Omdömen

2.5
Baserat på 12 omdömen och 100 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
12 apr 2024

Ångestfylld skola, rekommenderar inte att börja i.

Tyvärr en väldigt ångestfylld skola. Gick på skolan i 9 år och mådde mycket bättre efter att jag slutade. Musikundervisningen är väldigt prestationsinriktad och glädjen i musiken tas bort. Ingen trevlig miljö att vara i då det kunde bli en sorts tävling i vem som kunde spela bäst. Skulle inte rekommendera om man fortfarande vill tycka det är kul att utöva musik efter skolgången.
Föredetta elev
27 okt 2022

fel prioriteringar och obehagliga lärare, men fina elever.

Vaktmästarna är perversa och obehagliga, tog strypgrepp på en 13 årig kille och Nina Balabina (sjukt skum) kunde inte brytt sig mindre. Älskade mina klasskompisar för att vi gick igenom detta kaos tillsammans. Snåljåpar som lägger hur mycket som helst på en ny konsertsal medan elever inte har skåp eller bänkar utan får tillsammans ha sina böcker i en stor Clas Ohlson kasse. Dom lyssnar aldrig på kritik kring lärare och vägrar lägga pengar på vikarier, utan ber äldre elever från gymnasiet eller pre college hoppa in för en ynka slant fast dom inte kan ett skvatt om ämnet. Ångrar inte att jag gick där för det gjorde mig stenhård och gav mig en massa sjukt skumma och roliga minnen. Man får vänner för livet men kritiserar lärarna rejält. Dom enda vettiga lärarna var dom inom t.ex matte, svenska, biologi, kemi etc. Vår gamla fysiklärare lät oss fuska på prov och lämnade klassrummet vid NP, lite skumt. Blev slagen på röven av en lärare och kallad "baby" av samma lärare ett par gånger. Har en sån starkt hat/kärlek till den här skolan och gick där i 10 år. Hade aldrig haft det på annat vis men herregud vad dom har mycket att jobba på. Dom måste tänka på sina prioriteringar. Skulle kunna säga sås mycket mer.
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2022

Bra musikutbildning, dålig skola

Fantastisk musikutbildning! Kostar dock tusentals kronor i månaden. De 20 min som ingår gratis räcker inte utan föräldrar förväntas köpa mer undervisning, annars hamnar barnen snabbt efter. Övrig undervisning inte bra, framförallt på lågstadiet och mellanstadiet. Stort ansvar läggs på föräldrar att undervisa barnen hemma. Stora mängder läxor som ska utföras utanför skoltid. Många obehöriga och rent av outbildade lärare. Många elever per lärare. Inget gehör hos skolledning och liten möjlighet att påverka som förälder. Barnen utsätts tidigt för konkurrens och duktiga elever väljs ut att spela mer och oftare, redan från åk1. Vill du inte utsätta ditt barn för detta välj annan skola.
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2022

Bra musikutbildning, sämre skola

På många sätt en bra skola, men på fler sätt en dålig skola tyvärr. Musikundervisningen är fantastisk, men kostar också tusentals kronor i månaden. Alla skolans resurser går till musik. Många lärare är obehöriga, få lärare per barn, stort ansvar läggs på föräldrar att undervisa sina barn hemma. Skolledning som har mycket begränsad kontakt med föräldrar och ingen chans att påverka som förälder.
Föredetta elev
16 jun 2022

Dålig ledning

Skrämmande hur dålig insikt lärare och föräldrar har i hur eleverna faktiskt upplever skolan. Ledningen är korrupt och körs som en gammal öststatsregim. Dåligt elevhälsoteam, eftersom ingenting, jag skulle säga att aldrig, att någonting går upp till högsta ledningen och får gensvar! De låtsas som ingenting. Sen babblar de om planetdagar där barn ritar fina teckningar men de har inga soptunnor för sopsortering. Mycket dubbelmoral, mycket snack om goda värderingar och god människosyn men i verkligheten från start har allt varit tvärtom.
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2022

Bra skola som fokuserar på klassisk instrument undervisning

En fin fin skola med mysiga lokaler och engagerade lärare. Nina är sträng och kräver disciplin som inte alltid passar en och alla. Men vi tycker att disciplin behövs och uppskattar regler som Skolan håller hård i. Toppen kvalitet på klassisk instrument undervisning, resten kan man diskutera... Men vill man utveckla sig inom klassisk musik, så är LA den bästa alternativ.
Föredetta elev
9 mar 2022

Sätt dina barn här om du hatar dem

Skolan är ett hål av sorg. Även fast jag slutat med bra betyg var det hög press. Musikundervisningen är kvalitativ men svindyr. Istället för att lägga pengar på att hjälpa eleverna bygger Nina Ballebina en ny konsertsal och köper tre nya flyglar och violiner om året. Sorgligt att detta är enda musikskolan med fokus på instrumentalundervisning.
Elev
21 feb 2022

Hur jag tycker att skolan är

Jag tycker att klassen jag själv går i inte är särskilt bra, jag trivs helt enkelt inte och vill byta skola.
Elev
16 jul 2021

under all kritik

otrevligt bemötande, överprisat, låg nivå på undervisning, korrupt- ägnat mest bara för musikernas barn, fientliga mot "vanliga människornas" barn, otrevliga lärare och går inte att få pengar, tusentals kronor, tillbaka om man redan betalt men vill inte fortsätta gå dit efter allt det här
Förälder / Vårdnadshavare
27 aug 2020

Älskar denna skola!

En toppenskola för musikintresserade barn och ungdomar.
Förälder / Vårdnadshavare
9 jul 2020

Mycket mysig men dålig lärartäthet per barn

- I lågstadiet är det alldeles för stora klasser och för få pedagoger på så stora klasser. I förskoleklass verkar det alltid vara två pedagoger och några färre barn. Orsak till många ”problem”. Ingen personal i omklädningsrummet på idrott/dans och har hört att både personal och föräldrar upplever det som otryggt. På mellanstadiet har de inga rastvakter och ofta barn på skolgården utan uppsikt.

Inget gemensamt förebyggande arbete gällande mobbing. Vissa lärare arbetar aktivt, andra ingenting.

+ Plus är att det är trevlig personal och att musiken är en del av vardagen. Däremot alldeles för många konserter och åtaganden för barnen.
Förälder / Vårdnadshavare
18 jun 2019

Musikskola för passionerade

Här satsar man på instrumentundervisning och musiklära från förskoleklass. Fokus på klassisk musik, från mellanstadiet får man spela i symfoniorkester. Kör och dans på schemat från f-klass.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen