Lämna ett omdöme om skolan

Skriv omdöme
4.4
27 reviews
21
4
2
0
0

Två år och åtta månader...

2.9
Föredetta elev · 3 juli 2020
Föredetta elev · 3 juli 2020
Synd att mitt noga överlagda omdöme tycks ha raderats...

Norra Real är sk*tbra

5.0
Elev · 29 mars 2020
Elev · 29 mars 2020
Utmärkt skola på alla sätt. Jag är helt nöjd och glad över dels utbildningen jag fått, dels den sociala aspekten i de vänner för livet jag har träffat.

Bra och trevlig stämning

3.7
Elev · 28 mars 2020
Elev · 28 mars 2020
En mycket bra skola. Inte så snobbig som man tror och lärarna lite lite virriga ibland men annars mysiga å många kan sina ämnen å är passionerade:) jättetrevlig stämning tycker jag iaf men kan förstås beror på vilken klass man går i. Skolmaten ok i allmänhet kunde varit bättre för vegetarianer men aa. Bänkarna man kan sitta å äta på utanför matsalen är bäst kunde varit fler dock! I allmänhet har jag inte gått här så länge men en bra skola absolut!

Detaljerad rapport om skolan

 • Jämför med Sveriges alla skolor
 • Detaljerade betyg och grafer
 • SchoolParrot rekommendation

Dåliga lärare

4.3
Elev · 11 mars 2020
Elev · 11 mars 2020
Bra stämning osv men lyckades få de sämsta lärarna (dåliga genomgångar, lyssnar inte på vad eleverna säger, börjar tjafsa när vi ställer för många frågor osv)

Jo men det är väl en bra skola

4.4
Elev · 6 mars 2020
Elev · 6 mars 2020
Skitbra skola i allmänhet, går endast i 1an så får se om jag tycker samma sak om 2 år. Inte lika snobbigt som jag föreställde mig, ja det finns en del snobbar men de går att undvika man måste inte hänga med just de. Har haft turen att få bra lärare vilket gör skolgången lättare och roligare, om man får dåliga lärare är skolgången nog tuff. Allt på skolan är fine, skolmaten går att äta även om den inte är toppkvalitet, om den inte går att äta finns ju flingor och fil. Till de som söker in skulle jag rekommendera att tänka efter hur mycket stress man tål för det blir en del när lärare inte följer provschema och sätter allt på samma vecka. Själv fokuserade jag mest på att komma in och inte alls vilka konsekvenser skolan skulle ge mig, otålig för stress som man är var jag nära på att byta 2 månader in. Det bästa med skolan är dock att de flesta är studiemotiverade, lättare att koncentrera sig i vissa fall men har även hittat folk som är mer lik mig.

Recommend recommend 👍

5.0
Elev · 24 februari 2020
Elev · 24 februari 2020
Älskar verkligen norra real. Superbra lärare och personal. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Bra skola om du har höga mål för det är ett mycket bra ställe att uppnå sina mål då nästan alla som går här är riktigt studiemotiverade.

Stockholms enda skola

4.0
Elev · 18 februari 2020
Elev · 18 februari 2020
En skola för dig som är motiverad till att plugga och få höga betyg. På Norra real får man kämpa sig till de högsta betygen då det är höga krav, men man får en sådan otrolig erfararenhet inför universitetet.

Bra sammanhållning, mysig skolaura och lärare som kan sitt ämne.

Supernöjd naturelev

4.6
Elev · 27 januari 2020
Elev · 27 januari 2020
Jag går just nu i ettan på naturlinjen, och är än så länge supernöjd med skolan! Dels så är det kul att plugga när ens omgivning är satsig och uppmuntrande, men lärarna (de flesta iallafall) är också väldigt kompetenta och är tydliga med vad som krävs. Fantastisk elevkår, och skolan jobbade ganska mycket med grupputveckling samt samhörighet i början, vilket har lett till att våran klass har en väldigt bra stämning.

Det är bra

4.7
Elev · 14 januari 2020
Elev · 14 januari 2020
TOPPENSKOLA. Undervisningen blir avsevärt mycket mer stimulerande i och med eleverna som väljer den. Kraven är däremot märkbart högre än andra skolor och många lärare bryr sig inte om vad du får eller försöker få dig prestera bättre, men om du söker bryr du dig antigen redan eller behöver inte bry dig så det spelar inte så stor roll. du blir mer ansvarstagande på riktigt.

Bra skola med trevliga människor!

4.9
Elev · 24 december 2019
Elev · 24 december 2019
Bra skola med engagerade lärare. Trevliga klasskamrater och bra arbetsro på lektionerna. Finns många föreningar som man kan engagera sig i och det finns något för alla. Olika event och aktiviteter händer också under terminerna vilket är kul!

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Roslagsgatan 1, 11355, Stockholm
Fredrik Skog
08-50832300

Norra Real - Stockholms äldsta gymnasium

Norra Real sägs vara Stockholms äldsta gymnasium. Det märks, då gymnasiet har under sin långa tid som realläroverk fostrat en skola med storslagna resultat och ett starkt renommé. Här är antagningspoängen 2018 för exempelvist Naturvetenskapsprogrammet 325, och Samhällsvetenskapsprogrammet strax därefter på 297. Skolan är inrymd i storslagna lokaler vid brytpunkten mellan Norrmalm, Östermalm och Vasastan.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.8
 • Antal elever
  995
 • Antal lärare
  50
 • Antal behöriga lärare
  49
 • Elever per lärare
  19.9