Omdömen

3.1
Baserat på 3 omdömen och 25 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 jun 2023

Årskurser 1-9

Lycee

Tyvärr har vi dåliga erfarenheter av skolan - stenhårt disciplin, mobbning av elever och trakasserier förekommer mm
Förälder / Vårdnadshavare
5 dec 2020

En fantastisk skola

En skola i toppklass med otroligt kompetenta lärare, små klasser och bra valmöjligheter.
Elev
27 aug 2019

Små klasser och utbildade lärare!

Detta gymnasiet på Stora Essingen är ett väldigt bra val om man är fransktalande och letar efter ett bra skola. Fastän skolan är väldigt liten kan man välja mellan 3 olika inriktningar: natur, ekonomi/samhälle och litteratur.
Klasserna brukar bestå av ca 20 elever vilket för det lätt att lära sig och tillåter alla elever att kunna följa med i jämförelse med större klasser. Det finns 2 klasser per årsgrupp vilket även det stärker reaktionerna mellan eleverna och lärarna.
Lärarna är väldigt bra utbildade och kan mycket inom deras ämnen, de är även väldigt trevliga och omtänksamma. Personalen utöver lärarna är även väldigt hjälpsamma: sjuksköterskor (1 man 1 kvinna), kurator, stödlärare (för eleverna som har diagnoser eller för dem som har svårare is skolan).
På gymnasiet är det en väldigt lugn och avslappnande atmosfär eftersom gymnasiet och förskolan/mellanstadiet är 2 olika byggnader. Gymnasiet ligger precis bredvid vattnet där man kan bada under sommaren under håltimmarna eller efter skolan.
I gymnasiet erbjuder denna skolan både franska bac (student examen) men även svenska gymnasieexamen för de som vill och har svenska som första språk. Det finns även OIB (option internationale au bac) som är en tredje exam man kan välja på som är internationell vilket jag antar många universitet uppskattar. Detta urval tillåter eleven att drottning välja vad hen vill göra men öppnar även stora dörrar inför framtiden. Man sticker ut om man söker med en fransk exam i Sverige och om man söker med en svensk i Frankrike.
Jag rekommenderar verkligen denna skolan då klasserna är små, lärarna är väldigt bra och med tanke på alla studenter man kan välja emellan.
Det ända mindre bra är att man får väldigt länga skoldagar om man går både svenska och franska programmet eftersom man egentligen går dubbelt så mycket i skolan. Men om man väl går båda kurserna för man båda studenter vilket kan vara en fördel när man väl söker till universitet och framtida studier.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen