Se alla skolor i Fyrislund, Uppsala
8.2

NTI Gymnasiet UppsalaVerifierad av skolan

Baserat på 483 omdömenGymnasiumPrivat

483 Omdömen

Visa omdömen
34.4%
38.3%
20.7%
3.1%
3.5%

Skoltyp

Gymnasium

Skolform

Privat

Bästa omdömen

Säkerhet och Trygghet
9.1
Lärarna
8.7
Förebygga mobbning
8.6
Rapsgatan 8, 75450, Uppsala
018-182270

Fakta
Fakta från Skolverket

14.0

Meritvärde

Skolan
14.0
Området
13.6
Sverige
14.7

Behörighet elever

Skolan
98.7%
Området
94.1%
Sverige
89.9%
Genomsnittligt meritvärde räknas på alla elever och har ett maximalt värde av 20. Meritvärde används för antagning till eftergymnasiala utbildningar.
340

Elever

Totalt antal pojkar (86%)
292
Totalt antal flickor (14%)
48
Totalt antal pojkar och flickor i skolan samt könsfördelning.

Totalt antal elever

Skolan
340
Området
176
Sverige
332

Föräldrar med högre utbildning

Skolan
59.1%
Området
42.4%
Sverige
48.1%

Andel med utländsk bakgrund

Skolan
17.9%
Området
20.7%
Sverige
31.9%
Elever som är utrikes födda. Elever som är inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.
20

Lärare

Antal behöriga lärare
14
Elever per lärare
17
Elever per behörig lärare
24

Behöriga lärare

Skolan
70.0%
Området
63.1%
Sverige
78.5%
Behöriga lärare är de som har lärarexamen eller annan pedagogisk utbildning och får sätta betyg på eleverna.

Omdömen

8.2

483 Omdömen

Aktiviteter
7.2
Anpassning undervisning
8.1
Arbetsro
7.5
Förebygga mobbning
8.6
Inomhusmiljö
7.9
Kritiskt tänkande
8.5
Lärarna
8.7
Människors lika värde
8.5
Ordningsregler
7.8
Personlig utveckling
8.6
Påverkan
7.3
Rekommderar skolan
8.4
Skolmaten
5.4
Stimulans
7.5
Säkerhet och Trygghet
9.1
Utmaningar
8.6
Utomhusmiljö
6.4
Åsikter och värderingar
8.2
Skapa ett omdöme!
Genom att skapa ett omdöme på skolan hjälper du framtida föräldrar och elever.

Skriftliga omdömen

Anonym
8.4
Omdöme skrivet 27 augusti 2019
"Mycket bra"
Man får bra hjälp, bra lärare, lugn klass
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Den bästa skolan jag har got på"
Jag har haft 3 väldigt bra år på den här skolan och jag skulle inte vilja byta mitt skol val för något annat om jag kunde.
Skolan har hjälpt mig med bli bättre på de jag kanske inte kunde så bra förut och förbättrat de jag redan kunde för tre år sen. Jag har utvecklats kunnat utväxlats som person, och altid kännt mig säker att kunna komma till lärarna om jag behöft. Vilket värkligen har hjälp under vissa tider då de varit lite jobbigare. De kan självklart bli förbättringar när de kommer till schema.
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"AMAZING SKOLA"
Skolan är underbar, många lärare här kan göra lektionerna till något mer än tråkigt. Man får även all den hjälp man behöver. Vare sig det är inom skolan eller inte. Tillexempel det kan handla om pcykisk hälsa då har vi en jätte bra kurator. Om man behöver extra hjälp i skolan förutom lärarna i det ämnet så är det en speciell lärare Sara som är mer än underbar, hon löser alla problem på ett kick och även hon kan hjälpa en med saker utom skolan också. Det ända dåliga jag kan komma på är att man inte alltid kan gå till skolsköterskan om man behöver något då hon inte alltid är här.

Okej jag önskar man kunde gå här förevigt men tyvär måste man tydligen ta studenten... Hahaha
Anonym
9.3
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Mysig Skola"
Underbara lärare som älskar sina jobb. De anpassar sig för att hjälpa dig med dina behov. Det finns roliga saker att göra på raster och ställen att vila. Mysiga uppehållrum och många tillfällen att utöva sina hobbies.
Ísold Erla Gunnarsdóttir
Ísold Erla
9.3
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Bästa. Skolan. Nånsin."
Den här skolan är nog den bästa jag har gått på. Alla lärare är trevliga och bra på det dom gör och tvekar inte när man behöver hjälp. Inte bara hjälp med plugget men har man det jobbigt hemma så finns dom för en. Det bästa med skolan är lärarna, stämningen och anti mobbningen. Man känner sig säker och alla behandlar alla som man vill bli behandlad. Kiosken är bäst också men om jag skulle behöva ändra nåt i denna skola som skulle kunna ändras då är det nog att pepsi max borde finnas i kiosken. Annars rekommenderar jag denna skola till alla. Denna skola är också väldigt välkomnande till alla kulturer. Denna skola är bäst.
Anonym
8.0
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Skolan är mycket bra! ITG forever..."
Jag tycker att skolan har en allmänt god inställning till mycket av vad en skola bör innehålla, det är en it-skola, så idrott prioriteras tyvärr inte, vilket är synd för mig som tyckte om att man utnyttjade tillgången av Gym i stan under vintern då det är svårt att vara ute. Skolmaten har alltid varit medioker men Gülajs kiosk har alltid räddad dagen om skolmaten varit alltför dålig, ibland har det även hänt att skolmaten inte räckt till alla klasser, vilket är rätt dåligt.
Lärarna är det inga fel på däremot, alla har en god inställning mot eleverna, förutsatt att man har god inställning mot dem.
Sedan så har internet varit ett problem alltför ofta, det har krånglat mycket och ofta, vilket är märkligt för en IT-skola...
Utöver det så är skolan mycket trevlig med härlig gemenskap mellan elever, kanske inte estet och teknik, men det är mer på skoj :P.
Anonym
8.0
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"En skola full av många möjligheter för alla!"
Vänlig arbetsmiljö, underbara lärare med nyanserade undervisning inom sitt område.
Under dessa 3 terminer har varit en upplevelse som i sin tur hjälpte mig att lära nya saker varje dag utan svåra andetag.
Thomas Wilund
Thomas
9.4
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Väldigt bra skola! mycket nöjd!"
Jag har upplevt att skolgången varit väldigt bra och lärorik, lärarna har alltid hjälpt en när man behövt det och det går att prata med alla lärare på ett tryggt och behagligt vis. det ända jag upplevt som kan räknas som minus har varit vissa elever som klottrat eller stört den otroliga arbetsron men det är inte skolans fel då sådana elever finns vart man än går. kortfattat så är jag extremt nöjd med min skolgång, det jag lärt mig och lärarna på skolan.
Anonym
8.5
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Bästa skolan jag gått på"
Skolan är en väldigt mysig plats med god studiero och där du definitivt får goda vänner för livet! Utbildningen är bra, det finns flera duktiga lärare som hjälper till men jag tycker också att utbildningen kan förbättras. Mer feedback istället för att visa betyg som resultat så vore det toppen. Det borde vara principen. Överlag en bra skola som jag starkt rekommenderar för alla.
Anonym
8.0
Omdöme skrivet 29 maj 2019
"Skolan som fick mig att jobba!"
Skolan är extremt bra med lärare som får en att vilja jobba på lektionerna. Skolan har också en extremt bra special pedagog för såna som behöver det. Det negativa jag kan komma på är att det finns för lite ställen att hänga på med kompisar på långa raster då det är i stort sett upptaget överallt.