Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

21 Omdömen

4.4
Utmärkt
17
3
1
0
0

Stockholms enda skola

4.0
Elev · 18 februari 2020
Elev · 18 februari 2020
En skola för dig som är motiverad till att plugga och få höga betyg. På Norra real får man kämpa sig till de högsta betygen då det är höga krav, men man får en sådan otrolig erfararenhet inför universitetet.

Bra sammanhållning, mysig skolaura och lärare som kan sitt ämne.

Supernöjd naturelev

4.6
Elev · 27 januari 2020
Elev · 27 januari 2020
Jag går just nu i ettan på naturlinjen, och är än så länge supernöjd med skolan! Dels så är det kul att plugga när ens omgivning är satsig och uppmuntrande, men lärarna (de flesta iallafall) är också väldigt kompetenta och är tydliga med vad som krävs. Fantastisk elevkår, och skolan jobbade ganska mycket med grupputveckling samt samhörighet i början, vilket har lett till att våran klass har en väldigt bra stämning.

Det är bra

4.7
Elev · 14 januari 2020
Elev · 14 januari 2020
TOPPENSKOLA. Undervisningen blir avsevärt mycket mer stimulerande i och med eleverna som väljer den. Kraven är däremot märkbart högre än andra skolor och många lärare bryr sig inte om vad du får eller försöker få dig prestera bättre, men om du söker bryr du dig antigen redan eller behöver inte bry dig så det spelar inte så stor roll. du blir mer ansvarstagande på riktigt.

Bra skola med trevliga människor!

4.9
Elev · 24 december 2019
Elev · 24 december 2019
Bra skola med engagerade lärare. Trevliga klasskamrater och bra arbetsro på lektionerna. Finns många föreningar som man kan engagera sig i och det finns något för alla. Olika event och aktiviteter händer också under terminerna vilket är kul!

Super trevliga!

4.7
Elev · 19 december 2019
Elev · 19 december 2019
Många anser ”Norra Torra” men det är inte torrare här än nån annanstans. Dom har hjälpt mig sjukt mycket och nu har jag äntligen kommit vidare i utbildningen.

Jättenöjd <3

4.8
Elev · 9 december 2019
Elev · 9 december 2019
Engagerade och lyhörda lärare och en inspirerande arbetsmiljö. Finns så många typer av människor att du hittar nån oavsett vem du är, och dessutom grymt föreningsliv och elevkår som gör skoltiden rolig. Kan vara stressigt i perioder, men det handlar ju mest om hur satsig man vill vara. Har lärt mig så mycket, utvecklats som person och fått underbara vänner. Att välja Norra är nåt av de bästa jag gjort.

Bra skola med trevlig stämning.

4.9
Elev · 4 december 2019
Elev · 4 december 2019
Bra skola, alla vill ens bästa! Eleverna är inte alls så snobbiga som det sägs (inte bara Östermalmare), och skolan har en inbjudande stämning. Finns många föreningar att gå med i om man vill skaffa ännu fler kontakter.

Starkt tips!

4.7
Elev · 2 december 2019
Elev · 2 december 2019
Går på natur/natur och är supernöjd med mitt val. Jag känner att Norra är perfekt om man tar skolan seriöst men ändå vill gå med skönt folk, festa mm. När det kommer till stress- och arbetsnivån så är den ganska hög, men det är väldigt snarlikt den som naturare på KG, Blackeberg, EG och Östra har. Men allt beror ju på hur mycket energi man vill lägga ned på skolan men standarden bland eleverna här är att man går efter höga betyg i allt. När det kommer till fester så är det rätt bra med dem, men allt beror ju på vilka kretsar man hänger i. Föreningarna och utskotten är även bra om man vill lära känna äldre och så.

Norra Real är najs som fan

4.3
Elev · 20 november 2019
Elev · 20 november 2019
Väldigt många människor med olika intressen från olika ställen söker sig hit, vilket ger möjlighet till en stor gemenskap och en icke-homogen kompiskrets. Det finns en mängd aktiviteter och erbjudanden att ta del av och skolan är lokaliserad i en händelserik del av stan. Det som saknas är en öppenhet och gemenskap klasser sinsemellan. Jag hoppas att framtida elever ska låta bli att stämpla individer de inte lärt känna endast baserat på vilken linje de går.

Helt okej

3.7
Elev · 20 november 2019
Elev · 20 november 2019
Själva skolan ä bra men den e en moderatskola med många elever från vasastan och kan va snobbig. Så va förberedd. Annars är lärarna generellt bra och många möjligheter finns för personlig utveckling.

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Roslagsgatan 1, 11355, Stockholm
Fredrik Skog
08-50832300

Norra Real - Stockholms äldsta gymnasium

Norra Real sägs vara Stockholms äldsta gymnasium. Det märks, då gymnasiet har under sin långa tid som realläroverk fostrat en skola med storslagna resultat och ett starkt renommé. Här är antagningspoängen 2018 för exempelvist Naturvetenskapsprogrammet 325, och Samhällsvetenskapsprogrammet strax därefter på 297. Skolan är inrymd i storslagna lokaler vid brytpunkten mellan Norrmalm, Östermalm och Vasastan.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.8
 • Antal elever
  995
 • Antal lärare
  50
 • Antal behöriga lärare
  49
 • Elever per lärare
  19.9