Om

Vi utbildar framtidens artister!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt.

LDMG erbjuder riksrekryterande spetsutbildningar samt vanliga estetiska program som ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Genom de individuella valen har du även möjlighet att uppnå den bredaste behörigheten från samhällsprogrammet såväl som extra meritpoäng från teoretiska kurser.

Under tre år utvecklar du din talang och ditt konstnärliga skapande under ledning av våra engagerade lärare. Du får även prova på artistyrket i ett antal stora dans- eller musikalproduktioner och tar del av skolans internationella prägel.

Våga satsa!

Omdömen

4.6
Baserat på 66 omdömen och 518 svar
0
0
0
0
0
Elev
21 apr 2023

Estetisk spetsutbildning musikal

saker jag uppfattat på LDMG

Jag anser LDMG som en av dem bästa skolorna. Jag kände mig hemma direkt när jag startade i augusti. Lärarna är både stränga (på ett bra sätt) men även oerhört omtänksamma och villiga att lära ut. Både dem estetiska och teoretiska lärarna ger känslan av att dem tycker om det dem gör och det gör lektionerna mycket roligare. Om jag har en dålig dag blir det alltid bättre när jag kan komma till skolan och träffa trevliga elever och lärare. 10-10 bästa skolan
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
21 apr 2023

Dans spetsutbildning

Underbar skola :)

Älskar denna skolan!!
Bra Lärare, underbar miljö, trygghet och respekten har skolan :)
Elev
21 apr 2023

Estetisk spetsutbildning musikal

Härlig skola

Lärarna är väldigt passionerade i det de lär ut och eleverna på skolan är väldigt lätta att få en bra relation med. Har inte samna ångest av att någon ska håna eller skratta åt mig om jag gör något fel i denna klassen om man jämför med högstadiet. Lektionerna är väldigt roliga och även teorilärarna är bra.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
12 feb 2023

Inriktning dans

Jag trivs jättebra!

Jag trivs jättebra på LDMG! Det är en bra miljö och fina människor. Den ändå lilla minuset är att skolmaten kanske inte alltid är super. Men den har förbättrats!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
10 feb 2023

Estetisk spetsutbildning musikal

LDMG - där man faktiskt får vara sig själv.

Jag tycker att LDMG är ett perfekt val för de som gillar att bjuda på sig själv, våga utmana sig och gå lite utanför sin trygghetszon. Jag går första året i spets musikal och jag kan med handen på hjärtat säga det att det inte finns någon annan skola i världen som jag hellre skulle gå på än här. För här får jag vara mig själv och få hålla på med det jag gillar mest, sång dans och teater!! Tycker alla med intresse borde gå här.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 dec 2022

Dans spetsutbildning

Väldigt bra skola

En väldigt bra skola där man kan vara sig själv och kunna utvecklas i sin takt.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 dec 2022

Spetsutbildning inom Musikal

Korta ord om LDMG

Skolan har väldigt fina värderingar och fokuserar på rätt saker med dieselpumpen och kärlek. Banden mellan eleverna och respekten men ändå kärleken till varandra och lärarnas mål för varje elev är verkligen värt att nämna.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 dec 2022

Musikal

Bästa skolan!!

LDMG är den bästa och den ända skolan jag någonsin skulle kunna tänka mig gå på, om jag fick valet att välja om skulle jag 100% välja den igen!
100/10
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
23 nov 2022

Synpunker från fd förälder

Jag vill ge lite input från en förälder som haft en ungdom/elev som flyttat för att kunna ha möjlighet att gå på denna skola.

Som förälder har man inte mycket till insyn i elevens utveckling o resultat löpande utan man får tillgång till en samlad bedömning några veckor innan betyg sätts varje termin. Som förälder får man möjlighet till ett kort avstämningsmöte med mentor o elev.
Som förälder har du tillgång till schema o närvaro på ett smidigt sätt.

Som förälder till elev som också flyttat till eget boende hade det varit önskvärt att man som förälder också får lite mer återkoppling från skolan gällande elevens hälsa då man inte alltid ser eleven dagligen. Det är en stor omställning att flytta hemifrån och eleven får ta ett extra stort ansvar för att komma upp i tid, se till att både äta o sova i den utsträckning som behövs för att klara studierna på bra sätt. Annars har vi varit nöjda med skolan i övrigt och vår elev trivdes
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
2 nov 2022

Spetsutbildning inom Musikal

Underbar MEN krävande

På LDMG hade jag tre underbara men väldigt krävande år. Så var beredd på det när du söker dig hit. Skolan blir ens liv, så om man inte är villig att lägga ner mycket tid så kanske det inte är skolan för just dig.
Vill även poängtera att om du är en person som har stressproblematik så bör du ta tag i det INNAN du söker dig hit. Här går takten i 180. Dock, om det skulle bli så att du mår dåligt så är skolan, på grund av sin storlek, väldigt bra på att göra individuella anpassningar.
Som elev blir man väldigt nära sin klass och sina lärare. Detta är alltså en skola som man verkligen blir sedd! Jag är väldigt tacksam att jag valde LDMG, det har gjort mig till den jag är idag!
Elev
17 okt 2022

Dans spets

Lunds dans-och musikalgymnasium

Skolan är fantastisk. Jag har lärt mig så mycket nytt och utvecklats enormt mycket. Lärarna är förstående och pedagogiska och ämnen som jag aldrig tidigare tyckt om har blivit roliga.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
30 sep 2022

Riktigt bra

Allt är så underbart förutom mängd mat man får, lite för lite än vad man bör äta när man tränar så mycket.
Elev
9 sep 2022

Dans spetsutbildning

Underbart gymnasie

LDMG är som ett andra hem för mig, alla lärare och elever är alltid så trevliga och man blir glad när man kommer till skolan!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
16 mar 2022

Dans spetsutbildning

Bästa estetiska utbildningen

Fantastiskt bra skola, bra lärare, bra utbildning!
Alla blir sedda!
Elev
15 mar 2022

Estetisk spetsutbildning dans

LDMG = proffs nivå

Älskade ldmg❤️ Kärleken i skolan är obeskrivlig och alla elever är sedda!
Föredetta elev
26 feb 2022

Inriktning dans

Bra i spetsämnena, mindre bra teoretiskt

En bra skola där man blir utmanad fysiskt men också mentalt. Vill man bli bra och är redo att riktigt satsa på utbildningen kommer man utvecklas något fantastiskt tekniskt sett, men det gör också att man över tid tappar sin egna utstrålning som dansare. Jag rekommenderar starkt att gå på utomstående danslektioner paralellelt med skolan (dock ej för många för då kommer du inte orka utbildningen).
Skolan starka sida är inte de teoretiska ämnena. Lärarna förväntar sig inte mycket av dig teoretisk så ofta kommer det kännas som de inte pushar dig till de högre betygen och inte ger dig det stöd du skulle behöva.
Danslärarna är fantastiska.
Elev
9 jan 2022

LDMG, till dig som söker

En otroligt bra skola som förbereder dig inför andra utbildningar inom musikal och dans! Även för den som inte vill fortsätta efter gymnasiet med dans eller musikal men som tycker att det är roligt. Väldigt härlig gemenskap och otroligt engagerade lärare. Däremot ska man ta varningen om att detta är en skola med hög press på allvar. Det gjorde inte jag och jag har fått betala min psykiska hälsa i perioder för att få de betygen jag vill ha eller äns få godkänt. Man ska alltså verkligen tänka igenom om man kommer att klara av den höga pressen och stressen som man utsätts för. Särskilt om man flyttar hemifrån som många gör och samtidigt ska ta hand om ett hushåll och klara av att laga mat och allt som kommer till. Du kommer behöva offra din fritid om du går på LDMG.
Jag skulle däremot aldrig ångra mitt beslut att flytta till Lund och gå på LDMG. Jag har lärt mig så otroligt mycket där och skulle aldrig göra annorlunda. I perioder är det tufft men det kommer finnas stunder som är så roliga och så himla värt det!
Elev
23 dec 2021

Dans spets

Ambitiösa elever kan sätta en hög press

Lunds dans och musikalgymnasium är en underbar skola med fantastisk sammanhållning och gemenskap! Deras utbildningar öppnar upp stora möjligheter och är mycket lärorikt inför branschen som dansare/musikalartist. Det är dock en väldigt krävande utbildning med långa dagar som för många elever blir tuffa. Det är lätt att man ställer höga krav på sig själv för att inte känna sig sämre än sina klasskamrater, det pågår liksom ständigt en tyst konkurrens bland eleverna. Det är så jag upplever det i min klass, danslinjen. Lärare och kurator borde enligt mig ha fler samtal med klassen om denna konkurrens och stå närmare elevernas psykiska hälsa. Många har det svårt och när majoriteten av eleverna även flyttat hemifrån för att gå denna utbildning är det viktigt att skapa en trygg relation med lärarna. Allt handlar inte om prestera för lärare och klasskamrater, vi är fortfarande väldigt unga och många mår dåligt men har svårt att säga det. Detta är mina egna upplevelser, hur jag har känt i min egen klass.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Vi vet att gymnasieåren kan vara en svår tid på många sätt. Och det stämmer att våra spetsutbildningar är krävande både i tid och i engagemang: det hör ihop med valet av en spetsutbildning. I åk3 (inte i ettan och tvåan) kan man gå kl.8-17 flera dagar i veckan, beroende på vilka kurser man valt som individuella val. Man ska dock tänka på att man gör på skoltid en del av det som man kanske utövade på sin fritid innan, nämligen sång, dans och/eller teater.
Det är också riktigt att det i utbildningen ingår en hel del scenuppträdanden som kräver auditions för roller vilket vi tycker är viktigt för att våra elever får öva sig på eftersom audition/antagningsprov är konkurrenssituationer som hör till branschen.
Vi lägger ner ett kontinuerligt och omfattande arbete på att handleda våra elever i dynamisk och kreativ samverkan: vid antagningsprovet, introveckan och inför varje produktion påminns eleverna i samtal och övningar om att förmåga till samverkan i positiv anda och ett understödjande förhållningsätt gentemot gruppens medlemmar är en viktig framgångsfaktor på skolan.
Majoriteten av våra elever flyttar inte. Av 177 elever i år har vi till exempel 118 st som bor kvar i sin hemkommun. Men skolan är medveten om att livet upplevs som svårare när man har flyttat som tonåring. Vår kurator finns därför till hands för samtal i mycket större omfattning än vad som är normen för gymnasieskolor.
Elev
23 dec 2021

Pov elev

Definitivt de bästa åren i mitt liv. Omgiven av fantastiska människor med en passion för det estetiska.
Dock ganska dålig kommunikation mellan ledning, lärare och elever.
Det är en krävande skola där man går från 08-17. Något som är viktigt att ha i åtanke när man söker till skolan.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Vi anser att det är avgörande för elevernas känsla av mening och sammanhang att de verkligen får känna att de har reella påverkansmöjligheter både på sin studiesituation och sin arbetsmiljö.
För att skapa större transparens och förståelse för ledningsbeslut som direkt påverkar olika elevgrupper har vi som rutin att någon ur ledningsgruppen närvarar regelbundet vid klassråd och ha tätare kontakt med elevrådet. Inför uppstarten i augusti varje år besöker även rektorn åk2 och 3 för att redovisa och diskutera resultaten från vårens elevenkäter. Sedan 2020 har detta arbete tyvärr försvårats av pandemin. Vi kommer dock lägga ny energi på att fortsätta det arbete vi påbörjat, i sedvanlig personlig form, under kommande läsår.
Det stämmer att våra spetsutbildningar är krävande både i tid och i engagemang: det hör ihop med valet av en spetsutbildning. I åk3 (inte i ettan och tvåan) kan man gå kl.8-17 flera dagar i veckan, beroende på vilka kurser man valt som individuella val. Man ska dock tänka på att man gör på skoltid en del av det som man kanske utövade på sin fritid innan, nämligen sång, dans och/eller teater.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
15 dec 2021

Spetsutbildning inom Musikal

Omdöme Lunds dans- och musikalgymnasium

Skolan tar framtidsdrömmar på allvar och finns där för att stötta en så mycket som möjligt i sin utveckling.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
3 nov 2021

Dans spets

Fantastisk skola

Miljön, lärarna och möjligheterna
Föredetta elev
3 nov 2021

Dans spetsutbildning

Sök hit!

Tog studenten nu i somras och kunde inte önska mig en bättre gymnasieutbildning. Öppnar både dörrarna till teoretiska och estetiska utbildningar. Fler skolor borde också ta efter skolans syn på likabehandling och acceptans.
Elev
15 aug 2021

Spetsutbildning inom Musikal

Kreativ utveckling

En skola där din egna utveckling är i fokus samtidigt som miljön är fylld med kreativitet.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
15 aug 2021

Bra skola

Jag tycker att LDMG är en väldigt bra skola, eftersom den är ganska liten kommer man nära alla och det känns inte jobbigt att vara där. Jag tycker det är kul att gå iväg till skolan för det mesta, det händer alltid något kul.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
15 aug 2021

Dans spetsutbildning

Skolan är bra

Väldigt bra och ordningsam skola
Elev
13 aug 2021

Spetsutbildning inom Musikal

Väldigt bra skola men för lite teater.

Jag, som går musikal, tycker skolan har bred erfarenhet i dans och sång som man lär sig mycket av. Dock anser jag att skolan har för lite teater - 1 gång i veckan där vi har mycket av improvisation, väldigt bra att lära sig men inte, enligt mig, det viktigaste. Miljön är bra, man blir accepterad som den man är och maten är guld värd. Vi har även elevkök med kyl och frys till alla elever och det uppskattas eftersom man där kan ha någon panpizza eller göra nudlar och liknande. Det sista negativa är något som skolan kanske inte kan ändra på men vi har inget skolgård. Man får ju gå ut men finns liksom inga fotbollsmål eller liknande. Dock inget man alltid hinner med men under de stora hålorna hade det varit kul att ha.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Hej! I början av ettan tänker eleverna ibland inte på de kan ha en fördjupningskurs i teater genom de individuella valen från årskurs 2, Scenisk gestaltning 2 eller Scenisk karaktärsarbete. Vi erbjuder även en ren Teaterfördjupning om hen väljer det estetiska programmet istället för spetsutbildningen musikal. Då tillkommer kurserna Scenografi, mask och kostym och Fysisk teater utöver Scenisk gestaltning 1, Scenisk gestaltning 2 och Scenisk karaktärsarbete. Då blir det mycket teater på schemat!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
12 aug 2021

Spetsutbildning inom Musikal

Anonym6

Den är väldigt bra om en verkligen vill satsa på dans eller musikal! Men det blir mycket jobb!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
9 aug 2021

Dans spets

Ldmg omdöme

Jag älskar Ldmg! Jag har gått på gymnasiet i ett år och det har varit en underbar upplevelse. Man umcår med människor som har samma intresse som man själv, lärarna är super trevliga och det är en avslappnad miljö som man ser fram imot att komma till.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
5 jun 2021

Estetisk spetsutbildning musikal

Fantastisk skola under rätt omständigheter

För dig som är väldigt problemfri som elev, dvs inte har tendenser till dåligt mående eller stress så är denna skolan fantastisk. Väldigt ambitiös och kul med lärare som engagerar sig i din inlärning både när det gäller teori och estet. Jag kan faktiskt inte tänka mig en roligare eller bättre skola om du vill detta jätte mycket. Men för er som har problem med ex identitet eller välmående osv är det under inga omständigheter en skola för dig. Här bryr de sig inte en sekund om hur du mår eller känner utan det är istället din prestation som är i fokus. Klarar du den pressen och att kunna sätta privatlivet åt sidan så kommer allting gå bra.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Hej! Vad tråkigt att du upplevde att skolan inte brydde sig om dig. Vårt elevhälsoteam och våra lärare lägger ner mycket tid och arbete på att ge alla våra elever stöd och hjälp med sina svårigheter, må de vara fysiska, psykiska eller skolrelaterade. Vi är glada och stolta över de mycket höga resultat vi har vad gäller trygghet och trivsel, och också för hur våra elever upplever att vi står upp för viktiga grundläggande värden som rätten till sin identitet vad gäller exv. kön, könsidentitet, sexualitet eller etnicitet. Hos oss är alla välkomna. Vill man läsa mer går det bra att ta del av Skolinspektionens enkät från 2021 (finns på Skolverket.se).
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
25 apr 2021

Spetsutbildning inom Musikal

Underbar skola

Nåt av de bästa valen jag gjort. Det var en fantastiskt rolig tid i mitt liv präglad av dans, musik och underbara lärare som verkligen ser en och vill hjälpa ens utveckling.
Visar 30 av totalt 66 omdömen

Betyg från omdömen

Resultat från omdömen. Varje fråga graderas från 0-100 där över 60 är bra. Detta jämförs till höger med riksgenomsnittet.
*Betyg
Skolan
Nationellt
Aktiviteter
95
70
Skolinformation
92
69
Utbildning & Lärande
95
75
Skolmaten
75
68
Inomhusmiljö
89
75
Utomhusmiljö
68
66
Säkerhet & Trygghet
97
80
Personal & Lärare
93
77
*Baserat på omdömen från användare på SchoolParrot

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  180
 • Antal lärare
  20
 • Antal behöriga lärare
  17
 • Elever per lärare
  9.0
Kiliansgatan 13, 22350, Lund
046-2400505
Karolin Johansson Sahlin

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt