Omdömen

2.6
Baserat på 20 omdömen och 180 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 jan 2024

Bra skola

Det är en bra skola men har dock alldeles för höga krav
Förälder / Vårdnadshavare
9 jan 2024

Undvik om ni kan

Dåligt skött skola tyvärr. För många förbättringsområden att ta tag i och en rektor som saknar kompetens for tjänsten.
Elev
22 aug 2023

En bra och trevlig skola!

Jag tycker att Noblaskolan är en mycket bra och trevlig skola och de flesta lärarna är bra, ingen är urusel…!😃
Inomhusmiljön är bra då personalen jobbar med att få det så trevligt som möjligt!😊
Skolmaten är inte dålig och den har ett vegetariskt -och ”köttalternativ”!😋😃
Föredetta elev
20 aug 2023

Medel men har både bra och dåliga sidor

UTBILDNING OCH LÄRANDE
Skolan har investerat i laggiga chromebooks och därför är det stor brist på böcker på skolan. I vissa ämnen finns inga böcker alls. Lär du dig bra genom böcker är detta inget för dig. Vissa lärare är extremt dåliga så var förberedd på att ibland behöver du "learn how to learn" och bli din egna lärare istället. De flesta lärarna är dock mycket bra och det ger också bra förutsättningar för bra lärande.

PERSONAL OCH LÄRARE
Många lärare är väldigt bra och gör allt för att du ska lyckas. En del är nya och andra mer erfarna men tillsammans jobbar de för att eleverna ska trivas och lära sig. En del undantag finns såklart - men har man 10 lärare eller så kan man inte förvänta sig att alla ska vara bra. Förvirrade, oempatiska, otydliga, oproffsiga och respektlösa personer finns tyvärr inom alla branscher på alla samhällsnivåer och detta gäller även inom läraryrket. Var förberedd på mycket roligt men en del lektioner kanske kan upplevas som närmast tortyr. Det finns inget att göra åt det och man ska komma ihåg att de allra flesta lärare är mycket bra. Man kan dock undra varför dessa lärare inte bytts ut, trots upprepade klagomål från eleverna (lärarbrist?).

SÄKERHET OCH TRYGGHET
Det är tryggt och säkert både i skolan och området skolan ligger i.

INOMHUSMILJÖ
Alla bord har plockats bort och därmed har skolledningen omöjliggjort pluggande i korridoren. Man får inte stanna kvar i skolan och plugga när lektionerna är slut. Det är smutsigt och vissa korridorer ser ut att vara bortom räddning. Matsalen är bra (stora matsalen). Inomhusmiljön är varken bättre eller sämre än vad man hade förväntat sig från en skola i allmänhet i alla fall.

UTOMHUSMILJÖ
Skolgården är medel. Finns fotbollsplan, basketplan, gungor, mm. Det finns gym, Hemköp, tobak, mm i närheten dit man kan gå om man är högstadieelev.

SKOLMATEN
Objektivt fruktansvärd, men okej för att vara skolmat jämfört med andra skolor.

SKOLINFORMATION
Skolan gör allt den kan för att informera men Schoolsoft, plattformen som ska förmedla denna information, är närmast ofungerande. Den är laggig och du behöver logga in minst tre gånger för att se dina betyg, t.ex. Detta är dock utom skolans kontroll och skolan har till exempel dokument där lärarna koordinerar proven så det inte blir för mycket samtidigt. Det finns också veckoplaneringar och dokument med veckobrev osv.

AKTIVITETER
Skolan snålar med pengar och anordnar inga aktiviteter utanför skolan. Det sker en årlig alfalunch (noblalunch) och ett fåtal skoltraditioner till. Under tre år i högstadiet hade vi inte ett enda muséebesök och endast ett fåtal utflykter till platser som inte kostar pengar. Samtidigt har skolan råd med dyra gamingheadsets och TV-apparater. Känns som att de behöver någon som kan hjälpa till att planera budgeten...
Föredetta elev
31 maj 2023

har blivit sämre

Jag tycker att den här skolan har blivit mycket sämre och lektionerna är tråkiga.
Jag tänker byta
Annat
6 feb 2023

eleverna är dåliga

jobbiga elever, lärarna bryr sig knappt
Elev
6 feb 2023

suger

hatar skolan. skolan suger.
Elev
14 dec 2022

inte så bra

Skolan måste hantera sin budget bättre. T.ex köper dem in LED-lights, tavlor, och annat onödigt istället för att köpa in exempelvis böcker. Det här året fick en klass ha sina faktaböcker digitalt medan andra klassen fick ha fysiska böcker, pga att det var brist på böcker. Detta ogillade eleverna i klassen och de tyckte att de skulla lära sig bättre om böckerna inte var digitala.
Maten smakar inte bra och de ger oss det som blev över av mat några dagar efter. Okej om vi fortsatte äta dagen efter, men nu ger de oss exempelvis pastan som vi åt på måndag på fredagen, alltså fyra dagar gammal mat som de kunde ha gett oss dagen efter det blev kvarlämnat.
Några lärare måste försöka vara hjälpsammare. Några lärare favoriserar också ganska mycket. De tror att konsekvenser efter regelbrott bara gäller för några. En gång hade en person med sig en macka in i klassrummet och läraren fick eleven att slänga mackan. Samtidigt såg läraren att en annan elev höll på att äta chokladkaka, och sa inget om det.
Föredetta elev
31 okt 2022

Noblaskolan

En otroligt orättvis skola som bara fokuserar på att se bra ut, utåt men struntar i dess elever och deras välmående. Under alla mina år på nobla så har majoriteten av lärarna favoriserat enstaka elever och hjälpt dem mer än andra, även haft attityd mot resten av eleverna. Skolan har för höga krav vilket gör det omöjligt till att få bra betyg och i en del ämnen sätter lärare lägre betyg och säger att det är för att det kan bli svårt i nästkommande år, vilket är fullt orimligt. Att lärarna o skolan inte bryr sig om elever har lett till att eleverna är otroligt taskiga mot varandra och utfrysning och mobbning ser dagligen framför lärarnas ögon och dem tror att lite genomgångar med kuratorn förhindrar detta. Många elever har haft otroligt dåliga år på denna skola där det skett mycket mobbing och utfrysning. Hoppas verkligen att det sker förändring för så som det ser ut nu är det hopplöst.
Föredetta elev
31 okt 2022

Noblaskolan solna

Otroligt dålig skola. Skolan har för höga krav, vilket gör det omöjligt att få bra betyg. Dem favoriserar en del elever och hjälper dem extra mycket medans andra knappt får någon hjälp. Lärarnas byts ständigt ut, vilket gör att man får nya lärare varje läsår och man har ingen lärare som man förlitar sig på eller kan känna sig trygg hos. Dem flesta eleverna är otroligt taskiga mot majoriteten och frysa ut dem framför lärare men lärarna bryr sig inte. Detta gör att det är otroligt grupperat i alla klasser och många känner sig ensamma. Något som denna skola är otroligt dåliga på är arbetsro, elever kan springa runt, kasta saker men lärarna har ingen kontroll på dem. Jag vill bara säga att dessa år har verkligen inte lett till något gott och att det istället gjort så man blivit kränkt och utanför.
Elev
10 okt 2022

L school?

okej så skolan är helt okej men lärarna favoriserar massa elever, hallarna är smutsiga asf. Lärarna luktar ciggaretter och rutten tonfisk i andedräkten OCH man får inte ens ha sin telefon.
Elev
10 okt 2022

Inte bra

Lärarna favoriserar väldigt mycket och de verkar inte vara intresserade i sina jobb. Böckerna är gamla och sönder och vissa elever får inte ens några böcker alls. Istället lägger skolan sina pengar på onödiga dekorationer och Noblaskolan-merch. Lokalerna och korridorerna är smutsiga. Det är ofta dålig arbetsro och det är ofta så att vissa elever får för mycket hjälp medans andra får ingen hjälp alls med skolarbetet. En fördel är att jämfört med andra skolor så är skolmaten ganska ätbar och okej. Dessutom är vissa personaler trevliga.
Föredetta elev
1 jul 2022

Alfahanen💪

En skola som tar mycket allvarligt på stökigt beteende. När jag har pratat med andra som går på kommunala skolor i olika delar av Stockholm har jag hört historier om drogförsäljning och barn som kastar kondomer fyllda med vatten på lärare. Detta hade aldrig hänt på Alfaskolan (eller Noblaskolan som den heter nuförtiden) när jag var elev där. Dessutom uppvisar skolan högre krav när det gäller betyg vilket jag uppskattar då jag tycker svenska grundskolor i allmänhet sätter för låga krav på barnen vilket medför att de inte alls är så förberedda som de borde vara inför gymnasiet.

Dock är det många lärarbyten. Jag kanske kan förstå att det kanske inte helt är rektorns fel men det är mycket bättre för barn att ha en och samma lärare under en längre tid som verkligen lär känna barnet och lär sig förstå vad barnet behöver. Dessutom är inte alla lärare särskilt jättebra. Jag har haft flera lärare på skolan som att kalla mediokra vore en att ge dem komplimang. Skolmatens kvalitet blev också sämre med åren men jag tycker ändå att den alltid hållit en acceptabel nivå.

Allt som allt är detta långt ifrån en perfekt skola men av vad jag har förstått är det en av de bästa skolorna i Solna vilket man kan spekulera i om det säger mer om den svenska skolan i allmänhet än om just Alfa/Noblaskolan. Jag kan dock inte jämföra så bra som jag skulle vilja med andra skolor då Alfaskolan är den enda grundskolan jag gått på, och jag kan heller inte svara på om just fristående skolor som denna i allmänhet är bättre än kommunala skolor, men av alla jag pratat med har jag fått uppfattningen av att Alfaskolan ligger på en högre nivå än de flesta andra i Solna och t.om Stockholm. Jag har ex hört att den andra grundskolan i Frösunda, Vittraskolan, inte ens ger ut läxor till barnen.

Slutligen vill jag återigen säga att den största bristen med Noblaskolan är de fåtal lärare som knappast är acceptabla. Men skolan försöker alltid att peppa barnen till att nå sin fulla potential och den årliga alfalunchen (som ska motsvara Nobelmiddagen) där barnen får tävla i olika kategorier (konst, uppfinningar osv) är jättebra för att väcka kreativitet och motivation. Jag vill även ge en shout out till svenskaläraren Anna Nilsson och musikläraren Jonas Winberg för att vara fantastiska lärare:)
Elev
18 feb 2022

dålig skola men helt okej

många lärare och vikarie favoriserar väldigt mycket och dem skickar elever till drogtest och ljuger till soc
Elev
17 nov 2021

hejsan

man skulle kunna jämföra skolan med nordkorea
Elev
3 okt 2021

Drogtest

Det är en bra skola. Men jag och mina vänner blev inkallade till rektor och blev anklagade för att missbrukat olagliga substanser(cannabis). Vi har testat cigaretter, e-cigarett samt lättöl vilket har gjort så att vi har blivit stämplade som problembarn. Vi blev rekommenderade att ta drogtest och fick soc anmälan emot oss. De på soc tyckte att de hade ganska flummiga anledningar och baserade allt på rykten. De har sagt att vi har en droggömma utan anledningar och ringt polis på oss som kommit med droghund som hittat papper vi rökte för skojs skull. Alla drogtest har kommit till baka negativa. När vi elever pratat själva med rektor så har han inte lyssnat på oss och har betett sig som om vi är småbarn. Vår kurator har sagt att vi inte betett oss som oss själva fast vi aldrig haft en konversation med henne dessutom så är anledningen till detta att min vän inte ville ge henne sin milkshake.
Elev
27 apr 2021

Nobla nobla nobla nobla skolan

Bästa skolan i hela Sverige
Elev
17 feb 2021

elev på alfa

Lärarna favoriserar otroligt mycket bland eleverna. För att få ett A krävs det mycket mer än vad det skulle ha gjort i en annan skola. De elever med anpassningar får för mycket hjälp och favoriseras, de får alltid dubbelt så mycket tid på alla prov och test. Däremot är naturvetenskap/matteläraren bättre än resten av lärarna och peppar oss alltid.**************** informerar aldrig om hur man ligger till och är orättvis när det gäller betyg. Klasserna är grupperade och det finns ingen sammanhållning . Det är för otydlig information på våra uppgifter.
Elev
10 jan 2020

allt är väl bra

den är väl bra det finns inte mycket att klaga på
Elev
23 jun 2019

Skolan är jättebra!

Det är en bra skola med för det mesta engagerade lärare och elever. Dock har det skett väldigt många lärarbyten. Det är en ambitiös skola där de flesta satsar mycket på studier. Maten har blivit mycket bättre på sistone.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen