Omdömen

2.8
Baserat på 10 omdömen och 65 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 dec 2023

Skola är dålig

lärarna är barnsliga maten är dålig det finns lite saker att göra på lekplatsen
Stressigt
Föredetta elev
15 maj 2023

Bra!!

För det mesta bra! Lärarna har en väldigt bra relation med eleverna vilket får elever att känna sig trygga mobbning tas också på stort allvar!
Förälder / Vårdnadshavare
19 nov 2022

Tryg och käl

Bra stämning och engerad lärare.
Elev
11 jun 2022

Sämsta skolan i Göteborg!

Dom borde stänga skolan!!!!
Jag är elev i Martinaskolan och funderar på att byta till en riktig skola med riktiga lärare.
Med det menar jag att lärarna i Martinaskolan har inte studetrat till lärare innan och dom vet inte ens hur man hanterar en klass och det är därför det är kaos i varje lektion vi har.
Varje rast är som ett krig!
Ungdomarna springer runt med pinnar och slår varandra och det är som om det inte finns Rastvakter.
Eleverna måste vara ute även om det regnar sönder eller snöar och det är inte bra för att man kan bli förkyld och missa skoldagar om man blir det!
Försök få era barn ur denna skola så fort som möjligt!!!!!!!
Förälder / Vårdnadshavare
4 nov 2021

Värsta skolan i stan! OTRYGGT

En hemsk skola där lärarna har fruktansvärda bemötande och dålig förhållningssätt , mobbning pågår fritt och lärarna skyddar varandra. De är hårdhänta mot barnen. Om man blir osams med en lärare så blir alla andra pedagoger också sura på dig, så fort man kommer för att hämta sitt barn så tittar de och börjar prata och skratta, barnsligt beteende hos vuxna. De hälsar ALDRIG och när man hälsar på dem så låtsas de som att de inte hör eller ser en. VIDRIGT!!!
Förälder / Vårdnadshavare
1 okt 2021

Riktigt bra.

Att betygsätta en hel skola är svårt. Varje omdöme på denna sidan bör läsas utifrån kontexten av vilken lärare de haft samt vilken rektor som då drivit skolan.
På varje skola finns det olika typer av lärare, vissa lärare passar några bättre medan andra typer av lärare passar de andra bättre.

Min erfarenhet av Martinaskolan stämmer överrens med detta. Det finns väldigt engagerade lärare, som gör ett fantastiskt jobb med sina klasser. Det finns också årskurser som till viss del fallit mellan stolarna, men som tur är så har skolan jobbat mycket med detta och t.o.m "rensat upp".
Idag skulle jag rekommendera skolan till alla jag känner. Lärarna är vänliga men ansvarsfulla. Rektorn är inte rädd för att göra rätt.
Barnen har för det mesta en väldigt god gemenskap.
Mobbning tas med största allvar. Skolan skickade t.ex. ut en lista till oss vårdnadshavare med signaler från barnen att vara observant på i hemmet.
Kommunikationen mellan lärare och vårdnadshavare är god.
Bland dom bästa skolorna i Östra Göteborg.
Elev
17 sep 2021

Den bästa skolan i Sverige

Den bästa skolan jag någonsin har gått på.
Förälder / Vårdnadshavare
7 maj 2021

Varning för denna skolan

Varning föri denna skola. Lärarna håller varann bakom ryggen och mörkar vad som i verkligheten sker. Mobbing får pågå fritt medan lärarna visar upp en positiv bild som att allt är bra. Eleverna uppmuntras inte till lärarnde utan tvärtom premieras uppvisningar och barnen belönas med att slippa läxor. Saknas riktiga pedagoger, bristfällig undervisning och saknas läroböcker. Barnen får ägna all sin tid åt att skapa egna böcker genom att skriva av vad som står på griffel tavlan istället för att ägna sig åt lärande. Får ingen riktig och verklighetsbaserad kunskap om samhällsfrågor, mattekunskaper och språkkunskap osv. Lärarna skönmålar barnens kunskapsnivåer . Matte lärs ut med kulram. När barnen kommer till kommunalskola märks tydligt de stora kunskapsluckorna där barnen är i avsaknad av grundläggande kunskaper inom samtliga ämnen inte minst matematik, språk och samhällskunskap!!!De grundläggande ämnena!!! De uppmuntras inte till kritiskt tänkande och att våga ifrågasätta utan tvärtom. De tränas inte i sin analytiska förmåga. Barnen blir hämmade i sin utveckling och ingen vågar ifrågasätta lärarna. Det råder en tystnadskultur. Barnen ligger flera år efter jämnåriga kamrater som gått i ”vanlig” skola. ’ Skolan är under all kritik och en skam att de får fortsätta bedriva sin verksamhet. Skolan har anmälts flera gånger till Skolverket!
Annat
22 dec 2019

Jag rekommenderar inte skolan.

Friskolan Martinaskolan är bra med dess pedagogik då den uppmuntrar kreativt tänkande hos eleverna.
När man befinner sig i skolan så känner man verkligen av skolans positiva miljö.
Dock finns det negativa aspekter, tex att de flesta lärare på skolan inte är legitimerade. Dessutom sätter skolan alldeles för höga betyg jämfört med många kommunala skolor.
Jag vill även nämna att skolans studietempo är lågt. Det kan ses som både bra och dåligt. Det är bra för elevernas mentala hälsa, men det är dåligt för inlärningen, vilket leder till att eleverna inte förbereds för gymnasiet på ett bra sätt.
Elev
8 okt 2019

Skolan i sig är det inget fel på, det är lärarna

När jag började trean på Martinaskolan fick jag en underbar lärare. Denna lärare utvecklades gradvis till en oerhört bitter människa med noll respekt för sina elever. Denna lärare slutade lyckligtvis, men min lillebror har hamnat i samma spår med sin lärare.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen