Omdömen

2.6
Baserat på 8 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
18 jan 2024

Placera inte ert barn här, det förtjänar bättre.

Skolans ledning och de lärare som blir kvar och inte självmant väljer att sluta eller bli utfrysta då de inte faller in i ledningens styrande resulterar i en skola med tystnadskultur där vårdnadshavare hålls utanför och så väl allvarliga incidenter som skolans vardagliga provlem undanhålls. Lärare som helt tappar humöret eller ljuger för vårdnadshavare borde inte få vara lärare. Att det även skyddas av rektor gör inte saken bättre.
Förälder / Vårdnadshavare
23 aug 2023

Liten skola där alla blir sedda.

Trygg och mysig liten skola med bra kommunikation och bra team.
Förälder / Vårdnadshavare
23 maj 2023

Kan inte rekommendera

Förskolan är bra dock kan jag inte rekommendera grundskolan eller fritids. Mina barn sitter i kö på andra skolor och kommer att byta när plats finns till dem.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2023

Mardrömmen på paradisön

Skicka inte era barn hit. Om era barn går på Montessori hitta en ny skola så snart som möjligt. Om det finns flera lediga platser på en fristående skola som ska enligt rykte ha en lång kö att komma in på, se det som en röd flagga. Föräldrarna börjar prata med varandra och inser att vi inte är ensamma om våra frustrationer med skolan. Familjer flyr från denna skola i stort antal, särskilt mellanstadiet.

Efter att vi flyttade vårt barn från Montessori fick de jobba ihjäl sig för att komma ikapp barnen i nya klassen. Jag förstår inte hur det är möjligt. Montessori påstod att vårt barn var helt normalt och godkänt i allt på sista utvecklingssamtalet, och följande terminen på den nya skolan behövde mitt barn träffa en specialpedagog för hjälp i matte och svenska. Skolan skryter om att ha flest behöriga lärare på ön men detta påstående är inte helt sant. Vissa lärare undervisar exempelvis fel årskurs eller ett ämne som de saknar behörighet för. Det finns hög frånvaro bland personal vilket orsakar problem. Flera av lärarna är vulgära och använder svordomar mot barnen. Problemelever springer lösa utan åtgärd och skötsamma barnen glöms bort i kaoset.

Ledningen är helt ovillig att ta emot kritik. Hen är övertygade om att de vet bäst och talar ofta nedlåtande till oroliga föräldrar. Föräldrar vet ingenting om hur skolans värld fungerar och ska inte bli upprörda tycker hen.

Snart ett år senare står vi fortfarande med konsekvenserna av vårt beslut att placera vårt barn här i första början. Jag önskar kvarvarande familjer på Montessori all lycka till.
Förälder / Vårdnadshavare
18 mar 2023

Familjärt och tryggt

Familjär skola där alla känner alla. Barnen känner sig sedda av lärarna. Och det märks hur de har växt och blivit så självständiga. Himla glad att vi bytte till Montessori!
Annat
17 mar 2023

En liten skola med stort hjärta

Skola med störst andel utbildad personal på ön. Dessutom utbildas personalen efterhand.
Det nära samarbetet mellan förskola-lågstadiet-mellanstadiet ger trygga och självständiga barn alla år och dagar.
Lust att lära står i centrum för inlärningen. Små klasser som dessutom kan delas in i mindre studiegrupper ger personalen möjlighet att se och följa alla barns utveckling.
Skola-fritids samarbetar på riktigt. En skola för barn som önskar en trygg och stabil skolgång.
Förälder / Vårdnadshavare
15 jun 2022

Rekommenderas ej

Känns inte som en helt seriös skola. Vissa lata och oprofessionella lärare som drabbar barnens lärande. Givetvis finns det också bra lärare men dessa brukar försvinna ganska snabbt. Stökiga elever får ta plats och de tysta faller mellan stolarna. Ledningen är inte villig att ta emot feedback från föräldrar. Rekommenderas ej.
Föredetta elev
25 okt 2021

Om jag ändå vetat!

Förstod först då jag började högstadiet vad jag missat under alla år i denna hemska skola.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen