Omdömen

3.5
Baserat på 31 omdömen och 238 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
31 maj 2023

Dålig mat, rätt bra skola

Den är helt okej. En del lärare är otrevliga. och maten på kungsfågeln är hemsk, den är bra på staren och örnen dock.
Elev
21 apr 2023

Hotell och Turism

Lärkan

Jag tycker skolan är bra, det är bra lärare och man får möjlighet att själv påverka många olika saker.
Föredetta elev
23 nov 2022

Samhällsprogrammet

Hackspetten GY

Helt fantastiska lärare som är kunniga, snälla och omtänksamma, jag har lärt mig så sjukt mycket tack var dessa människor. Lokalen hackspetten är relativt bra, finns många studieplatser men kanske för få, hade varit fint med soffor osv, elevhälsan såg jag knappt skymten av under min tid som elev, dock så om man hade problem studiemässigt så fanns många alternativ för att få hjälp. Resurspersonal, lärare osv. Bland det bästa som hackspetten har är studion, en plats där alla elever kan i lugn och ro plugga och om man behöver få hjälp av trevlig personal som är där hela tiden, inför prov så läggs det in extra hjälp, det är en fantastisk plats.
Elev
12 maj 2022

Estetiska programmet, inriktning: Teater

Lärkan

Jag går sista året estetiska programmet med inriktning teater. Jag skulle beskriva Lärkan i allmänhet som den mest accepterande byggnaden. Du kan komma som du vill.

Eleverna varierar mycket när det kommer till bakgrund, intressen och stil vilket gör att man kan känna sig mycket trygg oavsett hur man själv är. (om man inte är taskig, sådana kan få det svårt)

Lokalerna är gamla, men ska renoveras snart och göras om! Så om det är något du funderar på kan jag tänka mig att ni får många fina sittplatser och ställen att plugga på.

I studion kan man gå för att få extra hjälp eller plugga ikapp eller bara plugga i en lite lugnare miljö.

Lärarna är mycket olika, men jag skulle summera dem som snälla, kunniga i sin sak och med en gnutta humor på kanten.

Uppgifterna, särskilt på estet, är ofta kreativa och omväxlande även i de vanliga ämnena.

Vill du ha bra med meriter för att plugga vidare finns goda möjligheter att lägga till kurser och få extra poäng.

Personalen i allmänhet är mycket trevlig och har ett gott bemötande. Både psykologer, kuratorer, sjuksköterska, studievägledare, specialpedagoger m.m är alla mycket bra och hjälpsamma. Generellt är de bra på att lyssna och hjälpa i din anpassade studiesituation.

Om du ens funderar på att få estet, eller kanske någon annan linje på Luleå gymnasieskola, särskilt på Lärkan, tycker jag att det bara är att köra!

Ångrar du dig finna alltid möjlighet att byta. Men personligen hade jag aldrig velat byta bort alla roliga minnen, vänner och erfarenheter som denna skola har gett mig.
Elev
1 sep 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Kungsfågeln

Bra lärare som gör alla lektioner lärorika och intressanta.Eleverna och personalen på skolan är väldigt trevliga. Det finns många ställen att sitta och plugga på, t.e.x. gymnasiebiblioteket eller studion där man även kan få hjälp med skolarbetet av olika ämneslärare oavsett vilket betyg man siktar på.
Föredetta elev
26 apr 2021

Humanistiska linjen

Hackspetten, Lärkan

Dålig kommunikation. Den första terminen var fruktansvärt stressig, det fanns ingen information att hitta och man fick inte det stöd som hade behövts. Linjen togs inte på allvar.
Föredetta elev
15 feb 2021

Ekonomiprogrammet

Hackspetten

Väldigt bra koncept med gymnasieby där alla olika människor möts från olika bakgrunder. Väldigt bra utifrån ett integrationsperspektiv. Hackspetten är väll inte den roligaste byggnaden och har inte kanske de bästa lokalerna. Haft lektion på kungsfågeln och måste säga att planlösningen är mycket mer praktisk där. Det bästa och som Hackspetten nog är mest känd för är deras fantastiska studio. Väldigt modern plats där man kan plugga på. Där finns det alltid lärare som på plats kan hjälpa till. Studion är verkligen en stjärna!

Lärarna på Hackspetten är väldigt bra och kompetenta. Lärarna på Hackspetten är en av de bästa jag haft under alla mina år i skolan. Desamma med övrig personal, väldigt kompetenta och snälla. Skolans personal har bra kommunikation med eleverna på skolan. Det finns alltid hjälp om man i sånna fall hade behövt. Skolhälsan hade kunnat prioriteras lite mer väl, tex när de kommer till hur skolsköterskorna och kuratorerna jobbar/förhåller sig till eleverna.

Sammanfattningsvis är Hackspetten en väldigt bra skola med väldigt fina lärare. Om man är intresserad av linjerna på skolan ska man definitivt, utan tvekan, söka den!
Föredetta elev
27 jan 2021

Lärkan

Kul skola! Estet är alltid speciellt men roligt att gå där ändå. Julshowerna är fantastiska och överlag är lärarna duktiga. Vissa speciella människor i personalen men det hittar man överallt. Gå här om du vill gå på en mer inkluderande skola. Lyssna inte på vad andra säger om estetiska programmet.
Elev
26 jan 2021

Hackspetten

Överlag en bra miljö, hyfsat okej mat (förutom att veganer serveras ej mat 🙃), verktyg och kurser osv.

Men! Kommunikationen bland lärare är icke-existensiell, och det är 50/50 ifall du får en helt underbar lärare eller en auktoritär narcissist. Haft lärare som undervisar i spanska men som lär ut brasilianska, tvingar en att gå om mattekurser för att dem själva gjort ett misstag (samma lärare som sa: "det är inte mitt problem" när man bad om hjälp och "ni är inte den smartaste klassen" på första dagen).

Sen har skolan även en salig mängd lärare som lär ut sina egna åsikter (trots att det går emot fakta), favoriserar grovt (även kvinnor>män), som inte kan ta kritik och bryr sig inte ett dugg om eleven (ex: sabbar för en, vägrar hjälpa eller är inte ens vid datorn under hemmaskola) 🙃

Men de lärare som är bra, är faktiskt helt otroliga och oförglömliga. Synd bara att det finns underbara lärare och helt genomruttna.

Oavsett rapportering till rektor så händer inget med hälften av dessa.

Samt ifall du har ex dyslexi kommer många att "glömma bort det" i flera år sträck oavsett hur många gånger du påminner. Och i sin tur får du inte det stödet/rättigheterna som du SKA få.
Elev
30 dec 2020

Bra skola

Skolan är mycket bra, elever och lärare är trevliga och respektfulla
Elev
26 dec 2020

Kv. Kungsfågeln

En bra gymnasieskola med intressanta lektioner och helt ok lärare, vissa är mycket petiga gällande omdömen, men dem flesta engagerar sig väldigt mycket i sitt yrke och gör allt för att eleven ska förstå. Väldigt fin matsal (kungsfågeln) med ganska god mat och även det vegetariska alternativet är bra.
Elev
6 dec 2020

En överlag bra skola

En stor gymnasieskola med mycket bra lärare. I och med att det finns såpass många lokaler och byggnader ändrar man studieplats hyfsat ofta.
Elev
28 nov 2020

Utmärkt

En bra skola med duktiga lärare och intressanta lektioner men lagom utmaning
Elev
22 nov 2020

Luleå gymnasieby

Jag tycker speciellt att Luleå gymnasieby kvarteret lärkan är en bra skola med snälla lärare , speciellt rektorn på BF som är den trevligaste rektorn jag hittils mött. Det finns en studio dit man kan gå för att få hjälp med skolarbete eller sitta och göra läxor i väntan på skjuts. Maten är oftast god men det finns många restauranger i närheten då skolan är inne i stan.
Elev
15 nov 2020

Ganska bra

Ganska bra skola, dessvärre dålig mat
Elev
16 okt 2020

Communication is key

Planeringen under hösten var vidrig för oss elever. Lärarna hade 0 kommunikation mellan varandra och det blev därför den jobbigaste perioden (skolvis) i hela mitt liv på grund av all stress...
Elev
23 jun 2020

Helt okej

Varken bra eller dålig skola, går att förbättra. Vissa lärare bör fundera över varför de blev lärare.
Elev
16 feb 2020

Luleå gymnasieskola hackspetten

Dålig skola om man är i behov av extra hjälp/stöd så får man inte det dom bara lovar sak efter sak men inget händer. Dom vill även tysta ner elever med åsikter får inte medverka i saker som kan säga dåliga saker om skolan. Skolköterskan berättar privata saker du har sagt till henne till andra lärare eller andra i helsoteamet. Ingen skola att rekommendera kan tyvärr inte skriva allt jag har varit med om men hackspetten jag önskar att jag aldig hade börjat där
Elev
8 feb 2020

Bästa tiden någonsin

Bästa skolan, kan verkligen rekommendera !
Föredetta elev
6 feb 2020

Kungsfågeln

Kungsfågeln var en riktigt bra skola. Bra lärare och gott om plats att studera på
Elev
10 jan 2020

Lärkan är bäst

Lärkan har jättebra lärare och det är trevliga lokaler att jobba i. Min mentor är aktiv och tar tag i saker direkt som det händer något. Raka puckar och inget svammel. Kreativ miljö med som är välkomnande och det är högt till tak, alla får vara sig själv, oavsett kön och läggning. Jätteglad att jag valde att gå där, då Hackspetten kändes väldigt kontorslikt och tråkigt.
Föredetta elev
27 dec 2019

Helt okej

Helt okej i stort, varierande nivå på lärarna då vissa är väldigt bra samtidigt som andra inte är lämpade att arbeta med elever.
Föredetta elev
27 dec 2019

Helt ok

Helt okej skola, varierande nivå på lärarna då vissa är väldigt bra samtidigt som andra inte alls fungerar med elever
Elev
27 nov 2019

Inget att rekommendera

Ärligt så är lärkan en riktigt dålig skola, finns knappt någon lärare som tar en seriöst när man ber om hjälp eller liknande, vissa linjer är inte seriösa överhuvudtaget och lärarna kan heller inte garantera bra praktikplatser vilket är självklart, mobbning är även okej eftersom att ingen lärare bryr sig och rektorn ljuger om att hon står på ens sida om man blir utsatt vilket hon i slutändan inte gör. Usch säger jag bara
Elev
13 nov 2019

Endast lärkan (en del av skolan)

På lärkan är det fantastiskt! Lärare är trevliga och lyssnar till elevers åsikter samt behov. Arbetsron är inte så bra men det finns möjligheter till grupprum och liknande.
Elev
19 okt 2019

Värsta jag varit med om

Har aldrig gått i en skola som är så dålig som denna. Vissa lärare är guld men det är inte många, det existerar ingen kommunikation mellan lärare-mentor-elev-föräldrar om något skulle uppkomma, mobbning får förekomma utan att någon vidtar åtgärder och tryggheten är extremt dålig. Missar man något eller är tvungen att vara hemma får man absolut ingen hjälp med att ta igen, man känner sig helt ensam i sina studier. Alla tummar ner!
Elev
10 okt 2019

Nja helt okej

Dålig kommunikation mellan byggnaderna. Tråkiga lokaler. Vissa program har högre status än andra och vissa byggnader är bättre än andra, fräshare och bättre stämning. Många bra lärare, några inte så bra. Extremt dålig kommunikation mellan lärare-mentor-elever, det finns inget system. Ganska farlig väg till skolan om man tar buss , det finns inga övergångställen vilket skolan inte gjort något åt. Fiket tar inte kontanter. Ingen aning vad det finns för regler eller värdegrund, vi har inte gjort brandövningar eller fått veta vart vi ska samlas om brandlarmet går.
Förälder / Vårdnadshavare
9 okt 2019

Skolan är toppen!

Väldigt bra skola! Sjukt trevliga lärare också. Eleverna kommer bra överens med varann
Elev
22 sep 2019

Det kunde varit bättre

Dom flesta lärarna på bra. Vissa bättre än andra, andra sämre än vissa. Kommunen lovade att ta bort all hål. Ändå har man hål på 5+ h per vecka. Med dessutom hål INNAN lunchen öppnar och sedan ska man ut och springa i 1 h och 40 min på tom mage.
Skolmaten är dock en annan historia dock. Den är ofta och en stor del av tiden vidrigt. Alltså inte ens salladen är ätbar. Detta kanske beror på min kost i hemmet men skolans kost ligger på under 10 kr per portion. Det är inget krav på att produkterna är svenska eller liknande. Vidrigt.
Felix Burman
Elev
9 sep 2019

Öppen och inkluderande

Skolan (specifikt Kv. Lärkan) är oerhört inkluderande och alla elever är välkomna. Lärare är professionella och trevliga vilket gör att man tycker om att vara på lektionerna och gör det ämnet de lär ut intressant. Miljöerna är mycket fina och välomhändertagna, man ser sällan skräp etc på skolan. Matsalen (Staren) är väldigt fin och har mycket rum. Både vegetarisk mat, ”vanlig” kost och dagens soppa serveras, vilket är väldigt bra för då är det större chans att eleverna får i sig det de behöver även fast de kanske inte tycker om maten, för det finns större utbud.
Skolan har många sittplatser och ställen att antingen ha rast på, plugga eller bara hänga på vilket är väldigt bra då många högstadieskolor har väldigt få platser där man kan få lugn och ro eller bara kunna sitta så man slipper sitta på golvet.
Det ligger väldigt centralt så man har goda förutsättningar att kunna ta sig överallt. Det finns fik som säljer allt möjligt. Det är frivilligt med läxor, vilket är väldigt bra. Då kan man göra dessa läxor om man vill, eller så skyller man sig själv om man inte gör dem.
Kv. Lärkan och gymnasiebyn har många fina elever. Det är en underbar gemenskap och skolby.
Visar 30 av totalt 31 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen