Omdömen

4.1
Baserat på 82 omdömen och 631 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Nore Anderbring
Elev
4 dec 2022

Samhällsvetenskap, profil miljö

Stockholms enda skola

Ytterst trevlig miljö på Norra! Väldigt fin byggnad med härliga salar och nötta stentrappor där man verkligen kan känna sig som hemma. Stark elevkår som arrangerar massor av roliga event. Visserligen kan det bli en del plugg ibland men med bra lärare och en gnutta motivation tar man sig genom det mesta. Det enda som går att klaga på är skolmaten, turligt nog ligger det många matställen inom gångdistans till skolan. Skulle starkt rekommendera "Kunskapens borg" till alla som nu väljer gymnasium!
Elev
23 nov 2022

Ärlig Review

Till er som vill ha en ärlig review:

1. Norras öknamn ”torra norra” finns av en anledning. Är ganska öppensinnad och var själv stämplad som lite nördig i högstadiet (främst för att jag faktiskt brydde mig om mina resultat) så jag gick in med en positiv inställning och tänkte att folk överdrev men nope….. Ok såhär, på skolan går 1000+ elever så att hitta någon/några man klickar bra med är inte omöjligt, dock är skolan Stockholms främsta naturskola (sett till antal elever, inriktningar etc) och uppmålad som en extremt studiemotiverad sådan vilket gör att den här stereotypiske nörden och många andra ”konstiga”, introverta och inagerande människor flockas. Nej men seriöst, ibland ser man människor på skolan göra så skeva grejer och bete sig så skumt. Ett par satt o slicka varandra i öronen i matsalen och att försöka starta konversationer med folk är som att prata med en fkn NPC eller vägg typ. Får grov second hand embarrassment ibland asså. Vill du träffa mycket folk som kan föra sig socialt, gör roliga grejer och faktiskt har en personlighet är det lite risky att söka hit, man kan ha tur men chansen är betydligt högre på andra skolor, speciellt om du ska välja natur.

2. Matsalen e fett liten och man hör aldrig vad sina vänner säger så man får sitta o skrika typ. Maten är decent o Köerna är fett långa vissa dagar också. Men det värsta är norras mattant…. Aldrig mött en mer otrevlig människa i hela mitt liv. Hon längtar verkligen efter att gå till jobbet varje dag o ta ut sina aggressioner på oskyldiga ungdomar. ALLTID har hon något att säga eller nån liten dryg kommentar för att inte tala om hur argt hon stirrar på en när man står där. När man testade lite av både det vegetariska och köttet skrek hon: ”DET HÄR ÄR INGEN J*VLA BUFFÉ”. Och när hon fyller på mat i byttorna sker det så aggressivt att man blir rädd på riktigt. Det är faktiskt svårt att i ord förklara hur hon är och beter sig, man måste nästan uppleva det själv.

3. Galen konkurrens på skolan när det kommer till betyg. Alla satsar på skolan och gör sitt bästa vilket jag tycker är helt fantastisk men somliga är ”de där människorna”. Nu pratar jag alltså om dem som sitter o skriker o bölar om de inte får alla A, de som blir jätte upprörda och vill att sin lärare ska kolla igenom provet igen typ 1000 ggr, de vars självvärde cirkulerar kring prestation och som förlorat all sin personlighet åt betygshets och en fanatisk inställning till skolan. Även fast det är synd om sådana människor är det faktiskt ganska påfrestande att vistas kring sådana människor hela tiden.

4. Rektor Fredrik e lite crazy asså, Ska inte säga för mycket men rykten cirkulerar om vi säger så….. Nä men har känt att han behandlar skolan som sin lilla sekt och enligt en annan review här nere bekräftas ju bara det. Vi blev liksom introducerade till en speciell anda vi skulle ha på skolan och typ 1000 ordningsregler första veckan. precis som med mattanten måste man uppleva rektorns närvaro själv för att förstå

5. De hundratusen trapporna är lite knas, stryk norra från gymnasieansökningen om du har astma eller nåt asså

Summan av detta då? Vill du att din gymnasietid ska vara social och känna att du har 3 roliga år framför dig med massor av roligheter är denna skolan förmodligen inget för dig. Som sagt, har man tur hamnar man i en jättebra klass men generellt är människorna väldigt reserverade. Och för de som tänker: ”nej men vadå, jag är ju kanske inte jättesocial heller”. Tro mig, ingen vill känna att ens 3 gymnasieår gått förlorade pga att man tvingats sitta och prata om plugg och betyg konstant och förmodligen känt sig extremt utkonkurrerad och utbränd (tempot är högt o alla är svinduktiga).

Sök ba Anna eller typ Sjölins eller nåt jag vettefan. Finns skolor där meriten är snäppet lägre där folk ändå jobbar hårt men är BETYDLIGT roligare. Är du dessutom ganska smart blir det mycket lättare att få högre betyg, på norra sägs det vara väldigt svårt vilket är ganska uppenbart med tanke på vilka du konkurrerar mot (går i ettan har därför inte fått nåt kursbetyg än)

Aja, skolan e väldigt fin o stämningsfull iaf och 99% av lärarna är väldigt kompetenta och snälla. Man får juice o grejer till maten varje dag också
Elev
23 nov 2022

Natur natur

Att vara eller icke var norrarealare det är frågan

Jag ska börja med att säga att jag går i ettan på natur natur. Jag tänkte försöka göra en sammanfattning av min upplevelse av skolan hittils, under min första termin, till de som funderar på att välja Norra Real.

Jag börjar väl med att berätta varför jag valde skolan. Allt började med att jag gick till syv på min högstadieskola och berättade att jag ville gå natur natur, hon rekommenderar då några skolor till mig. En av skolorna min syv rekommenderade till mig var norra vilket resulterade i att jag googlade skolan. Efter några googlingar kändes skolan väldigt bra, eleverna verkade studie motiverade, personalen verkade bra och skolan hade ett väldigt bra rykte (om man bortser från torra norra). Jag gick sedan på norras öppna hus och jag kände direkt att skolan hade en bra vibe, och lokalerna!! Jag var såld, det var den här skolan jag skulle gå på och jag såg absolut inga nackdelar med skolan (även om jag nu inser att det finns nackdelar).

Jag tänker därför göra en lista på varför du INTE ska välja skolan.
1. Matsalen. Den är alldeles för liten för att alla ska få plats och jag förstår varför detta inte låter som en så stor grej men tro mig när jag säger att kön är hemsk. Jag har stått i kö i 30 min för att mat!! Fredagar och onsdagar är värst eftersom alla äter typ samtidigt. Maten är dessutom inte så bra, går den att äta? ja, men vill man det? nej.
2. Trapporna. Okej, jag vet det låter återigen inte som en så stor grej men benen är döda efter att man traskat upp till fyran. Hur ska jag orka i 2,5 år till??!!!
3. Schemat. Först och främst slutar vi klockan 16.50 på måndagar. Jag vet 16.50!!! Det är lika hemskt som det låter eller tbh det är förmodligen värre! Annars slutar vi ca 15 varje dag men nästa termin ska vi ha fysik vilket betyder att vi kommer sluta senare (På norra har man inte fysik första terminen i ettan utan börjar på vårterminen med fysiken). (Det är möjligt att detta bara är ett problem för dem som mig bor längre ifrån skolan och måste spendera en timme för att komma till skolan och en till för att komma hem.)
4. Lärarna. Lärarna kommer såklart i varierande grad och de flesta är bra men det finns vissa lärare som inte levererar. Jag ska dock säga att all lärare kan sitt ämne oerhört bra men att alla inte är bra på att motivera och engagera oss elever samt att vissas pedagogik är bristfällig. Jag måste återigen inflika att de flesta lärarna är bra och väldigt entusiastiska om sitt ämne.

Ny lista, varför du inte ska välja natur på norra:
1. Matten. Jag vet att alla säger att matten kommer gå snabbt och att du inte riktigt tror på det, men tro mig när jag säger att du inte vet vad du talar om. Matten är svår och den går fort! Så om du har haft problem med matten innan välj inte natur.
2. Fysiken. No comment. Nej, men jag har inte haft fysik än som sagt men från vad jag har hört ska den vara extremt svår.
3. Idrotten. På norra läser man idrott under två år (ettan + tvåan) vilket kan vara ett plus eller ett minus men personligen hatar jag idrott så jag hade önskat att bara få läsa den ett år och sedan vara klar. Dock har vi endast en idrottslektion i veckan på grund av detta vilket är nice.
4. Gammal skola. Med detta menar jag att all utrustning inte är ny och att labbsalarna kanske inte alltid är dem bästa.

Nu till det nu alla väntat på, varför ni ska välja Norra Real och varför ni ska välja natur natur:
1. Lärarna. Som jag tidigare har nämnt är de flesta lärarna väldigt bra (även om det tar jävligt lång tid för vissa att rätta prov).
2. Lokalerna. Som jag tidigare nämnde älskar jag lokalerna och det är väldigt roligt att studera i en så fin miljö. (Även om tidigare nämda trappar är ett helvete.)
3. Eleverna. Eftersom det är väldigt hög merit är alla väldigt studiemotiverade vilket är väldigt givande. Eleverna kommer också från alla möjliga delar av Stockholms län och jag kan nästan garantera att du kommer att klicka med någon.
4. Föreningar och elevkår. Det finns många sätt att engagera sig i skolan och många fina föreningar att hitta likasinnade i.
5. En anledning till att välja natur är att det är väldigt intressant och spännande att lära sig mer om hur alla processer i universum fungerar. Natur är också väldigt bra om du inte vet vad du vill bli eftersom linjen är så bred.
6. Matte, kemi, biologi, fysik. Jag vet att jag dissade matten (och fysiken) förut men de är faktiskt intressant och roligt också. Biologin och kemin är såklart också roliga och intressanta. Personligen gillar jag kemin mest och jag har en väldigt bra lärare i kemi och biologi. Om du gillar dessa ämnen så borde du välja natur och varför inte norra?
7. Norra har flera profiler att välja på vilket betyder att det finns något för alla. Vi har också hum (vilket få skolor har) och sam utöver natur.

Nu när jag spenderat VÄLDIGT lång tid på att skriva denna recension tänkte jag snabbt ge mina bästa råd till er som ska välja gymnasium:
1. Välj det program och den inriktning som ni tycker låter mest intressant och rolig. Tänk inte så mycket på framtiden utan bara de tre kommande åren och vad DU vill göra under dessa.
2. Välj Norra Real eftersom vi är Stockholms enda skola!!
3. Ignorera all som försöker få er att välja en specifik skola (inklusive mig).
Förälder / Vårdnadshavare
23 nov 2022

Natur natur

Ingen bra skola om du vill må bra.

En stressig skolmiljö som inte tar hänsyn till eleverna. De ska bara skrivas prov, prov och åter prov. No matter what. Många elever mår psykiskt dåligt av tempot och tar ingen hänsyn till individen. Ohälsosam miljö som är gjord till att många elever mår dåligt.
Elev
6 nov 2022

Natur natur

Helt nöjd!

Tycker att Norra är en superbra skola, läser natur natur i trean och har aldrig ångrat mitt val. Går i en klass där många är väldigt smarta, men man hjälps åt och lyfter varandra istället för att tävla. Är du intresserad av natur, studiemotiverad och engagerad skulle jag säga att Norra Real är den perfekta skolan. Lärarna är kunniga och bra, skolandan finns där och skolmaten är inte så dålig som vissa andra skriver!
Elev
4 nov 2022

Natur miljö

Lite kring Natur miljö och Norra

När jag sökte gymnasium var jag i princip överallt, läste om alla linjer och inriktningar. Men valet blev tillslut natur miljö. Ett val jag absolut inte ångrar (hittills iallafall). Det absolut bästa är klassen, i princip alla är sköna och det är bra studiero. Vidare upplever jag även att jag har bra lärare som gillar sina ämnen. Natur är stressigt, så till dig som går i 9:an så gäller det att ha bra studierutiner, om du bara åkt med utan särskilt mycket plugg, blir det nog tufft. Men tror natur på alla skolor med hög merit är liknande. För några veckor sedan var vi, och underbara sam miljö, på Gotland, kollade bland annat på vindkraft och gick kurs kring teambuilding (ksk felstavat;) samt hängde med varandra. I 2:an får man dessutom åka till Abisko (fint ställe ovan polcirkeln). Detta leder oss in på miljö, har inte börjat läsa dessa kurser en men är otroligt taggad. Saknar SO, så det ska bli kul med geografi och hållbar utv. Men redan nu har vi haft hållbarhets dag, Gotland (som jag nämnde) samt att Hållbarhet vävs in i allt från historia till kemi. Eftersom jag är intresserad av dessa frågor tycker jag det är superkul. Fördelen med natur istället för sam är dels roliga ämnen men också att du kan bli så mycket, passar mig perfekt eftersom jag inte bestämt mig. Utanför plugg finns det många aktiva föreningar, musikföreningen, stickcirkeln m.m. Finns såklart dåligt också, jag kommer utanför Stockholm kommun, skolplatformen (motsvarigheten till Google Klassrum, Canvas m.m) är extremt dålig, du behöver exempelvis logga in med en kod (som skolan väljer, kan inte bytas) varje gång du vill se schemat. Som tur är teams inte lika dåligt…
Mattanten är också lite läskig och matsalen, likt på södra, för liten.
Det som slutligen fick mig att välja Norra över KG, som var mitt andra alternativ var att alla är så trevlig och hjälpsama här på ett sätt som jag inte upplevt på andra skolor. Fanns så lite kring miljö så tänkte att jag skulle skriva lite nu och återkomma senare med en fullständig ”recension”. Lycka till med gymnasievalet, det löser sig. Mindre än 3 ❤️ // Miljöelev
Elev
31 okt 2022

sam

välj norra!!!!!!!

Norra är den enda och bästa skolan i stockholm!!!!
Elev
13 okt 2022

Natur natur

Inte torr om du inte gör det torrt.

Det är en bra skola. Alla är duktiga men det är egentligen den ända gemensamma nämnaren. Alla typer av intressen och personlighetstyper förekommer där. Mycket roliga aktiviteter runt om skolan i och med föreningslivet.
Elev
5 sep 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Norra review

Helt ok. Kunde vart bättre sammanhållning i klasserna och geberellt bland eleverna.
Elev
23 aug 2022

Samhälle samhälle

Generellt en bra skola

Bra lärare, men vissa är sämre. Rätt bra stämning. Hög press ibland.
Elev
17 aug 2022

sam

Norra är överskattad

En bra och relativt mysig skola. Bra men kanske lite principiella lärare… Skolan är inte i närheten av så ömsesidig i sina bedömningar och för mina kamrater som har det svår med dyslexi eller annat får inte det bemötande de kräver. Goa människor men rätt så grupperat.
Föredetta elev
5 jul 2022

sam

Återigen, "Jo men det är väl en bra skola"

I ettan skrev jag ett omdömme där jag konstaterade att det mesta var bra och undrade om jag skulle tycka samma sak två år senare, det gör jag.

Människorna på skolan är trevliga. Vissa är torra och vissa är snobbiga brommaungar men det finns en bred variation av människor så man kan välja vilka man vill umgås med. Det är en status-skola där det går en del fint folk så fördomar finns det gott om, men skit i de människorna om du inte bryr dig om status. Om du bryr dig om status finns det gott om möjligheter att klättra i kedjan av föreningslivet.

Lärararna är avgörande för skoltiden. Jag har haft turen att få bra lärare. Daniel och Beatriz <3 Erfarna, pedagogiska, sympatiska och rättvisa. Jag gick sam och tror att lärarna som undervisar sådana ämen är lite mer avslappnade än naturlärarna. Från mina kompisar som gick natur hörde jag att ett C=A men själv har jag haft lättare att få A än jag hade i högstadiet. Mycket handlar om att jag förstod vad lärarna sökte och fokuserade på just det för att inte jobba ihjäl mig i onödan. Lyssna på vad läraren söker! Tyvärr finns det dåliga lärare även för samhällsvetarna. Besserwisser sv-läraren och den nyexade idrottsläraren som är orimligt hård med betygssättningen. Usch. Helt ärligt bit ihop, gör som lärarna vill och fjäska.

Den stora skillnaden mellan mitt omdöme i ettan och nu efter studenten är att jag lärde mig plugga. Jag förstod vad lärare ville, hur mycket jag behövde plugga, vad jag skulle satsa på och vilken enorm betydelse planering har. I ettan och tvåan skjöt jag ofta upp arbeten och mådde skit när allt kom samtidigt. I början av trean gick jag till elevhälsan som hjälpte mig. Jag fick god kontakt med expeditionen och började boka klassrum för att få god studiero. När jag hade bokat klassrumet var det konstigt att inte gå dit, så jag gjorde, och jag var där för att jobba, så jag gjorde det. I trean är det gott om plugg-tid så använd den!!

Den här orimligt långa recentionen är inte bara en bedömning av Norra Real utan också lärdomar som skolan har gett mig. Jag kan inte tala för naturprogrammet, den verkar vara kritiserad, men om du vill gå en bra och serriös sam-linje, välj norra!! Avslutningsvis citerar jag den bästa delen av min förra recension.

"Allt på skolan är fine, skolmaten är fine även om den inte är toppkvalitet, om den inte går att äta finns ju flingor och fil."

Akta dig för mattanten dock! Det tog mig 3 år av daglig specialkost att få hennes acceptans. Skit i mina goda studieresultat, ett leende från mattanten var mitt stoltaste ögonblick på norra!
Elev
5 jun 2022

Natur miljö

Undermålig vägledning

I ettan skrev jag ett bra omdöme men jag var ung och naiv och nu vill jag verkligen understryka hur lite stöd och vägledning man får. De har höga förväntningar på eleverna, vilket jag inte kritiserar. Dock har man rätt att ha förväntningar tillbaka på lärarna - allt jag har lärt mig har jag lärt mig själv. Bara en heads up 😗
Föredetta elev
4 jun 2022

R I 3

En gammal stofil(?)

Egentligen är jag helt offside!
När man, som jag, har slutat för 62 år(!) sedan kan ju mitt, om än, väl grundade omdöme inte vara speciellt relevant för dagens ungdomar...
Nej, nu som vanligt, om Edra föräldrar har s.k statusyrken får ni nog en lagom curlande skolgång.
Annars ej!
Elev
4 jun 2022

Gå inte här om du är normal

Konstiga människor, inte speciellt bra lärare. Var beredd att plugga som aldrig förr. Extremt studiemotiverade elever vilket gör stressen och betygspressen 100ggr värre. På föräldramötet i ettan berättar skolan om att många drabbas av ätstörningar och utbrändhet, ta det som ett tecken på att inte börja här.
Elev
31 maj 2022

Natur natur forskning

Enda dåliga är dryga lärare

Lärarna är lowkey dryga som fan men skolan är fortfarande bra pågrund av kvalitén på undervisningen, nivån och de sköna eleverna. Maten är medioker, Välj inte natur om du inte är stresstålig dock.
Elev
22 maj 2022

hum-kultur

Stressig, medioker, oskön skola

Går andra året på norra real humanistisk linje. Hatar skolan. I både ettan och tvåan har jag varit stressad som aldrig förr. Har mått psykiskt och fysiskt dåligt av stressnivån och mängd prov. Proven i vissa ämnen (historia) är överdrivet specifika vilket gör de förvirrande och svåra att få bra betyg på. När man tar upp det packade provschemat med lärare och ledningen blir man själv beskylld för att man "valde en prestigefull skola". Vissa lärare är bra men andra flummar på. Vissa lärare ger betyg utifrån hur mycket de tycker om elever och ger special treatment.

För att kunna ha kul på hum måste man ha STORT intresse för historia och kulturhistoria. Om du tvekar mellan sam och hum, VÄLJ SAM. Sam är en bredare linje och du slipper den ENORMA mängden kulturhistoria, den är nog enklare eftersom de inte har de lärarna som är dåliga. För att klara av skolan måste du ha EXTREMT höga ambitioner och vara väldigt stresstålig samt villig att plugga som f*n ofta.

Eleverna på skolan är helt okej men inte så trevliga eller sköna. Humanisterna gör sin egen grej och är väldigt utanför resten av skolan (förståeligt dock). Min klass är helt okej. Det finns folk åt alla men majoritet pluggisar som är väldigt intresserade av antiken. väldigt få killar (1-3 stycken) i humklasserna.

Elevhälsoteamet och specialpedagogen är dock väldigt bra och trevliga. De jobbar hårt och finns tillgängliga om man behöver hjälp.

skolmaten är fine. Helt okej

Svinkallt inne i skolan på vintern (sitta med jacka inomhus) och svinvarmt på sommaren. Väldigt trånga klassrum och matsal. stor gympasal och skolgård.
Elev
25 feb 2022

Natur natur forskning

Stockholms enda skola

Bra skola, trevliga lärare och elever. Väldigt hög studienivå och svåra prov!
Föredetta elev
24 jan 2022

hum-kultur

Hemskt

Dålig mat, obehagliga lärare och hemskt schema
Elev
13 jan 2022

Natur natur forskning

Bra skola

Maten är helt okej för skolmat, men guldkanten på vardagen är förstås citronjuicen. Eleverna är trevliga och lärarna med. Gå dock inte här om du inte är redo att tryharda skolan.
Föredetta elev
12 jan 2022

Natur natur

Pedagogiken gick åt skogen

Såhär är det, Norra Real lever på gamla meriter. På ”Stockholms enda skola” med endast studiemotiverade elever behövs inga lärare, och det har Norras ledning följt till punkt och pricka. Absolut finns det en del guldkorn men som helhet är de under all kritik. Lärarna må ha fina utbildningar och forskat på hög nivå, men vad hjälper det när ingen kan lära ut. Pedagogik är en gåva, men tydligen inte ett krav för anställning på Norra Real. Så om du vill plugga 30 timmar i veckan är denna skola perfekt för dig.

Utöver det så är stämningen mellan eleverna god och accepterande gentemot varandra, det finns ingen social press. Norra är sina elever <3. Torra Norra sant, något vi är stolta över
Föredetta elev
25 dec 2021

Jättebra

Precis som de flesta säger så passar sig Norra Real för folk som är relativt studiemotiverade, men helt ärligt, under jag mitt sista år hade jag ca 50% frånvaro och jag kom ändå in på läkarlinjen så ta det med en nypa salt. Betygen är rättvisa, vill man ha A i allt får man ju kämpa lite. Annars skulle jag säga att ens tid på Norra till stor del beror på hur social man är och hur duktig man är på att smöra i korridorerna. Blir man bjuden på fest en gång lär man bli det fler gånger. Det sociala livet på Norra är det som gjorde det värt.
Elev
21 nov 2021

Torra Norra <3

Skulle gjort om mitt val alla dagar i veckan. Folk använder ordet nördar nedvärderande om eleverna (särskilt de på natur), men jag tycker inte alls att det är dåligt! Här fick jag träffa smarta, motiverade och hjälpsamma människor som inspirerade mig, och jag fick vänner för livet. Ja, man behöver plugga en del, men det får man nog räkna med om man vill ha bra betyg i allmänhet. Det finns även folk som absolut inte satsar på höga betyg, för den som föredrar att hänga med folk som har mindre betygspress. Jag upplever att man hittar alla sorters människor på Norra. Föreningslivet erbjuder något för alla, och skolandan och de vackra miljöerna ger det där lilla extra <3
Elev
21 nov 2021

sam

Bra, men lite mycket tryhards

Ja går ettan på Norra Real och hittills har det varit ganska bra. I början var jag lite osäker och övervägde till och med att byta skola. Det blev bättre med tiden och nu tycker jag att vi kommit ihop bra som klass ändå. Skolan erbjuder en hel del roliga aktiviteter vilket jag tycker är kul.

Skolmaten är inte så dålig så man kräks men den skulle absolut kunna förbättras. Enstaka fall så kan det bli så att man ibland är tvungen att ta en tur förbi donken.

Smeknamnet ”Torra Norra” stämmer in delvis. Det finns en hel del tryhards och det finns en hel del betygshets bland eleverna. Därför så har iallafall min personliga stress över betyg ökat och vissa veckor nu innan höstlovet mådde jag inte så bra då det var otroligt många prov. Det kunde man såklart väntat sig eftersom antagningen på skolan är så pass hög. Så småningom tror jag också att man vänjer sig lite. Men även fast det finns tryhards så är inte alla typiska ”nördar”. Det finns sjukt mycket sköna människor och för dig som gillar fester så kan du garanterat räkna med det också.

Så skolan är överlag väldigt bra men har även vissa svagheter. Och Torra begreppet stämmer in på vissa men du kommer garanterat hitta nån som är som dig. Det finns otroligt många typer av personligheter så alla kan hitta nån som passar de.

Slutligen vill jag bara säga att jag inte gått på skolan så där jättelänge. Så mina åsikter och tankar kanske ändras men det jag beskrivit nu är iaf det jag upplevt efter att ha gått ca 1 termin på Norra Real.
Föredetta elev
20 nov 2021

Stockholms enda skola

Naturligtvis hög press. Vissa stormtrivs och presterar, både under och efter studietiden. Andra gör det inte.
Elev
2 nov 2021

sam

Stockholms enda skola

Super nöjd! Går mitt andra år och kunde inte ha valt en bättre skola. Alla mina lärare är fantastiska och väldigt måna om att man mår bra och inte stressar för mycket. Bra sammanhållning på skolan och tycker att ”torra norra” ryktet inte stämmer in på majoriteten av klasserna. Man får ju förvänta sig några hög presterande elever i klassen om man ändå kommit in på en av stockholms bästa skolor.
Sök hit, du kommer inte ångra dig!
Elev
27 okt 2021

hum-kultur

supernöjd!

jag går i ettan på humanistiska och jag är väldigt nöjd med mitt val. en fantastisk skola med vackra miljöer som gör att man alltid vill komma till skolan. lärarna är väldigt pedagogiska och har jobba på denna skola väldigt länge. eleverna är väldigt studiemotiverade och i min linje så är det inte för mycket press. jag rekommenderar starkt!
Elev
17 okt 2021

Natur natur

Plugg, plugg, stress

Måste tyvärr säga att skolan är under förväntan. Själv går jag just nu i ettan på natur. Extremt mycket stereotypiska nördar, kanske ca 70% av alla i naturklasserna iaf. Vissa lärare är jättebra, vissa inte alls. Mycket högt tempo och eftersom alla på skolan har haft höga betyg sedan innan blir pressen hög. Skolan i sig är relativt bra, skolmaten inte alls. Det jag inte hade väntat mig när jag började Norra var att VÄLDIGT många är EXTREMT smarta, vilket får en att bli mer stressad då lärarna förväntar sig att alla ligger på samma nivå, vilket folk såklart inte gör. Skolan passar nog mer personer som endast går gymnasiet för att plugga och inte de som vill ha en mer social gymnasietid. Det går såklart att hitta normala människor på skolan och skolandan finns helt klart där. Men vill du ha en lite mer avslappnad tillvaro och inte stressas ihjäl, välj inte Norra.
Elev
7 okt 2021

Natur natur

Bra för nördar

Maten är helt ok men kunde verkligen varit bättre. Lärarna beror på om man hur tur med lärarna eller inte, skulle säga att jag är riktigt nöjd med ungefär 3 av mina lärare och resten är jag relativt missnöjd med.

Det kan vara väldigt intensivt och högt tempo, själv pluggar jag ca 20 timmar i veckan och snittar B i betyg. Om jag inte hade pluggat hemma hade jag nog fått F på alla prov, vilket kanske säger något om hur undervisningen är.

Det är en bra skola för den som är väldigt väldigt smart, engagerad i skolan, är villig att lägga ner mycket energi i skolarbetet och som vill vara kompis med ”nördar”. Skulle säga att ungefär 50% i varje klass är riktiga ”nördar”, resten är väl lite mittemellan.

Den som är ute efter att socialisera sig, skaffa många vänner, festa osv, borde absolut inte börja på norra!!
Elev
7 sep 2021

Natur natur

Bra skola

Bara gått här ett kort tag men är man ambitiös och vill omge sig med likasinnade människor ska absolut gå här. Människorna är bra, lärarna... lite oklart. Det värsta är dock trapporna. Som om kondition inte är på topp, var beredd för konstant motion.
Visar 30 av totalt 82 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen