Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
2 omdömen
Resultat omdömen
3.9
Bra
1
1
0
0
0

En fantastisk skola

4.7
Förälder / Vårdnadshavare · 5 december 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 5 december 2020
En skola i toppklass med otroligt kompetenta lärare, små klasser och bra valmöjligheter.

Små klasser och utbildade lärare!

4.2
Elev · 27 augusti 2019
Elev · 27 augusti 2019
Detta gymnasiet på Stora Essingen är ett väldigt bra val om man är fransktalande och letar efter ett bra skola. Fastän skolan är väldigt liten kan man välja mellan 3 olika inriktningar: natur, ekonomi/samhälle och litteratur.
Klasserna brukar bestå av ca 20 elever vilket för det lätt att lära sig och tillåter alla elever att kunna följa med i jämförelse med större klasser. Det finns 2 klasser per årsgrupp vilket även det stärker reaktionerna mellan eleverna och lärarna.
Lärarna är väldigt bra utbildade och kan mycket inom deras ämnen, de är även väldigt trevliga och omtänksamma. Personalen utöver lärarna är även väldigt hjälpsamma: sjuksköterskor (1 man 1 kvinna), kurator, stödlärare (för eleverna som har diagnoser eller för dem som har svårare is skolan).
På gymnasiet är det en väldigt lugn och avslappnande atmosfär eftersom gymnasiet och förskolan/mellanstadiet är 2 olika byggnader. Gymnasiet ligger precis bredvid vattnet där man kan bada under sommaren under håltimmarna eller efter skolan.
I gymnasiet erbjuder denna skolan både franska bac (student examen) men även svenska gymnasieexamen för de som vill och har svenska som första språk. Det finns även OIB (option internationale au bac) som är en tredje exam man kan välja på som är internationell vilket jag antar många universitet uppskattar. Detta urval tillåter eleven att drottning välja vad hen vill göra men öppnar även stora dörrar inför framtiden. Man sticker ut om man söker med en fransk exam i Sverige och om man söker med en svensk i Frankrike.
Jag rekommenderar verkligen denna skolan då klasserna är små, lärarna är väldigt bra och med tanke på alla studenter man kan välja emellan.
Det ända mindre bra är att man får väldigt länga skoldagar om man går både svenska och franska programmet eftersom man egentligen går dubbelt så mycket i skolan. Men om man väl går båda kurserna för man båda studenter vilket kan vara en fördel när man väl söker till universitet och framtida studier.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Essingestråket 24, 11266, Stockholm
08-4413030