Omdömen

3.2
Baserat på 11 omdömen och 84 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
26 apr 2024

Natur är värd och gymnasiet duger!! :>

Beslutet att välja natur och denna skola var den bästa beslutet jag har gjort! Trots att man fick höra utmaningarna om naturämnen och den snabba tempot så har det varit tre år fyllda med glädje.

Lärarna är hjälpsamma som gör svåra ämnen roliga, ställer upp för snabba frågor i korridoren och svara på funderingar när man väl behöver. Ett extra plus för det extra-lektionerna på morgonen (7:45 - 8:25) och på eftermiddag som man kunde gå till ifall man har varit sjuk/ missat en lektion, detta hjälpte mig att hinna ikapp för att inte hamna efter i läxor. Ett annat plus är att man inom natur-natur-inriktning kan välja att läsa matte 5 (merit 1,0) samt matematik specialisering (Merit 0,5 | som är en fördjupningskurs som ger merit och förbereder inför de första högskoletentorna) Dessa två kurser är otroligt givande som skolan bjuder på med behöriga lärare med flera årserfarenheter!! Dessa kurser gjorde att jag nu känner det mesta av vad lärarna skriver på universitet de första veckorna trots att det är på högskolenivå!!

På natur förekommer många fältstudier och resor (i Sverige och utanför) som t.ex Tjärnö Marina laboratorium, Vassbo med Högskolan Dalarna, utflykt i skyddade skogar… och mycket mer!! Det förekommer dessutom många samarbeten mellan företag genom TeknikCollage men också andra universitet som vi har varit på och gjort vårt gymnasiearbete där. Med andra ord: här får du först en teori och sen tillämpar praktiskt i labbar, prata med forskare från uni, nationella tävlingar osv.
Jag älskar också att gymnasiet hade sååå många individuella val från olika teman och ämnen så t.ex även jag som löste natur så valde jag en arkitekturkurs! Det finns allt inom språk, idrott, måleri och handverk, humanoria och teknik.

Men jag ska inte gömma under stolen att det va stressig under vissa perioder så man hade ca 2 prover/vecka (+kanske en seminarie eller inlämning) men med bra planering så klara man ( det va lite svår när jag gick i ettan men sen hittar man studieteknik). Sen är det SÅ NATUR ÄR oavsett vilket gymnasie så kännetecknas natur att den kräver att elven planera och faktiskt lägger tid och timmar - Inger kommer gratis! Det är mer kurser första året än andra och tredje år så därför blir det lättare med fördjupningskurserna i 2:a och 3:e året.

Jag kan också nämna att de flesta lärarna är flexibla med prov tider så ifall man nämnde att vi har redan två prov nästa vecka så flyttade läraren provträna till veckan efter för att det inte skulle vara mycket för oss - det vill ha vårt bästa.”! Sen finns den minoriteten som är väldigt noga med deadline och schemabokning av prov i förhand för att det ska följa kursensplanering. Maten är helt okej så 3/5 stjärnor, oftast är den god men ibland kan man undra vad man just åt…

Kärnan: när du är klar med natur så kommer du att ha behörighet till alla program du vill söka senare så du får många förutsättnings möjligheter att bedöma din framtid.
Elev
15 nov 2022

Industri

Hatar skolan

Fuck skolan fuck lärare och fuck elever
Elev
30 sep 2022

Industri

Sämsta skolan i Sverige

Dåliga lärare och man får aldrig hjälp
Föredetta elev
6 mar 2022

Naturvetenskapspogrammet

helt okej inte det bästa

Risbroskolan var mycket bättre just eftersom att de flesta lärarna är helt kassa. Lär ut genom att rita konstiga bilder och har knappt genomgångar! Dessutom så vägrar skolan att byta ut vissa lärare inte ens legitimerade. Har du/ni chansen till att gå i en annan skola gör det!!
Elev
16 jan 2021

Inte så bra

Otrevlig rektor, lärare som inte respekterar elever. Man får ingen trevlig relation till många av lärarna. Det är även väldigt dålig skolmat men så är det väl på många ställen. Även väldigt kalla klassrum. Själva utbildningen är bra, om man har rätt lärare.
Elev
18 aug 2020

Ointresse som skapar oro.

Det finns några bra lärare men flera dåliga lärare som inte bryr sig om elevernas betyg, beteende och det finns elever som håller med det. Rektorn visar inte alls intresse för att förbättra Språkintroduktionsprogram och flera program samt dåligt system för att orientera elevernas framtid. Välj en annan skola för att studera på, om du har möjligheten.
Föredetta elev
28 jul 2020

Bra och trygg skola!

Bra lärare! Dock få program att välja mellan.
Elev
28 mar 2020

Brinellskolan

Det jag främst ser som måste förbättras är skolmaten
Elev
24 dec 2019

Skolan är bra i helhet

Det var lite kaos med scheman i början av året, vissa lärare undervisar inte alls bra men de flesta är jättebra. Bra miljö
Elev
1 okt 2019

Mycket bra

Jag tycker att skolan är bra, det var inte så farligt som man trodde tidigare. Det förvånade mig
Elev
15 jun 2019

Nej tack

Rektorn respekterar inte eleverna. Blockshema infördes utan att ta hänsyn till elever och lärare då alla var emot det utom just rektorn.
Vissa lärare är helt ute å cyklar i sin undervisning vilken påverkar elevens betyg negativt.
Men Armin är 5/5

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen