycket bättre på tyska än mig men jag klarar mig för jag gjorde inte mer än vad som förväntades för betyget jag siktade mot, eftersom jag inte har något intresse för språk så lyfte jag inte ett finger mer än vad som krävdes för ett A. Jag tror det är ganska genomgående, om du gör vad som krävs för ett A men inte mer så kommer du ha stabila förkunskaper men måste sedan anstränga dig mer än vad du är van vid för att få de högre betygen. Overall tycker jag att kvb gav ut betyg som matchar kunskaperna. ÄT MATEN DEN ÄR GULD

Va inte rädda för att välja natur! Fysiken är inte så hemsk, den går snabbt och är en chock i början men sålänge du ligger i fas är den faktiskt rolig:D samma med matten
Föredetta elev
26 maj 2022

sämst

Upplevt mycket rasism i skolan, gick där ungefär för ett år sedan och det var de värsta året någonsin på grund av hur mycket jag kämpa för betygen. Det va liksom en jätte dålig vibe först när jag börja där, hur jag blev behandlad av lärarna det va liksom fel.. min självkänsla bara försvann tack vare dessa läraren, dom sa att jag inte kommer lyckas och att det inte går att få högre än E oavsett hur mycket jag kämpade och slät ihjäl mig. Jag säger från och med nu detta har förstört mig jätte mycket. Kom in i värsta gymnasiet, värsta linjen någonsin tack vare betygen jag fick av denna skolan,
Det finns mycket rasism i denna skolan, folk har ingen skam i kroppen man kan gå runt o skrika n ordet, kalla andra för saker och kränka ner religioner. INGET BRA.
Elev
30 apr 2022

Överlevde

Jag slutar snart nian och har haft en ganska skakig skolgång på Kvarnberga. Det gäller att lära känna lärarna och visa att man vill få bra betyg då många lärare favoriserar elever. Man måste även vara tydlig med vad man vill både skolledningen och andra vuxna, annars blir det lätt "bortglömt". Vissa lärare är ganska dåliga medan andra är jättebra, det gäller att ha lite tur med vilka man får och framförallt vem man får som mentor. Kan tyvärr inte skriva här vilka lärare man vill undvika, men om du får en mentor som inte verkar ta sitt jobb på allvar, säg till direkt. Skolan är inget för den ljudkänslige, ljushallen i mitten av skolan kan vara väldigt högljudd. Det är även extremt mycket snus och e-cigaretter bland eleverna. Elevhälsoteamet och syv är helt fantastiska, det är tack vara dem som många överlever sina högstadieår. Maten är helt okej, bra för att vara skolmat men förtjänar inte det rykte den har. Den vegetariska maten kan ibland vara katastrof, men det finns alltid knäckebröd så man överlever väl typ.
Jag skulle inte rekommendera skolan om man vill ha en seriös skolgång. Om man däremot gillar att vara högljudd och hänga med kompisar är den nog rena paradiset.
Elev
21 feb 2022

Pretty good

Pretty good. Skolmaten kunde vara bättre. Vissa lärare är inte så bra och andra är rätt bra. 7/10 for effort.
Föredetta elev
28 jan 2022

Stök

Mycket bråk bland ungdomar, förekommer mycket och öppen narkotika delvis. Var kanske värre några år sedan 02-05 åren var väldigt stökiga mycket slagsmål och hot. Polisen på plats med narkotikahundar ibland.
Lärare som är riktigt skumma
Ingen bra skola men jävligt roliga år hade man ändå😎
Elev
21 okt 2021

Lite om skolan

Jag som går i 9:an nu har upplevt skolan väldigt bra!

Även fast många tycker att maten ofta är äcklig så tycker jag den är väldigt god och varierande! Det finns både vegetariskt och det vanliga, alltid knäckebröd om man vill ha (sen för de med specialkost finns såklart när man skickat in den informationen).

Min klass är ganska stökig (men roliga och trevliga), lärarna är ganska dåliga på att säga till när det är prat och mobiler som är framme.
Men annars är majoriteten av lärarna bra, ingen som jag upplevt otrevlig.
Om man velat ha svårare uppgifter så har man kunnat få det, innan prov så har det skickats ut bra med information och efter har man kunnat få veta vad man kan utveckla till nästa gång!

Negativt är att det inte finns så mycket att göra under håltimmar tex. (raster är ca 5-10 för att man ska hinna hämta material från skåpen) I den stora ljushallen finns soffor och bord/bänkar man kan sitta vid, men inte så mycket annat. Ute finns en fotboll- och basketplan, om du vill låna en boll så kan du det.
Annars är det mest kortspel, prat, plugga eller telefon som gäller under längre raster/håltimmar.

Tycker inte att det förekommit mycket mobbning för min del. I klassen skojar man lite med varandra, men inget extremt som mobbning. Om det är något bråk tar skolan itu med det direkt.

Sen är skolsköterskan och resten av elevhälsan är otroligt trevliga och stöttande och hjälper gärna till om man har tankar eller funderingar!
---
Sen nu i 9:an ska man söka till gymnasiet. Och det får vi god hjälp med från SYV (studie- och yrkesvägledare). Han som är just nu (*****) kan man boka tid med eller om dörren är öppen, bara gå in och fråga! Han har väldigt trevliga svar som hjälper en att få en klarare bild om det man undrar över!

Så jag tycker att denna skola för mig är/har varit bra och givande. Gå gärna här om du vill, känn efter själv :D
Föredetta elev
11 aug 2021

JÄTTE BRA SKOLA❤

Hej! Jag gick i Kvarnbergsskolan bara ett och halv år, men det känns som jag gick hela mitt liv. Skolan är väldigt bra. Lärarna är underbara och snälla, personalen också. De lärde oss allt som vi behöver i livet och i framtiden. De hjälpte mig att lära sig svenska språket och jag är väldigt tacksam. Jag rekomenderar denna skolan till alla.
Föredetta elev
11 aug 2021

Jag rekommenderar denna skolan för alla.

Kvarnbergsskolan är jätte bra skola. Jag gick där bara 1 och halv år, men det känns som jag var hela mitt liv. Jag har träffat väldigt många kompisar där, och lärarna är väldigt, väldigt snällt.❤
Elev
11 maj 2021

Tycker mycket om skolan.

Bra skola, lokarena är bra och stora. Det finns plats att vara på under rasterna som både är inne och ute. Maten är god men om det någon gång är något som du inte tycker så finns det en ica väldigt nära. Lärarna är bra och bryr sig ifall du är ledsen eller har svårt att lära dig och de ser alltid till att du får den tid du behöver för att göra klart ditt jobb. Det finns nästan alltid vikarier och även läxhjälp för dig som behöver. Arbetsron beror på klassen, min klass var väldigt tyst och respektfull för det mesta vilket gjorde det lätt för oss att plugga. Polisen kommer ibland i förebyggande syfte och skapar gemensamhet med eleverna. Ingen mobbning från vad jag märkt i mina tre år här och det finns kurator, syv osv om du skulle behöva. Det enda dåliga med skolan är att vissa elever ibland kan vara lite dryga och kränkande men skulle inte kalla det mobbning då det aldrig är mot en specifik person, skolan är mycket bra i helhet.

Jag tycker personligen jätte mycket om kvarnberga och kommer sakna 9/10 lärare när jag slutar i sommar.
Förälder / Vårdnadshavare
24 feb 2021

Förälder

Min son gick i denna skola.
Det finns mycket stök och om man är ljudkänslig finns säkert lugnare skolor .
Men fantastisk skolmat och mycket bra och engagerade lärare .
Om det inte vore för att det kunde bli lite stökigt ibland så var skolan perfekt .
Lärarna lyssnade bra både på elever och lärarna .
Elev
24 nov 2020

Mycket bra skola

Asbra mat, finns väldigt dryg personal, men lärarna är helt ok. Finns anställda vikarier vilket är bra, de är snälla också. Stor öppen skola. Polisen brukar vara där i förebyggande syfte så man känner sig trygg.
Elev
29 jul 2020

Sämsta skolan

Inte alls bra, lyssnar inte på eleverna, mycket mobbning, sämsta skolledningen. Lärarna kränker eleverna
Föredetta elev
12 jul 2020

Perfekt högstadieskola

Lärarna är bra, skolan renoverades typ för 3 år sen, man får nya datorer. Ser att vissa här klagar på maten, men den är faktiskt god. De som skrev de där kommentarerna är nog bara bortskämda som tycker att de ska få fin-restaurangmat för 900 kr varje dag helt gratis. Det är väldigt bra utvecklingssamtal man får.
Elev
20 feb 2020

Medeldålig kommunal skola

Ganska medioker högstadieskola, Skolmaten är inte speciellt bra och det är lite fumligt för att man byter lärare härs tvärs. Lärarna är för det mesta helt ok men många dåliga och även några bra. Eleverna är alkoholdrickande ciggrökande idioter till stor del men inte alla såklart
Föredetta elev
19 feb 2020

Väldigt glad att inte gå högstadiet längre

Skit skola, skit elever och skit lärare!
Inget problem me att de går droger å alkohol i skolan, men lite trist att lärarna inte gör nått åt de. Skolan va i tidningen om de å lärarna pratade om de i typ en timme å sen låtsades de som ingenting. När man frågade vad de skulle göra åt de svarade lärarna ”alla skolor har cannabis försäljning, inget vi kan göra åt de”
Föredetta elev
17 jan 2020

Bästa maten o trygg skola

Kände mig trygg o säler när jag gick där. Hade haft problem med skolmaten när jga kom från solfagra då den var ganska dålig men på kb var den super. Bästa skolan
Elev
19 dec 2019

Vill inte byta skola tills jag gått ut

Helt okej men många elever tar alkohol och droger. Lärarna sätter höga kvar på dom bättre eleverna men samtidigt så är lärarna bra för eleverna som har det svårare. Man får många försök för omprov och dom med diagnoser respekteras och får göra prov muntligt.
Elev
19 dec 2019

Vill inte byta skola tills jag går ut

Helt okej men många elever tar alkohol och droger. Lärarna sätter höga kvar på dom bättre eleverna men samtidigt så är lärarna bra för eleverna som har det svårare. Man får många försök för omprov och dom med diagnoser respekteras och får göra prov muntligt.
Elev
15 dec 2019

Bra teknik👍🏻

Många lärare beter sig dåligt, t.ex:
”Gråt sen när du får ditt F”
”Har du dyslexi eller”
”Gå över till dagiset på andra sidan gatan”

De ger oss inte den hjälpen vi behöver, några vill inte ens använda böckerna (som ska användas i undervisningen).


Många elever använder sig av alkohol, tobak och droger (Har gått cannabis på skolan).
Elev
5 dec 2019

Skolan är alltså bra enligt mig

Ja tycker att skolan är bra. Det är många som säger att det är en otrygg miljö men ja har aldrig upplevt något sånt under tiden ja vart där. Jag tyckte att miljön var väldigt skön eftersom att det inte var mycket bråk. Ja, vissa rökte och drack men det påverkade inte andra och de gjorde det inte i skolan.
Annat
19 okt 2019

Otrygg miljö.

Många osäkra ungdomar som utforskar sina gränser. Förekommer droger, alkohol osv.

Det bra med skolan är att den är nyrenoverad, moderna miljöer, datorer. Men elevernas respekt finns inte tyvärr.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen