Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme

Om

Vi utbildar framtidens artister!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt.

LDMG erbjuder riksrekryterande spetsutbildningar samt vanliga estetiska program som ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Genom de individuella valen har du även möjlighet att uppnå den bredaste behörigheten från samhällsprogrammet såväl som extra meritpoäng från teoretiska kurser.

Under tre år utvecklar du din talang och ditt konstnärliga skapande under ledning av våra engagerade lärare. Du får även prova på artistyrket i ett antal stora dans- eller musikalproduktioner och tar del av skolans internationella prägel.

Våga satsa!

Omdömen

4.5
Baserat på 44 omdömen och 762 svar
0
0
0
0
0
Elev
15 aug 2021
4.5

Spetsutbildning inom Musikal

Kreativ utveckling

En skola där din egna utveckling är i fokus samtidigt som miljön är fylld med kreativitet.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
15 aug 2021
4.3

Bra skola

Jag tycker att LDMG är en väldigt bra skola, eftersom den är ganska liten kommer man nära alla och det känns inte jobbigt att vara där. Jag tycker det är kul att gå iväg till skolan för det mesta, det händer alltid något kul.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
15 aug 2021
4.8

Dans spetsutbildning

Skolan är bra

Väldigt bra och ordningsam skola
100%
ger betyget bra eller utmärkt till
Stimulans (rolig, intressant)
Elev
13 aug 2021
4.3

Spetsutbildning inom Musikal

Väldigt bra skola men för lite teater.

Jag, som går musikal, tycker skolan har bred erfarenhet i dans och sång som man lär sig mycket av. Dock anser jag att skolan har för lite teater - 1 gång i veckan där vi har mycket av improvisation, väldigt bra att lära sig men inte, enligt mig, det viktigaste. Miljön är bra, man blir accepterad som den man är och maten är guld värd. Vi har även elevkök med kyl och frys till alla elever och det uppskattas eftersom man där kan ha någon panpizza eller göra nudlar och liknande. Det sista negativa är något som skolan kanske inte kan ändra på men vi har inget skolgård. Man får ju gå ut men finns liksom inga fotbollsmål eller liknande. Dock inget man alltid hinner med men under de stora hålorna hade det varit kul att ha.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Hej! I början av ettan tänker eleverna ibland inte på de kan ha en fördjupningskurs i teater genom de individuella valen från årskurs 2, Scenisk gestaltning 2 eller Scenisk karaktärsarbete. Vi erbjuder även en ren Teaterfördjupning om hen väljer det estetiska programmet istället för spetsutbildningen musikal. Då tillkommer kurserna Scenografi, mask och kostym och Fysisk teater utöver Scenisk gestaltning 1, Scenisk gestaltning 2 och Scenisk karaktärsarbete. Då blir det mycket teater på schemat!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
12 aug 2021
3.8

Spetsutbildning inom Musikal

Anonym6

Den är väldigt bra om en verkligen vill satsa på dans eller musikal! Men det blir mycket jobb!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
9 aug 2021
4.3

Dans spets

Ldmg omdöme

Jag älskar Ldmg! Jag har gått på gymnasiet i ett år och det har varit en underbar upplevelse. Man umcår med människor som har samma intresse som man själv, lärarna är super trevliga och det är en avslappnad miljö som man ser fram imot att komma till.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
5 jun 2021
3.3

Estetisk spetsutbildning musikal

Fantastisk skola under rätt omständigheter

För dig som är väldigt problemfri som elev, dvs inte har tendenser till dåligt mående eller stress så är denna skolan fantastisk. Väldigt ambitiös och kul med lärare som engagerar sig i din inlärning både när det gäller teori och estet. Jag kan faktiskt inte tänka mig en roligare eller bättre skola om du vill detta jätte mycket. Men för er som har problem med ex identitet eller välmående osv är det under inga omständigheter en skola för dig. Här bryr de sig inte en sekund om hur du mår eller känner utan det är istället din prestation som är i fokus. Klarar du den pressen och att kunna sätta privatlivet åt sidan så kommer allting gå bra.

Svar från Lunds Dans- o Musikalgymnasium

Hej! Vad tråkigt att du upplevde att skolan inte brydde sig om dig. Vårt elevhälsoteam och våra lärare lägger ner mycket tid och arbete på att ge alla våra elever stöd och hjälp med sina svårigheter, må de vara fysiska, psykiska eller skolrelaterade. Vi är glada och stolta över de mycket höga resultat vi har vad gäller trygghet och trivsel, och också för hur våra elever upplever att vi står upp för viktiga grundläggande värden som rätten till sin identitet vad gäller exv. kön, könsidentitet, sexualitet eller etnicitet. Hos oss är alla välkomna. Vill man läsa mer går det bra att ta del av Skolinspektionens enkät från 2021 (finns på Skolverket.se).
Föredetta elev
25 apr 2021
5.0

Spetsutbildning inom Musikal

Underbar skola

Nåt av de bästa valen jag gjort. Det var en fantastiskt rolig tid i mitt liv präglad av dans, musik och underbara lärare som verkligen ser en och vill hjälpa ens utveckling.
100%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Personal
20 apr 2021
4.9

LDMG - glädje utveckling och kvalitet

LDMG är en plats som genomsyras av lusten till musik, sång, dans och teater. Här möts du av professionell personal, engagerade elever, fina lokaler samt mycket värme och gemenskap.
Förutom den unika riktningen inom dans och musikal där eleverna får testa sina kunskaper på olika scener erbjuds också hög kvalitet i de teoretiska ämnena, här finns utmaningar och kunskap att tillägna sig för alla!
Många i personalgruppen har arbetat på skolan länge för man vet att det är svårt att hitta en likvärdig arbetsplats där man inte gör avkall på kompetens, trygghet och utveckling. Man vill vara på LDMG helt enkelt!
Elev
5 mar 2021
5.0

Spetsutbildning inom Musikal

Drömskola

En fantastisk skola som får en att utvecklas.
Lika underbar skola som man tänker sig den.
Alla blir som en stor familj o låter ingen vara utanför.
Verkligen en skola för alla musikal och dansälskare!

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.
Kiliansgatan 13, 22350, Lund
046-2400505
Karolin Johansson Sahlin

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt