Omdömen

3.6
Baserat på 72 omdömen och 565 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
6 jul 2023

Natur

Malmö Latin

Bästa valet jag har gjort. Riktigt inkluderande miljö och mycket händer på skolan!
Elev
29 maj 2023

musik

en bra skola!

Jag har nästan gått ut årskurs ett här på malmö latinskolan och jag går programmet ”musik”. jag är verkligen jättenöjd med mitt skolval. lärarna är väldigt engagerade och hjälpsamma. skolan är ren och snyggt inredd och så erbjuds det många olika aktiviteter som elevrådet eller de olika utskotten anordnar. maten är också riktigt fräsch och vällagad, det finns till och med veganska alternativ. om du funderar på att börja här, eller inte gör det har jag bara en sak att hälsa dig: GÖR DET! du kommer verkligen inte ångra dig och din gymnasietid här kommer vara helt fantastisk!
Föredetta elev
10 mar 2023

Estetiska programet inriktning teater

Estetiska programet

Idag är jag 25 år och det är 6 år sen jag jag tog studenten från Malmö Latin. Jag gick det estetiska programmet teater och den senaste tiden har jag tänk på hur kul jag hade det i gymnasiet. Jag önskar nästan jag kunde göra om det igen (fast utan proven ;) Detta var dem absolut bästa tre åren i mitt liv med roliga aktiviteter konstant, bra lärare som jag älskade, grymt god mat och främst dem fantastiska möjligheterna jag fick när jag gick där men också efter. Kan säga att det är en väl omtalad skola i Sverige med åren som kommit. Skulle rekommendera det i vem som helst!
Föredetta elev
10 nov 2022

Estet

Elak lärare

Skolan har gett mig chansen att träffa riktigt trevliga människor och jag har skapat många härliga minnen med dem men några av lärarna vi hade var riktigt elaka, vilket gick ut över min och andras skolgång. En lärare hatade för någon anledning mig och sa till och med taskiga saker om mig framför mig och hela klassen trots att jag aldrig gjort någonting för att provocera läraren och ofta beskrivs som tyst och lugn.

När jag berättade om problemen för min mentor varken brydde sig eller trodde mentorn på det. Blev kallad till möte med rektorn två månader in i 1an där han berättade att nästan alla mina lärare tyckte illa om mig (sa aldrig någon speciell anledning). Flera andra i min klass hade liknande problem och har blivit behandlade mycket illa. Men såklart finns det ju många snälla lärare också så känner man för att take a gamble/har lätt för att inte låta sig påverkas av sånt kan man ju söka.
Föredetta elev
10 nov 2022

Taskig lärare

Skolan har gett mig chansen att träffa riktigt trevliga människor och skapa många roliga minnen med dem men däremot är vissa lärare väldigt elaka vilket har gått ut mycket över min och flera andras skolgång. En bara bestämde sig för att hata mig och sa till och med taskiga saker om mig framför hela klassen när jag var där, trots att jag aldrig gjort någonting för att provocera den och ofta beskrivs som tyst och lugn.

När jag sedan berättade om dessa problemen för min mentor trodde varken trodde mentorn på mig eller brydde sig och rektorn kallade in mig till möte där han sa att ingen lärare tycker om mig och det här var tre månader in i 1an… Är nog bara på vissa program men jag blev behandlad riktigt illa. Men har man lätt för att inte låta sig påverkas av sånt och inte bryr sig så mycket om sin skolgång kanske man ska söka. Dessutom finns det ju många snälla lärare också!
Elev
30 okt 2022

Helt ok

Jag har gått på malmö latin i 3 år nu och det finns flera fel med skolan en av dem största problemen är att skolan har en tydlig vänster politisk inställning, även lärarna uttalar sig politiskt vilket de inte ska. Man ser tydligt hur dem försöker få en att tänka precis som dom. Tänker du inte som läraren eller eleverna blir du lätt utfryst från dem andra så om du inte är vänster gå inte på denna skolan.

Matsalen är helt kaos och finns dagar där man inte ens kan sitta inne i matsalen och behöver sitta utomhus på bänkarna för att äta sin lunch. Köerna till matsalen kan vara upp till 15-20 minuter vilket gör att man ibland inte hinner äta lunch.

Det finns många bra lärare men ett par som verkligen inte gör något alls och kommer även försent till lektionerna. På kursen webbutveckling 1, som vi har haft i ett år har vi inte gjort någon webbutveckling alls. Graf lärarna ger ingen feedback och berättar Inte vart man ligger förens kursen är slut och betygen kommer som en överraskning.
Elev
27 okt 2022

Estet media

Safe space

Har bara gått på latin i drygt två månader och går i ettan, men älskar det hittills! När jag var på öppet hus här tyckte jag det var konstigt att alla bara sa bra saker om skolan, för det finns ju nackdelar med allt! Så här är de nackdelarna jag upptäckt hittills: matkön är väldigt lång vissa dagar och matsalen kan bli väldigt full, den är alldeles för liten för det antal elever som går här. Det finns en brist på toaletter och de är alltid upptagna, så svårt att hinna gå mellan lektioner. Finns även en brist på grupprum och andra sittplatser, så folk samlas i matsalen för att hänga där. Många klassrum saknar klocka på väggen och soptunna vilket är lite konstigt. Sen har jag några lärare som jag inte upplever tar sitt jobb tillräckligt seriöst, men det kan ju vara en smaksak.
Med detta sagt så vill jag också säga vilken bra skola det är! Trots alla de ”nackdelarna” så älskar jag fortfarande skolan. Folket här är nog det bästa, alla har så cool stil och verkar så avslappnade. Har hänt flera gånger att jag stått i korridoren och någon jag aldrig pratat med eller sett förut har kommit fram till mig och sagt något, typ frågat om boken jag satt och läste eller gett mig en komplimang för min outfit. Folk är så najs här! Skulle dock inte påstå att alla är ”hippies” eller ”renodlade estetare”. Vissa klär dig i den typiska ”ProCivitas-stilen” medan vissa verkligen klär sig i estet-stilen, och sen finns det de som klär sig i nån stil emellan de två. Så det känns väldigt accepterande med hur man klär sig! Finns definitivt de som byter hårfärg ofta och sminkar sig coolt och mycket, men finns också de som går med vita sneakers, jeans och en grå tröja. Älskar variationen! Känns verkligen som att man kan vara sig själv här.
Maten är bra också, salladen är väldigt fräsch. Skolan har blivit en trygg punkt och är i en period nu där jag är ledsen om en lektion är inställd för jag vill spendera så mycket tid på skolan som möjligt. Går estet media och är supernöjd med mitt val. Känns som att denna skolan verkligen fokuserar på att utbilda bra människor. På min förra skola fokuserades det väldigt mycket på akademisk prestation, men här pratas det mer om välmående. Lärarna är mer förstående och bryr dig verkligen om att man ska förstå lektionerna, och vi får pauser ibland när vi behöver det. Älskar det!
För att avsluta min lite långa recension då vill jag bara säga att det definitivt finns nackdelar med latin, men det gör det med alla skolor. Det bästa här är gemenskapen och känslan på skolan, som dock kanske inte är för alla. Jag går estet och min kompis som går samhäll är lika nöjd med skolan som mig! Ett tips till nya som börjar också, gå på alla aktiviteter som anordnas vid insparken! Kan kännas jobbigt/tråkigt med vissa men det skapar så mycket gemenskap i klassen och gör verkligen skolandan starkare. Förra veckan anordnade elevkåren filmkväll i nya aulan. Det var så härligt att sitta där med massa andra elever och kolla film och hur alla applåderade när något roligt hände och tog upp ficklampan på mobilen och viftade i luften när det var ett fint ögonblick. I den stunden insåg jag igen hur stark skolandan var!
Elev
22 okt 2022

Samhälle psykologi

Malmö Latinskola

Jag tycker skolan är bra. Eleverna är engagerade och det händer mycket efter skoltid. Detta skapar gemenskap och minnen för livet. Lärarna är snälla och förstående. Man känner sig accepterad på skolan!
Elev
19 sep 2022

Naturare

Fantastiskt klimat på skolan, bristande undervisning

Jag kände att jag aldrig passade in i min gamla klass på min grundskola. Mestadels för att jag inte var straight, vilket jag var nästintill ensam om att vara på min förra skola. Latin gav ett sådant intryck, både på öppet hus och även när jag träffade min klass. Jag kände äntligen att jag hörde hemma. Har aldrig någonsin fått en konstig blick eller en elak kommentar på latin. Personerna och lärarna har verkligen en bra människosyn, och värnar om att alla ska må bra. Förövrigt kan man verkligen prata med vem som helst på skolan, du kommer aldrig bli skrattad åt för att gå fram till någon du inte känner o fråga om hjälp. Klimatet på skolan är verkligen underbart och kärleksfullt. Varenda person och hela klimatet på skolan får 5/5 stjärnor

Till undervisningen! Jag går natur på Latin och ur mitt perspektiv tycker jag att det är kunniga lärare som många har en bra kompetens. Dock har en del lärare haft dåliga planeringar. Det har ofta hänt att vi fått komma in på studiedagar för att bli klar med kurserna eller att vi har genomgångar fram till sista lektionen innan provet. Vår studieteknik blir förstörd av dålig planering och det blir svårt att plocka alla poängen på proven när upplägget ser ut såhär. Det är verkligen inte alla lärare jag haft som haft en dålig planering, men några få ändå. Förövrigt tycker jag att proven har lagts för tätt inpå varandra vilket gör att det nästan blir omöjligt att plugga till alla vilket i sin tur leder till att du inte kan plocka höga betyg i alla ämnen, man får helt enkelt inte tillräckligt med tid. Även läxor till dagen efter har vi fått för ofta vilket gör det svårt att planera och hinna med allt. Lärarnas planering får en 3/5 stjärnor.

Enkelt summerat är skolans klimat extremt bra och man känner dig verkligen välkomnad. Men skolans undervisning är lite bristande och hade behövts fixas till, det fungerar men som elev behövs enorma mängder tid utanför undervisningen för att hinna ikapp med lärarnas lektionsplanering. Detta leder till stress, ångest och sömnproblem om man nu siktar på höga betyg. (för den naturvetenskapliga linjen, har ingen bra uppfattning hur det är för estetare)

Sidenote: Många roliga utskott som åtminstone 1 kommer passa just dig. Elevkåren är väldigt bra och arrangerar många roliga evenemang 5/5 stjärnor
Skolmaten är mestadels vegetarisk eller vegansk, men cafeet kan alltid mätta din mage om inte skolmaten gör det.
Skolkuratorn tar dig på allvar om du vill få anpassningar i skolan som lärarna inte följt, och ser till anpassningarna fullföljs vid tex psykisk ohälsa.
Elev
14 sep 2022

Naturare

Skolan

Jag tycker inte skolan är särskilt bra
Elev
17 aug 2022

Estetiska programet inriktning musik

Den bästa skolan i Skåne för studier i klassisk musik

Bokstavligen inga elaka personer, i alla fall har jag ej stött på några under ett helt år, alla är goda personer och det finns en mängd fantastiska lärare. En mängd olika bra kurser för de som är villiga att studera klassisk musik.

Musikutbildningen inkluderar Privat Instrumentlärare, körsång, musikteorilektioner med gehör, biinstrument, och mångahanda ytterligare val-kurser som till exempel Arrengering och Komposition.
Elev
28 jul 2022

Bra skola för dig utan behov av stöd/anpassningar

Skolan är bra på många sätt, tex gällande gemenskap bland elever, skolmat, miljö och engagerade lärare. Dock agerar ledningen och vissa lärare exkluderande mot elever som inte är den ’perfekta eleven’, dvs dem som riskerar att inte nå målen, har npf eller annan problematik.

Om du har autism eller adhd, förvänta dig inga anpassningar eller något extra stöd. Det finns färdiga hjälpmedel som inläsningstjänst och hörselkåpor, men om du behöver något annat än detta borde du ’byta till en skola som är specialiserad på de problemen’.

Elever ombeds byta till en annan skola som kan erbjuda individualiserat stöd, eftersom denna skolan tydligen inte har förmågan att göra det. (trots att varje skola enligt lag har skyldighet att erbjuda extra anpassningar)

Min upplevelse är att latinskolan inte vill ha ’problematiska’ elever som kräver extra resurser i form av tid, pengar eller engagemang.
Elev
10 maj 2022

Helt okej.

Latinskolan är en bra skola på många sätt. Men för mig som samhällselev har jag känt av att lärarna inte riktigt har den kompetens de borde. Lärarna lyssnar inte heller om du har kritik mot deras dåliga planering eller dåliga upplägg. Eleverna på skolan är väl rara, men det finns extremt många kommunister och vänster-vridna som har nolltolerans för att du kanske tycker olikt dem. Skolan är otroligt politisk och färgstark, vilket kan passa den ena men inte den andra. Om du stör dig på denna typen av människor, borde du inte gå här. För mig har latin bidragit till att jag behövt släppa på mitt kontrollbehov (pga lärarnas planering), men även till att jag börjat acceptera att alla inte kan tycka likadant.
Elev
25 feb 2022

Naturare

Härlig skola!!

Latin var på vissa sätt inte allt jag hoppats på, men på vissa sätt mycket mer! Jag skulle säga att det bästa med den här skolan, samt en av de största anledningarna till varför jag gillar den så mycket, är att stämningen är så trevlig och folket är så skönt! Jag blev överrumplad de första veckorna när jag märke att jag praktiskt taget kunde prata med vem som helst i korridoren, vare sig jag behövde hjälp eller bara ville ha någon att prata med. Lärarna är helt ok, har ganska bra lektioner ( alltså, jämfört med mycket annat är de toppen ). Maten är ok, bra sallad;) Jag går natur musik och tillhör därför en naturklass vilket jag tycker är toppen, känner mig inte utanför bara för att jag inte går estet.

Bästa tippset om du snart ska börja vilket gymnasie som helst: Säg hej till alla du känner igen i korridorerna!
Elev
8 feb 2022

Estetiska programet inriktning musik

Bra skola

bra skola kan rekommendera den om man vill gå estet
Elev
23 jan 2022

Samhälle media

Tips tips tips

Jag läser 3 året på Malmö Latinskola och älskar skolan! Skulle rekommendera den till alla! Går samhälle media inriktningen och det samhällsbetalda blandade med det kreativa är övernajs lovar er! Dunder skola dunder skolmiljö! Tips tips tips
Elev
17 dec 2021

Bild o form

Bra skola (för esteter)

En bra skola och hyfsat bra lärare. Detta är en skola där alla ska vara olika men ändå lika. Om du har en basic stil så är inte detta skolan för dig. Detta är en estet skola även fast det finns andra ämnen så skulle jag säga att det är esteterna som är mest omtyckta och det är de man ser ifall man går in i skolan. Vissa människor på latin är helt underbara men det startas även många rykten om allt och alla så man måste vara försiktig med vad man säger till vem, men annars en bra skola (om du är unik men ändå inte)
Föredetta elev
1 nov 2021

Samhälle

Fantastisk skola!

Kan inte tänka mig att det finns några bättre gymnasieskolor!
Elev
23 okt 2021

Samhäll beteende

Suuuuuper bra!!

Latin är ju faktiskt bästa skolan!
Bra mat, bra lärare och alla är trevliga och snälla<3
Elev
5 okt 2021

Bild o form

lovelovelove

Det bästa valet jag gjort hittils i mitt liv va att jag valde latin!
Som bild elev får man tillgång till mycket. Man får lära sig mycket nytt och alla uppgifter är intressanta
Elev
5 sep 2021

Dans

Bästa skolan

Mycket fin och öppen skola, där eleverna mår bra.
Elev
14 maj 2021

Samhälle

Rekommenderar

Den har varit allt jag hoppades på
Elev
29 apr 2021

Estetiska programet inriktning musik

Mycket bra skola!

Jag började på latin för några månader sedan och trivs väldigt bra!

Vad som är så bra med just Musik är att vi kan gå till övningsrum eller ensemble salarna på rasterna och öva på våra instrument eller spela tillsammans.
Föredetta elev
16 jan 2021

Super!

En bra skola med kunniga lärare, trevlig miljö där man får vara lite som sig själv.
Föredetta elev
3 jan 2021

Sådär...

Helt okej lärare, vissa utbildade andra inte. Mycket gott käk om man gillar vegetariskt! Ena byggnaden är fin och modern, de två andra är gamla och inte bra. Inte fräscha alls och kallt på vintern. Latin är bra för estetiska människor som sjunger, dansar, skådespelar osv osv. MEN ingen skola för natur eller samhällsvetare! Sök då till borgar eller Petri! Det märktes att de prioriterade bara de estetiska ämnena och byggde moderna lokaler till de medan andra linjerna fick gå i gamla byggnaden. Latin är också en skola för hippies så om du är snobbig och pryd så är detta ingen skola för dig, testa procce. Skolan tänker också mycket på image men lever inte upp till det! Ex ”källsorteringen” gick ner tsm med allt annat skräp ändå trots att vi sorterade glas och plats mm. Central skola och enkel att ta sig till, nära till tåg och buss. Helt ok skola men önskar jag valde borgar eller Petri istället (läste samhäll samhäll).
Föredetta elev
1 jan 2021

Skit skola med skit lärare

När jag sökte in till Malmö Latin trodde jag att jag gjort ett bra val, hade hört mycket bra om skolan. Malmö Latin skulle vara en skola som är accepterande, inkluderande, där man kan vara sig själv, lätt att få vänner , god mat och bra undervisning. Vad skulle kunna gå fel?

Let me tell you, det tog inte lång tid innan klassen hade grupperat sig. De grupper som nu hade bildats vägrade att lära känna mig, första halvåret i ettan åt jag lunch ensam och var ensam på alla raster. Jag har inte dålig social kompetens om man säger så, och jag försökte verkligen att lära känna min nya klassen men det kändes som att alla hade en spärr och bara ville hålla sig till den gruppen de hade bondat med de första veckorna. Lärarna såg detta men gjorde inte något åt det. Lärarna hade sina favoritelever och alla som inte var favoritelever fick inte samma uppmärksamhet, hjälp, eller bra bemötande.

Eftersom att motivationen blev låg i och med att jag inte fick någon kontakt med klassen så började betygen försämras. Detta resulterade i att jag hade möten med rektor, syv och pedagog där alla satt och ville tvinga mig till att byta skola och linje eftersom att de inte tyckte att linjen var rätt för mig. De sa att de inte trodde på att jag skulle klara av kursproven, de sa också att alla som går natur/natur måste ligga på minst ett C i alla ämnen för att lyckas i livet. Jag satt och grät under dessa möten eftersom att de bemötte mig väldig illa och det kändes som att de inte vill ha elever som det inte går " bra" för, för att de vill ha bra rykten om sig.

******** på skolan pratar mer under samtalen än vad man själv får prata, det blir som att man bara sitter och lyssnar utan att man själv får ut något av det.

En klasskompis fick precis E i nationella matematik 2c, hon fick dock ett F som slutbetyg eftersom att läraren ville att hon skulle gå sommarskola. En annan person i klassen fick också precis bara E i nationella matematik 2c, men han fick E som slutbetyg ändå. Skillnaderna mellan dessa två elever? Ena är svensk och den andra utländsk.

Det har förekommit fler rasistiska handlingar som klasskompisar med utländsk bakgrund har fått uppleva från lärare.
Elev
1 jan 2021

rekommenderar!

Riktigt bra skola. Gick samhäll media linjen och trivdes jättebra! Mycket roliga och givande projekt under hela gymnasietiden och det är en stor mångfald av elever där och alla blir accepterade. Efter tre år på latin har jag i princip inga fördomar om folk längre. Så härlig stämning på skolan och alltid något som händer. Väldigt fina lokaler och god mat. Macbook som skoldator och skolan har väldigt mycket roliga salar man kan få tillgång till; fotostudio, musikstudio, radiostudio osv. Mycket engagerade lärare samt smidig att pendla till.
Elev
28 dec 2020

Latin

Började på latin för några månader sedan och jag har aldrig mått så bra som jag gör här. Alla som går här är så trevliga och man blir alltid accepterad vem man än är.
Elev
12 dec 2020

Latin är 😌👌

Fantastisk! Nästan alla jag träffat är trevliga och jag älskar den kreativa stämningen på skolan. Ofta musikelever som spelar musik på scenen i matsalen och alltid någonting på gång. Supernöjd!
Elev
1 dec 2020

Suverän skola

Utmärkt bra gymnasieskola, det är alltid något på gång. Majoriteten av alla lärare är suveräna, väldigt kunniga och finns alltid till hjälp om så behövs. Jag var osäker inför valet att gå natur men det är det bästa valet jag har gjort.
Visar 30 av totalt 72 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen