Omdömen

4.5
Baserat på 23 omdömen och 174 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
29 jun 2023

Bästa musikgymnasiet

Bra sammanhållning, bra lärare, möjlighet att vara med på riktigt proffsiga konserter och en fantastisk musikal
Elev
26 mar 2023

Många melloartister

Bosse bra
Vi har många melloartister
Elev
16 okt 2022

Natur med musik

Bästa Musik-skolan I Sverige

LEL är inte bara en av dom bästa gymnasium I landet, men också det bästa Musik-skolan. Lärarna är utmärkta och enastående, dem är trevliga och hjälper alltid.
Föredetta elev
13 okt 2022

Kan varmt rekommendera

Fick 3 fantastiska år på LEL. Bra upplägg med goda proportioner mellan de akademiska ämnena och musikundervisningen. Kompetenta och engagerande lärare som ser till att alla elever blir sedda och får sina behov tillgodosedda så gott som möjligt. Detta underlättas ju av att det är en mindre skola. Högkvalitativ musikutbildning i kör, teori och ensembler som tas på allvar, och med det tillkommer även många konserter i både stor och mindre skala. Givande för både de som vill satsa på högre musikstudier efter gymnasiet och de som nöjer sig med musik som hobby senare. Kan bara varmt rekommendera!
Elev
13 okt 2022

Superskola

Liten trivsam skola med roliga, engagerade elever och lärare
Elev
13 okt 2022

Mysigaste skolan

Mysigaste skolan! Fantastiska lärare och ambitiösa elever. Bra blandning mellan musiklektioner och teoriernas lektioner. Rekommenderar starkt!!
Elev
13 okt 2022

Mysigaste skolan

Mysigaste gymnasiet! Underbar mix av musikaliska och teoretiska ämnen. Fantastiska lärare och en god gemenskap. Rekommenderar starkt!
Elev
10 apr 2022

Natur med musik

Riktigt bra skola

Lärarna är riktigt bra och engagerade. Blandningen mellan musik och teoretiska studier fungerar väldigt bra. Skolans stämning och gemenskap är också otroligt härlig.
Elev
8 dec 2021

Liten musikskola

Liten skola med mycket musik. Gemenskap mellan klasser och årskurser genom sång och konserter. Kör flera gånger i veckan och ensemble för instrument
Lätt till att få individuella anpassningar men elevhälsan är begränsad eftersom skolan är lite
Elev
9 okt 2021

Natur med musik

FANTASTISKT!!!!

Verkligen den bästa skolan du kan tänka dig! Jag trivs så OFANTLIGT bra!!! Har fått väldigt många vänner från alla årskurser (eftersom skolan är så pass liten så vet alla vilka alla är och gemenskapen är ibland sektigt stark (ja, vi påminner om en sekt ibland. Lelare är unika)). Jag kom från en grundskola som jag ändå tyckte var bra men där jag kände mig ganska utanför till denna fantastiska skola där alla lärare är supersnälla (och roliga) och alla ens klasskamrater verkligen får en att känna sig uppskattad!!!

Jag är egentligen inte så särskilt musikalisk av mig men känner ändå en stor tacksamhet till musikundervisningen som är SÅ rolig! Allihopa börjar även från ruta ett så man behöver inte vara orolig för att vara ”för dålig” när man börjar. Förutom alla konserter så sätter man i trean upp en musikal, den är jag väldigt taggad på!

Summa sumarum, om du vill känna att skolan är som en extrafamilj, välj LEL! Du kommer inte ens vilja ta studenten härifrån!
Elev
9 jan 2021

Fantastisk:)

Underbar skola! Lärare som vill sitt bästa och som hjälper en om man inte hänger med. Att bara ha datorer på skolan kan kännas konstigt i början men man kommer in i det och alla gör sitt yttersta på lektionerna för att hinna med med arbetena, såklart att man ibland inte hinner med men de finns datorer att låna från klassrum om man vill sitta någon rast och jobba.
Musiken är den största delen av skolan och jag har aldrig varit med om att någon pratar negativt om andras kunskaper inom musiken, man kommer dit med den kunskap man har och går ut med otroligt mycket mer kunskaper. Alla hjälper varandra men såklart mycket plugg, men man kommer in i det och beroende på hur lätt man har för skolan har man även en fritid men gymnasiet är som det är och det kräver mycket plugg.
Föredetta elev
5 jan 2021

Pluggig skola

Verkade som en jättebra skola till en början, de flesta lärare är fantastiska och sammanhållningen på skolan är påtaglig. Däremot är det få som passar in där, man måste vara unik som person. Det är också en väldigt pluggig skola, du måste lägga allt ditt sociala liv åt sidan för att få bra betyg. Lärarna är också väldigt hårda med sina bedömningar osv. Det är en ganska gammaldags skola på många sätt. Datorerna används bara i klassrummen så om du vill jobba hemma (vilket du måste) behöver du stå för dator själv. Man arbetar väldigt mycket med böcker och lösblad. Min ryggsäck var inte att leka med kan jag säga, det var som att jag hade tegelstenar i den.
Musiken på skolan är väldigt klassisk och inte alls så modern som den först gav sken av. Körlektionerna liknar kyrkosång, iaf de första månaderna när repet inför förklädd gud startas.
Jag klarade bara ett halvår på skolan sedan gav jag upp. Absolut inte ett ställe för mig!
Elev
9 dec 2020

Finns inget bättre!

Fantastisk skola! Engagerade lärare och härlig stämning. Jag längtat till skolan varje dag, har aldrig känt så innan. Mycket och rolig musikundervisning med många roliga konserter <3
Elev
25 nov 2020

Kunde inte haft det bättre

Bra stämning, roliga och duktiga lärare som tar en på allvar, gemenskap, och så himla mycket musik, precis som vi vill ha det:)
Elev
25 nov 2020

Toppnotch

Så nöjd med detta val, fastän jag pendlar fram och tillbaka till skolan varje dag en lång bit är det värt att gå där. Fantastiska människor, stämningen är underbar och bra lokaler. Finns inget dåligt att säga.
Elev
18 nov 2020

Bästa valet jag gjort

Träffade här mina allra bästa vänner, studiemotiverade elever och lärare som förväntar sig att man gör sitt allra bästa.
Elev
25 maj 2020

En bättre skola får man leta efter

Än så länge har jag bara gått på LEL i snart ett år, men jag kan berätta att jag verkligen har hamnat rätt!

LEL är en liten skola, vilket jag tycker om eftersom man hinner lägga märke till i stort sätt alla elever och alla känner till alla. Dessutom tycker jag att eleverna på skolan har en bra samhörighet tack vare att det är en så liten skola och Lelevkåren som ordnar roliga aktiviteter och temadagar genom läsåret. Bara en sådan sak som att vi alla hjälps åt att plocka fram och plocka undan i matsalen.

Jag tycker att vi har väldigt bra lärare. De är kunniga inom sina ämnen, engagerade i undervisningen och viktigast - De är roliga och trevliga. Vad jag vet så är läraromsättningen (att lärare slutar och det kommer nya) väldigt låg och man märker att lärarna trivs på sitt jobb.

Vi har en hel del musik eftersom LEL är en musikskola. Vi har både klasskör, gehörs och musiklära och olika ensembler. Jag tycker det är bra att skolan erbjuder många olika sorters musik. Allt från flerstämmig körmusik till rockensemble till folkmusik och så vidare. Det finns helt enkelt något för alla!
Jag tycker det är roligt att alla elever gör konserter tillsammans. Förklädd Gud, Ljuskonsert/luciakonsert och vårkonsert. Alla på skolan har då något gemensamt att de fram emot och förbereda sig inför.
Dessutom får vi sjunga på Malmö Live, på deras Nallekonserter och Julshower.
Varje onsdag har vi en Lunchkonsert. Då samlas alla elever i Aulan och lyssnar på när en eller flera ensembler framför några låtar de övat in.
När man går i trean kan man vara med och sätta upp en musikal. Man kan även vara med i en spetskör och få åka på körresa utomlands!.

Jag känner också att LEL har flera ikoniska saker. Som att många elever har Kånken-ryggsäckar (man blir inte mobbad om man inte har en), handlar på Malmborgs som inte ligger långt bort, spelar piano och andra instrument varsomhelst och närsomhelst.
Jag tycker även att LEL är bra på att blanda gammalt och nytt, tradition med nytänkande idéer. Till exempel sjunger vi Förklädd Gud som handlar om guden Apollon i det antika Grekland och läser julevangeliet på julavslutningen samtidigt som vi har ett starkt och aktivt miljöutskott och skolan är öppensinnad gällande HBTQ+.

Trots att vi måste dela lokaler med Kulturskolan, det är svinkallt på vintern och att maten inte är den godaste så är LEL den bästa skolan jag kan tänka mig!

En sista sak: Var inte rädd inför antagningsprovet, lärarna kommer inte bita dig!
Elev
22 feb 2020

Jättebra skola

Helt rätt val för mig. Musikdelen av utbildningen är mycket professionell och seriös, samtidigt som den är väldigt givande och rolig.
Stämningen på skolan är trevlig och familjär, och det känns som att många av de som väljer LEL vill något med sin utbildning och tar den på allvar. Superbra lärare.
Föredetta elev
20 feb 2020

Trevliga lärare och bra stämning

Riktigt trevligt skola med fantastiska lärare och bra stämning. Rekommenderar att börja där om du precis som jag inte kunde välja mellan musik eller natur (/samhälle såklart).
Elev
3 jan 2020

Skolan är jättebra

Underbar, trivsam och inspirerande skola för alla som gillar musik och vill gå natur eller samhälle.
Elev
27 nov 2019

Perfekta skolan för mig

LEL är en fantastisk skola som var helt rätt för mig. Precis lagom stor så att man lär känna alla elever. Jättebra musikundervisning med kompetenta lärare. Det är jätteskönt att kunna kombinera en vanlig samhällslinje med musik, det ger en skön paus i plugget.
Elev
10 nov 2019

Mysig och bra skola med musikinriktning.

Jag går samhäll musik. Riktigt mysig skola där man känner de flesta. Alla har ju musik som intresse, så man har något gemensamt med alla. Bra och trevliga lärare som bryr sig om eleverna och roliga aktiviteter som gör att man känner sig bekväm med ens klasskompisar. Mycket och bra musikundervisning. Folket och upplägget är som sagt väldigt bra men det enda som skulle kunna vara bättre är att lokalerna är ganska trånga och att det ej finns så många alternativ på skolmaten.
Elev
1 okt 2019

Fantastisk!!

Lars-Erik Larsson gymnasiet är en fantastisk skola där man kan kombinera antingen natur eller samhäll med musik. Skolan är inte så stor och vi elever kommer varandra väldigt nära. Vi har fina lokar och underbara lärare! Enda grejen som skulle kunna bli bättre är ju en lite större sal att äta i samt lite varmare inne på vintern.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen