Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
25 omdömen
Resultat omdömen
3.6
Bra
8
8
6
3
0

Hackspetten

4.4
Föredetta elev · Ekonomiprogrammet · 15 februari 2021
Föredetta elev · Ekonomiprogrammet · 15 februari 2021
Väldigt bra koncept med gymnasieby där alla olika människor möts från olika bakgrunder. Väldigt bra utifrån ett integrationsperspektiv. Hackspetten är väll inte den roligaste byggnaden och har inte kanske de bästa lokalerna. Haft lektion på kungsfågeln och måste säga att planlösningen är mycket mer praktisk där. Det bästa och som Hackspetten nog är mest känd för är deras fantastiska studio. Väldigt modern plats där man kan plugga på. Där finns det alltid lärare som på plats kan hjälpa till. Studion är verkligen en stjärna!

Lärarna på Hackspetten är väldigt bra och kompetenta. Lärarna på Hackspetten är en av de bästa jag haft under alla mina år i skolan. Desamma med övrig personal, väldigt kompetenta och snälla. Skolans personal har bra kommunikation med eleverna på skolan. Det finns alltid hjälp om man i sånna fall hade behövt. Skolhälsan hade kunnat prioriteras lite mer väl, tex när de kommer till hur skolsköterskorna och kuratorerna jobbar/förhåller sig till eleverna.

Sammanfattningsvis är Hackspetten en väldigt bra skola med väldigt fina lärare. Om man är intresserad av linjerna på skolan ska man definitivt, utan tvekan, söka den!

Lärkan

3.9
Föredetta elev · 27 januari 2021
Föredetta elev · 27 januari 2021
Kul skola! Estet är alltid speciellt men roligt att gå där ändå. Julshowerna är fantastiska och överlag är lärarna duktiga. Vissa speciella människor i personalen men det hittar man överallt. Gå här om du vill gå på en mer inkluderande skola. Lyssna inte på vad andra säger om estetiska programmet.

Hackspetten

3.6
Elev · 26 januari 2021
Elev · 26 januari 2021
Överlag en bra miljö, hyfsat okej mat (förutom att veganer serveras ej mat 🙃), verktyg och kurser osv.

Men! Kommunikationen bland lärare är icke-existensiell, och det är 50/50 ifall du får en helt underbar lärare eller en auktoritär narcissist. Haft lärare som undervisar i spanska men som lär ut brasilianska, tvingar en att gå om mattekurser för att dem själva gjort ett misstag (samma lärare som sa: "det är inte mitt problem" när man bad om hjälp och "ni är inte den smartaste klassen" på första dagen).

Sen har skolan även en salig mängd lärare som lär ut sina egna åsikter (trots att det går emot fakta), favoriserar grovt (även kvinnor>män), som inte kan ta kritik och bryr sig inte ett dugg om eleven (ex: sabbar för en, vägrar hjälpa eller är inte ens vid datorn under hemmaskola) 🙃

Men de lärare som är bra, är faktiskt helt otroliga och oförglömliga. Synd bara att det finns underbara lärare och helt genomruttna.

Oavsett rapportering till rektor så händer inget med hälften av dessa.

Samt ifall du har ex dyslexi kommer många att "glömma bort det" i flera år sträck oavsett hur många gånger du påminner. Och i sin tur får du inte det stödet/rättigheterna som du SKA få.
55%
ger betyget bra eller utmärkt till
Stimulans (rolig, intressant)
Visa alla resultat

Bra skola

4.7
Elev · 30 december 2020
Elev · 30 december 2020
Skolan är mycket bra, elever och lärare är trevliga och respektfulla

Kv. Kungsfågeln

4.0
Elev · 26 december 2020
Elev · 26 december 2020
En bra gymnasieskola med intressanta lektioner och helt ok lärare, vissa är mycket petiga gällande omdömen, men dem flesta engagerar sig väldigt mycket i sitt yrke och gör allt för att eleven ska förstå. Väldigt fin matsal (kungsfågeln) med ganska god mat och även det vegetariska alternativet är bra.

En överlag bra skola

4.4
Elev · 6 december 2020
Elev · 6 december 2020
En stor gymnasieskola med mycket bra lärare. I och med att det finns såpass många lokaler och byggnader ändrar man studieplats hyfsat ofta.

Utmärkt

4.7
Elev · 28 november 2020
Elev · 28 november 2020
En bra skola med duktiga lärare och intressanta lektioner men lagom utmaning

Luleå gymnasieby

4.0
Elev · 22 november 2020
Elev · 22 november 2020
Jag tycker speciellt att Luleå gymnasieby kvarteret lärkan är en bra skola med snälla lärare , speciellt rektorn på BF som är den trevligaste rektorn jag hittils mött. Det finns en studio dit man kan gå för att få hjälp med skolarbete eller sitta och göra läxor i väntan på skjuts. Maten är oftast god men det finns många restauranger i närheten då skolan är inne i stan.
41%
ger betyget bra eller utmärkt till
Påverka skolan
Visa alla resultat

Ganska bra

3.7
Elev · 15 november 2020
Elev · 15 november 2020
Ganska bra skola, dessvärre dålig mat

Communication is key

2.8
Elev · 16 oktober 2020
Elev · 16 oktober 2020
Planeringen under hösten var vidrig för oss elever. Lärarna hade 0 kommunikation mellan varandra och det blev därför den jobbigaste perioden (skolvis) i hela mitt liv på grund av all stress...

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Repslagargatan 4, 97239, Luleå
0920-453016