Omdömen

2.3
Baserat på 9 omdömen och 44 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
4 feb 2023

En besvikelse.

Om du vill bli betygsatt av andra elever så passar skolan bra för dig, menat att elever året över dig kommer betygsätta alla dina inlämnings arbetet... så du får hoppas på att du får någon som in går med nagelfilen och får den person som ger alla godkänt utan att titta. Lärarna jag haft kan inte tala engelska så flera studenter väntar på att föreläsningar läggs upp på myMoodel och går där efter igenom det på egen hand. Skulle kunna lägga till mer men det får duga. Har pluggat i Halmstad samt Karlstad och jag skulle rekomendera dem över denna Linne (Halmstad om du vill ha en lätt examen).
Föredetta elev
9 dec 2022

Kurs

Linnéuniversitetet håller helt enkelt inte måttet

Universitetet håller verkligen inte måttet. Har läst på ganska många högskolor och universitet. Linné har dock återkommande förvånat mig negativt, allt från deras antagningsservice som arbetar saktare än nästan alla andra, till deras studievägledare som, i min erfarenhet, ibland ger felaktig information som får mycket tråkiga resultat för elever, till deras administra personals ofta mycket stela, oflexibla bemötande. Kan tyvärr inte vara mer specifik då man inte får nämna namn etc. Särskillt förbluffad blir jag rörande institutionen för teknik och särskillt matematik och matematikdidaktik. De har redan 2013 kritiserats av UKÄ, må hända parerade man detta men kvaliteten är återigen, om den någonsin verkligen åtgärdades, direkt undermålig. Det är som exempelvis timbro, vilka jag inte brukar lyssna så mycket på, uttryckte det i barometern tidigare i år, ett problem att fler och fler högskolor benämns universitet, det får en att skapa sig förväntningar, men med många år av studier från och till måste jag ändå säga, Linnéuniversitetet ni håller inte måttet.
Elev
1 sep 2022

Astrid Lindgrens författarskap 1LI115

Sommarkurs om Astrid Lindgrens författarskap

En föreläsare som har märkliga idéer om hur litteraturanalyser ska se ut och är alldeles för hård i sin betygssättning. Jag har läst många litteraturkurser på universitetsnivå och aldrig stött på liknande förut. Orimliga krav för en sommarkurs på halvfart. Hoppas att hon slutar jobba som föreläsare snart så att ingen mer student någonsin behöver ha med henne att göra igen.
Elev
21 apr 2021

Skulle inte rekommendera

Lärarna förklarar inget. Många gånger hade jag frågat frågar så har dom vägrat att svara. Man måste göra allt själv, men man får inte en grund från lärarna eller föreläsningar. Om man inte förstår litteraturen, då måste man lösa det själv.
Kurserna är slarviga, jag har inte lärt mig något. Mycket besviken, skulle inte rekommendera.
Lärarna bryr sig inte om du förstår eller inte
Elev
25 sep 2020

Inom data/IT

Lärare som bara är sköna och hjälper de mer "försiktiga" eleverna. Urusla föreläsningar där de bara läser av en powerpoint. Studenter i grupp som följer efter en på natten för att skrämmas. 0% gemenskap på universitetet. 100% besviken.
Elev
23 aug 2020

Biblioteks- och informationsvetenskap (distans)

Intressanta kurser, men extremt dålig ordning på lärplattformen. Allt ligger lite hur som och man måste jämt leta igenom hela systemet för att inte riskera att missa någon info som är felplacerad.

Många lärare verkar inte vara särskilt ämneskunniga, utan kan bara precis det som de ska lära ut och inget utöver detta. Många frågor kan de inte svara på.

En del fysiska tillfällen blir utan förvarning kortare än det var sagt, vilket är surt om man bokat boende för x antal nätter.
Annat
24 feb 2020

Rörig antagning och dåligt bemötande

Efter påbörjad kurs så får jag veta att jag inte är behörig till den, trots antagen.

Detta får jag veta i ett kallt mejlsvar efter att JAG kontaktat DEM för att få info och framför allt då jag redan tackat nej till erbjudanden från andra universitet

Kursansvarig gav noll förklaring till hur detta kunde ha skett och var väldigt kall och otrevlig i tonen, som om det var jag som gjort fel och som om jag var besvärlig.

Blev mycket ledsen över hela händelsen, jag hade sett fram emot att läsa kursen och var framför allt inte beredd på det bemötandet. Jag uttryckte detta till kursansvarig som varken bad om ursäkt eller erkände fel.

Blev erbjuden att läsa en helt annan kurs än den jag ville läsa som någon sorts plåster på såren, men efter bemötande från kursansvarig och missen från Linnéuniv i stort så känner jag inte att jag vill studera där.
Elev
4 okt 2019

Bibliotekarieutbildning

Bra utbildning, bra lärare. Toppen att kunna plugga på distans!
Elev
25 feb 2019

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen