Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

31 Omdömen

4.7
Utmärkt
30
0
0
1
0

Fantastisk miljö

5.0
Elev · 30 juni 2020
Elev · 30 juni 2020
Duktiga lärare, studiemotiverade elever och god sammanhållning i klasserna. En bättre gymnasieskola än LM Engström är nog svårt att hitta.

Fantastisk skola!

4.9
Föredetta elev · 17 juni 2020
Föredetta elev · 17 juni 2020
Rekommenderar starkt

Respektfull

4.9
Elev · 17 juni 2020
Elev · 17 juni 2020
Om du vill ha en trygg skola där alla respekterar varandra borde du välja LM.

Fantastisk skola!

4.9
Föredetta elev · 14 juni 2020
Föredetta elev · 14 juni 2020
Gick naturprogrammet på LM och kan inte annat än att varmt rekommendera skolan. Jag kan ärligt säga att jag inte ångrat mitt gymnasieval en enda gång sedan jag satte min fot där första dagen i ettan. Det är en otroligt härlig, trygg och öppen stämning där alla respekterar varandra och behandlar varandra väl, både elever och personal. Många är väldigt studiemotiverade, men jag upplevde aldrig att det var särskilt tävlingsinriktat utan man stöttade varandra och hjälptes åt.

Utbildningen är för övrigt fantastiskt bra. Lärarna är kunniga, engagerade och brinner verkligen för sina ämnen vilket gör allt mycket mer intressant. Man känner att man lär sig det man ska så att man kommer ut från gymnasiet med de kunskaper man förväntas ha. Betygsättningen skulle jag säga är väldigt rättvis.

Lokalerna är jättefina och mysiga och läget är optimalt i centrala stan. Maten är helt okej men kunde varit något bättre.

Slutligen hade jag utan att tveka en sekund gjort samma val en gång till. Är så tacksam för mina tre år på LM som inte kunnat bli bättre!

Fantastiskt och färgsprakande

4.7
Föredetta elev · 13 juni 2020
Föredetta elev · 13 juni 2020
Även för mig som okristen var skolan en drömmiljö för att tillbringa sin gymnasietid. Stundtals åkte jag dit 08:10 på morgonen och åkte hem 18:30 trots att jag bara hade en lektion på hela dagen. De människor, lärare och stämningar man upplever på LM är inte något mina kompisar på andra skolor upplevt, och det är kort sagt enkelt det val jag gjort ifall jag skulle gå gymnasiet igen. Fem starka stjärnor för LM Engström.

Rekommenderar

4.9
Föredetta elev · 13 juni 2020
Föredetta elev · 13 juni 2020
Lärarna är helt fantastiska och skolmiljön ger mycket till tiden man spenderat där
Hannes Thunman

En skola såsom alla borde vara!

4.9
Föredetta elev · 13 juni 2020
Föredetta elev · 13 juni 2020
LM har sedan första dagen överträffat alla förväntningar jag hade kunnat tänkas ställa på en skola. Vår skolmiljö är ideal med fina lokaler, hög arbetsmoral och upplyftande stämning bland elever. En punkt jag verkligen vill lyfta fram är den trevliga och kvalitativa skolpersonalen och inte minst våra utomordentliga lärare.


+

Elever
Skolanställda
Mat (både bamban och restaurangen)
Kartposition
Skolmiljö (lokaler, scheman, arbetsmedel, atmosfär m.m)
Elevkår
Resor
Skåp (storlek)
Skoltraditioner (t.ex aktiviteter)


-

Skolgård (grönområde på skolan finns)
Wifi-hastighet (inkonsekvent)
Notiser (många sådana på Schoolsoft)
Sammanfattningsvis kan man konstatera att min recension är ganska ensidig, men med all rätt! En alternativ presentation av LM vore lögn från min sida. Kan inte annat än be och hoppas att andra unga investerar i sitt liv genom att spendera sin gymnasietid på LM Engströms gymnasium.
Det är utvecklande och utmanande, en massa kul väntar! Gud välsigne dig.

Välj LM!

4.6
Elev · 12 juni 2020
Elev · 12 juni 2020
Fantastiska lärare, fina byggnader och fokus på att lära (jobbigt ibland men kommer hjälpa otroligt mycket vid framtida studier).

Otroligt nöjd med mitt skolval!

4.8
Föredetta elev · 12 juni 2020
Föredetta elev · 12 juni 2020
Jag gick naturprogrammet och fick kämpa hårt med plugget, men tack vare fantastiska lärare och en oerhört hjälpsam och härlig klass så tog jag mig igenom det. En stor eloge till vår klassmentor som engagerade sig så mycket för att det skulle bli så bra som möjligt för oss under distansundervisningen med Corona och allt nu när vi gick sista året. Många lärare är duktiga på att göra ämnena intressanta, och jag är verkligen så tacksam för all kunskap jag har fått. Skolmiljön är även väldigt trevlig. Och trots att flera elever är mer välbärgade så kände jag att man fick vara precis som man är. Jag måste även säga att jag tycker att lärarna är mycket rättvisa i sin betygsättning. Om det finns något negativt att säga är det väl att det vid vissa tillfällen var lite snålt med vegetarisk mat, och att den var något enformig. Men efter matrådet kommit med synpunkter så märkte jag att detta ändrades. Även om det säkert finns andra skolor som jag hade trivts på så är jag oerhört nöjd att jag valde LM. Tror inte det finns många gymnasium som hade toppat LM enligt mig. :)

En fantastisk skola!

4.6
Föredetta elev · 12 juni 2020
Föredetta elev · 12 juni 2020
Jag är så tacksam för att jag valde att gå på LM Engström! Rekommenderar verkligen:)

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Använder SchoolParrot

Skolan använder SchoolParrot för att samla in och hantera omdömen.

Vallgatan 11, 41116, Göteborg
Fredrik Sidenvall
010-1722000

L M Engströms Gymnasium - i hjärtat av Göteborg

I hjärtat av Göteborg ligger L M Engströms gymnasium, på samma plats som det legat sedan 1924. Med Domkyrkan bara runt hörnet är L M Engströms ett gymnasium med kristen profil i samarbete med Svenska kyrkan. Skolan erbjuder 4 högskoleförberedande program i ekonomi, estetik, naturvetenskap och samhällsvetenskap, och till det får du en studiemiljö som värnar om värme, trygghet och en lust att lära.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.5
 • Antal elever
  572
 • Antal lärare
  32
 • Antal behöriga lärare
  30
 • Elever per lärare
  17.9