Omdömen

3.5
Baserat på 34 omdömen och 299 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 sep 2023

Bästa skolan!

Finaste och bästa skolan!
Föredetta elev
17 sep 2023

Hemsk skola

Fruktansvärd skola! Mobbning får förekomma här.
Föredetta elev
2 mar 2023

Trivdes

Gick ut 9an får några år sedan. Trivdes på skolan med lärare och skolkamrater (visst gick inte ihop med alla men trivdes med de flest). Kände att jag hela tiden blev utmanad på min nivå. Jag hade väl ganska lätt för mig i skolan så kanske inte passar lika bra andra som den gjorde för mig.
Annat
1 mar 2023

Inte Bästa Skolan

Blir mobbad ofta men lärarna är bra
Föredetta elev
8 feb 2023

DÅLIG SKOLA!!

Hej alla föräldrar, jag är en före detta elev på Montessoriskolan Vasastan Göteborg och har gått där sedan åk 1. Under mina 7 år på Montessoriskolan har jag inte haft en trevliga förutsättningar då man konstant blev mobbad av sina klasskamrater, lärare som favoriserade, eller orättvist satte sig emot dig och mat som knappt var ätbart. Lärarna hade dessutom inte en bra pedagogik och där med kände jag att jag inte lärde mig något speciellt. Skolan är placerad på en fin plats och självklart fanns det alltid tillgång till raster. Det var mycket hårda krav som ställdes på eleverna men hjälpen man bad om fanns inte tillgänglig. Jag vill också tillägga att det fanns tre lärare som alltid lyste upp dagen när de andra lärarna inte hjälpte en när man bad om deras hjälp. dessa tre var So läraren , No läraren för åk 5 och musikläraren. Dessa tre personer kämpade för att man skulle lyckas med deras kurser. Annars skulle jag INTE tipsa om att låta era barn få börja på Montessoriskolan. 😊
Förälder / Vårdnadshavare
16 dec 2022

Rekommenderas varmt, bästa skolan

Underbara tillmötesgående lärare och trevliga lyhörda rektorer, båda mina barn trivs här enormt mycket. Tack för den fina hjälp ni ger mina barn, så enormt tacksam, rekommenderar varmt.
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2022

Vi är nöjda!

Har 3 barn, det äldsta går på gymnasiet där han klarar sig fint, efter att ha gått hela grundskolan på Montessoriskolan Centrum.
De två yngre går fortsatt på skolan. Visst finns det försvårande omständigheter men överlag är vi väldigt nöjda med alla på skolan. Vi har alltid haft en fin relation med ledning och lärare. För våra barn har det gått bra, de har fått lära sig mycket under sina år på Montessoriskolan Centrum av sina duktiga lärare. Visst hade det varit önskvärt om alla lokaler, som matsal och idrottshall låg på skolan, men det är inte något som varit något problem för våra barn. Ska tilläggas att vi har barn som är och varit rätt duktiga i skolan, men det har också fått utmaning därefter. Vi kan i alla fall rekommendera Montessoriskolan Centrum varm. Men visst, den kanske inte passar alla barn...
Annat
8 dec 2022

Fruktansvärd skola

Fruktansvärd skola.
Bakom kulisserna pågår ett fult spel där allt handlar om att hålla skenet uppe utåt. Här kan man bara må dåligt. Ledningen är en katastrof. Vissa lärare kan inte ens stava.
Annat
1 sep 2021

Familjär skola mitt i Centrum

En liten familjär skola där lärare och skolledning värnar om elevernas bästa. Hälsa, trygghet och lärande förknippar jag med Montessoriskolan Centrum. Rekommenderar varmt 💫
Föredetta elev
31 maj 2021

Tacksam!

Har du problem och svårt för olika saker så spelar det ingen roll var du går i skola eller var du jobbar. Du kommer alltid ha svårt med dessa saker. Jag hade lätt för vissa saker men väldigt svårt för andra. Det som gjorde skillnad var att jag såg och kände hur mycket alla på skolan såg mig, hjälpte mig och kämpade med mig för att jag skulle må så bra som möjligt och lyckas för att få en så bra framtid som möjligt. Är djupt tacksam för detta.
Föredetta elev
28 maj 2021

Varning: gå ej här

Antagligen den värsta skolan jag någonsin kunnat tänka mig
Förälder / Vårdnadshavare
25 maj 2021

Fantastisk

Fantastisk! Är så nöjd på alla sätt och vis.
Annat
28 apr 2021

Hälsoprofil och rörelse!!!

En skola där jag hade satt mina egna barn. En skola som har en hälsoprofil och lägger stor vikt i att alla barn ska må bra med rörelse. En skola där matsalen, träslöjden, idrott ligger en promenad bort och detta ger varje dag naturlig motion till alla barn. Promenad och rörelse är viktigt! Skolan känns familjär och hemtrevlig. Lokalerna är mysiga och all personal är underbart engagerade. En skola där man kan gå från 1 årsåldern till årskurs 9.
Förälder / Vårdnadshavare
30 mar 2021

Mycket nöjd

Mycket nöjd!
Jag är väldigt nöjd med Montessoriskolan Centrum. Har två barn på skolan och båda två trivs med både lärare och klasskamrater. Det är verkligen en mysig skola där alla känner alla.
Elev
2 feb 2021

FEM STJÄRNIG SKOLA

RIKTIGT BRA SKOLA ENLIGT MIG!
ÄLSKAR ALLA MINA FINA LÄRARE SPECIELLT **** OCH***** O SÅKLART*******
Förälder / Vårdnadshavare
11 jan 2021

Trivsamt

Liten, trygg och trivsam skola Supernöjda med det mesta, speciellt elevhälsa, lärare och ledning. Vi har alltid haft en väldigt god relation till skolan med en bra kommunikation och förståelse.
Förälder / Vårdnadshavare
15 dec 2020

Nöjda

Har en son som är mycket nöjd med både vänner och lärare. Vi föräldrar känner oss nöjda och trygga med en skola som ser den enskilda eleven. Skolan har fina lokaler och bra och engagerade lärare.
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2020

Bästa skolan!

Bästa skolan, har en dotter här som numera älskar att gå till skolan och har fått många fina vänner. Lärarna är engagerade och bryr sig om hur barnen mår. Kan varmt rekommendera denna skola!
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2020

En mycket bra skola

Mycket bättre än vår sons förra skola. Vi bytte efter rekomendation från våra grannar och det har vi aldrig ångrat. Proffsiga lärare som verkligen är engagerade i eleverna, fina lokaler mitt i Vasastan. Nackdelen är att skolmatssalen är en bit bort men maten är hur bra som helst. Jag har ätit där själv och man ser att barnen verkligen älskar maten.

Jag kan verkligen rekommendera denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2020

Toppskola

En mycket bra skola. Vi är jättenöjda!
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2020

Mycket nöjd med denna skola

Mycket bra skola, centralt belägen i fina lokaler. Lärare som bryr sig och hjälper elever att nå målen. När vi bytte från kommunal skola till MSC så gick vår dotter från att knappt klara målen till att nå målen och mer därtill i alla ämnen och det tack vara stöttning från lärare som bry sig och även skolledning som stöttar. Vi ser också att vår dotter nu har en klar fördel kunskapsmässigt mot sina klasskamrater på gymnasiet. Vi är mycket nöjda med en bra skola.
Elev
14 dec 2020

Älskar skolan

Älskar skolan. Bästa vännerna. Har lärt mig massor. Lärarna och alla andra som jobbar här är bäst. Tacksam för allt stöd och all glädje!
Annat
6 dec 2020

Diktatorisk ledning

Ledningen är som hämtad från 1800-talet. Befaller över och straffar personal hen inte gillar, gullar med favoriterna. Omöjliggör dialog, det är en hård, oempatisk och mycket otrevlig ton. Rena katastrofen. Hur kan detta få fortgå? Mörkar nackdelar och låter inte folk komma till tals. Tänker bara på att presentera fin statistik för huvudmannen medan personal sliter och mår dåligt. Dyker upp då och då för att skälla och tillrättavisa, annars syns hen inte till. Ytterst oproffessionellt. En riktigt dåligt skött skola!
Förälder / Vårdnadshavare
20 nov 2020

Anmäld till skolinspektionen

Skolan är ett j...a skämt.
För att ge några exempel.
* Ranson när de kommer till grönsaker i bamba.
* Återkommande misshandel på skolan av äldre elever mot yngre - som sedan tystas ner mot socialtjänsten.
* Flickor blir instängda och fasthållna av jämnåriga pojkar.
Men framförallt en ledning som påminner om Trump.

Skolan enda fördel är att de finns många föräldrar som är aktiva(de förbjuds dock att ha kommunikation med lärarna).
Föredetta elev
15 nov 2020

Trivdes

Stormtrivdes på skolan överlag under alla de år jag gick där. Insåg nog hur mycket först på gymnasiet...
Elev
4 nov 2020

Sämsta skolan

Herregud... Denna skola är en av de värsta skolorna NÅGONSIN. Jag klagar inte på lärarna eller skolmaten (dock kan båda vara dåliga ämnda), utan systemet som styr skolan. Lärare och rektorn försöker konstant låtsas som om de är en bra och lärorik skola när det egenligen är en skitsystem som inte alls fungerar som det ska. Denna skola har anställt rasistiska lärare, tagit ned instagramkonton, försökt snåla på maten, och skurit ner på den kända "montessoripedagogiken".
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2020

Professionell

Visst har den sina utmaningar genom att den ligger i lägenhetshus i centrala Göteborg. Men är ändå väldigt nöjd med skolan som sätter den enskilde eleven i centrum.
Förälder / Vårdnadshavare
11 sep 2020

Finns bättre

Fantastiska lärare men en annorlunda personalpolitik. Av skolans kanske 25 anställda är 5 st släkt med varandra. Det förekommer incidenter (Barn som återkommande slår andra barn utan att skolan tar itu med de. Vicerektor som syns på stan stupfull och som spelas in av elev).
Skolans policy är att tysta ner incidenter och barn med inlärningssvårigheter som behöver mer stöd uppmanas att söka kommunal skola.
Rektorn sätter klimatet och det är hårt.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jun 2020

Ett annat perspektiv

Det är en fantastisk skola för barn utan inlärningssvårigheter eller social problematik. Har haft barnen där i flera år och min bild är presterande barn får bra motstånd och lärandemiljö. Jag ser på bedömningarna att de finns andra åsikter och de är väl vår erfarenhet också, barn som har kognitiv nedsättning och/eller social problematik får kanske inte fullt ut de stöd de behöver.
Med detta sagt borde man kanske som förälder då välja en skola med många elever och extra utrymme i budget för specialbehov.
Tämligen hård bedömning men de är ju som de är..
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2020

Montessoriskolan centrum

Mitt barn äter inte i längre i bamba när han började på den här skolan, jag ser ofta att det maten på skolor inte är den bästa, men maten på denna skola är verkligen i nått som jag skulle vilja äta. Så nu får min son lunch pengar istället. Över det är inte skolan något vidare. Ventilationen fungerar ej och golven är oslipade. Lärarna är helt okej men detta är inte en skola jag skulle rekommendera.
Visar 30 av totalt 34 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen