Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

14 Omdömen

4.7
Utmärkt
14
0
0
0
0

Amazing

4.7
Elev · 21 november 2019
Elev · 21 november 2019
Den är helt fantastisk! Bästa elevkåren, sjukt bra samhällslärare och go gemenskap

toppen skola, ambitiösa människor

4.9
Elev · 7 november 2019
Elev · 7 november 2019
bra skola med en bra arbetsmiljö

skolan är trevlig

5.0
Elev · 6 november 2019
Elev · 6 november 2019
helt ok skola med en bra arbetsmiljö

Skolan är trevlig

4.8
Elev · 6 november 2019
Elev · 6 november 2019
Trevlig skola med en bra arbetsmiljö.

Fantastiskt bra skola

4.8
Elev · 4 oktober 2019
Elev · 4 oktober 2019
Lärare som genuint bryr sig om eleverna. Roliga aktiviteter i skolans regi. Jättefin gemenskap!

Skolan är väldigt bra och human

4.3
Elev · 23 september 2019
Elev · 23 september 2019
Jag upplever att skolan är personlig på så sätt att det är en relativt stor skola men genom aktiviteter osv får man känslan av att man vet vilka alla också att rektorn lärt sig alla namn på eleverna vilket är 600. Maten är inte den bästa men det finns alltid sallad och knäckebröd om maten inte skulle falla en i smaken. Däremot om man har lunch sent så finns det inte mat till alla vilket gör att många går o köper mat ute vilket i många fall gör att man kommer sent till lektionen då vi har korta lunchraster.

Det bästa vad gäller både utbildning och gemenskap

4.9
Elev · 26 juni 2019
Elev · 26 juni 2019
LM Engström är en skola utöver det vanliga, det som är mest påtagligt när man kommer in i skolan är gemenskapen, det är alltid någon som säger hej eller håller upp dörren åt en. Jag har träffat mina bästa vänner här, både i min klass men även från andra! Lärarna brinner verkligen för sitt ämne och är otroligt engagerade, de flesta bygger även en relation till både klassen och eleverna så att man alltid känner sig välkommen på lektionerna. Skolan ligger väldigt centralt i Göteborg med vackra miljöer både i skolan och runt omkring. Klassrummen är något små, men de är alla unika och supermysiga. Gemenskapen är slående, på LM finns väldigt många härliga människor som man kan lära känna på bland annat skolans olika elevföreningar. Skolan har blivit som ett andra hem så det är inte ovanligt att folk sitter kvar i skolan efter man har slutat. Jag rekommenderar absolut LM, men det är viktigt att ha i åtanke att studietempot är relativt högt (speciellt på naturvetenskapliga programmet) så om du inte är motiverad eller beredd att lägga mycket tid på studierna kanske LM inte är optimalt för dig. Men annars är en studietid på LM en otrolig möjlighet att bredda både sina kunskaper och sociala kretsar.

Tackar för mina tre år!

4.9
Elev · 9 juni 2019
Elev · 9 juni 2019
LM är en underbar skola med en stark gemenskap. Många bra lärare som gillar sina jobb. Finns mycket möjligheter till att lyckas både socialt men också akademiskt. Liten skola gör det lättare att lära känna många människor. Du lär dig även väldigt mycket akademiskt av att gå där som ger dig stort försprång när du söker vidare. En extremt studiemotiverad skola som du kan anpassa efter vad du själv vill lägga dig på för nivå.

Skola i världsklass!!

4.8
Elev · 4 juni 2019
Elev · 4 juni 2019
LM Engström är seröst det bästa som har hänt mig!
Skolan har en sån härlig utstråling och samanhålling mellan alla klasser oavsätt vilken årskurs eller linje det är. På LM är man en ända stor familj.
Skolan erbjuder hur bra undervisning som helst. Lärarna varierar undervisningen och berättar på olika sätt så att varje enskild individ ska kunna förstå undervisningen.
På LM får man intr bara en underbar kontakt med varandra utan även lärare. Lärarna bidrar till en gladstämning till skolmiljön och man får egna relationer med lärarna.
Man får även en god relation med rektorn då han är väldugt social.
Alla skulle behöva LM i sina liv.

Världens bästa skola

4.9
Elev · 4 juni 2019
Elev · 4 juni 2019
Superbra, lärarna är hur bra som helst och go gemenskap

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Vallgatan 11, 41116, Göteborg
010-1722000

Beskrivning

L M Engströms Gymnasium - i hjärtat av Göteborg


I hjärtat av Göteborg ligger L M Engströms gymnasium, på samma plats som det legat sedan 1924. Med Domkyrkan bara runt hörnet är L M Engströms ett gymnasium med kristen profil i samarbete med Svenska kyrkan. Skolan erbjuder 4 högskoleförberedande program i ekonomi, estetik, naturvetenskap och samhällsvetenskap, och till det får du en studiemiljö som värnar om värme, trygghet och en lust att lära.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.5
 • Antal elever
  572
 • Antal lärare
  32
 • Antal behöriga lärare
  30
 • Elever per lärare
  17.9
 • Föräldrar med högre utbildning
  87.1%
 • Andel med utländsk bakgrund
  7.0%