Om

Work hard, be kind.

Med utgångspunkt i vad forskningen visar leder till god kunskapsutveckling och sociala förmågor, har vi utvecklat ett koncept vi kallar för ”Work hard, be kind.”

Vårt arbetssätt kännetecknas av tre grundpelare: Kunskapsutveckling med ordning och reda, en internationell profil och undervisningsmetoder med stöd i forskning.

Omdömen

2.6
Baserat på 4 omdömen och 36 svar
0
0
0
0
0
Elev
9 feb 2024

Really good

Currently, I'm still attending this school and I don't plan to leave anytime soon. In my humble opinion, this is the best school I've attended since I moved to Sweden.

The positives :
The teachers are nice and welcoming.
Most of the teachers are really good at teaching so if you get lucky and you get into a good class with respectful students then all of your lessons will be filled with joy and knowledge.

Fun events
Every 1-2 months we get an activity day, in my opinion, they are really good to destress and enjoy my "school life". In this school we also have a student of the month, the event seems to be fun but I've never gotten the award so I can't fully say.

Beautiful view.
Every time I feel stressed I like to look out to the beautiful view of the river right next to our school. It gets especially pretty at lunchtime in winter and early in the summer mornings.

The Negatives :
In my opinion, the biggest issue in this school is the in higher classes students, I hope I don't get in trouble for saying this but the classes could be rowdy if the teachers don't hold the students on a tight leash. This could get out of hand quickly for example when there's a substitute.
So working here as a teacher could be difficult because you have to maintain a healthy balance of being strict enough to make the students pay attention while still being fun to be around.

Mediocre food
When I first went here the food was really good but there has been a steady incline in the food's quality to the point that now I've seen people eating pasta with ketchup every day.

Conclusion
In my opinion, this school is really good but it get brought down by the students, the teachers are good, the environment is perfect for learning (if you don't count the kids), I wanted to rate it a 4.5 but that wasn't an option so that kinda sucks. Also bring back 7A !
Annat
26 jan 2024

Omdöme

Helt ok skola med ok lärare.
Lärarna ser nästan alltid till att du får den hjälpen du önskar och ser till att de ger dig tillräckligt med hjälp som hjälper dig med att nå dina ambitioner.
Trots att vissa i personalen är riktigt uppkäftiga och ger dig c1:s när det var egentligen de som började tjafset så är skolan ändå bra.
Denna skolan har både fördelar och nackdelar också.
Fördelarna är att det finns bra lärare och de ser till att de undervisar eller hjälper dig i din nivå.
Nackdelarna är straffet man får trots att man anses att vara oskyldig är skumma, vad jag menar med detta är att när läraren ignorerar dig (ibland) så är det bäst då för eleven att fråga sin bänkkamrat för hjälp, men nej gissa vad som händer då. C1?!
En till nackdel med detta är man får inte ha på sig något över sin uniform. Eleverna tar hänsyn med regeln där de måste ta av sig koftan om de är inomhus, men detta är bara rena dumheter. Alla i personalen ser att eleven har på sig uniform genom att kolla på färgen under koftan eller extra tröjan eller vilket plagg som helst. Lärarna kan dock fråga om eleven har på sig uniformen under koftan eller inte därför att varför är det så viktigt att ha på sig uniformen under en kofta när
1. koftan täcker uniformen?
2. de vet att de är en elev från nisse
Sista nackdelen med detta är att reglerna börjar bli för skumma och att när personalen går runt i korridoren kommer fram till elever (som har privata konversationer) och står där och försöker förstå vad de säger därför att de antar att vi pratar om oacceptabla ämnen???
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
17 jan 2024

Inte bra skola!

Nordic International School har varit en påfrestande och negativ upplevelse för mig som elev. Det är svårt att inte känna sig frustrerad över skolans överdrivna och orimliga användning av c1-varningar, där eleverna ständigt lever i rädsla för att bli bestraffade för minsta lilla överträdelse. Det verkar som att c1 ges ut för allt möjligt, från att prata tyst med en bänkkompis till att uttrycka sina åsikter eller hjälpa en klasskamrat. Att få tre c1 på en dag och sedan omedelbart bli placerad i kvarsittning är absurt och underminerar möjligheten till en sund lärandemiljö.

Det är särskilt frustrerande att skolan inför nya regler varje dag, vilket skapar en instabil och otrygg atmosfär. Att 8:orna nu måste ha bestämda platser i matsalen och de fem tysta minuterna är ytterligare exempel på godtyckliga regler som inte verkar ha någon pedagogisk grund. Dessutom verkar skolan försöka kopiera brittiska skolors stränghet, vilket skapar en kontraproduktiv och stressande miljö för eleverna.

En annan negativ faktor är skoluniformen, som inte bara är obekväm utan också otillräcklig under vintermånaderna. Att förhindra elever från att bära en tröja över uniformen i kylan är oacceptabelt och visar brist på hänsyn för elevernas välbefinnande.

Jag befinner mig nu i åttan och känner mig desperat att byta skola, men fruktan för konsekvenserna detta kan ha på mina betyg i nian hindrar mig från att agera. Skolan har tyvärr skapat en negativ inverkan på min mentala hälsa genom dess överdrivna fokus på bestraffning och bristande stöd för elevernas välbefinnande.

När de stora cheferna för WATMA eller föräldrar och nya elever som ska börja kommer så får all personal på skolan det att verka som att det är en väldigt bra skola men sen när man får se mer så förstår man hur det verkligen är.

Allt bra som lärarna säger om den här skolan är skitsnack de säger det bara för att skolan ska se bra ut.
Skolan ser bra ut på papper men i verkligheten är det inte det.

Svar från Nordic International school Essingen

Hej! Vad tråkigt att du inte är nöjd med skolan. En dialog med våra elever och deras vårdnadshavare är viktigt för oss, exempelvis föräldraråd och elevråd är forum som vi har för att fånga upp synpunkter och tankar som kan göra vår skola bättre.

Vad gäller vårt konsekvenssystem är det en viktig del av utbildningen vi erbjuder. Att prata under lektion, även om det är tyst, kan störa andra elever och att alla elever får studiero i klassrummet är av största vikt. Att uttrycka sina åsikter är dock, förutsatt att det sker på ett respektfullt sätt, givetvis tillåtet och inget som beivras. Att hjälpa sina klasskamrater är något vi aktivt uppmuntrar till och belönar, så länge det sker på ett sätt som inte stör andra elever förstås.

Vi är tydliga mot alla elever som börjar hos oss samt deras vårdnadshavare att ordning och reda är viktiga och att vi har ett koncept som vi står fast vid. Mindre praktiska justeringar som till exempel matsalsplaceringar kan förekomma av olika skäl men det vi gör är alltid väl grundat i vad forskning visar leder till bäst förutsättningar för kunskapsinhämtning.

Det går också bra att, när det är kallt, kombinera uniformen med till exempel ett underställ.

Hör som sagt gärna av dig till oss så pratar vi gärna vidare om en lösning vi båda är nöjda med. Våra elevers och vårdnadshavares åsikter är viktiga för oss.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
28 sep 2023

Skola suger bre

Skola suger bre

förutom att vi får kanelbullar ibland.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  300
 • Antal lärare
  22
 • Antal behöriga lärare
  22
 • Elever per lärare
  13.6
Segelbåtsvägen 11 B, 112 64, Stockholm
08-410 238 88
Monica Haag Gunnars

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan