Omdömen

2.1
Baserat på 27 omdömen och 225 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
18 dec 2023

Dåligt

Oprofessionella lärare, diskriminering
Föredetta elev
22 jul 2023

Anmält dålig skola

Riktigt dålig skola rektorn bryr sig inte om mobbning och tar ej hänsyn till elevers förslag om förbättringar av skolan, många av lärarna lär ut som om de inte har någon utbildning men de finns några riktigt bra lärare
Föredetta elev
2 maj 2023

Mobbade elever

Rektorn bryr sig inte ett skit. Dom mobbade får byta skola medans mobbarna får vara kvar
Elev
25 apr 2023

Oroad för framtiden.

Jag går på denna skola just nu, och jag känner mig oroad för framtiden. Det största problemet med skolan är lärarnas kommunikation, vilket praktiskt sätt existerar ej. Lärare ser nog troligtvis inte något problem med att sätta två prov bredvid varandra, fast för elever så är det mycket stressande att behöva plugga till två prov samtidigt. Nu kanske det låter som att jag säger att Lillåns Skola 7-9 har inga bra lärare, vilket kunde inte vara längre ifrån sanningen. Det finns flera bra lärare i skolan, som aktivt förstår och lyssnar på sina elever. Skolmaten kan definitivt förbättras, till mestadels så är maten ätbar men ibland serveras det äckliga och ofräscha maträtter, vilket får en att gå till Max istället.

För framtida elever som tänker sig att börja på Lillåns Skola 7-9 så har jag ett bra råd, sök vidare. Du kommer att ångra dig när du börjar på denna skola, om ditt betyg tillåter dig så borde du söka in på någon bättre skola inne i Örebro istället för i Lillån.
Föredetta elev
12 jan 2023

Hemskt.

Skolan har bara gått neråt. Ingen tog undervisningen seriöst, inte ens lärare. Helt klart den värsta kommunikationen mellan lärare jag har varit med om. Folk blev öppet mobbade och mental hälsa var i allmänhet på botten bland hela personalen samt elever. Fanns ingen känsla av gemenskap i skolan.
Maten var hemsk, var bokstavligen slime vid mer än ett tillfälle.
Numera går jag på en bra gymnasieskola, och är gladast av allt att jag inte är kvar på den här skolan.
Personal
12 jan 2023

sluta denna skolan!!!

För mycket inte bra skolmat och mongon som bara går runt med mobilen i ansiktet och orange tröja och blir sur när man pratar med den Algot....
Förälder / Vårdnadshavare
5 okt 2022

Ingen skola jag rekommenderar

En skola som lovar runt och håller tunt!
Grova problem med mobbning som inte tas på allvar, lärare som inte följer handlingsplaner och katastrofalt konsekvenstänk.
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2022

Under all kritik

En skola med förlegade värderingar och en styrning som är kaputt. Barn som påriktigt far illa
Personal
1 okt 2022

Jete dålih skola!

Sklonan var inte bra, mina barn fick klamydia av att använda toaletterna. Men potatisgratängen var gof
Elev
27 apr 2022

Lillån skola har förstört mitt liv

Värsta skolan jag har varit med om
Elev
16 feb 2022

allmänt dålig skola

denna skolan ett jäkla skämt eller nått. ingen av lärarna pratar med varandra och när man nämner att de inte pratar med varandra so säger de att det är elevernas fel och att vi ska snacka med andra lärare för att fixa skiten. frånvaron e fucked också. en i min klass fick en hel lektion frånvaro även att den eleven hade varit där och vissa som kommer 1 min försent får 5-10 min frånvaro. lärarens frånvaro är inte ens nått man får snacka om. sen när man frågar varför de var sena så blir de sura på en bara.
klasserna blev jättekonstiga också, till exempel så hamna alla stökiga elever i en klass och sen i klassen jag går i är typ en bra klass som det är många som är bra på matte och sånt men sen sätter de in 5-6 elever som kanske inte hänger med sånna personer.
jämnstäldheten e as dålig. vissa elever som kommer lite sent då och då blir helt annorlunda behandlade än de som alltid kommer i tid och de som e tysta.
gymnasiet e man halvt rädd för. folk som har gått här säger att det inte faattar så mycket för lärarna inte lär ut grunderna i skolan.
det här är min åsikt om skolan och tycker den är skit.
Elev
31 jan 2022

Orolig för framtiden.

Hej, jag går på denna skola just nu. Det är fruktansvärt. Lärarna tar inte sitt jobb seriöst och pratar knappt med varandra. Det resulterar i att vi kan ha upp till 5 prov på en vecka medans andra veckor har vi ingenting. Lärarna pratar inte med varandra och bara sätter prov lite här och där. Undervisningen är ett skämt, ingen tar sitt jobb seriöst. Jag får antingen ta hjälp hemma eller ta kunskapen jag lärde mig i mellanstadiet för att klara av detta. Man känner sig aldrig trygg här, trygghetsteamet gör inte sitt jobb med att göra så att alla känner sig trygga på skoltid. Vissa lärare varierar inte lektionerna, det gör så att vi jobbar med samma grejer varje lektion. De blandar inte klasserna, alla stökiga barn i en klass och alla tysta i en klass. Glädjen med att få en ny klass i 7an förstördes helt. Jag känner mig orolig för gymnasiet för att jag känner att jag inte har fått lära mig grunderna för det jag behöver lära mig. Före detta elever säger själva att det blir tufft i gymnasiet för att lärarna har inte lärt ungdomarna grunderna. Jag känner så många som inte trivs här och vill byta skola. Man känner sig absolut inte trygg.
Elev
31 jan 2022

allmänt dålig skola

kommunikationen är nog det sämsta jag sätt. det ska vara 2 prov per vecka men de sätter sen 4-5 prov på en vecka. när man sen säger det till lärarna är det elevens ansvar att säga till läraren eller lärarna som har lagt sitt prov fel. mentorerna och rektorn borde väll ändå göra nått åt det.
maten är dålig också. de gör ny mat som ingen gillar t.ex rester de bara blandar ihop.
frånvaron e dum i huvet också. så fort en elev är borta 1 min så for den 5 min men när en läraren är borta händer inget och det är viktigare för en lärare att vara här.
Elev
31 jan 2022

Orolig för framtiden.

Hej, jag går på denna skola just nu. Det är det värsta jag har varit med om. Undervisningen är ett skämt och man lär sig knappt någonting. Alla prov och inlämningar får jag antingen ta hjälp hemma eller använda kunskapen jag fick i mellanstadiet, lärarna lär mig inget nytt. Jag har en känsla av att det kommer va riktigt tufft i gymnasiet för att lärarna inte tar sitt jobb på allvar och de pratar knappt med varandra. Det gör så att vi kan ha upp till 5 prov på en vecka och det är alldeles för mycket, vissa veckor har vi 5 prov och vissa veckor har inga prov eller inlämningar alls. Lärarna behöver bli bättre på att prata med varandra och komma överens. Rektorn tar inte tag i något och fast folk har klagat på vissa lärare så gör han inget mot den hemska undervisningen. Ungdomarna har i den här skolan kommer få det tufft längre fram i livet, snälla gör något åt saken. Vi ungdomar är väldigt oroliga för vår framtid och känner inte att vi får den undervisning vi behöver. Många före detta elever säger själv att det blir tufft i gymnasiet för de lärde sig inte grunderna i ämnena.
Elev
31 jan 2022

dålig skolan!

för att vara helt ärlig så är skolan allmänt skit. lärarnas kommunikation är nog det sämsta jag sätt. lärarna jag har säger så här att när vi ska ha prov ska vi bara ha 2 prov per vecka men det blir att man har 4-5 prov på en vecka. när man säger att det är för många prov så säger lärarna att eleverna ska säga till läraren som har satt in sitt prov sist och att sin mentor man har ska inte göra nått.
maten är inte bra heller. de försöker göra mat som egentligen bara lärarna gillar.
frånvaron är också jättekonstig. i min klass kommer någon typ 1 min försent och det får 5 min. så fort lärarna är sena har de alltid något att skylla på och vill inte snacka om det men när en elev är sen för det inte ens skylla på något. det är viktigare att läraren är i skolan en att en elev är.
Elev
20 jan 2022

Lärarnas frånvaro, ojämnställt

Mitt största problem med skolan är frånvaron från lärare. Just nu har jag ingen No, HKK eller musiklärare. Jag har haft en vikarie i dessa ämnen i flera veckor i väntan på att skolan ska anställa nya lärare. Detta orsakar problem för elever då detta är våran sista termin i nian, och många ville höja sig i ämnena. När lärare är sjuka brukar ofta en slarvig vikarie ta deras plats som låter eleverna ha fritt på lektionen. Detta leder till att många halkar efter i skolan. Maten är ibland helt oätbar, då till och med anställda lärare klagat. Lärarna och rektorn lägger heller ingen energi på att försöka stoppa rörande av cigg och e-ciggaretter inne på skolan. Jag ser nästan dagligen elever i 7an som röker i korridorerna. Ett annat problem är att det är för många elever på för liten yta. Det finns inga sittplatser, så elever tvingas stå. Lärare får inte ta sina egna beslut utan tillåtelse från rektorn. Skolan är även mycket ojämnställd, killar och tjejer behandlas olika. Tjejer få sluta innan killar av vikarierna, och ibland har till och med killar fått städa i klassrummet innan de får lämna. Jag är tjej, men kan se ett stort problem i det här. Om jag var kille skulle jag vara mycket upprörd.
Föredetta elev
9 dec 2021

Hemsk undervisning

Jag överlevde knappt 3 år på högstadiet. Lärarna var de värsta lärarna jag har någonsin träffat och jag skyller allt jag har missat i matten och NO:n på den kassa undervisningen och frånvaron av lärarna. Det finns ingen kommunikation mellan lärarna och därför sätter de prov här och där utan att förhålla sig till de prov som redan ligger inlagda i deras "provschema" som de sägs har. Detta resulterar till att det kan ligga 5 prov på en vecka ÄVEN fast de säger att 2 är max.
Vart är rektorn och när ska han växa upp och konfrontera de lärare som inte gör sitt jobb??????
All den undervisning som jag saknar gör det 10 gånger svårare på gymnasiet eftersom jag inte har grunderna.
Föredetta elev
11 okt 2021

Inte bästa

Ingen bra trygghetsplan, stökig och allmänt dålig:(
Elev
11 maj 2021

Nej nej nej

Inte så bra. Undvik den!
Elev
24 nov 2020

Äcklig mat

Äcklig skolmat. Dålig kvalité på maten
Elev
20 feb 2020

Gott o blandat

Okej så skolan är såhär tänk en påse gott o blandat de som e bra de är alla smaker förutom lakrits liksom majoriteten i påsen e bra men de dåliga o äckliga lärarna och maten man blir betygsatt efter vilken lärare man har och vad läraren tycker om elevens personlighet inte hur man jobbar i ämnet sen maten det är nog de värsta jag vart med om man kommer in där efter man läst på matsedeln sen så är det jag vet inte vad man vill ju spy
Elev
18 dec 2019

Bra skola.

Jag tycker att det är en bra skola men jag skulle vilja ha bättre skolmat och att vi får önskevecka där elever får välja mellan olika maträtter och välja fram fem styckna.
Elev
7 dec 2019

Bra lokaler men sämre med lärare!

Det jag stör mig mest på med lillåns skola är vissa lärare och betygssättning. Dina betyg beror på vilken lärare du har och inte på hur bra du är på ämnet. Jag har haft jättemycket strul med lärare som varit sjuka hela tiden och otrevliga. Men det är en otroligt fin skola och jättebra vaktmästare.
Elev
3 dec 2019

Nej det e den inte

Jag tycker skolan är inte bra för att dom gör inte bra mat och det är förr mycket olja i maten
Elev
2 dec 2019

Trevlig, mysig och fräsch

Bra i största allmänhet, snälla lärare, bra mat och nya fina lokaler. Dock synd att många elever tycker dåligt om maten och lärarna när dom bara försöker göra vad som är bra för eleverna. Fast vissa lärare är inte så bra dom heller, några av dom har inte godkänd utbildning och får inte sätta betyg så man har svårt att få ett tillräckligt bra betyg av en annan läraren som man egentligen inte har.
Elev
26 aug 2019

Helt ok

Jag tycker att det är en helt okej skola eftersom att jag har en ganska stökig klass sedan en person som är ganska stökig började i klassen i början av skolan men det som väger upp är att jag har väldigt bra lärare och lokala. Det är därför jag tycker att skolan är helt ok.
Elev
26 aug 2019

Helt ok skola

I Lillån Skola 7-9 är det inte så lungt i korridoren och i min klass är det ganska stökigt efter att en ganska stökig person började i den i börgan av sjuan. Men jag har väldigt bra lärare och nyrenoverade lokaler så det är en skola som är helt ok och inte är ett måste att gå på men inte häller något man ska undvika.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen