Omdömen

3.7
Baserat på 42 omdömen och 322 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 feb 2024

Teknik

NTI som en elev

NTI odenplan är det värsta valet jag någonsin har gjort. Jag kan börja med att nämna lärarna, det finns vissa bra lärare som Natalie som man märker är engagerad och bryr sig om eleverna och sin undervisning. Hon tillåter klasser att flytta på prov om det är för mycket under vissa veckor. Hon låter oss även att komplettera olika betygskriterier väldigt enkelt och förklarar på ett pedagogiskt sätt om hur man kan uppnå högre betyg. Sen finns det andra lärare som jag upplever bedömer utifrån vad dem tycker om dig som elev. Det har funnits flera fall där jag fått betyg i vissa ämnen som inte håller sig. Jag har haft ett fall där en vän kopierat en text från mig där han fick högre betyg än mig när vi skrev om samma sak i princip. Sen har det funnits en svenska lärare som alltid gett mig samma betyg i varje uppgift där jag upplevt att läraren inte ens läst igenom min text. När jag bett den läraren förklara om hur jag kan uppnå högre betyg svarade hon med "jag kan inte". Vad är detta för lärare?? Skolmiljön är katastrofal speciellt under sommaren då det är trånga korridorer och majoriteten av eleverna inte vet hygien. Detta gör korridorerna svettiga och illa luktande. Maten är även katastrofal, lärarna kontrollerar elevernas portioner och sätter en max gräns på portioner som elever får ta vilket lämnar elever hungriga under lektioner med näringsbrist. Min rekommendation är att inte välja NTI.
Elev
19 feb 2024

ALLA

Stockholms sämsta skola

Jag vill börja med att säga att maten på NTI Skolan är katastrofal, de flesta dagar får du inte ens mat. Maten är även inte väl balanserad vilket gör att elever går hungriga hälften av dagen. Maten är även samma varannan vecka, alltså ingen variation. På tal om lärarna så verkar de inte ens ha en genomförd utbildning då de inte kan lära ut. Iallafall i min klass så förstår endast 10% av eleverna det lärarna går igenom på lektionerna. Sedan är det tydligen elevernas fel att vi inte lär oss något, samt sjukanmälningar har ökat succesivt sedan den nya maten kom, detta beror självklart på att den dålig kosten sänker immunförsvaret och gör eleverna illamående. Vilken jävla skit skola kan man säga, sen kan lärare och ledningen fortsätta förneka detta. Även efter flertal klagomål på lärare och maten så är det ingen förändring som sker. En dag tog jag maten till rektorn och frågade om hon tyckte det såg bra ut med sallad och knäckebröd till lunch då maten hade tagit slut, det slutade med att jag fick en utskällning för att jag gick ut med maten från matsalen. Hur är det rimligt?? Jag kallar det här för Stockolms sämsta skola och en skola som bör tänka en extra gång på hela upplägget. Dessutom stinker hela skolan som om någon inte har duschat på 2 år. Även ventilationen är den sämsta någonsin.
Elev
12 jan 2024

Går du inte här borde det förbli så

Inte den bästa skolan i de flesta kriterierna. Undervisningen är inte dålig dock. Lärarna verkar bry sig men alla är inte helt kompetenta. Själv går jag teknik linjen (åk 3) och då blir det extremt stressigt med alla intensiva kurser. Lokalerna suger. Bara långa korridorer utan bra platser att hänga eller ett större rum med för få soffor för att man ska få plats med mer än 1 klass. Skolmaten är dessutom skit de flesta dagarna. Den är så pass dålig att det hamnade i nyheterna (både Expressen och Aftonbladet) när vi hade parasiter i fisken. Folket som går här är en extremt blandad skara människor. Hälften är idioter som inte tar plugget seriöst och bara leker (allt från att prata på lektionerna till att röka maja utanför skolan). En fjärdedel är osociala nördar som får hela skolan att stinka body odor. Sista fkärdedelen är trevliga och känns som vänner som man kan ha genom hela livet. Dem ör dock pantade hela bunten.

Det värsta av allt är att det inte finns ett endaste spår av ett gymnasienivå. Inget studentkår eller fadrar. Inte ens någon inspark. Det bästa med att gå här i åk 3 är att man snart tar studenten och snart kan lämna.

Det finns bättre alternativ är allt jag säger. Går du här kommer du förstå vad jag menar.
Föredetta elev
2 dec 2023

En besvikekse

Jag hade under 2022 lämnat en bra recension om skolan men nu uppdaterar jag den.
Åk 1 var underbar för mitt barn som gå Estetiska programmet. Mentor var alltid tillgänglig, bra lärarna, barnet var nöjd med markortet.
Det gick jättebra och mitt barn var glad. Dock såg mitt barn fram emot åk2 för att kunna börja animera och bli mer stimulerad.
Åk 2 är inte alls bra. Mitt barn har det väldigt lätt, det finns ingen som kan stimulera mer. De säger att barnet är redan på en nivå som är utöver gymnasiet när det gäller sin kunskap om animation och ritning.
Mentor är svårt att svara numera, all fokus är för åk1.
Och nu när de införde skolmat i skolan det har blivit en katastrof. Mitt barn tar matlådan nummera och äter kallmat eftersom det finns ingen möjlighet att varma sin mat. Hellre det än att äta skolmaten. Alla vet hur hemskt situationen är eftersom det visades i media.
Jag känner att skolan ligger all sin fokus på ettorna, impa de under första året och sen lämnar dem på åk2 när det är svårare att byta skolan.
Jag skulle inte rekommendera den skolan. Dessutom finns visa lärare som är vänsterdrivna och använder sin position som lärare för att visa vänster idé till eleverna. Ska man vara en bra lärare, visar man alla linjer och låter eleverna dra egna kritiska beslut.
Mitt barn säger att hon skulle aldrig mer rekommenderar den skolan till någon.
Det är en besvikelse. Vi hade leta så många skolor och gått på så många öppethus. Deras öppethus var den bästa. Det visar att det var bara bra reklam men i verkligheten.....
Förälder / Vårdnadshavare
7 jul 2023

Teknikprogrammet

Nej rekommenderar inte...

Dålig information ingen uppföljning eller tydlig instruktion vad som behöver göras vid F varning. Inget tydligt stöd och information från lärare är knapphändig. Sommarskolan för ämne som behövde tas igen skedde utan att info gick ut till berörda elever, skrev och frågade flertalet ggr inget svar från någon. Inget ansvar togs för detta heller, utan bara info har gått ut. Att ta kontakt med lärare var rörigt. Svar kom oftast inte. Hade en jättebra mentor för sonen första året som var jättehjälpsam under Corona som var katastrof för många elever. Men nästkommande år då hjälpen verkligen behövdes eftersom flera ämnen då blev hängande då stödet under Corona var katastrof. Fick till en examen men fick kämpa fram info för att veta vad som saknades.
Förälder / Vårdnadshavare
14 jun 2023

Estetik och media

Som förälder är jag supernöjd med skolan. Dotter trivs jättemycket och de gångerna jag hörde av mig till rektor eller mentor med frågor, svarade de på en gång och var hjälpsamma.
Vet att dotter har det väldigt lätt att kontakta sin mentor.
Hon får den stimulering hon behöver men mycket gör hon på sin egen initiativ.
Jag var lite orolig med att eleverna hade matkort och skulle bara äta skräpmat. Nu (2023) fick vi meddelande från skolan att från HT ska de servera mat i skolan och inte längre ha matkort.
Kan vara uttala mig från min dotters redovisning, från Estetiska linje. Hon är väldig glad med skolan och den stöd hon får.
Ämnerna är lätta för henne, vilken gör att hon själv pusha sig själv för att fördjupa sig och inte bli understimulerad.
Rekommenderar!
Elev
19 feb 2023

Estet och media, grafisk design och foto

Generellt bra skola!

Skolan är super! Jag kände direkt att jag hade hamnat rätt, både med vänner och lärare. Att ha en heltidsmentor är också ett stort plus då jag kan få hjälp med att planera eller om jag inte mår så bra. Kompetensen hos lärarna är hög och har aldrig haft något problem med orättvisa lärare. Det enda negativa med skolan är att vi har matkort, vilket enligt mig innebär stress och mycket snabbmat. Ibland kan det även vara fullt på vissa ställen så att man måste åka runt innan man hittar ett matställe med plats. Korridorerna kan även kännas lite trånga, speciellt efter lunch när alla kommer tillbaka från lunchen. Eleverna är för det mesta lugna och trevliga, men ibland finns det elever som kan låta mycket och kännas störande. Bortsätt från allt detta är NTI gymnasiet en superbra skola!
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2023

Varning för luncherna

En skola som inte erbjuder sina elever en bra lunch kan aldrig nå betyget "Godkänd". Lunchkuponger på 65 kr /dag (VT 2023) räcker inte ens till McDonalds, än mindre till näringsriktig mat i tillräckligt stora portioner. Academedia som äger NTI Gymnasiet gör samtidigt vinst på flera hundra miljoner.
Elev
21 nov 2022

Naturvetenskapliga ämne

Sämsta skolam

Jag har studerat många olika kurs o har haft flera olika lärare. Vissa lärare har varit bra men många andra var så elaka. Alla lärare bedömer olika och det är ren tur om man får en lärare som bedömer rättvist. Ingen bryr sig om man klagar.. ingen hjälp alls

Svar från NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan

Hej
Vad tråkigt att du upplever skolan så. Vi delar inte denna bild men vill gärna prata mer med dig så att vi kan göra något åt saken! Kom förbi oss rektorer så vi kan hjälpas åt att göra skolan bättre. Vänligen, skolledningen.
Elev
21 nov 2022

Rekommenderar inte denna skola

Jag Gjorde flera många ämne, lärarna bedömer hur de vill, och det är ren tur vilken lärare man får, man får ingen hjälp av skolan.. Man kommer att bli helt besviken på din insats under kursen. Även om du har ett allvarligt problem, om du är sjuk och har ett läkarintyg så hjälper ingen dig och i slutändan blir du bara besviken.
Elev
17 nov 2022

Försäljningen och service

Skolan är ok

Skolan har mycket bra lärare
Föredetta elev
13 nov 2022

Estet och media

bra skola

bra skola, man får matkort och bra stämning i skolan. Bra lärare som är i skolan tycker jag.
Elev
22 okt 2022

Estet och media

Älskar NTI Odenplan

Skolan har väldigt bra mentorer och lärare. Lunchen är super bra då vi har matkort och vi har en jätte mysig cafeteria och en jätte trevlig kvinna som jobbar där. Vi får tillgång till de material vi behöver för att få den bästa möjliga undervisningen.
Förälder / Vårdnadshavare
16 okt 2022

Toppen skola! Estetiska program - Design & Media

Som föräldrar är vi väldig nöjd med skolan. Min dotter och vi har varit med på många öppethus i olika skolor och hon fastnade direkt för NIT i Odenplan. Dit kom vi tillbaka till en till öppethus för att se om stämming fortfarande var detsamma och vi kunde prata med både lärarna, ledning och elev. De har en dedikerade mentor som arbetar 100% som mentor och kan fokusera på eleverna, bra schema och en trevlig lokal.
Det känns som en liten skola, fast det är nästan 900 elever i byggnaden.
Dotter är extremt nöjd och säger att det var det bästa val hon gjorde. Lärarna är engagerade och bra på att ge feeback.
Hon gå på Estetiska program - Design & Media och har ca.27 elever i kalssen.
De får var o en sina mac laptops som de kan köpa för en minimum summa i slutet av åk 3.
Det enda som kanske är en minus men funkar för henne ändå:
- Matkort: det finns ingen matsal i skolan, eleverna fr matkort och en lista med restaurang som de kan gå för att äta mat. Jag tycker att i listan finns många snabbmatskedja. Men dotter ha förstått att hon måste ge sig iväg till längre avständ restaurang för att äta nyttigare.
- Gymastiklokalen: är inte i samma byggnaden som skolan ligger, men har inte varit något problem att ta sig ditt. Vet inte hur kul det är att promenera dit under vintern. Men ingenting som vi klassas som ett problem.
Dotter är extremet nöjd och vi med.
Elev
28 aug 2022

Informations-och medieteknik

Inte skolan för den som vill ha en normal klass

Skolan är en plats där massor av olika sorters folk går. Du kan antagligen hitta någon som gillar det du gör och som du klickar med, oavsett hur du är som person, men det är mycket annat folk också. Vill du inte gå med emo-folk, eller letar efter en klass som är riktigt rolig och som gör saker ex. Inspark och annat liknande som nollning, då är det här ingen skola för dig. I sann teknikanda så pratar man knappt ens med dem i ens klass, än mindre utanför sin klass, men i vissa fall blir man bara lättad över det. 9/10 elever har Discord, Reddit, och tillbringar 99% av sin fritid med att spela en otrolig massa spel. Är det något du inte letar efter rekommenderar jag INTE denna skola.
Elev
5 apr 2022

Estet och media

Bästa skolan !!!!

Det här är det bästa skolan EVER. Man får motivation till att göra bättre och bättre. Alla läraren och elever är jätte trevliga. Man får sin tid och läraren hjälper mycket ! Rekommenderar definitivt :) Rektorerna är jätte trevliga. Jätte skönt att komma till skolan.
Elev
8 feb 2022

En bra skola för dig som är intresserad i teknik

Det roliga med skolan är att många, om inte alla har samma intressen vilket gör att man får en klass där alla känner sig välkomna och hittar polare.

Stämningen på skolan är positiv och elever hjälper varandra med olika projekt som man jobbar på i Maker Space (ett rum där man jobbar med skapande och idéutvecklande)

Lärarna är snälla och hjälpsamma.
Elev
3 feb 2022

Estet och media, animation

Finfin skola

Jag tycker skolan är bra. Jag sätter dock bara bra för min egna upplevelse. Alla lärarna är toppen, undervisningen så gott som felfri. Däremot har jag personligen haft det svårt med det sociala, och det har varit rätt så lite samspel mellan olika klasser/program, vilket gör att det har känts lite ensamt för min del. Dock har andra det sociala som det bästa med skolan, så det är ju väldigt personligt. Jag tycker annars generellt skolan är väldigt bra. Skolmaten är dock inte speciellt bra enligt mig men det förändras rätt mycket över tid, just nu är det mest snabbmat på matkortet.
Elev
2 feb 2022

El och Energiprogrammet med dator och kommunikationsteknik

Skit bra skola!

Alla lärare är jättetrevliga, anpassar kursen efter var och ens behov. Skolan bryr sig väldigt mycket om elevhälsan och är väldifgt bra på att hjälpa med ens egna studier.
Elev
2 feb 2022

Teknik

Motiverande och stimulerande

Fantastiska och motiverande lärare. Roliga, stimulerande och lärorika kurser. Mycket utrymme för att uttrycka sig kreativt.
Elev
2 feb 2022

Teknik

Väldigt bra 👍

Den bästa skolan i Stockholm om man är intresserad av tech. Alla elever är intresserade och det finns många olika klubbverksamheter på skolan. Den bästa av dessa är Makerspace, där man kan hålla på med elektronik, VR-teknik och 3D-printing. Allt är helt gratis. Lärarna är sjukt engagerade och kurserna är intressanta.
Elev
2 feb 2022

Elever och lärare

Skolan är fylled av intressanta samt trevliga elever. Lärarna anpassar uppgifter när det krävs och det finns alltid möjlighet att få extra tid vid behov.
Elev
31 jan 2022

Elev på teknikprogrammet

En skola där det mesta funkar!
Elev
18 jan 2022

Tännk dig för inna du börjar här.

Jag har gått där fyra terminer nu på distans och fått erfarenhet från deras rutiner, vilket inte är väldigt gynnsamt för eleverna eller för inlärningen. De arbetar mycket med gratismaterial de tar från nätet, vilka ofta innehåller föråldrat och irrelevant information. I religion 1 hade de gjort egna videolektioner men även dessa innehöll felaktig information vilket läraren visste om och bad mig att ignorera de delar som inte stämde med kurslitteraturen. Varför inte göra en ny??
Deras plattform för distansstudier är väldigt transparent och inte mycket är privat, bara kommunikationen i inkorgen. Allt annat ser alla lärare och all övrig personal med. Administrationen ser dock innehållet även i inkorgen. Även sms-texten till lärarnas mobil syns med om de använder 090-nummer,samt samtalsloggen, och även till skolledarna som är lärarnas chefer. De ser även när eleven varit inne på en uppgift och hur länge i alla kurser, inte bara deras egna.
Enkäter ska man också fylla i, eller i alla fall skicka in den utan svar annars kommer en röd varningstext som säger att du är sen med en Examinerande uppgift. Lärarna blir en aning stötta om du inte besvarar frågorna. Men varför ska man som elev utvärdera lärarens återkoppling mitt i terminen som läraren läser sen och ger återkoppling på dina svar i enkäten?
Min erfarenhet av lärarna är att hittills ca hälften är bra och verkligen lär ut och stöttar, resten bara rättar prov och är svåra att nå, när man väl når dem har de inte tid att prata i telefonen. Vissas skypekalender är väldigt gynnsamma och man får lätt och relativt snabbt, 1-2 timmar, tag i dem. Andra har bara typ 3-4 tider att boka per dag och via telefonen är de svåra att nå.
För att gå här behövs goda studierutiner och erfarenhet och du förväntas hitta svar på dina frågor via google ofta.
Elev
30 dec 2021

Den e meh

**** och****** läraren är värdelös och******* läraren är dålig på att utvisa och har allt för höga krav.
Skolan är ok men byggnaden i sig själv är tråkig finns inget speciellt att göra och man har för lite pengar på matkortet så det finns inte många ställen att äta på
Förälder / Vårdnadshavare
21 okt 2021

Fantastisk skola

Grym skola! Vår dotter har aldrig gillat sin skola och nu älskar hon det. Hon går grafisk design. Lärarna är lyhörda, proffsiga och inspirerande.
Elev
18 okt 2021

Elev2020

En skola där alla bryr sig!
Elev
8 jun 2021

Vissa lärare är orättvisa

Studenten måste ta korrigera och bedöma uppgifterna och deras resultat från första hand och inte inte efter slut provprövning utvärderas, jag ser att detta är orättvist och inkluderar manipulation, bedrägeri och dålig avsikt. För att läraren ska manipulera resultaten
Det finns en lärare som behandlar eleverna rasistiskt
Föredetta elev
9 jan 2021

Bra lärare

Bra lärare, väldigt förstående när det gäller bortgång av en familjemedlem och fick åka hem eller sovmorgon eller liknande när jag mådde inte så bra. Trevlig cafeteria värdinna, bra gratis frukost.
Många par från yngre årskursen som stod i korridoren och hångla, ropade alltid till dom att skaffa ett rum, vilket var irriterande i början men det blev sedan en vana. En annan nackdel är att de tog bort ica från matkortet och saldot man fick på kortet var lite, som t.ex på tacobar eller sushi stället man var tvungen att betala med egna pengar för att få en ordentlig portion.
Elev
27 nov 2020

Bästa skolan någonsin

Är en av de bästa skolorna jag har gått i under hela min skolgång. Får extra hjälp med min diagnos vilket jag inte har fått i någon annan skola. Lärarna och min mentor kommer ihåg att jag behöver extra stöd. Väldigt bra lärare, de får en att vilja lära sig mer. Vi får vara med och bestämma om saker i skolan. Gratis frukost i skolan är toppen. Bra och varierande mat med mat kortet, dock så ligger visa restauranger lite långt bort men det kan man inte göra så mycket åt. Man får åtminstone bra motion :D. Rekommenderar verkligen den här skolan för alla
Visar 30 av totalt 42 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen