Omdömen

2.5
Baserat på 1 omdömen och 9 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
6 dec 2023

Inte det man hoppades på.

(Jag vill hävda att denna recension står för mina åsikter, och inte de åsikter magelungen håller/inte håller.)

Kortfattat skulle jag vela säga att Magelungen kan vara en bra skola man bör går i för en, eller kanske två terminer, om man tex. har varit hemmasittare och behöver en återintroduktion till skolan. Det misstaget jag gjort, och de misstaget många har gjort är att gå kvar efter det. Skolan ger inte tillräckligt krävande uppgifter, och är nöjda med att hålla alla på mer eller mindre en och samma nivå [runt E tror jag], vilket ger en noll rum för utveckling. Desutom det så är skolan högljud, och det är ett nästan konstant spring i korridorerna (rätt ofta på lektioner med) vilket skapar en spänd miljö. Du må kanske tänka "Det kan väll inte vara *så* dåligt" eller "men lärarna säger väll till"... men de gör de inte. Svaret man får om man tar upp det är antingen "De kommer ändå inte lyssna" eller "Det får vara lite ljud", fast om någon går runt och springer i hallen, eller skriker och har utbrott tycker jag personligen att det hat gått över en gräns. Anledningen till detta är från min uppfattning, och andras, att de bara inte orkar med att hantera situationen, på grund av elevgruppens problematik.
Det är max circa fyra-fem normala elever per klass, resten är antingen folk med relativt grova förståndshandikapp, folk som har kort stubin, och bara almänt jobbiga folk.
Förutsatt att du är normalbegåvad så skulle jag aldrig riktigt rekommendera denna skola. Om du har särbegåvning [fast motsatt] skulle jag glatt rekomendera Magelungen! Det verkar som att skolan hade passat bättre som en sär-skola än en "resurs" skola.

Några extra grejer: Du kan ge dig fan på att inte få gå in i ett mindre rum eller ut i hallen om du vill ha arbetsro när det låter mycket inne i klassrummet [iaf i de årskurser jag har gått i]
Om du är någonting förutom Svensk, håll dig defenitivt borta. Du kommer inte gilla det.
OM du väljer att börja här, snälla kom ihåg att du har rätt till din åsikt. Kom ihåg att du har rätt att tycka att vissa saker inte är okej. Du har antaglligen mer rätt i saker än denna skola har överlag.
Och, jag fattar om du ändå väljer att börja här. För att vara ärlig är det nog den bästa resursskolan i Uppsala, eller snarare den minst dåliga, men var i så fall på din vakt.

-Magelungen veteran

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen