Om

En kreativ folkhögskola söder om Linköping

Folkhögskola är en annorlunda utbildningsform med en nyskapande syn på kunskap och bildning. Att gå på folkhögskola är för många ett steg till vidare studier, arbete och personlig utveckling.

Omdömen

4.5
Baserat på 98 omdömen och 641 svar
0
0
0
0
0
Elev
17 maj 2023

Mus

Bra lärare, mindre bra skolgång

Liljeholmen är en skola med fint läge, precis vid sjön. Till en början tyckte jag att skolgången var bra, men med tiden märkte jag av brister.

Läroplanen för musikproduktionen har en bra grund; lär dig liveljud, signalflöden och uppmickningar för att få en bättre förståelse kring hur man spelar in ljud. Jag kände dock att linjen borde heta ”Ljudteknik” istället för musikproduktion, då det största fokuset ligger kring liveljud och inspelning. Väldigt lite fokus på mixning och ljudbild. Vi har påpekat att vi vill ha förändring på kursen, men får bara ett ”okej” som svar utan att något händer. Superbra lärare däremot.

Musiklinjens lärogång är väldigt individualistisk om man inte går ensemble. För mig har det bästa med linjen varit att kunna utnyttja lokalerna och de gånger man arbetat med klasskompisarna utanför skoltiden. Samt mina individuella lektioner.

Alla boenden är väldigt dyra. Billigaste boendet kostar 67kr per natt och är ett litet rum med minimalt utrymme. Maten är obligatoriskt att betala (ca 3500 per faktura) och det märks att de sparar pengar flera gånger i veckan. Något slags grus i de hembakade bröden, som inte försvinner trots klagomål också. Maten tar också slut ibland om man kommer 15 min sent till serveringen.

Många sociala aktiviteter som inte är kurragömma eller öppen scen är bönegrupper. Är man inte kristen känns det som det blir svårare att lära känna folk på skolan, väldigt många på skolan är så trevliga. Önskar bara att det fanns fler tillfällen att umgås.

Fin skola med bra idéer och tankar, men en oförmåga att lyssna på konstruktiv kritik för att den faller platt på många plan.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
16 maj 2023

Konst

Både mycket bra och endel dåligt

Mycket bra lärare/personal och jag är nöjd med min utbildning. Bra lokaler och material för konsteleverna! Däremot sänker jag tyvärr betyget endel… Maten är absolut inte värt pengarna, sorgligt nog. Helt ok mat men absolut inte för det priset det är. Hört många på skolan klaga på att man måste betala ALLA måltider om man bor på skolan - istället vill många tex inte betala kvällsmat eller frukost o laga sin egna.
Det finns en bibelklass på skolan. Jag känner (av de biblare jag träffat här) att man bör vara troende kristen, annars är man riktigt udda och dum. Jag hade helst velat att folk kunde få va istället för att tvinga på folk saker. Det har stört mig enormt. Och om man inte är med i bönegrupper har man svårare att bli kompis med folk och komma in i gäng. Jag vill gärna lära känna folk och även biblare, men inte om det enda sättet är att va med i bönegrupper…
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
31 jan 2023

Fint läge!

Ligger väldigt vackert nära vattnet. Jättetrevlig personal och lärare och lyxig skolmat!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
30 jan 2023

Konst & Designskolan

Respekt & vänlighet i väggarna.

Jag upplever att på Liljeholmen i Rimforsa finns det som en vänlighet som lever i väggarna.
En ovanligt trevlig skola med bra lokaler & kunskap (läste konst&design1).
Jag upplevde en väldig utveckling inom mitt skapande samtidigt som jag trivdes.
Personalen är lysande &
maten är ovanligt bra & jättegod. (Vanlig, veg/vegansk,veg+fisk m.m)

Lärarna har väldigt mycket hänsyn till elevernas personliga behov & lär ut med en positiv underton.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
30 jan 2023

Bibelkursen

Supernöjd

Jag är supernöjd med min tid på Liljeholmen! Det är en skola och plats där jag känt mig trygg och fått komma som jag är. På skolan har jag fått växa mycket i mig själv och lärt känna vänner för livet. Jag har uppskattat att skolan inte är så stor, och upplever verkligen att man blir sedd av lärare och personal. Det är en fin plats att spendera ett eller två år på!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
30 jan 2023

Musiklinjen - Musikproduktion

Mycket trevlig upplevelse

Det är fint, generellt. Trevlig stämning! Härliga lärare som man alltid kan fråga om hjälp.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
30 jan 2023

Bibelkursen

Bästa skolan

Mycket bra skola med trevlig atmosfär och avslappnad kursplan och lärare med hjärtat på rätt plats
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
29 jan 2023

Bibelkursen

Vad jag tycker om liljeholmens folkhögskola

Liljeholmens folkhögskola här en mysig och trevlig skola där man kan träffa vänner för livet. Det är sällan tråkigt då det alltid händer något varje dag.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
28 jan 2023

Ensemblemusiker

En elevs perspektiv

Det är få folkhögskolor som ger ett sådant bra första intryck som Liljeholmens Folkhögskolor.

Vid första ögonblick blev jag förvånad över hur vacker platsen är, hur nära naturen man kommer och även friheten man får utav det. Miljön runt skolan utmärker sig särskilt och därav uppskattar jag platsen ännu mer.

Av min egna erfarenhet anser jag att internaten, övningsrummen och resterande rum känns okej - men skulle definitivt behöva renoveras.

Jag möttes av en och en annan silverfisk springandes på golvet, men det problemet gick att lösa så fort då vaktmästaren var snabb på att hjälpa till.

Lärare, vaktmästare och all personal är super trevliga. Hjälper fort till när man ber om det.

När det gäller kurs-upplägg kan jag tycka att det diffar. Mina förväntningar på kursen var att det framförallt skulle vara mycket lärarledda lektioner (i ensemblen). Ansvaret låg istället en hel del på eleverna/deltagarna i ensemblen. Jag tror snarare på att börja terminen med lektioner som undervisas endast av lärare. Att senare successivt minska på det och införa ett mer självständigt arbete hos eleverna/deltagarna.

Ett stort plus är att det finns nästintill hur mycket övningstid som helst - så länge man bestämmer sig för det. Det finns bra boknings-system för övningsrum och mycket utrymme om en önskar att ha med sig instrument.

En perfekt plats att lära känna människor och skapa fantastiska band med. Liljeholmens Folkhögskola är för dig som har ambitioner och som vill utvecklas musikaliskt, konstnärligt och som individ.
Elev
27 jan 2023

Konst & Designskolan

Min upplevelse av Liljeholmens folkhögskola

När jag först började på Liljeholmen kändes det som rena drömmen att bo nära till vattnet och det närliggande lilla samhället i Rimforsa. Men när jag började på skolan insåg man hur det egentligen låg till med skolans lokaler. Internathusen behöver många av dem rustas upp. Det är väldigt kallt på rummen och många har upplevt problem med fukt på rummen, stopp i avlopp och ventilationer som inte gör jobbet. Med fukt kommer insekter, så skolan har länge haft problem med silverfiskar. För den hyran som jag betalar varje månad hade jag förväntat mig lite bättre. Trots det är det mysiga små internat, men hur städat det är beror på vilka du hamnar med. De större problemen avfärdas av skolan, men quick fix får du alltid hjälp av vaktmästaren att lösa så snabbt som möjligt. Undervisningen va delvis som jag förväntade mig samtidigt som jag nog hade lite högre förväntningar kring lärandet. Konst tvåan står i centrum med många utställningar och ettan får inte lika mycket chanser att visa upp sina verk, vilket är lite tråkigt för de som av någon anledning inte kan läsa två år. Maten på skolan är jättebra och det märks att matpersonalen gör sitt allra bästa utifrån de förutsättningar de har. Det är överlag en mysig skola, men som har sina brister som de kan jobba på att ändra.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
25 jan 2023

Musiklinjen

Trevligt ställe men ostrukturerat

Liljeholmen är en fantastisk plats som i min erfarenhet samlar en massa fina personer. Det är en gemenskap som är svår att hitta någon annan stans, livet på internatet rekommenderar jag starkt.

Däremot håller inte utbildningen samma standard. Det är väldigt få undervisningstimmar, och även under den lektionstiden är det mestadels eget arbete. Det är helt enkelt väldigt ostrukturerat. Man förväntas vara i stort sett självgående i sitt arbete och sin utveckling. Kursen ska nog snarare ses som ett projektår än en grundutbildning, och är man inte bered på det lär det bli en chock när man börjar.
Feedback och förändring kring utbildning och kursupplägg är svår att få gehör i. Förbättring kommer långsamt och endast om man verkligen trycker på.

Så sammanfattningsvis: Liljeholmen som plats, gemenskap och sammanhang? Kan rekomendera starkt.

Liljeholmen som utbildning? Kan va värt att se sig omkring efter annat ifall man inte är redo för det något udda upplägget.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 jan 2023

Konst & Designskolan

Yay!!!

Bästa skolupplevelsen jag haft :) Man kommer nära de som går här i och med att man bor med dem och har samma/liknande intressen.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 jan 2023

Konst- & Designskolan

Vad jag tycker om skolan

Utbildningen och skolan överlag tycker jag är bra, men problem med boende och faktura har uppstått för flera på skolan.

Jag upplever att flera känner sig otrygga i hur dessa problem har hanterats av skolan.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 jan 2023

Konst & Designskolan

Jag är missnöjd med hur problemlösning har hanterats på skolan

Skolan i sig är bra men uppkommer det problem med boende, betalning eller liknande så är det inget som blir löst utan att man måste ligga på i månader utan att förändring sker.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Musiklinjen

Helt ok utbildning. Jättenajs plats och Umgänge.

Chill. För chill. Lite brist på kommunikation mellan lärare och lärare och elever. Oförmåga att göra förändring efter kritik. Gäller hela skolan. Från ledningen till matpersonalen och lärarna. Många ursäkter för varför saker inte fungerar.
Nice med alkoholförbud. Det är lugnt och skönt och människorna som söker sig hit är tipptopp.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Ensemblemusiker

En del bra, en del dåligt

Jättebra möjligheter för att öva själv, superhärliga människor och bra gemenskap. Inte superinspirerande skolämnen eller upplägg.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Konst & Designskolan 1

Så bra!!!

Riktigt bra skola med skitbra lärare och personal. De bryr sig väldigt mycket om alla på skolan och tar hand om varandra. +Såå god mat
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Konst & Designskolan 2

Tycker man borde få välja bort maten.

Jag tycker om skolan men tycker maten är för dyr då jag bott själv innan och kan få det för billigare. Då gillar jag också det som serveras varje dag men här på skolan så gör jag tyvärr inte det (jag är inte kräsen) vilken är pengar i havet. Annars än det så är jag nöjd med skolan.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Bibelkursen

Nöjd!

På skolan råder samhörighet och trygg och skön stämning! Dessutom är omgivningarna väldigt fina! Lokalerna är fräscha och internaten är trevliga. Jag är tacksam för åren på Liljeholmen och har trivts väldigt bra.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Bibelkursen

Menings fullt

Jag tycker att det bra super fint en bra gemenskap.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 jan 2023

Allmän Kurs

Najssss

De najssssssssssssssssssss
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
13 okt 2021

Musiklinjen - Musikproduktion och Musiklinjen - Singer/Songwriter

Liljeholmens folkhögskola

Ger ett högt betyg pga att helheten format mig till en starkare person idag och tiden var både fantastisk och motig.
Men tyvärr gick nog mer tid åt att kriga för tydligare regler o tryggheten för alla elever, så som att införa en samtyckesregel. Kan bli problematiskt när ledning inte har några riktlinjer när problem uppstår, hur dom ska hanteras. Men tror och hoppas att skolan tagit lärdom från mitt år. Hur viktigt det är.

Skolan ligger på en fantastisk plats, så himla vackert och fridfullt. Det känns verkligen som den perfekta platsen att hitta sig själv och fokusera på det man brinner för.
Lärarna och övrig personal ger en stark hemmakänsla, så varma och inbjudande.
Den vegetariska maten har utrymme för mycket förbättring om det inte skett redan dock.

Om man är ute efter en folkhögskola att kalla för hem, vänner för livet och utveckling av alla sina förmågor så skulle jag definitivt rekommendera liljeholmens folkhögskola.
Menar, sista dagen av läsåret varje år så står alla i en stor ring och gråter, att hitta hem som bara vara en kortare period av sitt liv är både vackert och smärtsamt. Men det summerar väl hur viktig denna platsen är och har varit för många.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
7 okt 2021

Bibelkursen

Tycker alla borde spendera en tid på denna plats!

Min tid på denna plats har betytt oväntat mycket för mig! Jag tänkte nog inte att jag var en sådan som skulle gå bibelskola. Men när jag ändå hamnade här blev jag satt på en plats med människor från olika platser i Sverige, med olika perspektiv och erfarenheter från deras liv med Jesus. Lektionerna var en plats där jag fick utmana mig själv, men sedan var det själva livet tillsammans med alla andra på denna plats det som på riktigt förändrade och formade mig. Jag fick se gud i andra. Jag fick se gud i mig och gud i denna plats.

Såhär efteråt tror jag inte att det fanns något “bättre” som jag kunnat göra med det år jag la på denna plats och jag känner mig verkligen trygg nu i att gå ut vidare i livet med det jag har fått från detta år.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
7 okt 2021

Bild 2

Fantastisk och natur rik!

Min skoltid på liljeholmen var minnesfull och lärorik. Här fick jag utöka mina konstnärliga förmågor både i utställnings teknik och material lära med mera. Om jag skulle kunna uppleva denna skolan igen så skulle jag det 100%!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
4 okt 2021

Musiklinjen - Musikproduktion

Musikproduktion

Mycket bra skolan med mycket duktiga och trevliga lärare.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
30 sep 2021

Konst & Designskolan

En varm plats

Det här är en fin plats! Det finns en välkomnande öppenhet som slår en i ansiktet vänligt, men bestämt. Konstskolans lärare är fantastiska; kunniga, roliga och uppmuntrande som ser en. För mig var det en bra plats att hitta vänner på som jag tänker ha kvar i livet ett bra tag. Charmigt också med en badsjö intill för den som gillar sånt.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
29 sep 2021

Musiklinjen - Improvisation & Jazz

Liljeholmens Folkhögskola

Gick mitt första folkhögskoleår på Liljeholmens Folkhögskola på Jazzensemble-linjen. Det är en trygg och välkomnande plats full av kreativitet och möjligheter.
Vackert område med tillgång till grillplatser, idrottshall, hyrning av kanoter och ensemblesalar!

Gemensamma aktiviteter skapade fin samhörighet mellan de olika linjerna.
Som elev kände jag mig väldigt trygg i skolan och även på mitt egna internat, detta på grund av bra kommunikation och uppföljning från ledning och ansvariga.

Tveka inte på att söka Liljeholmens folkhögskola, du kommer inte ångra dig!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
29 sep 2021

Musiklinjen - Musikproduktion

Bra skola

Bra skola med bra gemenskap. Kompetenta lärare som är investerade i ens utveckling. Bra första steg för att testa sina ben innan högre utbildning.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Maksim Bartkov
Föredetta elev
29 sep 2021

Musiklinjen - Improvisation & Jazz

Den är nice

Det var de bästa två åren i mitt liv på denna skolan. Would recommend
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
29 sep 2021

Afro-/Jazzmusiker

En oas för utveckling

Miljön på området och stämningen är kanonbra! Lärarna är trevliga och kompetenta och jobbar för varje enskild individs personliga utveckling. Mina två år på Liljeholmen lade grunden för den utbildning jag går idag och fick mig att inse vad jag verkligen vill syssla med i livet. Är evigt tacksam för den tiden! God mat dessutom med bra hänsyn till specialkost!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Visar 30 av totalt 98 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+56
66
Ambassadörer
67.3%
21
Passiva
21.4%
11
Kritiker
11.2%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 98 användare
72.4%
Utmärkt
20.4%
Bra
5.1%
Medel
0.0%
Undermålig
2.0%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 98 användare
81.6%
Utmärkt
16.3%
Bra
1.0%
Medel
1.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 93 användare
76.3%
Utmärkt
12.9%
Bra
7.5%
Medel
0.0%
Undermålig
3.2%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 21 användare
23.8%
Utmärkt
47.6%
Bra
19.0%
Medel
9.5%
Undermålig
0.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 98 användare
75.5%
Utmärkt
20.4%
Bra
3.1%
Medel
1.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 21 användare
47.6%
Utmärkt
14.3%
Bra
14.3%
Medel
19.0%
Undermålig
4.8%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 21 användare
38.1%
Utmärkt
19.0%
Bra
28.6%
Medel
9.5%
Undermålig
4.8%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 93 användare
51.6%
Utmärkt
35.5%
Bra
8.6%
Medel
2.2%
Undermålig
2.2%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  300
 • Antal lärare
  27
Liljeholmens folkhögskola, 590 43, Rimforsa
0494-79700
Daniel Bjurhamn

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan