Omdömen

3.2
Baserat på 20 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 jan 2024

Media

Skolan känns instängd och luktar av teknikare

Vissa lärare är engagerade och duktiga på det de gör, andra… inte jätte. De flesta är okej.

En sak att ha i åtanke är att skolan ligger på 7 och 8 våningen, känns instängd och luktar otroligt med svett och ibland parfym. Fönstren öppnas inte även om det är otroligt varmt, så glöm vädring.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jun 2023

Grafisk design

Ingen bra skolplattform för stukturerad information.

Dålig struktur och information. Ingen enhetligt forum för skoluppgifter och information, Skolan använder flera olika skolplattformar och alla lärare lägger ut information och uppgifter på olka forum.( även olika mycket information, vissa lärare lägger inte ut alls....) Förvirrande för elever och föräldrar som vill ha en översiktbild och som vill hitta information och skoluppgifter. Svårt att komma i kontakt med elevens mentor. Väldigt personspecifikt om man fått turen att få en mentor som lägger stöttar och hjälper eleverna. Skulle med facit i hand valt en annan skola till min dotter.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jun 2023

Ingen struktur, dåligt med information

På detta gymnasium finns tyvärr ingen struktur och ordning.
Lärarna är ofta frånvarande utan ersättare, dåliga instruktioner och information på nätet till eleverna och föräldrarna om olika saker. Tex studenfirande- ingen information kommer ut på mailen till elever eller föräldrar om utspringet!?
Man ska ha turen att få en bra mentor som lägger ner själ och hjärta med att hjälpa/stötta eleverna och tyvärr så får inte alla det.

/en förälder
Elev
16 feb 2023

teknik, alvaro kan suga av sig själv (sy21)

skolan är jätte konstig och lärdålig svennska

keff yäni, finns legit killar som går runt med fakeboobs.
Elev
13 dec 2022

Teknik - Spelutveckling (design och produktutveckling)

Proffsig, vänlig och kreativt gymnasium

Skolans nya lokaler är sköna. Matsalen är underbar, godaste skolmaten.
Bäst är ändå stämningen påLBS egna våningsplan. Alla elever är schyssta och tolererar att alla är olika. Lärarna är grymt kunniga och vi jobbar mycket med kreativa uppgifter utom i svenska, engelska osv som är mer traditionell men dem lärarna är också väldigt bra. De är duktiga på att få oss elever att förstå och klara även vanliga gymnasieämnen.
Elevambassadörerna och skolledningen är ett superbra gäng som fortsätter sprida tolerans och vänlighet. Inget att klaga på förutom att hissen ibland tar tid men då finns det ändå trappor haha.
Föredetta elev
1 jan 2022

Spelgrafik

3 år av att må skräp tbh

Finns vissa lärare som ej kan svenska, är okunniga och ligger så grovt på autism-spektrumet att man får lära sig allting själv. Menar inte ens att använda diagnosen på ett nedsättande sätt utan det var bara helt omöjligt att -lära sig- från den läraren.

Dock engelska, svenska och 1 historielärare är grymma. Aldrig haft så bra lärare.

Skolan är wack helt ärligt, tänk dig att man samlar massa misfits och gör en skola av det så har man LBS i dess prima.

Gillar du o klä ut dig till en hund eller låtsas vara huvudkaraktären i en anime lär du passa in kanon. Dessutom om du aldrig använt deodorant i hela ditt liv och beskriver dig själv som ”weird” eller ”quirky” medans du väljer att bara snacka engelska med svensk brytning lär du känna dig som hemma.
Föredetta elev
17 jun 2021

Teknik - Spelutveckling (design och produktutveckling)

Hjärtlig och lärorik skola!

Väldigt fin skola med omtänksamma lärare och välkomnande miljö. Härlig och hjärtlig. Lärare bryr sig genuint om eleverna och eleverna är respektfulla mot varandra. Det finns absolut ingen hierarki såsom populära gäng och mindre populära gäng ect. Alla är lika värda.
Elev
22 jan 2021

Rolig gymnasietid

Har gått på LBS Stockholms Södra sedan hösten 2018 och tar studenten i juni. Har haft tre fantastiska år, även ifall om det ibland har varigt stressigt med vissa inlämningar (men så brukar det väl vara ibland oavsett vilken skola man går i?) Det är en liten skola, med ungefär 300 elever, med en kreativ miljö där man blir accepterad för den man är. Självklart har alla skolor brister, men det som jag hade kunnat önska är att det fanns fler hängytor på rasterna då det kan bli ganska så trångt i korridoren på plan 2. Jag kommer att komma ihåg och se tillbaks på min gymnasietid på LBS med glädje, att få ha gått på en skola med bra lärare och där man blir sedd. Skolan rekommenderas starkt!
Elev
21 jan 2021

Man får vara sig själv!

Utöver lokalerna tycker jag att det är en underbar skola. Äntligen en skola man kan vara sig själv i samtidigt som man har lärare som verkligen är intresserade av eleverna!
Föredetta elev
15 jan 2021

Bra och dåligt

Hela skolan luktar som att ingen har duschat på 30 år och skolan själv var extremt smutsig men utbildningen var bra
Elev
6 jan 2021

Lektionerna blir roliga för engångs skull!

Jag går Teknik speldesign och jag kan inte blivit nöjdare. Det här är ett jättekul program som jag starkt rekommendera. Vi har 2 tvåtimmars lektioner i veckan inriktat på spel men det känns ofta som 20 minuter för att det är så himla kul.
Skolan är inte så öppen och är som 3 korridoren på 3 olika våningar men klassrummen är varierande rymliga men inget är för litet.
Lärarna är kompetenta och de hjälper en om man ber om det.
Maten är ok. Det är skolmat helt enkelt.
Jag tror jag har haft tur med min klass har hittat väldigt bra kompisar, vi skrattar varje dag.
Fast det är en skola som tar hänsyn till att vissa har svårigheter som Aspbergers eller ADHD/ADD m.m. Så skolan är attraktiv för dem eleverna.
Elev
4 jan 2021

LBS södra, Stockholm

LBS södra är en väldigt mysig och trevlig skola. Alla är snälla och stöttande speciellt lärarna, alla är sams och man lär sig mycket.
Emelie Talledo
Elev
11 dec 2020

Underbart!

Fantastisk skolanda, engagerade lärare och väldigt mysig. Hade inte kunnat önska mig en bättre gymnasieupplevelse!
Elev
29 nov 2020

Speciell skola skulle man säga

Lätt att få vänner och rolig skola men vissa lärare är inte så bra, men mycket kreativa arbeten får man göra.
Elev
28 nov 2020

En varierad skola

Det bästa med skolan är eleverna helt klart.
Om du har spelintresse eller liknande kommer du garanterat hitta en vängrupp samt finns det massa klubbar.
Det dåliga med skolan är att den är oorganiserad och att det finns en del lärare som gjorde kurserna svårare, samt vissa opassande lärare.
Elev
26 nov 2020

Börja ej här

Började på denna skola med ett positivt tänk och förväntade mig mycket mer än vad jag fick. Lärarna har knappt koll på vad dom håller på med, man måste göra / se till så att allt blir gjort själv (speciellt om du är ny) med skåp, blipp in till skolan, dator osv. Otroligt stökiga elever och inte alls utrymme nog att hänga när det är raster. Skolan består mestadels av en korridor där nästan alla elever är.
Lärarna är sköna oh trevliga men deras metoder är oerhört tvivelaktiga.
Elev
17 mar 2020

Sådär beror på vad du söker

Skolan har brister men också fördelar.
Främsta bristerna är att det finns opassande lärare till vissa ämnen dock finns det även väldigt bra lärare som gör det kul. Allt handlar om tur med vilken lärare man får.
Toaletterna är ofräscha.
Elevstämningen är det bästa med skolan och alla hittar en grupp vänner.
Finns inte så många ritplattor, men det finns mycket bildmaterial.
Elev
13 jan 2020

Helt ok

Om du vill gå på en skola där det satsas mycket på Film och foto inriktningen så rekommenderar jag INTE denna skola. Annars är dom flesta lärarna sköna och skolan har en skön stämning
Elev
23 dec 2019

Sunkig skola

Rekommenderar inte denna skola till elever som vill ha en rolig gymnasietid och engagerade klasskamrater. Sunkig miljö, klassrum/korridorer som luktar illa och låg standard på det mesta. Helt okej lärare, vissa sämre än andra men det är så det brukar vara. Ångrar mitt gymnasieval, men har fått fina vänner.
Föredetta elev
27 nov 2019

Oseriöst.

Oseriös skola. Rekommenderar ej den estetiska linjen.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen