Omdömen

3.1
Baserat på 8 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
24 jun 2023

Montessori Mondial

Jättebra skola med välutbildade lärare som är bra på att få en att vilja lära sig, i övrigt hade jag en bra upplevelse när jag gick där.
Föredetta elev
16 jun 2023

Skulle varmt rekommendera MML

Älskar skolan! Har haft de tio bästa åren i mitt liv där. Beror dock också en del på vilken klass man har, min klass hade väldigt fin sammanhållning och var inkluderande.

Tycker det är skönt att det är en liten skola. Man får en bra relation med alla elever och lärare. Lärarna är väldigt duktiga och bra på att lära ut och utbildningen är på en hög nivå. I princip alla i min klass nådde väldigt höga betyg.

"Montessorikänslan" märks inte av så mycket i de högre årskurserna förutom att lektionerna är långa (en lektion kan vara upp emot två timmar med en paus på tio min) och man har ett verkstadspass i veckan.

Enda minuset jag kan komma på är väl att det är ganska trångt och att man ibland kunde bli utan klassrum när saker körde ihop sig.

Har många fina minnen från skolan och är ett väldigt inkluderande och varmt klimat <3
Föredetta elev
4 feb 2022

Dålig med vissa höjdpunkter

Gick på skolan i 10 år och hade många problem med den under den tiden. Eftersom skolan va byggd för att va förskola egentligen, är lokalerna alldeles för trånga, med för lite space för alla. Ibland fanns det inte ens plats för att ha lektion i klassrum, så vi hade det i matsalen där folk konstant gick förbi o störde. Fanns även upprepade tillfällen där elever hittade skit i maten, t.ex. plast o sten, och den va inte supergod till o börja med. Någon jag känner med specialbehov fick aldrig den hjälp och stöd de behövde, blev bara utskälld och kastad till sidan.

Som andra nämnt, ledningen är handlingsförlamad och ville alltid bara visa upp en front av en superskola som de helt enkelt inte är och aldrig ville jobba för att bli. Var med i elevrådet (som för den delen aldrig fick något stöd, resurser eller hjälp att organisera sig), och vi försökte vid flera tillfällen ändra på saker bara för rektorn att sätta upp en vägg och säga nej även vid rimliga förslag och punkter. Rektorn ville aldrig göra något faktiskt jobbande och skyddade alltid lärare som gjorde fel. Är inte förvånande att en friskola är så fokuserad på vinstdrivande över eleverna. Elever hade inget att säga till om. Vi hade flera gånger problem med lärare som aldrig togs på allvar. Lärare som var inkompetenta, otrevliga eller olämpliga mot elever. Fanns en del favorisering ibland också. Lärare slutade och började hela tiden, knappt ingen ville stanna kvar länge.

Däremot är det såklart att det fanns bra saker också. Fanns flera superbra lärare som verkligen gjorde vad de kunde och alltid hade stimulerande och roliga lektioner. Lärarna var ganska hit or miss. Min klass åkte flera gånger på resor och utflykter, va med i tävlingar, vilket va super. De hade små event och liknande på skolan ibland. Lärde mig mycket av de lärare som var bra, med fokus på kritiskt tänkande och mycket källkritik. Hade (mestadels) fina klasskompisar och det va bra stämning mellan de yngre och äldre eleverna. Samtidigt var det vissa elever som inte var särskilt trevliga och det förvånar mig inte att vissa skriver här att de blev mobbade.
Elev
11 feb 2021

Rekommenderar inte

Handlingsförlamad ledning och uteblivna insatser. Mycket stök i klassrummen
Föredetta elev
2 feb 2021

Dålig skola

Avskyr skolan och kan inte rekommendera. Blev mobbad under flera års tid och lärarna sket fullständigt i det. Inkompetenta lärare som särskrev och la egna värderingar i skolarbetet. ******* var helt lam och lärarteamet var konflikträdda. Var knubbig under perioden jag gick där och fick inte själv ta så mycket mat jag ville trots att jag alltid åt upp. Så glad att jag bytte!
Förälder / Vårdnadshavare
28 dec 2019

Mycket bra skola! Rekommenderas!

Jättebra skola! Liten skola där alla känner alla. Man får vara som man är, ingen mobbing.
Förälder / Vårdnadshavare
28 dec 2019

Världens bästa skolan!

Liten skola där alla känner alla. Man får vara som man är.
Förälder / Vårdnadshavare
10 jul 2019

Skolinspektionen nästa

Elever blir ofta kränkta. Av vissa lärare dagligen. Dålig kommunikation och anda i lärarlaget. En rektor som inte stöttar utan håller vissa bakom ryggen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen