Omdömen

3.0
Baserat på 12 omdömen och 78 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 aug 2023

Rekommenderar denna skola

Jag ÄLSKAR skolan, vi får göra massor av utflykter, jätte bra lärare som hjälper till.
När man inte förstår något så hjälper dom att förklara och förklara tills man förstår.
Innan man börjar klassen så för man massor av böcker ex. Linjerat böcker som man kan rita på, man får välja storlek och allt. Dom skriker inte på någon eller något, om man har gjort något dumt mot nån person så blir dom inte jätte arga men dom kommer prata med personen. Lunchen och melis är jätte bra. God mat. Man får ibland välja om man vill kolla på film medans man äter lunch, men det är bara i bland. Det är inte så jätte många i klassen och det tycker jag är skönt får då får man lugn och ro medans man jobbar. Ingen typ bråkar med
Varandra. Alla är jätte trevliga. När man går i 6:an så får man gå själv typ överallt utanför skolan, vi får gå själva till idrotten utan fröken, men då måste man vara med varandra. Ingen får gå ensam. Jag rekommenderar den här skolan sååå mycket. ÄLSKAR skolan
Förälder / Vårdnadshavare
9 mar 2023

Montessori Mondial/Noblaskolan Järla sjö

Skolan var bra innan Academedia tog över. Nu är det väldigt stor omsättning på personal, nya rektor varje år. Har haft barn i hela grundskolan där, skulle inte välja skolan idag.
Föredetta elev
13 okt 2022

3/5 i betyg från mig, trivs bättre på min nuvarande skola...

Grundskolan var okej, blev lite mobbad i 3 an eftersom min klass var inte den bästa.
Maten var okej...
Eleverna var ganska jobbiga eftersom just min klass hade många uppdelningar och om du är "emo" blir du lite mobbad.
Lärare: MJ är bäst hon fick mig att överleva:D
- Per är också bra:D Han var vår mentor och ville vårt bästa.
- Helené var en bra extra lärare för när jag gick mitt sista år innan jag bytte skola så gav hon mig tugummi.
Lokalerna är hyfsat nya eftersom vi fick dem nya lokalerna när min äldre syster började 6an då jag fortfarande gick i 3an.
Vi hadde ingen idrottshall så vi behövde gå i 10 min till järla sporthall men det var okej.
Orgenteringen hatade jag.
Det bästa var loven.
Elev
5 apr 2022

Tipsar inte

Jag tycker att det är en okej skola men finns också väldigt dåliga sidor t.ex elever som behöver stöd hjälp behandlas på ett helt annat sätt en vad andra gör med att dom aldrig får skäll och att "dom kan inte hjälpa det för dom har den här diagnosen". Det är mycket otrygghet i skolan speciellt med ''musik korridoren'' där det röks/vapeas väldigt mycket. Det är också elever som knuffas in i skåp av äldre elever. Rektorn är ganska dålig också. Det finns några lärare som behandlar elever på ett väldigt rasistikst och sexistiskt sätt. Det är också några äldre killar som tafsar på vissa av tjejerna.
Elev
29 jan 2022

Rekommenderar inte

Kan bara utgå från min upplevelse, men dessa åren har varit de värsta åren i mitt liv. Var beredd på många lärarbyten om du börjar här, dock finns det också bra lärare så det är lite 50/50. Arbetsro är det bara beroende på hur sträng läraren är, annars är det kaos.
Alldeles för högt tempo ibland, så välmåendet sjunker till botten.
Ångrar inte åren här men skulle valt något annat alla dar i veckan om jag kunde gå tillbaka i tiden
Elev
9 jan 2022

LÄS DENNA!!

Skolan är väldigt fokuserad på sitt varumärke och inte elevernas hälsa eller studiesvårigheter. Jag har gått där i snart 2 år och har funderat på att byta sen dagen jag började där, sedan jag börjat där har jag sänkt mig i alla ämnen då lärarna inte lyssnat på mig när jag frågat om hjälp eller sagt att jag inte förstår själva uppgiften. Skolan passar bättre för elever utan studie svårigheter eller diagnoser då dom inte är kunniga om hur dom ska hjälpa på ett professionellt sätt. Jag har varit mobbad hela min skolgång och bytte ihop om att det skulle hjälpa, det blev bara värre. killarna i min klass och andra klasser tar på mig på ett opassande sätt, jag har sagt till både rektorer och lärare och detta var vad jag fick höra av min rektor då "Ta det som en komplimang, killarna tycker du är snygg och sexig. Det är väl något positivt?" Det är ett stort problem med droger och alkohol bland eleverna, det sälj och använd under skoltid utanför entrén. Jag skulle inte rekommendera skolan för någon, men vem vet alla brukar ha olika uppfattningar om skolan, och om du väljer denna skola hoppas jag att du får en bättre erfarenhet av skolan än den jag har! ps. det finns ingen skolgård för högsdiet. ds.
Elev
13 sep 2021

Castello - Nobla

Ytterligare ny rektor nu.
Mer intresserade av sitt varumärke än av vardagen i skolan. Endast skola för de som har lätt för sig och är mycket studiemotiverade.
Elev
29 apr 2021

Den bästa läraren i världen

hej, jag är en tjej som går i 6an på noblaskolan järla sjö, jag har aldrig riktigt gillat den här skolan och har mått jätte dåligt och har inte velat gå ditt och så är det fortfarande, men det finns en sak som den här skolan behöver mer uppmärksamhet om och det är ********. Det är den bästa läraren som någonsin existerat, han hjälper elever på ett bra och lärorikt sätt och han är inte för sträng, alla säger att det är bra att lärare är stränga och hårda men det är inte så bra i längden, för det är ju inte så kul att behöva vara räd för sina egna lärare, eller visa lärare som tycker att man ska sitta helt knäpp tyst på en lektion, det gör iallafall inte att jag jobbar bättre, jag gillar att få sitta och små prata lite på lektionen om både sitt skolarbete men även om det som hände i förgår, det får man på********,s lektion, och då får jag mycket mer gjort än att sitta helt knäpptyst. Han är bäst och alla lärare borde ha honom som sin förebild och ta efter honom som en bra lärare.
Elev
20 feb 2021

Bästa skolan jag lovar!!

Jag fattar inte vad alla ni andra säger om den här skolan som e dåligt? Skolan är riktigt bra fräcsha lokaler bra mat och lärare som tar fram de bra egenskaperna, skolan och gör så ungdomarna har både kul och får lära sig saker under lektionerna. Ni som säger dåliga saker om den, vart får ni allt ifrån, visst det är era åsikter men jag har gått på skolan nu i 3 år och har inte ens tvekat en ända gång på att sluta på skolan eller något. Hittar inte nånting dåligt om skolan alls, om något händer så tar dom tag i det direkt och finns där och stöttar en. Bästa skolan alltså jag menar det! Till alla er som funderar på att börja på noblaskolan järla sjö jag har bara en sak att säga om den, Börja där tveka inte ens, jag kan lova er att ni kommer INTE ångra det!
Förälder / Vårdnadshavare
3 feb 2021

Jättebra skola och lärare

Denna skola är topp noch // går inte att få en bättre skola inkl lärare i huvudstaden// vi är 100 procent nöjda! Vi har barn i högstadiet
Elev
5 feb 2020

Bästa skolan

Jävligt bra, bra lärare, bra lokaler, bra elever, okej mat!
Förälder / Vårdnadshavare
15 jan 2020

Mycket dålig

*Stor personalomsättning.
*Rektor som pressar personalen hårt vilket märks på personalen.
*Viss pedagoger är inte utbildade och okunskap om barn med olika behov saknas hos personalen skolan i sin helhet.
*som förälder får man inte alltid rätt information om barnen.
*otrygg verksamhet

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen