Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
127 omdömen
Resultat omdömen
4.5
Utmärkt
97
25
3
2
0

En skola man längtar till när det är lov

4.4
Elev · 14 januari 2021
Elev · 14 januari 2021
LM Engström är en skola som man längtar till när det är lov. Även fast det är trånga korridorer och det inte finns någon jättestor trädgård alldeles utanför, och till och med trots att maten inte alltid är tipp topp(fast det är bättre nu, jag lovar!) njuter man verkligen av att vara där. Lärarna och eleverna skapar och bär vidare en väldigt bra stämning - "lm-andan" som vi kallar den. Man är hjälpsam och trevlig, har skoj tillsammans och stöttar och lyfter upp varandra. Gemenskapen är helt klart det som skiljer den här skolan från andra - och den lever vidare genom att äldre elever och lärare sätter ett exempel för de yngre.

Och de trånga korridorerna, ja de gör bara skolan mysigare. Och även fast det inte har massa träd utanför, är man mitt i centrala Göteborg, och det är inget man kan klaga på. :)
Detta är ett validerat omdöme av SchoolParrot. Mer information

De 3 bästa åren i mitt liv

4.9
Föredetta elev · 24 december 2020
Föredetta elev · 24 december 2020
Helt fantastisk skola! Mina år på LM var de absolut bästa i mitt liv och jag är så tacksam att fått spendera min gymnasietid på en skola med fantastiska lärare, ordentliga värderingar och en helt otrolig gemenskap. Den trygga miljön gjorde att jag kunde utvecklas både intellektuellt men också på ett personligt plan. Kan inte rekommendera nog!

Som ej kristen älskar jag skolan!

4.7
Föredetta elev · 15 december 2020
Föredetta elev · 15 december 2020
Dunderskola!! Trivdes som handen i handsken :) älskar gemenskapen, traditionen och allt sköj kåren fixar! Även som inte kristen är jag super nöjd med skolan, kyrkan och gudstjänsterna var enbart ett plus iom myset och lugnet! Välj LM!!!
98%
ger betyget bra eller utmärkt till
Säkerhet och Trygghet
Visa alla resultat

Tre fantastiska gymnasieår!:)

4.9
Elev · 10 december 2020
Elev · 10 december 2020
Jag vill att alla som ska söka gymnasium går på öppethus och ger LM en chans. Känner alldeles för många som dömer för snabbt efter skolans kristna profil (jag var en av dem när jag skulle söka). Motstridigt gav jag skolan en chans efter att jag hört sååå många som sagt att LM är fantastiskt. Jag gick till öppethus och blev såld direkt. Detta är utan tvekan Göteborgs mysigaste skola med en otrolig atmosfär. Både elever och lärare är helt supergoa på alla sätt och man känner sig välkomnad och accepterad när man kommer innanför skolans dörrar. Dessutom är LM otroligt fint och ligger jättebra till precis i centrum av stan och i mitten av alla mysiga caféer:) Vad det gäller den kristna profilen så kan jag som ser mig själv som icke religiös säga att denna bara tillför sammanhållning och goda värderingar till skolan. Jag har verkligen spenderat 3 fantastiska år på LM och är ledsen att det snart är slut. Rekommenderar denna skola till alla! Ge den en chans iallafall!:)

Så härlig stämning<3 börja här

4.7
Elev · 6 december 2020
Elev · 6 december 2020
Jag älskar den här skolan, alla människor är jättehärliga och man har aldrig tråkigt! Lärarna är jättebra och jag har lärt mig supermycket sen jag började. Det är alltid hög studiero och alla är studiemotiverade och hjälpsamma vilket är väldigt skönt om man ska ha ett grupparbete till exempel. Man känner sig hemma och det känns aldrig jobbigt att gå till skolan. Det enda negativa jag kan komma på är att det är rätt mycket plugg och inte så god mat, men det funkar! Älskar också skolans läge, jättecentralt vilket är skönt. Rekommenderar alla att börja här, jag tvekade rätt mycket när jag skulle välja gymnasium men ångrar mig inte en sekund<3

Bästa skolan!

4.9
Elev · 6 december 2020
Elev · 6 december 2020
Helt fantastisk skola! Lärarna är mycket kunniga och är flitiga på att lära ut, bättre går ej att hitta. Eleverna är studiemotiverade på ett lagom sätt så man får en bra gemenskap och stöttning. Mysig och hemtrevlig inomhusmiljö och fin utsida, bra läge mitt i stan. Massor med trevliga rum att studera i. Maten är kanske inte den bästa, men tacka Gud för seven och subway precis intill. Rekommenderas starkt!

Grym skola

4.7
Elev · 30 november 2020
Elev · 30 november 2020
Jörgen är bästa läraren no cap

Tack för allt LM!

4.6
Elev · 25 november 2020
Elev · 25 november 2020
Helt fantastisk skola inom alla parametrar! Lärarna är extremt kunniga inom sina ämnesområden, så man blir genuint bildad. Gemenskapen är otrolig, man kan prata med alla från årskurs 1 till 3 helt spontant. Jag går nu sista året här på LM och känner mig väldigt förberedd för att studera vidare. De flesta på skolan vill bli jurister, advokater, läkare m.m. På skolan gör vi även gymnasiearbetet på höstterminen under högt tempo under disciplin. Något som jag och många andra tycker är perfekt eftersom det innebär att vårterminen inte blir lika stressig, särskilt med tanke på alla nationella prov.
Tack för allt LM!
97%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Visa alla resultat

Finaste skolan!

4.3
Elev · 18 november 2020
Elev · 18 november 2020
sho bre jag älskar denna kung skola ingen lärare som jiddrar. walla allt är kalma. Sidenvall är bästa shuno! Maten e keff ibland aldrig kebab men annars bra. fina guzz!
Detta är ett validerat omdöme av SchoolParrot. Mer information

LM i mitt hjärta

4.6
Elev · 8 oktober 2020
Elev · 8 oktober 2020
UNDERBAR GEMENSKAP! mår så bra i skolan och har roligt. Rätt mycket plugg men så värt det.
Detta är ett validerat omdöme av SchoolParrot. Mer information
 • Skolan använder SchoolParrot och främjar transparens.
 • Denna skolan använder aktivt SchoolParrot för att visa upp sina omdömen.
 • Skolan värdesätter dina åsikter och arbetar aktivt med förbättringar.
Läs mer här

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Vallgatan 11, 41116, Göteborg
Fredrik Sidenvall
010-1722000

L M Engströms Gymnasium - Skolan med hjärta i hjärtat av stan

I hjärtat av Göteborg ligger L M Engströms gymnasium. Skolan grundades 1924 och har en kristen profil. Idag har vi 4 högskoleförberedande program. Ekonomi(Ek, Jur), estet(Musik), natur(Natur, Natur-samhälle) och samhäll. Vår ambition är att erbjuda en studiemiljö fylld av kunskapsglädje och värme.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  545
 • Antal lärare
  40
 • Antal behöriga lärare
  40
 • Elever per lärare
  13.6