Omdömen

3.4
Baserat på 3 omdömen och 24 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
11 jun 2022

Samhällsprogrammet

Rekommenderar verkligen INTE skolan!!

Som rubriken lider är Magelungens gymnasium i Göteborg en av de värsta skolorna jag någonsin har gått på.

Enligt Magelungens hemsida yttrar de sig att ”Magelungens gymnasium vänder sig endast till elever som behöver ha omfattande särskilt stöd. Vi är den lilla skolan med det stora engagemanget” Även ”Vi strävar efter att skapa en tillåtande, öppen och varm atmosfär”

Det är inget jag har upplevt som elev under dessa 3 åren. Det har inte funnits någon som helst framförhållning med skoluppgifter då vi inte har haft några deadlines eller har skjutits upp många gånger då vissa elever inte har lämnat in uppgiften i tid. Information om studiedagar och aktiviteter har vi fått reda på några dagar innan det skall ske. Detta är väldigt upprörande då det är en resursskola som riktar sig mot elever inom autismspektrat och andra NPF-diagnoser som är i behov av struktur i vardagen.

Under lektionerna har lärare oftast inte varit tillgängliga när man har behövt ha hjälp, de har stängt in sig i personalrummet under lektionens gång. Sammanhållningen i klassen var katastrofalt! Inte nog med att det var stora grupperingar i en relativt liten klass med 12 pers, skedde det konflikter där vissa personal var helt oengagerat till att lösa, vilket ledde till att en minoritet av klassen slutade helt och hållet kommunicera med varandra. Killarna i klassen har haft ett fruktansvärt språkbruk och har betett sig sexistiskt i form av gester, handlingar och verbalt. Skolan gjorde ingen rapport på detta och fick tillslut ta kontakt med skolinspektionen. Har varit utsatt i 3 års tid för mobbning, trakasserier och fysiskt våld. Personalbyten har varit väldigt ofta under min tid som elev.

Få i klassen var engagerade så fort studentfirandet närmade sig. Många satt tysta under mentorssamtalen med klassen, ingen ville ha varken något utspring, flak mm. När studentdagen väl var där pratade knappt någon av eleverna med varandra. Stämningen var kall och utspringet slutade med att klassen gick ut. Ingen tog ett sista farväl av varandra.

Vill du ha gemenskap och en rolig händelserik gymnasietid rekommenderar jag dig allt annat än Magelungen.
Föredetta elev
29 jan 2022

Från en föredetta elev.

Verkligen en bra skola! Man känner verkligen bekväm. Världens snällaste lärarna också! Go mat med olika alternativ (vegetarian, vegan, osv) Lektionerna är lugna och tysta för studenterna. Roliga spel och aktiviter, om man vill. Saknar magelungen.
Elev
12 dec 2019

Bästa skolan jag har gått på!

Väldigt bra skola. Varje lärare är riktigt bra och skolan som helhet är väldigt bra på att anpassa sig för individen. Rekommenderar starkt!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen