Omdömen

3.1
Baserat på 26 omdömen och 220 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
22 mar 2024

Familjär pärla i centrum

Fantastisk skola i centrala Göteborg. Få förunnat att vara liten och familjär med en fantastisk pedagogisk inriktning som montessori är.
Vi har erfarat både förskolan och lågstadiet än så länge och är oerhört stolta hittils.

Det är tydligt att skolan arbetar rejält med attityd och hur man beter sig mot andra människor samt har nolltolerans gällande mobbning redan på förskolan. Det är mkt fint att se.
Väldigt fin personal och tillgängliga! Kunde inte valt något bättre till våra barn! Otroligt nöjda.
Personal
7 mar 2024

RIKTIGT MISSNÖJD!!!!!

Kom inte till den här skolan den är för jävla väderlöss rektorn är dålig han bara går runt lärare gör inget mod mobbning mat smaker så himla dåligt allt försvinner dom betyg säter väldigt dåligt toaletterna ser för jävliga ut all barnen är kaxiga och bortförskämda dom föräldrarna är värre förväntar en att sälja kakor och skit till dom och så ser toaletterna så himla dåligt ut det är väldigt mycket mobbning många personer vapear på toaletterna allt är trasigt eller förstört reglerna är förvirrande specifikt telefon reglerna och den här olweus saken fungerar ju inte häller det finns mer mobbning på grund av den och sen ger lärarna frånvaro för den minsta tiden man missar det sitter tuggummi under all stolar och bord stollarna är obekväma går nästan att inte ens sita i och sen när man ifråga sätter en lärare so ger dom dig samma NPC dialog som dom ger alla lärarna får olike mat än eleverna dom mesta lärarna är gamla och rasistiska eller även homofobiska I slutändan det finns inte heller några vanliga elever, antingen är de trans och gråter efter varenda prov, tvär jobbiga ungar som stör klasserna och är elak mot alla eller så har de autism eller adhd och kommer aldrig till skolan eller jobbar inte
Elev
13 dec 2023

Sanningen

Montessori skolan Casa, till att börja med finns det lärare som inte ens vet vad dem lär ut! Eleverna får ingen rast då man är inne på rasten och diskar. Maten var offtast kall och om man glömde nyckeln till sitt skåp fick man betala 5kr varje gång de skulle öppna ditt skåp då man har bestämd nyckel, jag har gått på casa hela mitt liv och då är van men hur det är här. Man har datorer som används 20% av tiden att jobba på och resten av de 80% spelar man på dem. Skolan ser smutsig ut och när de nya eleverna som började 6an här skulle börja fanns det inte ens fönster det var trä istället för fönster, det var jätte kallt! Nu går jag mitt sista år här och jag är så glad över att få byta. Man får inte ha skor inomhus vilket är bullshit så golvet är sjukhusgolv och vissa envisas med att ha skor ändå så nu när det är slask är det skit blött på golvet så ens strumpor blir blöta och kalla. Jag har på mig vita strumpor efter en sekund är dem svarta på undersidan frächt va? Nej verkligen inte! Jag får fan huvudvärk av varenda lärare en gång valde en lärare att ta semester från ingenstans så vi fick ha ***** *** ******* ****** *** ** **** ******* *** ****** ******* ** ******* *** *** **** ******** ****** med henne får mig att vilja despacito ut genom biblioteket. Alltså vi har 4 olika byggnader wtf en villa som ser ut som Pippi bor där och jag vet inte vad där vi har matte och No (kemi) samt hkk. Alltså lärarna bara försvinner samma sak med eleverna. Vi har idrott på nån skola som ligger fan 20 minuter från skolan så vi måste gå till. Skolan är allmänt skit. Villan ligger 15 min från herrgården så spring om du har lektion där. Sen har vi musik och sysärslöhd i en byggnad som ligger på skolgården. Alltså börja fan inte här om du vill lära dig något annat än att ha med en jävla nyckel över allt och promenera . Finns små saker som är bra som att man måste gå på lunchen annars får man frånvaro och att det bara finns en spårvagn som går till skolan
Elev
10 okt 2023

ASSÅ BÖRJA INTE PÅ DEN GÄR SKOLAN

alla säger att skolan ska va så bra men den är piss alla är j#vla dryga och irriterande
och man lär sig inte ngt gick på kåltorp förut ångrar att jag bytte eleverna från 6an behöver diska saknar kåltorp även om den kanske ochså va piss hade jag vänner där
Elev
16 maj 2023

om skolam

Många roliga lektioner och god mat. Lektionerna är låga så man hinner jobba klart. Man jobbar mycket på dator vilket kan va bra men man får skriva för hand om man vill. Skolan låter elever jobba i sin takt och gör många grupparbeten så man lär känna sina klasskompisar.
Elev
26 mar 2023

Allmänt bra skola

Ska sluta åk 9 och tänkte sprida mina tankar om denna skolan. Precis som med alla skolor så finns det fördelar och nackdelar, men från min erfarenhet så tycker jag att skolan är allmänt bra.

Några positiva saker med denna skolan är lärarna. Jag läste en komentar innan som skrev att lärarna inte var bra, men jag håller inte alls med. Jag tycker att lärarna på denna skolan lär mig allt jag behöver kunna veta och ger mig god tid att plugga. De är allmänt trevliga och hjälper en när man behöver det. Eftersom det är en montessoriskola så får man själv ta mer ansvar och bestäma hur mycket man ska jobba. Så om man ligger efter så får man skylla sig själv. Det är inte jättemycket läxor eller prov jämfört med andra skolor. Problemet kan vara att när det är prov så har alla ämnen ganska inpå varandra med prov. Det kan vara fyra prov på en vecka, men sen är det inga prov på en månad. Det finns också resurs tid efter skolan där man kan fråga om hjälp från lärare vilket jag tycker är jättebra! Man kan också läsa att Casa är en av de bästa skolorna när det kommer till slutbetyg.

Skolmaten tycker jag är helt ok. Ibland kan skolmaten vara jättebra och andra dagar mindre bra. Har läst att andra inte gillar skolmaten, men i min klass så äter alla upp. Vi har ingen matsal vilket är en liten miss. Istället får vi äta i klassrummen vilket kan leda till att det är matrester på golven och bord under lektionerna.

När det kommer till elevhälsan så kan jag ju bara prata om mig själv. Eftersom det inte är för mycket uppgifter är min stress inte så hög. Men när det blir prov så kan det bli lite jobbigt. Som jag sa innan brukar proven och inlämningarna vara ganska inpå varandra i de olika ämnerna. Om man tycker det är jobbigt så kan man få hjälp. Har sett att andra elever sitter i andra rum eller får göra det muntligt. Glömde nämna det, men det finns flera olika grupprum man kan sitta i så man behöver inte vara i klassrummet.

Skolans miljö är sådär. Det är en ganska liten och gammal skola vilket har både nackdelar och fördelar. Utomhus finns det inte så mycket att göra.

Orkade inte skriva mer haha
Elev
23 mar 2023

Mycket trevlig skola!

Fantastisk skola! Trevliga klassrum och lärare. Det är en liten skola vilket gör att man lär känna lärarna som man kan sitta och prata med. Montessori pedagogiken passar inte alla och om man inte vill ta något som helst ansvar förstår jag att detta inte är en passande skola. Skolmaten är helt okej, inget speciellt utöver det vanliga men inte heller dålig.

Många tycker att rektorn kan bli lite arg vilket inte egentligen är så konstigt, lyssnar man på honom som alla andra lärare när han påpekar att man bryter mot någon regel. Vet inte varför så många är förvånade över han säger till på skarpen när man inte följer reglerna och inte ens lyssnar när man blir tillsagd.

Har inte heller upplevt att några elever är otrevliga utan det finns många olika typer av personer som har sina vänner.

Fantastisk skola för dig som inte vill vara helt ansvarslös här i livet!
Elev
28 feb 2023

om skolan

Ångrar mig så mycket att jag började här! Lärarna ändrar reglerna hela tiden vilket ät väldigt jobbigt. Lärarna sa att om man glömmer skåpsnyckeln eller andra saker ska man gå till admin, jag har varit där ett flertal gånger eftersom jag tappar bort saker hela tiden eller glömmer pga min adhd. En av de som jobbar på admin är jätte otrevlig och säger att de tar av hans jobb tid att gå att öpnna massor av skåp hela tiden. Rektorn är jätte arg och väldigt otrevlig han skriker på elever att vara tysta och kommer in i klass rum och skriker så han blir helt röd. Man får inte ha skor på sig innomhus fast golvet är precis som sjukhusgolv. En gång hade jag gått från skolan och min mamma hade glömt att ge mig frånvaro från språkvalet men fick ändå giltig fråvaro från hela lektionen! Elever gör sönder saker i skolan som en japanskstensoldat vi har i ett klassrum. Elever är kaxiga och har blivit kallad H0ra, att jag inte är svensk och massor mer. Elever snor andra elevers saker såsom laddare, datorer, pennor, sudd. penvessare m.m. Lärarna är döva elever skriker elaka saker och dem lyssnar inte, dem säger att dem ska fixa massor av saker som ADRIG fixas. Dem har lovat mig massor med stöd men får ingen extra hjälp. Träslöjdsläraren lät mig göra vad jag ville så jag gjorde ett ståltråds-träd och sen gav han mig ett D för de var en "förenkel uppgift". Eleverna rapporerar alla dåliga receptioner om denna skola och mina receptioner försvinner atagligen för en lärare eller elev tar bort dem. Om du skulle bråka med en person så vänder personen halva klassen emot dig. Lärarna märker ingentig jag har gått utanför gränsen 6743686 gånger och igen lärare har märkt. Jag blev jätte upprörd under ett prov för jag inte vill skriva för hand för jag har svårt för det och läraren brydde sig inte jag fick sriva förhand medans jag typ grät. Läreren lät eleverna dela upp sig i egna grupper och jag fick inta vara med i en ända grupp så en av mina vårdnadshavare fick mejla läraren då gjorde han en ny uppgift som inte häller blev så bra. Du blir kallad snobb om du har märkeskläder. Skolan har ingen egen idrottsal så vi har idrott på Lundenskolan där många av mina saker blir snodda. Maten suger så äcklig att jag inte äter något underskolan. finns 3 toaletter för 6-9 som vissa 5 or går på så man kan typ aldrig gå på toa. Man lir tvingad att gå på rast och lärarana skyller ifrån sig om man klagar på skolan! Gamlingar går på skolan och fottar på skolan. Man får ej hälsa på skolan utan att boka tid, Människor g år med sina hundar fram o
Tro på mig börja inte här!
Elev
28 feb 2023

Bästa skolan tro mig

Lyssna inte på de dåliga recensionerna det är bara samma mänska som skriver dem. Det här är en av dem bästa skolorna någonsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😃🤗🤗🤗😄
Föredetta elev
16 dec 2022

Dåligt i lågstadiet

Börja inte här! Gick här i 1 an o slutade i 2 an skolan suger
Elev
11 nov 2022

Älskar skolan men finns en del brister.

Jag har gått på denna skolan sedan 2:an och jag älskar den så mycket. Sättet att lära ut på passar kanske inte alla men om det passar dig så kommer du aldrig vilja gå på en annan skola, man övar på att planera själv från lågstadiet vilket är positivt då man behöver det i resten av livet. Lärarna är så bra och lägger mycket energi på de som har dåliga betyg i sitt ämne samtidigt som dem alltid utmanar de som är bäst. Skolan har alltid väldigt bra genomsnitt betyg, bland de bästa i Göteborg. Det är väldigt lite läxor och inlämningar, om man inte hinner klart på lektionen så får man göra det hemma. Resurs, det är typ som läxhjälp kan man säga, alla lärare befinner sig på samma plats efter skolan och kan hjälpa än i det ämnet man behöver. Bra läge på skolan. Väldigt fina lokaler, kan dock bli lite trångt ibland då skolan är så liten. Trots att skolan ligger i Örgryte och är fylld med snobbar är det ingen som blir dömd om dom inte har märkeskläder eller har en alternativ stil, åtminstone inte i min klass. Skolmaten är så god. Skolan förebygger mobbning från väldigt tidig ålder.

Men precis som alla skolor finns det både negativa och positiva sidor. Om du har någon slags diagnos ska du absolut inte börja på denna skolan då det finns så lite personal att du inte kommer få någon extra hjälp. Det finns mycket skumma regler och alla lärare bryr sig om reglerna olika mycket, känns som att de inte snackat ihop sig. Tex får man inte ha skor inomhus eller mobiler på skoltid, man får inte gå utanför skolan förens åk 7 och ingen årskurs får vara inne på rasterna trots att det inte är Corona längre. Det finns ingen idrottssal eller bamba. Vi äter i klassrummen och måste själva diska tallrikar och torka borden vilket leder till smutsiga tallrikar och bestick. På mellanstadiet måste man även dela ut mat till alla elever innan man själv får ta. Detta gäller dock endast de veckor man är ”köksgrupp” vilket man är var 10:de vecka, då diskar man allas tallrikar osv vilket leder till att man inte får någon rast och de andra veckorna är det en annan grupp elever som gör det jobbet. Rektorn är helt galen och skriker på elever när de har skor på sig inomhus, ursäkten är att golvet är ömtåligt då vi befinner oss i gamla lokaler men golvet är helt vanligt plastgolv som byts ut regelbundet så det är inte en särskilt bra ursäkt. Skolan har inte råd med städare så alla familjer får en dag i månaden då de måste städa efter skolan. Många föräldrar har inte tid med detta och ger därför bort sina städningar till de äldre eleverna på skolan och betalar 200kr för att de ska göra jobbet.

Som ni hör finns det en del förbättringspotential skolan men jag tycker ändå att det positiva överväger det negativa. De flesta lärarna är verkligen helt fantastiska och man formar verkligen ett band till sina lärare då det är så få elever. Min mentor är som en extra förälder för mig och det är många elever som fortfarande håller kontakten med lärarna efter att de slutat. Väldigt bra sätt att undervisa och vi ligger före i typ alla ämnen, inte bara på högstadiet utan även förskolan upp till mellanstadiet. Känner mig så trygg på skolan.

Älskar denna skola trots dess brister.
Elev
11 okt 2022

sanningen #speakingfacts

jag tycker om arbetssättet på casa väldigt mycket och jag tycker att lärarna är väldigt bra på at lära ut, men däremot finns det väldigt konstiga regler som jag inte tycker om, såsom att man måste ta av sig skorna. Jag hade förstått regeln om det var så att det var en heltäckningsmatta, men golvet är helt vanligt skolgolv som blir smutsigt lätt och speciellt eftersom att vi äter i klassrummen eftersom att det inte finns matsal. Om man inte har inneskor och tvingas gå med strumpor eftersom att man absolut inte får ha skorna på sig blir strumporna helt svarta efterosm att golvet är så smutsigt. Efter skolan är det antingen elever eller föräldrar som städar. Först ör det föräkdrar som får i uppgift att de måst etsäda på skolan, men om de inte kan eller vill kan de betala elever att städa.

Efersom att det inte finns matsal finns inte heller bambapersonal så de som är köksvärdar och diskar är inte bara de nere köket utan mestadels eleverna vilket jag tycker är ohygieniskt. Just nu bygger dem och målar i skolan så i viss aklassrum finns det inga fönster, utan bara brädor så man får syrebrist eftersom att den enda luften man får in är kamikalier från färgen, och så hör man hur de borrar. Avloppet är också traisgt så ibland från ingenstans luktar det bajs i hela skolan. Skolan ligger dock på bästa stället efetrsom att det är nära stan korsvägen och ica focus. Man hinner åka till stan på rasten. Casa är ändå roligt men om du är känslig för bakterier eller bara inte vill diska och städa och allt börja inte.
Elev
28 sep 2022

Medioker skola

Bra lärare, dålig rektor har en sko fixering och gud komplex. Dålig matro och bra skolmat.
Elev
28 sep 2022

poker på mattelektioner

Vi får spela poker under mattelektionerna varje fredag
Förälder / Vårdnadshavare
23 aug 2022

Fantastisk skola

Trygg skola med engagerade lärare. Undervisningen håller hög kvalitet där barnen jobbar individuellt från där de befinner sig i sin utveckling. De flesta barn lär sig läsa i förskolan och har läsläxor varje dag från förskoleklass. Ämnen som slöjd, bild, musik, idrott och engelska börjar redan från förskoleklass, vilket skiljer sig från andra skolor. Skolan anordnar också flera studiebesök per år för lågstadiebarnen; bibliotek, teater, Universeum, Forntidsby och mer. Maten lagas i skolköket på plats och miljön runtomkring är vacker med mycket grönska och aktiviteter utomhus. Har erfarenhet av förskola och lågstadiet.
Elev
12 maj 2022

Bästa skolan i världen

världens bästa skola i hella sverige. Man lär sig nya saker hela tiden och lärarna är oerhört bra, skolmaten är GUDOMLIG även om den är lagad av en försätta idrottslärare. Man får en gemenskap som aldrig för med både elever och lärare
Annat
17 mar 2022

Extremt dålig arbetsmiljö men oengagerade lärare.

Extremt dålig arbetsmiljö med oengagerade lärare.
Lärare som inte tar tag i saker som hänt mellan barnen eller liknande. Finns inte där för stöd alls, däremot tycker rektorn och lärarna själva att dem är fantastiska vilket tyvärr inte stämmer.
Föredetta elev
16 mar 2022

Börja inte här!

Jag förstår att man inte vet vem man ska lyssna på här men lita på att skolan inte är bra! Visst allt och precis alla här är inte dåliga men det är tillräckligt dåligt för att man ska må dåligt på den här skolan. Det ryktet som sprids om denna skolan är för det mesta bara bra men när man går här så får man se en helt annan sida av skolan!
Föredetta elev
16 mar 2022

Börja inte här

dåliga lärare, dålig rektor, dålig elevhälsa och allmänt dålig skola.
Elev
15 mar 2022

Förvirrande regler

Ingen struktur i reglerna gällande mobiltelefoner. Lärarna säger olika.
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2022

Förvirrande regler

Ingen struktur i reglerna gällande mobiltelefoner. Lärarna säger olika.
Elev
24 jan 2022

En av de bästa skolorna i göteborg

en av de bästa skolorna i göteborg. Bra miljö, man får en bra relation med lärarna. Fantastiska lärare som hjälper en med allt. Bra rektor som styr skolan bra. Väldigt mysig miljö och höga ambitioner och självständiga elever. Bra skolmat. Enda mindre bra är att det är lite väl gamla miljöer.
Elev
9 nov 2021

Så jävla dålig skola!!!!!

Dålig skolmat
hemska lärare
Världens hemskaste rektor
Äcklig skolmiljö
Dåligt med arbetslokaler
Dålig elevhälsa
Man får ingen hjälp

Lärarna gör olämpliga och olagliga saker.
Rektorn vägrar ha kontakt med föräldrar samt bryter mot skollagarna. Om man försöker säga till honom så anmäler han en till socialen.

Vuxna på skolan som ska hjälpa till t.ex. elevhälsan gör inget och är mesiga.

Börja inte på denna skolan om du inte vill må piss!!!
Elev
27 okt 2021

Mycket bra skola

Mycket bra skola med god skolmat och mysig arbetsmiljö!
Elev
27 okt 2021

väldigt bra

VÄLDIGT BRA SKOLA, god mat trevliga lärare och härlig moljö
Elev
26 aug 2019

Väldigt bra skola!

Väldigt mysig miljö att få arbeta i. Denna skolan har också väldigt god matservering!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen