Omdömen

2.6
Baserat på 10 omdömen och 81 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 nov 2023

Sämsta skolan någonsin

Skitdålig skola. Det är prov varje vecka.
Elev
28 okt 2022

Påväg nedåt

Tyvär så är denna som troligen många andra Noblaskolor och privatägda skolor påväg nedåt. Det har i många år varigt en mycket bra skola som nu har snålat in på allt möjligt. Detta har lätt till ett sviktande elevtal villket har skyndat på protesen.
Elev
7 okt 2022

Sämsta skolan

Skolan är sämst och får en att må dåligt
Elev
7 okt 2022

dålig skolan

Fett dålig och lärarna e sämst. Extrem mycke diskriminering och inte lika behandling.
Personal
13 feb 2022

Mår dåligt när jag arbetar här.

Skolan lägger mycket på marknadsföring och det syns väldigt mycket i skolan. Ledningen har drömmar om en "Nobel" skola där elever är utvalda som russin ur kakan.

De sätter upp tydliga mål och arbetskrav men har svårt att möta dessa. Lärare och personal kan inte agera själva eftersom det är oftast någon högre upp i hierarkin inom Academedia som bestämmer. Många av mina kollegor vet inte vad dem håller på med och är uppenbarligen inte erfarna med barn och hur man behandlar dem.

Många läraryrken på denna skola skulle kunna utföras av vem som helst på grund av det digitala läromedlet "Gleerups" som också är ett företag med vinst i åtanke. Gleerups har färdiga uppgifter och prov som en outbildad lärare kan låta eleverna göra om dagarna, pinsamt.
André Mårtensson
Elev
11 mar 2021

Dålig

Dom har inte så god mat.

Dom lägger pengarna på hoodies istället för god mat


Jag tycker inte att era barn ska gå där
Elev
6 feb 2021

Bra skola från F-9

Bra skola med relativt kunniga lärare. Byten av lärare sker varje år och problem här och där. *********** är otrevlig då vi ligger back med våra*******. På min tid från F-9 har jag haft 6 st musiklärare och 4/5 st bildlärare. Annars en jättebra skola med bra stöd till anpassad undervisning och många kompetenta lärare som stöttar en.
Föredetta elev
24 jun 2020

Inget märkvärdigt.

Trevlig skola, inget märkvärdigt. Engagerade lärare som bryr sig om sina elever. Lite stök sedan de lade till två årskurser i högstadiet, men inget utom det vanliga.

Maten var lite överskattad av lärare fast den var ändå god. Tillägg som bröd eller alternativ mat hade nog uppskattats.

Aktiviteter utanför skolan (som läger, nattbasket, OV beachhandboll, vandring m.m.) var roliga att uppleva med kompisar och lärare. Tävlingar där klasser stod mot varandra stärkte gemenskapen inom klassen och fungerade som en bra "bonding-moment".

Trevlig inomhusmiljö som upplevdes som modern och luftig, dock finns det trånga korridorer som elever måste trängas i. Ibland kan det vara svårt att finna arbetsro i klassrummen men det är på grund av vissa elever.

Skolan såg alltid till att visa bästa intresse inom eleverna, detta med att ta fram flera enkäter för att få reda på hur eleverna mådde och upplevde skolan, dock visade det få resultat.

Trots elevernas enkla väg att ny nyheter (genom SchoolSoft) var det ofta lärarna som glömde/struntade i att meddela eleverna om vad som skulle ske inom närmsta tiden. Detta skapade problem med kommunikationen mellan elev-lärare. Det var därför ofta svårt för en själv att veta vart man skulle och vilka händelser som skett.

Dem få incidenter som skett på skolan har hanterats bra av personal och lärare för att hålla oss elever trygga.

I övrigt har denna skolan gett mig tre år av kunskap, gemenskap och flera vänner. Det kommer jag vara evigt tacksam över. Lärarna har fått mig motiverad på flera punkter och gett mig flera utmaningar får att jag ska försöka mitt bästa. :D
Föredetta elev
24 jun 2020

Björkenässkolan - Högstadiet

Bra lärare, men mindre bra elever som ofta är stökiga. De flesta lärare är trevliga om man sköter sig, men vissa klarar inte riktigt av att hantera stökiga klasser. Det leder i sin tur till att man ofta måste ta igen mycket hemma pga dålig arbetsro. Lärarna är annars som sagt trevliga, engagerade och bra på att lära ut. Därav rekommenderar jag skolan för den som vill lära sig.

Maten var väldigt god för att vara skolmat enligt mig vilket är bra. Dock hade det varit trevligt med exempelvis soppa eller bröd till de som kanske inte gillar maten. Klart en kostnadsfråga.

Ett elevcafé finns tillgängligt för elever i högstadiet. Där serveras god toast för en tia som är perfekt för de som inte äter skolmaten. Nackdelarna är att öppettiderna kan krocka med lektioner samt att caféet inte tar swish vid betalning.

Korridorerna är trånga och sittplatser saknas. Därför väljer många att sitta på golvet vilket gör det svårt att passera. Ofta blir det väldigt stökigt i korridorerna. Generellt är lokalerna fräscha och toaletterna är helt okej.

Mobbning och trakasserier förekommer tyvärr ofta i klassrummen. Inte direkt någon fysisk mobbning eller våld utan taskiga kommentarer och kränkningar. Tyvärr måste jag medge att jag tycker att lärarna ofta inte gör tillräckligt för att stoppa. Gemenskapen var exempelvis dålig i min klass då trakasserier ofta förekom. Är man inte som "alla andra" blir man enkelt utstött.

Aktiviteter på högstadiet är något som jag tyckte om under min tid på skolan. Speciellt de årliga resorna till Hällevik där man får spendera tre dagar tillsammans med sin klass och utföra massa olika aktiviteter och tävlingar. Ofta något många ser fram emot. Andra aktiviteter som utförs är nattbasket, vandring, friidrottsdag mm som oftast är väldigt omtyckt.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag skolan. Den är liten vilket betyder att "alla känner alla". Dock förekommer mobbning och trakasserier mot de som inte är som "alla andra", men såklart kan det förekomma på alla skolor. Bra skolmat och bra lärare vilket nog är det bästa med skolan. Jag gick på skolan i nio år och tror inte att jag kunnat gå på en bättre skola i närheten.
Personal
27 maj 2020

En fin och trygg skola.

En fantastisk skola i Löddeköpinge där alla kan känna sig trygga tack vare fantastiska lärare och personal.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen