Omdömen

2.3
Baserat på 5 omdömen och 34 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
16 mar 2024

Allmän kurs med dramaprofil

Fina minnen

Jag gick här 2006-2007, världens bästa folkhögskola. Så fin gemenskap mellan alla program, så himla roligt, speciellt och fint.
Föredetta elev
14 mar 2024

Allmän kurs på Distans

Mobbning från lärare

Hej, jag började en kurs på Ljungskile folkhögskola och har aldrig mått så dåligt som under den perioden, majoriteten av klassen slutade Suz och Susannes kurs pga så dåligt bemötande. Det som dom gjorde mot eleverna var rent ut sagt mobbning och än idag har jag inte fått till ett möte med dom. Jag hoppas att ni ser över det så framtida elever inte blir lika illa behandlade som vi blev under den kursen.
Elev
16 maj 2023

Naturvetenskapligt

Gå inte här!

Allt är extremt dåligt planerat. Lärare som inte kan samordna något, inte kan planera. Gick naturvetenskapligt basår. Kändes som att lärarna knappt kommunicerade med varandra, ännu mindre planerade ihop. En enda laboration i kemin per kurs, trots att många påpekade att detta var för lite hände ingenting. Allt mitt intresse för kemi är som bortblåst. Skolan är bara intresserad av att lyfta röster från elever som har positiva åsikter om skolan. Överhuvudtaget känns det som att lärare pratar med elever som barn, känns verkligen som att jag var en vuxen tillbaka på grundskolan. Var också väl medveten om att det i princip är alkoholförbud på skolan. När de menar att alkohol inte är tillåten i skolans lokaler förutom boenderum menar de att de även är förbjudet på internatens kök, korridorer och gemensamhetsrum. Det är alltså endast tillåtet att sitta på sitt egna lilla sovrum och dricka alkohol. Lärare och personal kan komma in på internaten och kontrollera detta när de känner för det.
Föredetta elev
21 sep 2022

Besviken elev

Gå inte på denna skola, finns bättre
Föredetta elev
17 feb 2021

Naturvetenskapligt basår

Jag rekommenderar inte denna utbildning.

Jag trodde att utbildningen skulle bygga på delaktighet, men lärarna vägrar fullständigt att ge någon som helst information om hur man ligger till. Man får aldrig veta vad man behöver göra för att nå det omdöme man har som mål, det som krävs för att t.ex. söka in på läkarprogrammet efter basåret. Skolan har till och med regler som säger att man inte får veta detta. Det är alltså i praktiken omöjligt att veta om ens ansträngningar lönar sig eller ej. Jag har pratat med folk som berättar att det inte fungerar såhär någon annanstans. Om jag vetat detta innan utbildningen hade jag undvikit Ljungskile Folkhögskola.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen