Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

11 Omdömen

4.4
Utmärkt
9
1
1
0
0

Otroligt bra skola!

4.9
Elev · 15 november 2019
Elev · 15 november 2019
Jag blir smart av att gå här. Trivs som fisken i vattnet. Man blir verkligen accepterad för den man är och aldrig dömd av varken lärare eller andra elever.

Norra Real är väldigt episk!

4.6
Elev · 16 oktober 2019
Elev · 16 oktober 2019
Skolan är väldigt bra och liknande.

Helt ok

3.5
Elev · 13 oktober 2019
Elev · 13 oktober 2019
Ok skola, lite rörigt o få arbetsro men bra lärare.

Bästa gymnasieskolan!

4.8
Elev · 27 september 2019
Elev · 27 september 2019
Norra Real har varit en drömskola länge. Går nu i årskurs 2 där och jag trivs otroligt bra. Kunde inte valt en bättre skola.
Erik Nordlund

En skolan särklass

4.9
Elev · 23 juni 2019
Elev · 23 juni 2019
Efter tre år på Norra Real kan jag verkligen säga att min skolgång varit något alldeles extra. Dels är lärarna otroligt kunniga och lyssnande, och stämningen elever mellan är super. Man har haft möjligheten att köra sig massor, och samtidigt ha kul. Extra plus är också den fantastiska skolledningen.

Det som jag dock uppskattat mest med Norra Real är att man uppskattats för den man är. Om man satsar på att få höga betyg är det ok, men lika ok att "bara" klara av skoltiden. Detta tillsammans med elevkåren som skapat en god stämning garcfjort att jag älskatvmin gymnasietid där, och kommer nu efter studenten titta tillbaka på den med stor glädje.

Stressigt värre

3.0
Elev · 20 juni 2019
Elev · 20 juni 2019
Jag tog studenten nu, juni 2019, efter tre år av naturvetenskapliga programmet. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv.
Jag valde Norra för att kunna umgås med människor som jag, som hade varit högpresterande och ambitiös i grundskolan, och kände att min förra skola hade fler av sorten "jag bryr mig inte". Då hade jag varit lite av en outsider och jag hoppades att på Norra skulle jag passa in bättre. Mycket riktigt så var alla i min klass smarta och delade de flesta av mina intressen. Jag hamnade i en riktig bra klass, och det är den enda anledningen till att jag stannade kvar. För skolan och lärarna höll definitivt inte måttet.
Det första man märker är att man måste vara på A-nivå för att kunna få ett C, man jobbar alltså dubbelt så hårt för hälften så mycket. Lärarna delades in i två grupper; de som faktiskt brydde sig någorlunda och de som sket fullständigt i oss elever. När vi klagade på brister fick vi höra att man alltid hade gjort så på norra och att det skulle fortsätta så. Man kämpar och kämpar, men det känns alltid som att det inte räcker till.
Många i min klass, och i de andra klasserna, inklusive jag själv satte sin psykiska hälsa på spel. Jag gick in i väggen i början av tvåan, och hamnade i en depression med ångest. Jag var definitvt inte den enda. Stödet från skolan var fantastiskt från skolhälsoteamet, men lärarna hade svårt att förstå våra behov. Man kunde till exempel göra de flesta uppgifterna, men bli F-varnad pga låg närvaro på lektionerna, detta när man hade svårt att ta sig ur sängen.
Norra passar säkert jättebra för en typ av elev, de som klarar av att plugga varje dag, och få hjälp med läxor hemifrån. Jag var uppenbarligen helt fel för Norra Real. Börja gärna på Norra men känner du att det inte fungerar, byt! Det blir oftast inte bättre.

Överlägset bästa gymnasiet i Sverige

5.0
Elev · 17 juni 2019
Elev · 17 juni 2019
Lärarna är extremt duktiga och utbildning håller en extremt hög nivå. Det finns nog inget bättre Matematik gymnasium i Sverige. Människorna där är riktigt sköna och skolan är fin och anrik.
Alexander Järvheden

As sköna människor och hög utbildning

4.6
Elev · 10 juni 2019
Elev · 10 juni 2019
Massa aktiviteter varje månad man kan delta i och människorna äger. Maten är dock lite risig men man överlever

Sverige enda gymnasieskola

4.7
Elev · 9 juni 2019
Elev · 9 juni 2019
Torra norra - visst står vi upp för namnet. Från hästarna till matteskämt, det bästa med skolan är skolandan

Bästa skolan

4.5
Elev · 7 juni 2019
Elev · 7 juni 2019
Bra lärare, älskar eleverna och stämningen på skolan! Rekommenderar verkligen

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Roslagsgatan 1, 11355, Stockholm
08-50832300

Beskrivning

Norra Real - Stockholms äldsta gymnasium

Norra Real sägs vara Stockholms äldsta gymnasium. Det märks, då gymnasiet har under sin långa tid som realläroverk fostrat en skola med storslagna resultat och ett starkt renommé. Här är antagningspoängen 2018 för exempelvist Naturvetenskapsprogrammet 325, och Samhällsvetenskapsprogrammet strax därefter på 297. Skolan är inrymd i storslagna lokaler vid brytpunkten mellan Norrmalm, Östermalm och Vasastan.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.8
 • Antal elever
  995
 • Antal lärare
  50
 • Antal behöriga lärare
  49
 • Elever per lärare
  19.9
 • Föräldrar med högre utbildning
  86.6%
 • Andel med utländsk bakgrund
  17.9%