Omdömen

1.9
Baserat på 8 omdömen och 71 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
7 sep 2023

Dagis, inte förskola

Skolan bryr sig inte om barnen! Bryr sig bara om pengar och pengar! Barnen och föräldrarna är kunder!!
Sätt inte ditt barn här!
Massor med vikarier, personalen har inte utbildning och de kunskaper som behövs.
Det är ett dagis, inte en förskola
Personal
29 aug 2023

Ditt barn förtjänar mycket bättre

Det med hemska du kan göra till ditt barn är att lämna i den här förskolan!!
Jag arbetade där tidigare och har enbart negativa erfarenheter och minnen.
Rektorn respekterade aldrig personalen och tog inte tag i konflikterna i arbetslaget.
Personalen kunde inte genomföra pedagogisk utbildning pga. underbemanning och bristande resurser.
Rektorn ville att personalen skulle ljuga för föräldrarna vid hämtning om de frågar vad barnet har gjort idag.
När barnet egentligen bara lekte och inte gjorde så mycket fick vi säga ”vi jobbade med lite matematik idag och ditt barn var aktiv och tyckte det var intressant.”
”Vi pratade om naturvetenskap och visade bilder på djur och växter. Hen tyckte det var kul och lyssnade aktivt”.
Rena lögner alltså.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jul 2023

Undviks, till varje pris

Som nämnts en hemskt upplevelse som föröder att uppleva. Rektorn saknar totalt empati eller förmåga till struktur, ledarskap eller grundläggande förmågor lämpliga för rollen.

Pedagogerna står inför en omöjlig situation och rektorn med lednings lösning på det hela var att en special pedagog skulle komma in 2 dagar. Hur det ska hjälpa med arbetsbelastning eller brist på personal kunde rektorn inte svara på. Nov rektor är även rektor för en Norrlandia Utmanaren och jag skulle fundera på om inte den skolan står inför en brant.

Om ni har tid, begär ut orosanmälningar ifrån kommunen, ni vill inte ha ett barn där i nuvarande skick.
Annat
30 jun 2023

Norlandia = vinstdrivande

Norlandia Förskolor överlag bryr sig bara om att tjäna pengar. Som tidigare anställd så bär jag inte med mig så mycket positivt.
Vi fick inte köpa in material till barnen och det sades hela tiden att vi gått över budget fast vi inte köpt in något.
Under min tid som anställd hade jag 4 olika rektorer och antalet olika kollegor har jag tappat räkningen på.
Norlandia vill betala så lite som möjligt i lön och tar alla som är villiga att arbeta för låg lön oavsett om personen är utbildad eller inte.
Utåt sett emot föräldrarna så ska allt visas som outstanding.
Norlandia är ett luftslott som endast ser till inkommande pengaflöde och inte till barnens bästa. Det är så sorglig start för dessa små barn.
Kan bara tillägga att rektorn på Seminariet inte har någon som helst empati vare sig för barn eller personal.
Seminariet eller övriga Norlandia är inget jag rekommenderar någon.
Var rädd om era barn, dom har bara en barndom.
Förälder / Vårdnadshavare
28 jun 2023

Sätt inte ditt barn på denna förskola!!

Under ALL kritik! Vi har flyttat vårt barn från denna förskola då det är usel hantering av precis allt! Nästan enbart vikarier som också inte kan något om barn vilket märks på mer än ett sätt. Lokalerna är sunkiga och känns inte som att de nånsin städas, de kan för sina liv inte hålla reda på ett enda plagg och det är typ 8 - 10 barn per pedagog (detta av erfarenhet och hur det varit alla gånger man hämtar och lämnar). Man känner stressen och kaoset. Det har gått ut info till föräldrar anonymt från personal som skriver som vad som händer på insidan och en hel del av det som tas upp är situationer jag själv känner igen och nu får lite bakgrund till. Sätt inte ditt barn på denna förskola! Det är mitt enda tips!
Förälder / Vårdnadshavare
13 jun 2023

Allvarliga brister till den grad att personal visselblåser

Nedan är ett anonymt brev ifrån pedagoger på förskolan (förmodat)

Hej!

Vi vill informera er om att det pågår en tystnadskultur i Norlandia förskolor Seminariet. Personalen får inte informera föräldrarna om det negativa såsom om barnet har druckit handsprit, om de har blivit slagna av andra barn, om barnet har varit ledsen och otrygg hela dagen, om barnet har rymt när en grind har varit öppen med mera.

2 barn från Lokatten har druckit handsprit och föräldrarna har inte blivit informerade. När rektorn blev informerad om detta skrattade hon och sa "ni får väl säga att de har börjat med valborgsfirandet tidigt" och skrattade och tog inte tag i det senare. Det skämtades bort alltså. Det blev inte heller någon tillbudsrapport.

Det har även hänt att barn från blocket örnen har blivit bortglömda utomhus flera gånger på grund av underbemanning och slarvighet av pedagogerna pga. stress. Många har blivit sjuka och en del har slutat jobba här på grund av stress, utmattning, tystnadskultur, för stora barngrupper och ignorans från rektorn.

Det sparas mycket pengar, blocken får inte deras terminbudget på 3000 kronor för att köpa in material och leksakerDet finns inte heller tillräckligt med pipmuggar till alla barn då man delar mellan Uttern och Lokattens barn. Detta resulterar till att en del barn blir utan vatten till lunch och mellanmål. Dessutom erbjöds det endast knäckebröd, smör och ost/kalkon och vatten till frukost. Ibland även russin och havrekuddar för att trösta barn som är ledsna och rädda pga. all nya personal och för många barn i lokalen.

I varje lokal i huset fanns en etikett på väggen om maxantalbarn i lokalen, men det har tagits bort på grund av all insyn som förskolan har fått. I ett rum där det max får vara 10 barn är det oftast runt 15- 20 barn.

Det har skrivits ut olika papper kring städrutiner, hur man skall bemöta personal från kommunen, föräldrarna, och anhöriga uppgifter till personalen för att det ska se bra ut inför insyn. Inget av städrutinerna följs utan allt är symboliskt. Det sattes även upp falskt dokumentation inför inspektion från kommunen och Norlandias egna ledning.

Anledningen till detta brev är att vi bryr oss mycket om barnen och de 3-4 första åren i deras liv är otroligt viktiga och spelar en stor roll för deras utveckling och framtid. Alla barn förtjänar en trygg miljö där de kan utvecklas på många olika sätt och utveckla självkänsla och tillit till omvärlden. Barnen i Seminariets förskola går miste om allt detta. Förskolans ledning inklusive rektorn går emot Barnkonventionen på många sätt.

Rekommendationen till er föräldrar är att så fort som möjligt anmäla förskolan till Skolinspektionen och kommunen samt att byta till en kommunal förskola för era barns bästa. Vi vill bara hjälpa er och vi brinner för barnens bästa. Det handlar inte om att vara elaka.
Förälder / Vårdnadshavare
2 jun 2020

Ingen förskola att rekommendera

Förskolan är enligt vår åsikt under all kritik. Vi har upplevt kränkningar och diskrimineringar som är anmälda till skolinspektionen, barn- och elevombudsmannen, diskrimineringsmannen och Uppsala kommun. Vi har bytt förskola.

Svar från Norlandia Förskolor Seminariet

Tråkigt att din upplevelse av förskolan är denna, vi har i övrigt en hög nöjdhet bland föräldrar/barn samt en stabil, engagerad & kompetent personalgrupp.
Förälder / Vårdnadshavare
9 nov 2019

Förskolan är riktigt bra

Otroligt bra pedagoger som har bra koll på barnen. Lite tråkiga lokaler men riktigt bra mat som lagas på plats och helt fritt från socker.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen