Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

7 Omdömen

4.4
Utmärkt
7
0
0
0
0

En bättre skola får man leta efter

4.6
Elev · 25 maj 2020
Elev · 25 maj 2020
Än så länge har jag bara gått på LEL i snart ett år, men jag kan berätta att jag verkligen har hamnat rätt!

LEL är en liten skola, vilket jag tycker om eftersom man hinner lägga märke till i stort sätt alla elever och alla känner till alla. Dessutom tycker jag att eleverna på skolan har en bra samhörighet tack vare att det är en så liten skola och Lelevkåren som ordnar roliga aktiviteter och temadagar genom läsåret. Bara en sådan sak som att vi alla hjälps åt att plocka fram och plocka undan i matsalen.

Jag tycker att vi har väldigt bra lärare. De är kunniga inom sina ämnen, engagerade i undervisningen och viktigast - De är roliga och trevliga. Vad jag vet så är läraromsättningen (att lärare slutar och det kommer nya) väldigt låg och man märker att lärarna trivs på sitt jobb.

Vi har en hel del musik eftersom LEL är en musikskola. Vi har både klasskör, gehörs och musiklära och olika ensembler. Jag tycker det är bra att skolan erbjuder många olika sorters musik. Allt från flerstämmig körmusik till rockensemble till folkmusik och så vidare. Det finns helt enkelt något för alla!
Jag tycker det är roligt att alla elever gör konserter tillsammans. Förklädd Gud, Ljuskonsert/luciakonsert och vårkonsert. Alla på skolan har då något gemensamt att de fram emot och förbereda sig inför.
Dessutom får vi sjunga på Malmö Live, på deras Nallekonserter och Julshower.
Varje onsdag har vi en Lunchkonsert. Då samlas alla elever i Aulan och lyssnar på när en eller flera ensembler framför några låtar de övat in.
När man går i trean kan man vara med och sätta upp en musikal. Man kan även vara med i en spetskör och få åka på körresa utomlands!.

Jag känner också att LEL har flera ikoniska saker. Som att många elever har Kånken-ryggsäckar (man blir inte mobbad om man inte har en), handlar på Malmborgs som inte ligger långt bort, spelar piano och andra instrument varsomhelst och närsomhelst.
Jag tycker även att LEL är bra på att blanda gammalt och nytt, tradition med nytänkande idéer. Till exempel sjunger vi Förklädd Gud som handlar om guden Apollon i det antika Grekland och läser julevangeliet på julavslutningen samtidigt som vi har ett starkt och aktivt miljöutskott och skolan är öppensinnad gällande HBTQ+.

Trots att vi måste dela lokaler med Kulturskolan, det är svinkallt på vintern och att maten inte är den godaste så är LEL den bästa skolan jag kan tänka mig!

En sista sak: Var inte rädd inför antagningsprovet, lärarna kommer inte bita dig!

Jättebra skola

4.6
Elev · 22 februari 2020
Elev · 22 februari 2020
Helt rätt val för mig. Musikdelen av utbildningen är mycket professionell och seriös, samtidigt som den är väldigt givande och rolig.
Stämningen på skolan är trevlig och familjär, och det känns som att många av de som väljer LEL vill något med sin utbildning och tar den på allvar. Superbra lärare.

Trevliga lärare och bra stämning

4.6
Föredetta elev · 20 februari 2020
Föredetta elev · 20 februari 2020
Riktigt trevligt skola med fantastiska lärare och bra stämning. Rekommenderar att börja där om du precis som jag inte kunde välja mellan musik eller natur (/samhälle såklart).

Skolan är jättebra

4.7
Elev · 3 januari 2020
Elev · 3 januari 2020
Underbar, trivsam och inspirerande skola för alla som gillar musik och vill gå natur eller samhälle.

Perfekta skolan för mig

4.4
Elev · 27 november 2019
Elev · 27 november 2019
LEL är en fantastisk skola som var helt rätt för mig. Precis lagom stor så att man lär känna alla elever. Jättebra musikundervisning med kompetenta lärare. Det är jätteskönt att kunna kombinera en vanlig samhällslinje med musik, det ger en skön paus i plugget.

Mysig och bra skola med musikinriktning.

4.8
Elev · 10 november 2019
Elev · 10 november 2019
Jag går samhäll musik. Riktigt mysig skola där man känner de flesta. Alla har ju musik som intresse, så man har något gemensamt med alla. Bra och trevliga lärare som bryr sig om eleverna och roliga aktiviteter som gör att man känner sig bekväm med ens klasskompisar. Mycket och bra musikundervisning. Folket och upplägget är som sagt väldigt bra men det enda som skulle kunna vara bättre är att lokalerna är ganska trånga och att det ej finns så många alternativ på skolmaten.

Fantastisk!!

4.6
Elev · 1 oktober 2019
Elev · 1 oktober 2019
Lars-Erik Larsson gymnasiet är en fantastisk skola där man kan kombinera antingen natur eller samhäll med musik. Skolan är inte så stor och vi elever kommer varandra väldigt nära. Vi har fina lokar och underbara lärare! Enda grejen som skulle kunna bli bättre är ju en lite större sal att äta i samt lite varmare inne på vintern.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Sankt Laurentiigatan 1, 22221, Lund
Mårten Eberhard
046-373799

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  17.6
 • Antal elever
  165
 • Antal lärare
  13
 • Antal behöriga lärare
  11
 • Elever per lärare
  12.7