Om

Välkommen till NTI Kronhus!

Välkommen till oss på NTI Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!

Vi är en skola med inriktning mot tech och science. Hos oss kan du spetsa dig inom bioteknik, teknikvetenskap och programmering men vi erbjuder också en bredd i våra individuella val. Vill du bredda din teknikutbildning med entreprenörskap eller lära dig programmering som naturvetare? Hos oss är det möjligt!

Vår undervisning är kvalitetssäkrad genom certifieringen Teknikcollege och vi använder samma professionella verktyg som ute i branschen, vilket gör våra teknik och IT-elever särskilt väl förberedda. Vi har också ett internationellt perspektiv. Vill du läsa ett år på Svenska Skolan i Paris, Madrid eller Nairobi? Göra praktik utomlands? Här får du chansen!

Omdömen

3.3
Baserat på 24 omdömen och 195 svar
0
0
0
0
0
Elev
6 feb 2024

Bra skola

Det är en bra skola, eftersom den ligger mitt i stan finns det ingen utegård men det är lätt att ta sig dit av samma anledning. Det är bra variation på skolmaten, självklart tycker jag inte om allt, men det är bra mat. Det är för det mesta bra lärare som är kunniga och vet hur de ska förklara för elever.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension! Ja, tyvärr ingen klassisk skolgård men vi försöker istället erbjuda flera uppehållsytor i skolan och, som du är lite inne på, vårt centrala läge gör att man kan röra sig i city ganska lätt.
Personal
7 dec 2023

En skola att trivas på

Kronhus har kompetenta lärare som verkligen bryr sig om eleverna och vill se dem lyckas. Vi har fina elever och en "alla känner alla"-stämning på skolan. Här trivs man.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
12 apr 2023

Teknik

Finns saker att förbättra!

Studerade Teknik på skolan och tog examen 2015, så ett tag sedan...

Positivt:
* Jag gillar att skolan marknadsför sig som en skola där det är okej att vara "Nördig" på något, känns inkluderande och ger bättre förutsättningar för likasinnade att hamna på samma ställe.
* Maten klagar många elever på, den var okej precis som all mat som någonsin serverats i skolor... Skolmat är precis vad den alltid varit och har en kostnad som medföljer för skolan.

Kan blir bättre:
* Upplever att det fanns bra lärare, men dessvärre lite för många sämre lärare som inte hade något engagemang eller vilja att se sina elever lyckas som många nämnt. Det är helt klart upp till eleven att vilja lyckas då gymnasium inte är ett måste i Sverige, men för den elev som uttrycker önskemål att få stöttning bör det finns ett bättre system på skolan. Sätt upp tydligare handlingsplaner med eleverna i god tid när de halkar efter.
* Det fanns också en stor brist på gemenskap i skolan mellan klasser och linjer, och framförallt mellan byggnaden där Handels och de andra programmen finns. Problemet är att det som blir kvar är en byggnad full av unga män, vilket leder till en dålig kultur.

Slutligen vill jag lyfta programlagledaren i ekonomi, han är kvar än idag och även om jag inte haft chansen att själv ha honom så vart han alltid jättetrevlig mot alla elever på skolan, och engagemanget är större än något jag någonsin sett från en lärare. Du är fantastisk och jag önskar dig all lycka!

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för en utförlig recension!
Som du skriver är elevens egna ansvar viktigt för att klara studierna, och självklart finns vi till för att stötta, lära och utmana våra elever. Nu var det ett tag sen du gick på skolan och det har skett en del. Jag kan glädja dig med att vi har ett starkt och engagerat elevhälsoteam som tillsammans med undervisande lärare fångar upp alla elever som halkar efter. Vår skolkultur har också förändrats med tiden och idag finns många klubbar, aktiviteter och allrum för att skapa gemenskap mellan alla klasser.

Läraren hälsar och tackar för lyckönskningen :)
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
1 okt 2022

Rekommenderar skolan varmt.

Skolan har fantastiska lärare.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack så mycket!
Förälder / Vårdnadshavare
9 aug 2022

Fantastisk personal och stort individfokus på NTI Kronhus

Skolan har fantastiska lärare, elevhälsa och rektorer som tar seriöst på sitt uppdrag. Har mötts av stor förståelse och sunt förnuft när det varit tufft för min ungdom och mig som förälder. Att skolans personal har en individfokuserad och personlig relation till sina elever och ett stort engagemang är en styrka som i vårt fall har varit skillnaden mellan att orka kämpa vidare och inte göra det.

Rekommenderar skolan varmt.

Med vänlig hälsning
/Förälder till elev i avgångsklassen -22

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Stort tack för din recension och ett kvitto på att vårt elevhälsoarbete och vårt relationsbyggande fungerar!
Elev
8 apr 2022

Ekonomi

Helt ok

Jag går första året på ekonomilinjen så har inte gått här så länge, men har ändå fått en uppfattning av den. Det första dom sa var att de ändrat matleverantör för att maten var hemsk förra åren. Tycker inte att maten är jättebra, men kan vara ätbar dom flesta dagarna, mycket sallad och finns alltid knäckebröd. Lärarna är ganska bra, men finns några som inte känns som dom är tillräckligt utbildade. Lokalerna är ganska mysiga men kan vara lite kalla men korridorerna är mysiga ändå. Om ni vill gå på en skola med inte så höga krav och som anpassar sig mycket för eleverna så ska ni gå här. Mysigt att gå inne i stan också, nära till hållplats och nordstan.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Skolmat är vad skolmat är och vårt mat är samma mat som på många andra skolor (själv har jag aldrig tyckt om fisk i skolan...). Glädjande att du upplever att vi anpassar oss för elever, för det jobbar vi mycket tillsammans med, så att både lärare och elever trivs och utvecklas.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
30 mar 2022

Natur

NTI Skolan

Bra skola, maten är helt okej, bra lärare men ibland slutar nån.
Bra läge i stan om man vill gå i centrala Göteborg.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Elev
23 mar 2022

Hemska rektorer

De gör allt värre och flera lärare är otroligt okunniga och ger inte rättvisa betyg eller omdömen.

Rektorerna är det största problemet. Extremt oprofessionella.

förövrigt trånga miljöer, ganska ofräscht.

Tyvärr har jag vart fast här i 3 år. Avråder starkt från att börja på denna skolan.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Vi beklagar att du upplevt det så och vi förstår från din text att du känt dig orättvist behandlad. Ibland kan man känna så när saker inte går sin väg men våra lärare är kunniga och kompetenta i bedömning, samt våra rektorer gör sitt jobb. Vi delar inte alls dina åsikter om skolan, det är bra lokaler med många olika utrymmen (dessutom bygger vi nu om till sommaren 2024 så det kommer bli ännu bättre).

Vi kan bara beklaga din upplevelse och vi hoppas du hittat något bättre passande idag. Du är välkommen att höra av dig till oss om du vill berätta mer om exakt vad du upplevt fel.

Live long and prosper!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
23 mar 2022

börja inte här

Hade gett den noll stjärnor om jag kunde

En otroligt dålig skola, inte bra stöd. Lärare mot arbetar än. Rektorerna är absolut inte de bästa.

Dessutom har flera upplevt att de inte tar elever på allvar såvidare det inte är en elev med svensk ursprung.

har gått i denna skola i 3 hela år och rekommenderar verkligen inte denna

Mycket fel ligger på rektorerna och hur de hanterar flera situationer fel.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Vi kan bara beklaga att du upplever att du haft en dålig skoltid. Tyvärr kan vi inte gå in på de olika situationer som uppstår eftersom det handlar om individer men vi kan vara tydliga med att vi alltid gör vårt bästa för att hitta lösningar som fungerar för alla. Och tyvärr kan lösningar ibland kräva uppoffringar på båda sidor, en kompromiss, och då får man kanske inte som man vill.

Bakgrund, etnicitet, hudfärg, läggning m.m. gör vi ingen skillnad på och vi förväntar oss lika mycket av alla och hjälper också alla att nå sin potential. Det är tillsammans som vi är som starkast, inte uppdelade.

Hoppas du har hittat en bra väg i livet efter gymnasiet och lycka till!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
18 feb 2022

Natur

Lökig skola

Nti Kronhus Natur. Väldigt fattiga lärare men konstiga betygsystem. Maten är väldigt ofta icke ätbar och stökig matsal

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tråkigt att du har upplevt våra lärare dåligt men "fattiga" är de inte. Vi är väldigt stolta över våra lärare som gör sitt bästa och engagerar sig i alla elevers studier. Dessutom följer de samma betygssystem som alla andra skolor i landet gör, och vi kalibrerar och kontrollerar oss själva varje år.

Angående maten delar vi inte din upplevelse alls och vi ser att våra elever idag fyller matsalen och äter för fullt varje dag. Vilket också är därför det ibland kan vara stökigt när alla har lunch. Men så är det vid lunchtid överallt. Vi fördelar ut schemat lite så att vi ska minimera att flera klasser äter samtidigt men det går bara till en viss grad.

Lycka till med livet framåt!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
26 jan 2022

Vill du ha en framtid rekommenderas inte skolan!

Håll er ifrån denna skola! Legitimerade "Lärare" undervisar i ämnen som de själv inte har någon aning om hur saker och ting funkar de har ingen aning hur betygskriterierna funkar och betygsätter utifrån vad de själv känner och tycker. Vissa lärare är dock på andra sidan av spektret och är helt underbara och gör undervisningen rolig och lättförståelig.

Skolan är liten, trång och finns endast för att tjäna pengar. Det är för många elever för den lilla ytan skolan är på. Skolmaten vill man inte ens prata om. Vid början av varje skolår är maten ätbar men efter ett par veckor förvärras den snabbt.. De flesta av eleverna verkar endast vara där för nöjets skull och totalt struntar i allt.

Skolan verkar vara bättre inom de andra inriktningar de erbjuder men är du intresserad i Teknik rekommenderas INTE denna skola!

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Hej och tack för din recension.
Det gläder oss att du finner våra lärare underbara men också tråkigt när det inte fungerar. Våra lärare jobbar tillsammans för att säkerställa att vi gör rätt och rättvist mot våra elever. Men tyvärr krockar det mellan vad man som elev VILL och vad som är rättvist. Men det vi kan med säkerhet säga är att inga av våra lärare sätter betyg efter egen vilja utan följer de riktlinjer som finns.

Att skolan är trång och maten dålig är något vi inte alls känner igen oss i. Själv äter jag (biträdande rektor) skolmat nästa varje dag och tycker den är fantastisk (riktig kebab, riktigt potatismos m.m.). Jag är också mycket ute bland elever och sitter även ibland och jobbar i bamba när det inte är lunchtid. Och då sitter jag, hör och häpna, oftast helt själv på en yta med 130 sittplatser, lugn musik samt en och annan soffa.

Du får gärna kontakta mig om du vill förtydliga vad du upplevt dåligt. Kontaktuppgift finns på vår hemsida.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
9 nov 2021

Teknik

Verkligen inte rekommenderad.

Verkligen INTE rekommenderat. Jag är på mitt sista år och jag kan bara inte vänta tills det är över. Alla lärare suger, det spelar ingen roll vad du tycker eller känner, läraren kommer alltid ha något att säga emot dig. Försöker du prata med rektorn blir saker bara värre för hon är den värsta av dem alla. Dem positiva kommentarerna till skolan är inloggade som elever här så jag skulle gissa att dem inte törs vara ärliga.
Åsikter finns inte hos NTI, som sagt det spelar ingen roll vad du tycker, läraren gör på sitt sätt. Människors lika värde är 1 utav 10. Det är tydligt hur annorlunda lärarna är baserat på de olika betyg alla har.
Jag hoppas detta tas fram i skolan nu och påverkar något iallafall.

Kom till NTI om ni känner fört men dra så snabbt det går om det känns fel. (För er lärare som läser detta för att avgöra om ni vill låta detta publiceras är jag ganska säker på att ni inte kommer vilja det. Det är så ni funkar, men åtminstone läser NI detta.)

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Det verkar som att du haft en upplevelse av att inte bli lyssnad på vilket jag förstår självklart är riktigt tråkigt. Vi upplever att det finns åsikter på NTI Kronhus och vi försöker lyssna på så många som möjligt. Men ibland kan vi inte alltid agera på allt som kommer in, av olika skäl.

Angående betygen måste vi säga emot dig eftersom alla våra lärare följer bedömningskriterna precis som alla andra. Vi sambedömmer och samarbetar även med andra skolor just för att säkerställa rättvisa betyg.

Du verkar också tro att våra elever inte vågar skriva sina ärliga åsikter här men ditt egna inlägg motbevisar detta. Vi kan inte påverka vad som skrivs på denna sajten. Vi kan bara beklaga att du upplevt det så.

Vi hoppas du hittat något som passar dig bättre nu och lycka till i framtiden.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Albert Rogö
Elev
26 okt 2021

Teknik

Väldigt nöjd!

Detta gymnasium var helt klart rätt val för den som är intresserad av teknik, natur eller it! Bra och kompetenta lärare med fina salar gör att undervisningen blir väldigt bra. Att en skola klarar sig igenom distansundervisningen utan problem säger också hur bra alla lärare är med tekniken.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för fint omdöme!
Elev
15 okt 2021

Natur

NTI kronhus

Väldigt bra skola. Trevliga lärare och dem vill gärna hjälpa till. Skönt med liten skola, bättre relation till elever och lärare när man inte är så många. Bamban är super fräsch och jättegod mat.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

kul att höra att du gillar maten! Den är verkligen jättegod!
Personal
29 apr 2021

Dålig skola.

Riktigt dålig. Helt okej lärare men *******,**** är riktigt dålig. Skolmaten är en av de värsta jag varit med om med vattnig, okokt eller överkokt mat. rekommenderar inte denna skola till någon med höga ambitioner.

// Na19E

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tyvärr har vi svårt att förstå din kritik eftersom den är lite motsägelsefull samt att du skrivit att du är "personal". Du skriver om helt okej lärare men att maten är fruktansvärd. Och sen rekommenderar du inte skolan till någon med ambition? För en med ambition är snarare bra lärare mer viktigt än bra skolmat (vilket det faktiskt är).

Du får gärna kontakta oss och vara mer specifik i din kritik men fram tills dess kan vi inte riktigt ta åt oss av det eftersom vi inte alls känner igen oss i det.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
25 jan 2021

Bra skola om man hamnar med rätt folk och lärare

Lärarna är bra. Vissa elever verkar dock ha valt skolan för att stöka runt och bete sig som icke-civiliserat folk.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
22 nov 2020

Väldigt bra skola

Väldigt bra skola med bra gemenskap och bra lärare

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Elev
21 nov 2020

Bra skola

Bra skola recommeenndddd recommenddd💯

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Elev
13 maj 2020

Medioker skola

Drivande lärare men dålig ventilation i trånga korridorer och få sittplattser. Matsalen är extremt liten. Segregerade elever.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension. Tyvärr verkar du precis tagit studenten efter att vi byggde om och nu har vi en stor matsal, fler sittplatser, och mycket bättre ventilation!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
24 feb 2020

De funkar

Visst hyfsat bra lärare, fett liten skola och matsal. Väääldigt få sittplatser.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension. Tyvärr verkar du precis tagit studenten efter att vi byggde om och nu har vi en stor matsal!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
21 feb 2020

Grymt bra skola!

Grym skola, grymma lärare, dock många moderater

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!
Elev
19 feb 2020

Nti kronhus

Bra lärare men stökigt i korridorer o få sittplatser

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension! Vi har byggt om efter att du slutat och idag finns det fler sittplatser på flera ställen.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
10 sep 2019

Bra skola

Bra skola med bra personal

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack!
Elev
9 sep 2019

Skolan är den bästa jag hade kunnat hamnat på!

Denna skolan är så grymt bra. Lärarna är motiverade och drivande och bryr sig verkligen om det dom lär ut. Gemenskapen i hela skolan är underbar och man kan prata med vem som hällst.

Svar från NTI Gymnasiet Kronhus

Tack för din recension!

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
-21
7
Ambassadörer
29.2%
5
Passiva
20.8%
12
Kritiker
50.0%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 24 användare
29.2%
Utmärkt
20.8%
Bra
20.8%
Medel
12.5%
Undermålig
16.7%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 24 användare
41.7%
Utmärkt
25.0%
Bra
8.3%
Medel
16.7%
Undermålig
8.3%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 24 användare
37.5%
Utmärkt
25.0%
Bra
12.5%
Medel
12.5%
Undermålig
12.5%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 24 användare
20.8%
Utmärkt
25.0%
Bra
20.8%
Medel
16.7%
Undermålig
16.7%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 24 användare
20.8%
Utmärkt
20.8%
Bra
16.7%
Medel
12.5%
Undermålig
29.2%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 24 användare
12.5%
Utmärkt
37.5%
Bra
16.7%
Medel
16.7%
Undermålig
16.7%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 3 användare
33.3%
Utmärkt
33.3%
Bra
33.3%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 24 användare
29.2%
Utmärkt
16.7%
Bra
25.0%
Medel
16.7%
Undermålig
12.5%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    320
  • Antal lärare
    22
  • Antal behöriga lärare
    21
  • Elever per lärare
    14.5
Kronhusgatan 9, 41105, Göteborg
031-106020
Anna Robertsson

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan