Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

17 Omdömen

4.7
Utmärkt
17
0
0
0
0

Respekterande miljö

5.0
Elev · 11 januari 2020
Elev · 11 januari 2020
Helt underbar skola där man inte bara lärarna ser till att man presterar sitt bästa utan även att man lär sig saker för livet. Respektfulla och respektingivande rektor och lärare leder till respekterande elever, vilket många skolor idag saknar. Att folk snackar skit om andra och tittar snett på varandra är ett av de största problemen i svensk skola. På LM är detta nästan inte alls ett problem.

Respekt för varandra

5.0
Elev · 11 januari 2020
Elev · 11 januari 2020
Bästa skolan med fanyastiska lärare som genuint bryr sig. En ledning och lärarkår som skapar ett enormt bra mellanmänskligt klimat. Detta leder till att fullfölja det viktiga målet skolan har, att skapa bra samhällsmedborgare. Eleverna lär sig på riktigt vad respekt är och detta gör att de flesta känner sig bekväma med att prata på lektioner och sticka ut. Lärarna och rektor viker inte för elever och visar inte osäkerhet utan självsäkerhet vilket i sin tur gör att elever blir respektfulla. Här får man inga enkla betyg, utan endast rättvisa och bra betyg. Gedigen undervisning med kvalitetsgenomgångar gör att elever ofta lyfter sig och presterar sitt bästa. På LM lär man sig absolut inte endast det som gör att man tar studenten med bra betyg, utan även mycket för hela livet.

Kunde inte drömt om bättre skola

4.8
Elev · 12 december 2019
Elev · 12 december 2019
Skolan är väldigt bra. Lärarna är engagerade och bryr sig genuint om sina elever. Man får bra hjälp om man behöver det. LM är verkligen en trygg skola. Du kan lämna din mobil på laddning och den ligger kvar där. Folk är goa och sköna av sig. LM är en sån skola folk inte stressar hem ifrån. Folk kan stanna och hänga i lokalerna i timmar. Det finns många föreningar och elevkåren är aktiv och superrolig! De har t.ex en julkalender som de släpper varje dag på sin yt. De enda som är dåligt är maten. Den är sämst. Men överlag är skolan helt fantastiskt. Rekommenderar verkligen LM.

Amazing

4.7
Elev · 21 november 2019
Elev · 21 november 2019
Den är helt fantastisk! Bästa elevkåren, sjukt bra samhällslärare och go gemenskap

toppen skola, ambitiösa människor

4.9
Elev · 7 november 2019
Elev · 7 november 2019
bra skola med en bra arbetsmiljö

skolan är trevlig

5.0
Elev · 6 november 2019
Elev · 6 november 2019
helt ok skola med en bra arbetsmiljö

Skolan är trevlig

4.8
Elev · 6 november 2019
Elev · 6 november 2019
Trevlig skola med en bra arbetsmiljö.

Fantastiskt bra skola

4.8
Elev · 4 oktober 2019
Elev · 4 oktober 2019
Lärare som genuint bryr sig om eleverna. Roliga aktiviteter i skolans regi. Jättefin gemenskap!

Skolan är väldigt bra och human

4.3
Elev · 23 september 2019
Elev · 23 september 2019
Jag upplever att skolan är personlig på så sätt att det är en relativt stor skola men genom aktiviteter osv får man känslan av att man vet vilka alla också att rektorn lärt sig alla namn på eleverna vilket är 600. Maten är inte den bästa men det finns alltid sallad och knäckebröd om maten inte skulle falla en i smaken. Däremot om man har lunch sent så finns det inte mat till alla vilket gör att många går o köper mat ute vilket i många fall gör att man kommer sent till lektionen då vi har korta lunchraster.

Det bästa vad gäller både utbildning och gemenskap

4.9
Elev · 26 juni 2019
Elev · 26 juni 2019
LM Engström är en skola utöver det vanliga, det som är mest påtagligt när man kommer in i skolan är gemenskapen, det är alltid någon som säger hej eller håller upp dörren åt en. Jag har träffat mina bästa vänner här, både i min klass men även från andra! Lärarna brinner verkligen för sitt ämne och är otroligt engagerade, de flesta bygger även en relation till både klassen och eleverna så att man alltid känner sig välkommen på lektionerna. Skolan ligger väldigt centralt i Göteborg med vackra miljöer både i skolan och runt omkring. Klassrummen är något små, men de är alla unika och supermysiga. Gemenskapen är slående, på LM finns väldigt många härliga människor som man kan lära känna på bland annat skolans olika elevföreningar. Skolan har blivit som ett andra hem så det är inte ovanligt att folk sitter kvar i skolan efter man har slutat. Jag rekommenderar absolut LM, men det är viktigt att ha i åtanke att studietempot är relativt högt (speciellt på naturvetenskapliga programmet) så om du inte är motiverad eller beredd att lägga mycket tid på studierna kanske LM inte är optimalt för dig. Men annars är en studietid på LM en otrolig möjlighet att bredda både sina kunskaper och sociala kretsar.

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Vallgatan 11, 41116, Göteborg
Fredrik Sidenvall
010-1722000

L M Engströms Gymnasium - i hjärtat av Göteborg

I hjärtat av Göteborg ligger L M Engströms gymnasium, på samma plats som det legat sedan 1924. Med Domkyrkan bara runt hörnet är L M Engströms ett gymnasium med kristen profil i samarbete med Svenska kyrkan. Skolan erbjuder 4 högskoleförberedande program i ekonomi, estetik, naturvetenskap och samhällsvetenskap, och till det får du en studiemiljö som värnar om värme, trygghet och en lust att lära.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.5
 • Antal elever
  572
 • Antal lärare
  32
 • Antal behöriga lärare
  30
 • Elever per lärare
  17.9