Om

Om Malmö Borgarskola

På Malmö Borgarskola är du en del av en kreativ gemenskap, där det internationella perspektivet är närvarande under hela din studietid. Vi erbjuder nationella gymnasieutbildningar både på svenska och engelska, samt det internationellt ansedda International Baccalaureate (IB) programmet.

Omdömen

4.1
Baserat på 172 omdömen och 1348 svar
0
0
0
0
0
Elev
4 feb 2024

Kunskap!

Må vara en av de bästa skolorna i Skåne. Innan jag valde Borgar fick jag höra av flera vänner "gör inte det, plugget är för mycket" etc men i själva sanning så är erbjuder Malmö Borgar skola en så himla bra lärande att det som folk i andra skolor tycker är svårt blir lätt för oss som elever på Malmö Borgarskola.
Ifall du vill välja en skola där ingen utsätter någon annan pga hur man är, alla är med varandra, multikulturell skola och det absolut viktigaste en skola som verkligen ger dig kunskap så är Malmö Borgarskola den perfekta skolan som förbereder dig till framtiden.
Föredetta elev
18 nov 2022

Handel och administration

Guld åren på Malmö Borgarskola

Mina skolår på Malmö Borgarskola var fantastiska och lärorika. Från flickvänner, vänner och festande till lagom studiemotivation så tog jag mig igenom studierna. Jag kom in som en ungdom och ut som en ung man. Under dessa åren förändrades mitt liv och Borgarskolan var en del av mitt liv under denna perioden. Gick från 98 -01 och upplevde magiska tider med MFF s skol lag där flera talanger fanns. Jag vill tacka den förrförra rektorn för alla goda insatser som gjordes för att rädda skolan för det var ju så att Borgarskolan var nedläggningshotad på 90 talet
Föredetta elev
14 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Före detta elev på skolan

Skolan var okej, inte den bästa men inte den sämsta. Har man problem med några lärare så kommer varken rektorn eller lärarna att ta dig seriöst dock, jag hade den sämsta gymnasie arbetslärare och han hjälpte mig inte alls så jag klagade hos rektorn och de brydde sig helt enkelt inte. Sedan finns det vissa lärare på naturvetenskapsprogrammet, speciellt fysik, som alltid drar ned sina elever istället för att hjälpa de, fysik lektionerna fick mig att må illa och hemskt för att jag inte förstod genomgångar och istället för att förklara och hjälpa en elev blev jag bara nedtryck och läraren sa saker om ”hur fysik är inte för alla och det kanske är bäst att du får ett F”. Istället för att motivera en så mobbar de dig och beter sig elakt mot dig tills du tappar motivationen. När jag tog upp det med skolan så brydde de sig helt enkelt inte. Det finns dåliga lärare precis som att det finns bra lärare, men om du blir illa eller orättvist eller fel behandlad av en läraren är det garanterat att du inte kommer att få hjälp av någon vuxen och du kommer att lida i 3 år, det hjälper inte att klaga, ingen bryr dig och ingen förändring kommer att ske.

Maten är också overrated, vi hade bra mat då och då men det mesta ville man inte äta. De som jobbar i matsalen är dock söta.

De enda två positiva sakerna i skolan var biblioteket, dock finns det knappast några sittplatser där, och hur mycket kultur feh befinner sig på skolan.

Jag rekommenderar att du inte går på denna skola.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
12 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Riktigt bra, speciellt matten

Superbra skola verkligen! Om du gillar matte så är Borgar det självklara valet. Svetlana som håller i snabbmatten och problemlösningen är underbar och det är väldigt härlig stämning på skolan.

Övrigt är väl att det är bra lärare, Chris i receptionen är fantastisk, bra mat (mycket att välja på, bra salladsbord), bra stämning i klassen (lätt att snacka med alla, ingen betygshets vilket är skönt, folk jobbar utifrån sina förutsättningar och det finns en mångfald av människor), biblioteket är riktigt bra, bra elevkår och bra utskott, stor skolgård, man lär sig mycket under lektionerna osv.

Det må vara svårare att få höga betyg på Borgar än vissa andra skolor, men å andra sidan så vet man att om man får ett högt betyg på borgar så är det verkligen ett tecken på att man kan mycket. Betyg från borgar betyder faktiskt något och är inte bara glädjebetyg. Och dessutom så är det ju kunskapen som är det viktigaste (såklart behöver man komma in på universitetet också, om man vill det men högskoleprovet samt mattefysikprovet finns). Det märks verkligen när man börjat universitetet, att jag som borgarelev har känt mig förberedd, speciellt inom matten:)) Riktigt glad att jag gick på borgar!
Elev
30 maj 2022

Samhälle internationell

Uppsats om Malmö Borgarskola:)))))

Har gått på Malmö Borgarskola i två år nu i samhällskunskapslinjen med internationell inriktning.

Första året var väldigt likt nian förutom att det var lite fler uppgifter och längre prov. Det är en viktig grund inför tvåan och det är viktigt att ta plugget på allvar från termin ett under första året fram till man tar studenten. Det var inte så värst höga krav första året och trots pandemin lyckades jag få rätt höga betyg tack vare mina fantastiska lärare!

Som ni alla säkert känner till brukar man välja samhälle för att man hatar matte. Men har ni tur får ni den bästa matteläraren på hela skolan, Richelle. Hon hjälpte min klass att uppnå de bästa resultaten i borgars historia. Tips inför matte 1b, lär dig grunderna i kapitel 1 och alla regler så kommer du lätt kunna jobba dig upp till högre betyg. Det gäller att plugga lite extra men ettan är inte sjukt hög press!! Historia, kom ihåg aktör- och struktur-perspektiv!!!!!

I tvåan däremot blev det mycket svårare. I med att linjen har en internationell inriktning är det mycket globala frågor i historian och samhälle. Du kommer få djupdyka i alla samhällsstrukturer samt förstå varför olika historiska händelser skedde samt hur det påverkat vårt samhälle. Ett tips här är att våga fråga!! begrepp är viktigare än vad ni tror och använder ni lektionstiden med läraren rätt kommer ni garanterat få C+. Ett annat tips är att inte djupdyka för mycket i läroböckerna utan själv försöka analysera utifrån anteckningar som läraren gett och utgå från kunskapskraven.

Matte 2b är inte lika farlig som man tror, om man satsar på att plugga mycket. Det finns hur mycket hjälp som helst och har ni tur med lärarna kommer de göra allt för att du ska få godkänt! Det viktiga inför kapitel 2 är att fråga fråga fråga!!! matteregler är så viktigt för att få godkänt på proven och om du inte förstår något, tveka inte att fråga. Lärare kommer 100% att förklara till du förstår.

Ett annat tips inför individuella val, välj inte etik om du hatar att skriva långa uppsatser och utifrån etiska perspektiv. Om du är intresserad av att skriva, välj skrivande. Men det säkraste valet är natur 2. Jag gjorde tyvärr ett misstag att välja etik vilket gjorde mig sjukt stressad.

Skollunchen varierar, ibland är den så så god, som paella som vi fick som var så otroligt god. Salladsbuffén är amazing och svampen är så så så god, den är ett måste.

Det finns även en cafeteria samt en kiosk precis bredvid skolan om det skulle vara mat som inte alls är bra.

Får se hur tredje året blir!!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
7 feb 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Underbara lärare, underbar skola

Jag gick ut natur på Borgar för snart fem år sedan. Det jag fick med mig från Borgar har varit helt ovärderligt i fortsatta studier och jag har ofta haft betydligt bättre förkunskaper än mina klasskompisar på universitetet. Tack Borgar för allt ni gav mig!
Elev
24 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet, internationell profil (NI)

RYKTEN FINNS AV EN ANLEDNING

Såhär, helt ärligt talat.
Jag hade hört mycket om denna skolan, jag hade hört att eleverna blir deprimerade, lärarna bryr sig inte om eleverna, maten var god. ibland. och att den är så stor att man ser nya ansikten varje dag. Samt att det är nästintill omöjligt att få BRA betyg. Men jag tänkte hela tiden att det hade med inställning å göra, och att det varierar från person till person men... NEJ. Rykten finns av en anledning.

Jag hade faktiskt riktigt stora förväntningar, men jag ångrar, jag ångrar verkligen att jag valde denna skola. Om det inte vore för att det är lite "försent" så hade jag bytt helst igår. Jag rekommenderar inte denna skola, å detta baserar jag på min personliga upplevelse, men dem äldre eleverna jag har pratat med beskriver att de känner samma sak och har faktiskt uppmanat mig att byta skola. så ta mitt råd och VÄLJ INTE BORGAR.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Beror på

Jag själv tycker att skolan är okej generellt, om jag hade gått i nian och sökt skulle jag nog inte söka dit för att det är alldeles för hög press och mycket stress.
Om du verkligen brinner för din linje och tycker att allt är intressant så kommer det gå fint men ifall du inte alls har ett intresse så råder jag dig att verkligen ta rätt linje för det kommer underlätta så mycket i framtiden
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
21 dec 2021

Naturvetenskapsprogrammet

De flesta lärare drog ner min motivation

Tyvärr är borgarskolan INTE LIKT alls som det dem visar deras instagram/hemsida!! Mindre fokus sker på naturprogrammet. Kraven är så högt uppsatta att det känns omöjligt att få höga betyg. Det är JÄTTE SVÅRT att kompromissa med lärarna, (de flesta). Liksom elevdemokratin existerar inte!! De flesta lärare beter sig så elakt. Det märks tydligt av många lärare att de inte bryr sig så mycket om elevens hälsa, även om hälsoteamet i skolan gör ett fantastiskt jobb!!!. Många lärare ändrar sin syn på dig som elev om du inte lyckas på topp nivå,jag har erfarenhet av det! Såvida du är en A-elev och tyst I klassen så älskar lärarna dig. Detta låter säkert elakt att sägs men det är sant!! såklart FINNS det många ANDRA lärare som bryr sig om eleverna. De är faktiskt anledningen till varför jag ej bytte skola.


Det är jätte svårt att studera när man har lärare som drar ner på ens motivation. Med andra aord, mång alärare vet inte hur de ska hantera elever med brister. Dock gäller detta INTE ALLA LÄRARE!!! Det finns vissa fantastiska lärare som är bara så underbara, exempelvis matte-, svenska och språklärarna! Jag som borgarelev tvekade jätte mycket och ville byta, men tyvärr blev det försent, (eftersom alla gymnasieskolor inte har samma ordning på de olika programmen, blir byte av skola jätte svårt för framtida studier). Alltså att komma ikapp med kurser o sånt. Naturprogrammet är jätte svårt, men vilket program som helst kräver lärare som motiverar och är SCHYSSTA. Borgar nådde int ehelt enkelt mina förväntningar. Efter ett tag försämrades min hälsa helt!!

Saker som jag gillar med Borgar:

*Receptionisten CHRIS!! Han är alltid så snäll och hjälpsam!

*Mat-personalen! De är så välkomnande!

*LUNCHEN! Borgars lunch upplägg sviker dig aldrig! Finns så många alternativ att välja bland!

*hälsoteamet! Om man har det tufft ska man rikta sig till DEM!
Det är DEM som hjälpte mig överleva det första året!

*skolgården! Den är så fin och stor.

*deras egna cafeteria! När det är håltimma är det alltid roligt att hänga där med sina kompisar! Det finns spel, sköna fåtöljer och soffor!

*skolans salar:nyrenoverade, välorganiserade och det känns härligt att ha lektioner där.

*BIBLIOTEKET!! Den bästa plasten för studiero!! Alla elever där visar respekt för varandra och det är bara så skönt att sitt o plugga där. Det finns JÄTTE MÅNGA böcker, datorerna funkar perfekt! De enskilda sittplatserna med skärmar är perfekt för elever som har problem med fokus. Tysta rummet är väl isolerad och inget ljud kommer in eller ut, så bra!!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
19 nov 2021

Samhälle

Fixa ventilation och lukten.

Hade ni kunnat göra något åt lukten så hade det varit fantastiskt. Det luktar bokstavligt talat skit på halva ( Dhuset, ibland matsalen etc). Annars, Skolan är fantastiskt bra o lärarna är underbara. Börja på Borgar, men kolla så de har gjort någonting åt lukten, ni vill inte stå ut med 3 år av dålig ventilation etc, annars borgar är bäst.

Svar från Malmö Borgarskola

Lukten har med största sannolikhet funnits p g a ett "sabotage" från andra skolor i en strävan att få poäng i deras poängjakt. Jag haffade ett par elever från en annan skola precis när de höll på och kontaktade sedan deras rektor... /Martin, MB-rektor
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
18 nov 2021

Bra att veta

Tycker skolan är okej men inte som förväntat. Det bästa är att det är mångkulturellt och man hittar sig själv bland alla andra. Dessutom kan man vara säker på att man lär sig det man ska, och det finns många olika lärare som undervisar på sitt eget sätt.

Skolan erbjuder mycket studiestöd och hjälp att organisera sig och sin tid.

Men å andra sidan har de vissa krav man inte hittar på andra skolor. Idrotten till exempel. Där måste man för att bli godkänd i kursen klara av att springa 3km på 20 min, påbörja nivå 6 på beep test(nivå 8 för killar), och göra olika styrketest. Klarar du inte det får du F, och en hel del har F-varningar på grund av detta. Men du har enligt lärarna "4 chanser att lyckas, för du gör om samma test, 4 gånger!".

Svar från Malmö Borgarskola

Idrotten på Malmö Borgarskola arbetar med ett övergripande mål kring folkhälsan, samt en konkretisering av kursplanens centrala mål. För de högre betygsstegen C-A, ska eleven bland annat kunna ta ett aktivt ansvar för regelbunden träning. Utifrån forskning på hälsoområdet utförd av bland annat Bengt Saltin kan man utläsa följande: "De epidemiologiska resultaten som vuxit fram under de senaste 50 åren visar på en alltmer dominerande roll för fysisk inaktivitet som riskfaktor för tidig sjukdom och död. Fysisk inaktivitet är väsentligt farligare än övervikt och ärr också i många länder redan minst lika stor eller större riskfaktor än rökning. Detta gäller inte bara för typ II diabetes utan också för hjärt-kärl sjukdomar." Vi använder oss därför av konditions- och styrketester som är baserade på vetenskaplig grund kopplat till konkreta hälsomål. Dessa används dock endast som ett redskap för att främja rätt träningsmetoder och är inte direkt kopplade till ett betygssteg. Att springa F på ett Cooperstest är inte likställt med ett F i slutbetyg då det finns flertalet andra centrala mål som väger in i slutbetyget. Fysiska tester används alltså som ett redskap i undervisningen och inte ett betygsavgörande moment. Att man springer F på ett test är med andra ord inte likställt med att man per automatik får F i kursen. Ett konditionstest, likt Coopertest tar ingen hänsyn till exempelvis övervikt och i dessa fall blir resultatet av ett Coopertest felaktigt om man utvärderar det utan dessa hänsynstaganden. Vidare har forskning visat på att 2 km är ett bättre verktyg inom skolidrott, än 3 km (som skapar onödiga negativa upplevelser för elev i förhållande till de kunskapsmål som man önskar uppnå), varför vi också använder oss utav 2 km för Coopertest. Vi arbetar med måluppfyllelse och detta är orsaken till att elever över två års tid, med rätt kunskap och träningsmetoder ska kunna utvärdera sin träning på ett konkret sätt. Ger de träningsmetoder de valt att genomföra förväntade resultat? Om så inte är fallet sker en kunskapsfördjupning kring konditionsträning som syftar till att stärka elevens hälsa, samt folkhälsan på en makro-nivå.

Att klara av att springa 2 km på 12-13 minuter, över två års tid, för att påvisa att man som elev har tillgodogjort sig kunskap om hur man ska träna rätt, samtidigt som elev kan påvisa att denna tar ansvar för regelbunden träning enligt kursplanen, är ett mål vi är övertygade om (utifrån forskning på området) är viktigt för folkhälsan och vårt övergripande ansvar som idrottslärare.

Lika viktigt är att stärka elevens självbild. Att det som vissa elever trodde var omöjligt helt plötsligt blir möjligt, genom vår vägledning under kursens gång, leder till stärkt självförtroende och en förmåga hos eleven att utmana sig själv inom andra områden de finner utmanande. Vi strävar ständigt efter att lyfta varje elev till en nivå de trodde att de inte klarade av för att visa för dem att med rätt kunskap, hårt arbete och god vilja så är inget omöjligt.

/Philip, idrottslärare på Malmö Borgarskola
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
16 nov 2021

Ekonomi Juridik

Super skola

Går trean ekonomi juridk och trivs super! Borgar är en plats för alla och det finns personer av alla slag och ursprung, det speglar det verkliga livet som kommer efter studenten. Man blir väl förbered för såväl det sociala livet som fortsatta studier! Borgar har mycket plugg, men i slut ändan kommer det vara värt det. Om vi ska lägga tre år på gymnasiet är det ju bra om det inte är i onödan😅Super skola och rekommenderar till alla. Även för elever som söker en lugnare skola finns det plats för, trots gymnasiekänsla finns det platser där det är lugnt t.ex bibblan.
Elev
1 nov 2021

IB Programmet

Borgarskolan

Skolan är ok, jag tänkte att det skulle se ut helt annorlunda men det blev bra som det var ändå.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
28 okt 2021

Ekonomi Juridik

98 av 100

Jag tycker att skolan och lärarna är mycket bra, bara en lärare som är lite skev få och då men de positiva över väger de negativa till hundra procent. De sociala bredheten i skolan kompenserar för något man kan ippleva som mindre bra!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 okt 2021

IB Programmet

Malmö Borgarskola omdöme

Malmö Borgarskola är en bra skola som bryr sig om sina elever.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 okt 2021

BAHM

IB(CP) är bäst

Jag läser BAHM linjen. Lärarna är fantastiska, väldigt omtänksamma och väldigt hjälpsamma. Många tror att det handlar om att jobba på hotell. Deras intryck är fel. Det finns faktiskt variation i kursen och studenterna upplever att arbeta utomlands. Detta kan vara bra att lägga till i ditt CV. Om du älskar äventyr och resor rekommenderar jag att du väljer BAHM. Det är ärligt talat bäst!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 okt 2021

Ekonomiprogrammet

Kritik

I helhet är skolan bra. Den är som nog alla säger väldigt stor men det behöver inte vara en nackdel. Skolmaten är ungefär sådan man fick i grundskolan (så ibland väldigt äckligt och ibland väldigt god). De flesta lärarna är bra men vissa känns inte kunniga i sina ämnen. Det är extremt mycket läxor,kan varierar från ungefär 3-7 per vecka (och då räknas inte presentationer, inlämnings, prov osv in.) Kollar man på skolor i malmö så är borgar definitivt med i listan på de bättre iaf.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 okt 2021

Ekonomiprogrammet

Bra, kunde varit bättre

Det är en bra skola men den kan förbättras på olika sätt. Maten är inte alltid så ätbar är en sak. Jag skulle dricka mjölk en gång och mjölken jag hällde upp var tjock som fil och smakade surt. Jag hann endast ta en klunk innan jag reagerade, men det var inte kul.
Det kunde även förbättras med fler sittplatser på c3. Utöver det så har jag inget specifikt att klaga på, tycker att det mesta fungerar som det ska.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
27 okt 2021

Skolan är bra men även dålig

Jag tycker skolan är bra i helhet men har sina brister. Vissa lärare är väldigt bra medans andra är jätte dåliga. Maten är nog bland det sämsta jag sett och ätit, har flera gånger får hår i maten och röd kyckling som inte är tillagad. Har även hänt personer i min klass och inte bara mig.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
25 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Bästa skolan

Malmö Borgarskola är den största skolan i hela Malmö. Jag tycker att skolan är väldigt bra eftersom alla har en plats här. Det finns många olika etniciteter och människor som kommer från olika stadsdelar vilket gör att alla passar in. Dessutom fixar skolan många olika evenemang som t.ex biokvällar, fotbollsmatcher med andra skolor och tävlingar med priser. Det är hårt med plugget, men skolan erbjuder många resurser som läxhjälp och speciallärare som hjälper en förstå uppgifterna så att man kan uppnå betygen man strävar efter. Skolmaten är ok, det brukar finnas en bra salladsbuffe om det någonsin är inte så appetiserande mat.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 okt 2021

Naturvetenskapsprogrammet

finns bättre skolor helt ärligt

snåla med betyg, många oproffessionella lärare, finns bättre skolor helt enkelt, svårt att utvecklas som elev, man får sällan den hjälp man behöver
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 okt 2021

Naturvetenskapsprogrammet

disciplined

It is a very disciplined school, it has it's perk but what doesnt.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
21 okt 2021

Hotell- och turismprogrammet

Skolan

Den är bra eftersom att det är väldigt strikt och det är väldigt organiserat i klassrummen, dock är det inte bra koll i korridorerna i skolan och det bör förbättras
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
20 okt 2021

International Baccalaureate

Tänk internationellt, välja Borgarskolan!

Borgarskolan är en utmärkt skola på sitt sätt. Det kanske bästa med skolan är att det finns gott om möjligheter båda när det gäller ens eget lärande och fritidsaktiviteter. Om man skulle vilja välja Borgarskolan så kan man räkna med ett Sveriges bästa internationella program och ett väldigt rikt studentliv med många olika klubbar som man kan gå på efter skolan. På den internatinella programet som heter International Baccalaureate så får man gott om med utmaningar men även chansen att prestera väl med möjligheten att ansöka till världskända universitet. Dessutom som jag nämnde så har man gott om möjligheter för aktiviteter efter skolan såsom Tävlingsmatematik eller Tävlingsfysik. Men om du kanske inte är intresserad av naturvetenskap så kan man gå med i en Debattklubb eller redigera skoltidningen eller gå med i någon av skolans tio andra klubbar.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 okt 2021

Väldigt bra skola

Jag tycker att borgarskolan är en väldigt bra skola med många bra lärare och personal som hjälper en när man behöver det.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 okt 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Bra men inte perfekt

Bra skola med möjligheter och tryggt miljö
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 okt 2021

Ekonomi Juridik

Borgar reccention

Ja, jag tycker att skolan är bra, jag är utmanad och tycker lärarna är väldigt bra, jag är nöjd.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Livet på Malmö Borgar

Jag är en elev på Malmö Borgarskola och går just nu på mitt andra år. Borgar var inte mitt förstahandsval och har aldrig varit heller. Jag trodde inte alls att jag skulle passa in utan att jag skulle få kämpa för att vilja ens gå till skolan. Men ändå har jag gått kvar och inte försökt byta. Det är ganska lätt att byta skola i Malmö om man verkligen vill men det är något med denna skolan som har påverkat mig så att jag inte vill byta. Jag tycker inte alls att jag passar in på denna skolan men jag tycker att lärarna är extremt bra och gör allt för att sina elever ska kunna lyckas och jag går gymnasiet för att få en bra framtid och det känner jag att jag får av att gå på Malmö borgarskolan. Det finns en speciell familje känsla på denna skolan som på alla engagemang som t.ex fotbollsmatcher får en att känna sig som en del av en enhet och det är vid de tiderna man uppskattar sin tid på borgar.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
18 okt 2021

International Baccalaureate

Honest thoughts and opinions

A lot of my opinions about the school are mixed. Being a student here has given me a lot of resources for further studies worldwide by having university fairs enabling students to meet and ask questions. But I'm also thoroughly disappointed in how the school handled the pandemic. Both regarding holding up the restrictions and recommendations and handling of distance learning and the (non) usage of classroom and other digital tools which would have enabled all students to keep up with the workload even at home.

Communication and taking part of important information is really bad at the school. Example being student counsel as far as my knowledge goes, doesn't even exist.

If there is one thing you should know as a future IB student at this school, is that to complete the course you will have to let your mental health suffer. There is no way out and no one to offer help with this, the options are a good mental health or graduation.

Thanks for reading.

Svar från Malmö Borgarskola

First, the pandemic is a challenge for all organisations. We have hired extra staff to tackle the challenges during the pandemic and distance learning is tough for all of us.
Second, the communication channels we use is the home page, app, internal student site and google classroom. I think this is more than enough.
Third, the IB-program is an excellent education and will open many doors for your in the future. Truly sorry that you are not feeling well. Study IB is of course not more dangerous to your mental health compared to any other program. I strongly recommend you to meet with our student health care team asap and in addition please visit our many subject support hours. Best of luck.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
17 okt 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Bästa skolan i Malmö

Det bästa valet man kan göra

Svar från Malmö Borgarskola

Tack!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Visar 30 av totalt 172 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+18
78
Ambassadörer
45.3%
47
Passiva
27.3%
47
Kritiker
27.3%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 172 användare
45.3%
Utmärkt
27.3%
Bra
20.3%
Medel
4.7%
Undermålig
2.3%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 169 användare
39.1%
Utmärkt
33.7%
Bra
17.2%
Medel
8.3%
Undermålig
1.8%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 167 användare
40.1%
Utmärkt
39.5%
Bra
13.2%
Medel
4.2%
Undermålig
3.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 166 användare
33.7%
Utmärkt
33.1%
Bra
20.5%
Medel
9.6%
Undermålig
3.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 168 användare
44.0%
Utmärkt
29.8%
Bra
19.0%
Medel
5.4%
Undermålig
1.8%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 168 användare
11.9%
Utmärkt
25.6%
Bra
35.1%
Medel
13.7%
Undermålig
13.7%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 1 användare
100.0%
Utmärkt
0.0%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 165 användare
35.8%
Utmärkt
24.8%
Bra
24.2%
Medel
10.3%
Undermålig
4.8%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  1370
 • Antal lärare
  110
 • Antal behöriga lärare
  108
 • Elever per lärare
  12.5
Regementsgatan 36, 21142, Malmö
040-346704
Martin Roth

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen