Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme

Om

L M Engströms Gymnasium - Skolan med hjärta i hjärtat av stan

I hjärtat av Göteborg ligger L M Engströms gymnasium. Skolan grundades 1924 och har en kristen profil. Idag har vi 4 högskoleförberedande program. Ekonomi(Ek, Jur), estet(Musik), natur(Natur, Natur-samhälle) och samhäll. Vår ambition är att erbjuda en studiemiljö fylld av kunskapsglädje och värme.

Omdömen

4.5
Baserat på 164 omdömen och 2878 svar
0
0
0
0
0
Föredetta elev
26 sep 2021
2.6

Naturvetenskapliga programmet

Si sådär

Skolan är bra när det gäller studiero och trygghet. De religiösa inslagen i undervisningen, såsom bibelkunskap och morgonbön ger skolan en unik karaktär rent undervisningsmässigt. Även morgonbönen i domkyrkan är ett trevligt och stundom stimulerande inslag (varierar dock från gång till gång). Många lärare är engagerade och professionella och skolans läge är fantastiskt. Dock är den kristna aspekten mindre trevlig när man betraktar den faktiska klassdynamiken som den bidrar till att bilda. Jag talar från min egen erfarenhet men mobbning och skitsnack förekommer förstås i allra högsta grad. Detta döljs dock under en perfekt yta som man inte gärna rubbar. Ibland kan man också ana en viss självgodhet hos somliga elever och man är sällan särskilt lösningsorienterad. Normen är icke-konfrontativ konflikthantering vilket förstås inte är någon konflikthantering.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
15 sep 2021
3.8

Estet musik

Rekommenderar!

Har gått här nu i en månad och måste säga att det är en jättebra skola! Gemenskapen i klassen är väldigt bra, och lärarna är snälla samt inkluderar eleverna väldigt bra på lektionerna. Det märks att de tycker om sitt ämne och att undervisa i det. Även lokalerna är jättefina och schemat är bra.
Elev
11 sep 2021
4.5

Estet musik

En fantastisk skola!!🤩

Jag har gått strax över ett år på skolan och kan ju bara berätta utifrån mina egna upplevelser.
Det allra bäst med estet på Lm är klassen, vi har så kul tillsammans allihopa vilket gör att man kan hänga med vem som helst samtidigt som alla hittat några närmare kompisar.
Lärarna är är extremt duktiga och bryr sig verkligen om oss, både inom skolan och privat. De frågar hur det är med oss och det märks att de älskar det de gör.
Lektionerna är alltid intressanta, roliga och avslappnade och vi lär oss så mycket utan att det känns pressat och stressigt och mycket är praktiskt i form av att spela, sjunga och skapa.
Bra att veta är att det är stort fokus på körsång vilket jag tycker är det bästa:)

Utanför estetdelen är lärarna också kunniga och älskar att lära ut, i min klass är arbetsron helt otrolig men jag vet att det varierar. Det är bra variation under lektionerna och vi får ofta pauser under de längre lektionerna och vi får alltid ett provschema som gör det lättare att plugga inför prov.

I övrigt är det kristen profil, vi har alltså frivillig morgonbön, domkyrkesamling 30-40 min varje vecka som är obligatorisk och vi läser religion specialisering eller bibelkunskap som det kallas, med även de som inte är kristna verkar inte ha något emot detta. Man måste alltså inte vara kristen för att börja på Lm.
På skolan finns många studiemotiverade elever med höga betyg, men även de som har lite lägre betyg och oavsett så hyllas alla för just deras framgångar vilket gör att man inte behöver oroa sig för prestationer annat än utifrån sina egna mål.

Vi har en elevkår som ordnar många roliga grejer och det bjuds på fika från alla håll och vem tackar inte nej till det!
Det finns många föreningar såsom Krister, Molekulföreningen, Regnbågsföreningen och Idrottsakademin mf.
Vår rektor bryr sig om varje elev på skolan och kan de flestas namn, bli heller inte förvånad om du hör hans stämma ljuda i kyrkan eller om han praoar i köket en dag:)

Kort och gott är detta skolan för den som vill längta tillbaka i slutet av sommarlovet och varje dag omges av vänner!
99%
ger betyget bra eller utmärkt till
Säkerhet och Trygghet
Elev
21 aug 2021
5.0

Estet musik

Otrolig skola!

Bra på alla sätt!!!!
Elev
30 jun 2021
4.8

Toppen skola

Superbra skolan med trevlig miljö och duktiga lärare
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 jun 2021
4.3

Samhällsprogrammet

Rekommenderar alla att börja här!

Bra skola och bra gemenskap. Alla jättetrevliga och lärarna superduktiga. Man måste dock vara öppen för den kristna biten som jag själv tycker var väldigt mysig men vet att det inte är alla som klarade av det. Märks dock knappt.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 jun 2021
4.5

Min personliga åsikt

L M Engström var helt rätt skola för mig. Det som fick mig att älska skolan ännu mer var den kristna profilen!

Några av lärarna var dessutom extremt vänliga och hjälpsamma när det kom till både skollivet och livet utanför skolan, vilket jag är tacksam över och något jag kommer minnas.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
22 jun 2021
4.8

Ekonomi

Fantastisk skola

Fantastisk skola. Under mina tre år på skolan har den varit som ett extra hem. Lärarna är kunniga och trevliga. Hela skolan är väldigt trevlig och man bli väl bemött av alla, av såväl lärare som andra elever eller övrig skolpersonal.kort sagt är valet att gå på LM ett av de bästa beslut man kan ta.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
96%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Elev
17 jun 2021
4.4

Samhällsprogrammet

Fantastisk gymnasieupplevelse

Fantastisk gymnasieupplevelse
Lärare är seriösa, kan sina ämnen och bryr sig. Undervisning tas på allvar. Eget ansvar förväntas i ganska hög grad men jag upplevde att det fanns lagom med press så att man blev motiverad av undervisningen, samtidigt mycket förståelse från lärare.

Jag upplevde bra stämning hela gymnasietiden och såg aldrig någon mobbing, vilket tyder på både att eleverna är trevliga och att skolan sprider en väldigt positiv kultur.

Efter en gymnasietid på LM mår jag väldigt bra och är glad för mig själv, känner mig redo för högskola och möten med nya människor. En rejäl skola som jag verkligen rekommenderar!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
17 jun 2021
4.8

Naturvetenskapliga programmet

Varför jag tycker att du ska välja LM Engström!

Det som är mest relevant att berätta tror jag är vad jag inte tycker är bra med skolan, för även om jag verkligen tycker att lärarna är bra, stämningen är bra och lokalerna är fina så är det något som alla kommer skriva om sina skolor. Jag tog studenten för två veckor sedan från LM så om det är någon som vet hur det är att gå på LM så är det jag.

Jag är inte en aktiv kristen. Jag är döpt och konfirmerad men jag är liksom inte särskilt troende, och det är verkligen helt okej. När man väljer LM så är det klart att man ska vara medveten om att det finns morgonböner (men dom är frivilliga), domkyrkosamlingar (skulle nog säga att de här samlingarna som är 30-40 minuter i domkyrkan är det sämsta med skolan eftersom jag blir ganska lätt uttråkad av att sitta still i kyrkbänken och bara titta. Men det finns många elever som tycker att det är kul att hela skolan samlas osvosvosv) och sen så är det också obligatoriskt att läsa Religion Specialisering dvs Bibelkunskap. För en icke-kristen kanske detta låter helt galet- det tyckte jag i alla fall. Men jag kan med facit i hand säga att det inte var så konstigt, det var som att läsa en extra religion kurs som bara var inriktad på kristendom.

Så summan av kardemumman så behöver man verkligen inte vara kristen för att trivas på skolan- folk kommer välkomna dig oavsett vem du är. Gymnasiet är en tid för att lära känna sig själv bättre och ha roligt och för just dom ändamålen är LM perfekt- det kan jag lova dig. Det tåls dock också att nämnas att man på alla skolor kan råka hamna i en klass man inte känner så stor samhörighet- i min klass var sammanhållningen ganska dålig men jag hade ändå 10 bra vänner och därmed ett kompisgäng på 11 personer som verkligen förgyllde min gymnasietid. Ofta när man börjar gymnasiet tänker man att man vill ha världens tajtaste klass, men helt ärligt är det typ omöjligt. Alla är olika och alla kan inte älska alla, men i en klass på 32 elever kommer du garanterat hitta någon som du kan ha roligt med!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.
Vallgatan 11, 41116, Göteborg
010-1722000
Fredrik Sidenvall

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt