Omdömen

3.3
Baserat på 29 omdömen och 232 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 maj 2023

Dålig rektor

Nya rektorn för skolan har dragit det sämsta beslutet någonsin att sparka olegitimerade lärare. Lärare som har jobbat i 7-8 år jämfört med denna rektorn som började för en termin sen.
Personal
22 feb 2023

Underbar skola!

LBS Göteborg är en otrolig arbetsplats och skola.
Fina kollegor, fantastiska elever!

Det är hög kvalité på undervisning och massa aktiviteter utanför klassrummet!
Det ska finnas mer än en anledning till att gå till skolan. Många elever känner att de 'hittar hem' när de börjar hos oss.

Sök till LBS Göteborg om du vill få en bra gymnasieupplevelse och goda förutsättningar för framtiden.
Elev
22 feb 2023

Design och produktutveckling (spelutveckling programmering)

Jag valde rätt!

Extremt bra skola!
Jag som ville lära mig spelutveckling hade svårt att bestämma mig för vilken skola jag skulle gå på, då hittade jag LBS där studieplanen och kursupplägget verkade perfekt.
Kurserna ger mig möjlighet att utveckla mig inom spelutveckling och lärarna är jättebra!
Känner verkligen att jag valt rätt.
Elev
22 feb 2023

Skolan

Jag tycker skolan är bra, man kan alltid passa in oavsett vad för person man är och vilka hobbys man har. Man kan alltid hitta folk som delar samma intressen. Maten är inte alltid super bra, men majoriteten av tiden är den väl helt okej ändå. Plus man får bakelser då och då!
Personal
19 dec 2022

Samtliga

LBS Kreativa gymnasiet - en skola med rätt värdegrund

LBS Kreativa gymnasiet är en skola där eleverna får utrymme för sina personligheter och tillåts växa.
Det finns gott om kurser som fångar upp styrkor hos eleverna.

Personalen har erfarenhet att möta mångfald och undervisningen är på flera sätt flexibel och tillmötesgående.

Personalen har stärkt kompetens kring elever som behöver stöd och det finns en stor vilja att lära sig mer och utvecklas. Ledningen har elevens bästa i fokus.

Jag har bara gott om att säga om skolan.
Elev
11 dec 2022

Bra skola mitt i stan

Superfin skola med lärare som bryr sig. Nördig stämning på skolan vilket är nice för mig.
Elev
2 dec 2022

Foto & Film

Super

Väldigt bra!!!! :D

Alla som går där e jävligt coola och jätte trevliga

Skolmiljön är mysig och det känns nästan inte som en skola ibland

Väldigt mycket frihet och lärarna är väldigt chill
Personal
10 okt 2022

Teknik och Estet

Inga behöriga mattelärare!

Hela mattelaget lämnade på grund av arbetsförhållanden, samtidigt blir rektorn avstängd.

Lärarna får ej följa exempelvis nationella proven inom matetematik. Då den typen av siffror som finns på riksnivå skulle vara förödande för skolan.
Med orden "vi har alltid haft höga betyg och så skall det vara" fick en stor del av mattelärarna inte sätta de betyg de bedömde vara rättvist.
Följden blev att 5 av 6 mattelärare lämnade skolan. Några av oss sa bara upp sig utan att ha ett ersättningsjobb.

Visserligen bra för eleverna, men samtidigt är de inte förberedda inför framtiden.

Tidigare satta icke godkända betyg skall hanteras av den enskilde pedagogen, "då den vet mest i det enskilda fallet". Det skall ske på förtroende tid som även den är lägre än den är normalt.

Pedagoger emellan är stämningen otroligt god men gentemot EHT eller ledning är det frostigt. Högt i tak, är närmast ett skällsord och flera kollegor har fått mer eller mindre utskällningar pga påpekande av brister eller fel.

Skolan ligger mitt i stan och har enorma hyreskostnader och det går ut över pedagogerna. Lönerna står tillbaka pga den höga hyran som en stor lokal medför.
Löneläget är ett skämt på skolan om man inte sitter i knäet på ledningen. Påtalas brister landar man i frysboxen.
Elev
6 aug 2022

Spelutveckling

Skolan är fin men

Lärarna tar inte itu med mycket av anmälningarna dom får, t.ex om studieron eller om att vissa elever säga onödiga och olämpliga skällsord om sexuellläggning eller liknande.
Föredetta elev
16 jun 2022

Design och produktutveckling (spelutveckling programmering)

Bra skola

Maten är inte top notch direkt men annars jättebra.

Jätteroligt med programmering och 3D!
Elev
24 apr 2022

Värsta skolan i Sverige

Skolan är ej trygg, folk luktar och de har inte duschat på några år.
Lärarna har favoriter och för någon anledning bryr sig inte om eleverna.
Lärarna kan inte lära ut bra alls och de ger betyg till elever de tycker om och har inte något med deras kunskap att göra.
Elev
11 apr 2022

Spelgrafik

Välj lbs

Superbra skola och bra lärare. Visst det blir lite trångt ibland men förutom det är skolan hur bra som helst. Maten är för det mesta god och annars finns hemköp och nordstan bredvid.

Alla lärare och annan personal är hur trevliga som helst och tar tag i saker direkt och hjälper alltid till på lektioner.

Alla får klä sig och vara som man vill utan att någon judgear en, så man passar in.
Föredetta elev
5 jan 2022

Inte bästa men helt ok

Nackdelar: Inte bästa skolan. Slutade för över ett år sedan och det var ett bra val. Toaletterna är hemska, super orena. Esteterna verkar inte veta vad hygien är sorry. Det är en liten skola som skulle kunna vara mysig om det ej var så himla trångt överallt, sällan att det finns platser o sitta på. Maten är katastrof, knappt ätbart, det finns inget såndär tak över buffébordet vilket ej känns så hygieniskt då det lätt som en plätt kan komma hår på maten. Är man ej en ”typisk” estetare som gillar kpop, anime eller Minecraft så kommer man sticka ut som ett svart får. Inga skolutflykter under den tiden jag gick där (kan dock bero på situationen med Corona). Kände ingen gemenskap i klassen alls. Datorerna man får var ej bra.

Fördelar: många av lärarna är grymma och förståeliga, kuratorn är också grym. Var man dedär konstiga barnet i grundskolan så kommer man passa in här då folk ej var dömande när det kom till det. Från mina erfarenheter så var det enklare att få bra betyg i grundämnena här jämfört med grundskolan. Kurserna var roliga och lektionerna var inte alltid tråkiga. Det finns säkert mer fördelar men inget jag kommer på just nu.
Personal
27 dec 2021

Troligen rätt unik

Kollegorna har enormt stor sammanhållning där alla pratar och stöttar varandra väl. Alla älskar sina ämnen och är mån om att utveckla dem, när det ges tillfälle.

I stor utsträckning bildas det goda relationer med eleverna, där det ofta finns gemensamma intressen att knyta band kring. Väldigt många elever uttrycker att de "hittat hem" när de hittar fler som delar deras intressen.

Anställda heltidsmentorer är toppen och jag ser inte hur jag hade kunnat göra ett lika bra jobb varken som lärare eller mentor om jag skulle behövt axla båda roller.

Vissa problem finns dock. Delvis är lokalerna inte skollokaler så flera klassrum är inte väldesignade för undervisning (ett saknar egen ingång - man måste gå igenom andra klassrun). Det är lite ett friskolefenomen att ta in för många elever på liten yta, så korridorerna blir trånga mitt på dagen och matsalskön kan bli lång.

Framförallt är det dock problematiskt att vad som på pappret ska vara anpassningar snarare gränsar till kravsänkningar. Elevers behov dokumenteras och diskuteras i hög grad, och mycket omtanke läggs ner på att ta hänsyn och försöka tillgodose, men det blir tyvärr ofta gränsfall till curling när anpassningar i princip förvåntas genomföras innan eleven själv fått chansen att ta eget ansvar. I vissa fall görs anpassning till följd av att eleven inte tog ansvar, vilket i princip blir att belöna dåligt studiefokus.

Löneutvecklingen är minimal, och tråkigt nog något som varje år får mig att överväga nytt jobb. Hittills har jag stannat eftersom det är ett välfungerande kollegie som delar mina intressen och värderingar, och likaså en stor andel elever jag inte tror jag hade mött i samma utsträckning på andra skolor.
Elev
24 nov 2021

Spelgrafik

Bättre än vad jag trodde

Är väldigt nöjd med mitt gymnasieval hittills. Skolan ligger precis bredvid nordstan vilket är praktiskt och lokalerna här är fina. Har inte en enda lärare jag inte tycker om och lektionerna känns till och med ganska roliga nu. Du får ta mycket ansvar över ditt eget arbete vilket jag tycker är positivt. Maten är sjukt mycket bättre än vad jag hade i grundskolan. Det enda negativa är att det är så många trappor och att korridorerna är trånga ibland.
Elev
24 nov 2021

Foto & Film

Weebs och kpop-stans på LBS

Om man hamnar i en bra klass så är det jättekul och jag njuter av att gå till skolan. Intressanta ämnen och trevliga och roliga lärare, speciellt Bill Skarsgård i samhällskunskap.

Bra scheman med tillräckligt långa pauser och raster.
Skolmaten är god jämförts med grundskolan, dessutom finns Hemköp och Nordstan i närheten om man vill köpa något annat.

Nackdelar är att det blir väldigt trång i korridorerna då det går riktigt många elever.

UNDVIK teknikare, bli vän med estetare då de är mycket vänliga.
Elev
21 sep 2021

Spelutveckling

Rätt bra skola

Bra skola med sköna lärare, ohygieniska elever men majoriteten är schyssta. Jobbigt med trappor men man vänjer sig. Maten är god men det finns rum för förbättring och biljardbordet bli vandaliserat då och då.
Föredetta elev
7 sep 2021

Esport

Inte bra helt ärligt

Tar ej tag i saker dom lovet att ta tag i
Erik Engström
Elev
18 apr 2021

Design och produktutveckling (spelutveckling programmering)

Att gå på LBS är ett äventyr, om man säger så...

Jag gick programmeringslinjen. Jag är glad över att ha valt LBS över någon annan skola, men allting är inte endast väl:

De flesta lärarna bryr sig faktiskt om sitt yrke, skolan är rätt så modern och ren, men många andra saker på skolan känns konstiga eller ”out of place”. Det första jag kommer att tänka på är alla gamers och anime-fans som stinker så obarmhärtigt illa (kombinerat med ett icke-fungerande ventilationssystem, har inte fungerat på 3 år nu tror jag) eller har låg social kapacitet, (man säger hej eller frågar hur dem mår så stirrar de in i ens själ som om man har slaktat hela deras familj framför deras ögon) vilket kan göra det väldigt svårt att hitta vänner om ditt liv inte endast kretsar kring datorspel eller anime. Skolmaten är bedrövlig, men det verkar som om de håller på att fixa det på senaste.

Om du känner att du kan se över dessa faktorer, så kommer du hitta en rätt så trevlig, kanske lite löjlig ibland, men rolig skola. Jag lärde mig i alla fall otroligt mycket om programmering, svenska, mattematik, fysik, kemi och hade kul undertiden!
Elev
10 mar 2021

Esport

Snälla välj inte denna skolan

Vart ska man ens börja... De flesta lärarna är riktigt arroganta eller har ingen aning vad de ens sysslar men. Några av lärarna har inte ens en utbildning vilket man märker. Det är inte heller omöjligt att vissa elever behandlas bättre än andra vilket skapar en ojämn dynamik.

Salarna är för det mesta helt värdelösa då många av stolarna är nästan farligt dåliga. Tavlan syns inte från alla platser och man tvingas då flytta till andra sidan rummet.

Eleverna är alla knäppa. Typen av människor som går på denna skolan är den typen som mobbas i filmer, vilket gör att man hejar på mobbaren nu för tiden.

ventilationen suger, internet är knappt existerande, hallarna är smutsiga och illa luktande, de finns 6 jävla våningar och man får inte ens använda hiss jäveln (vilket innebär att man får gå upp och ner hela tiden).

Och om ni läser denna recension och tänker på att gå esport; snälla, för din egna skull, gör inte det. En lektion varannan vecka går åt esporten i ettan. i tvåan ökar dem det till en lektion i veckan och även då känns det som ingenting. Man spenderar mer tid till saker som photoshop och annan irrelevant skit så man känner att hela ens tid där är helt onödigt. Visst, esports lektionerna sig själva är grymma och hjälper något enormt men det är riktigt svårt för mig att säga att det är värt det. Du kommer säkert mycket längre på att hoppa över gymnasiet isåfall.

Det går inte en dag av mitt liv då jag inte ångrar att jag valde denna skolan. jag har med detta valet kastat bort resten av mitt liv och jag kommer nu inte kunna göra bättre av mitt liv än att kanske få tur i cs eller jobba donken.

gör det rätta valet, inte lbs valet.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jan 2021

Rekommenderas

Duktiga engagerade lärare och bra kommunikation.
Elev
4 jan 2021

Kreativitet och kompetens

Bra, lugn, skön skola.
Förälder / Vårdnadshavare
23 dec 2020

Oseriös skola!!

Skolan saknar helt struktur och elevhälsan ligger i botten. Skitdåligt.
Elev
22 nov 2020

Inte en bra skola

Eleverna är riktigt skit, beter sig som om de vore 8 år gamla. Lärarna har uppenbara favoriter och behandlar vissa elever som skit.

Angående Corona har denna skolan varit ett skämt och hanterat det likadant. Halva min klass fick Corona innan vi ens gick in i delvis fjärrundervisning vilket är riktigt oroväckande.

Lokalerna är också ett stort skämt. Man kan inte alltid se tavlan eller läraren om man får en dålig plats, stolarna är otroligt osköna och har lett till väldigt mycket smärta för väldigt många elever genom åren.

Maten är också ganska dålig, har inte ätit där en enda gång sen jag började i skolan.

Det ända bra med skolan är att det är nära till nordstan men det är inte jättespeciellt det heller
Elev
8 nov 2020

Helt ok

Alldeles för långa lektioner. Dåligt upplägg med distansundervisningen och anpassningarna i skolan är minimala. Den vegetariska maten var rätt bra innan de bytte matleverantör, nu går maten knappt att äta och det känns väldigt sunkigt.
Internet fungerar knappt (även om det är en teknikskola), det har krånglat under hela min skoltid (3 år). Skolan har väldigt dålig kommunikation med eleverna på skolan, svårt att hitta information.
Det är en okej skola, bättre om man jämför med vissa andra skolor. Dock vet jag inte om jag rekommenderar den så värst mycket.
Lätt att få högre betyg även om man inte pluggar så mycket, dock krävs det att man är i skolan mycket då mycket information inte läggs ut på skolans intranät eller classroom.
Elev
16 maj 2020

Skön skola (:

Älskar LBS!
Man trivs och det är en väldigt bra gemenskap mellan klassen. Lärarna är bra och det är en fanatisk skola om du är intresserad av e-sport, spel utveckling, foto och film osv.
Jag rekommenderar skolan starkt!
Men där emot är schemat lite jobbigt och det kan bli långa dagar pga tre timmars lektioner åt e-sport, foto och film, tja, alla det inriktings ämnena.
Elev
18 feb 2020

LBS Göteborg är ett dåligt val

LBS Göteborg är en skola med bra lärare som verkligen kan vad de gör, men det finns många problem på skolan. För det första så är gemenskapen sämst. För det andra så har man ingen tid för lunch som resulterar i att proven som ofta ligger efter lunch går väldigt snett. Maten på skolan är dålig och matsalen är för liten. Skulle aldrig rekommendera något att välja den.
Elev
12 jan 2020

Go skola helt enkelt

Go härlig stämning mellan nästan alla linjer på skolan, och maten bra med mycket att välja på, så om du inte gillar huvudrätten finns det altid ett alternativ
Elev
26 dec 2019

Ohygieniska elever...

Fin skola, men ingen ventilation. Vilket gör att alla ohygieniska anime-fans stinker upp hela skolan. De flesta pratar bara engelska eftersom att de inte vet hur man kommunicerar i andra sammanhang än i spel, och ingen har vett att klä sig normalt. Det är samma hoodies och mjukisbyxor varje dag, skolan är en arbetsplats där man ska visa respekt för andra, men de har inte ens respekt att ta på sig rena kläder. Men Kjell är bra, Kjell är programmeringsläraren. Resterande lärare är överkompensera och trevliga dock!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen