Omdömen

2.8
Baserat på 16 omdömen och 115 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 okt 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Katastrofer

Katastrofer, lärare tror inte på elever och rektorn öppnar inte ögonen. Lärare som trycker ner och trakasserar elever för inga konsekvenser. Bra trygghetscoach utöver det helt galet. 1/10
Elev
14 maj 2022

Natur

Inte bra skola

Det är en av de sämsta skolorna i Sörmland. Lärarna vet inte hur man rättar prov och de tycker att elerverna inte kan nå A nivå. Jag har pluggat mycket under den här läs året och jag kunde inte nå A nivå. Jag fick nå bara B. Vad är det här för skola. Och de somalierna som går introduktion bråkar mycket och skolan gör inget.
Elev
5 apr 2022

Teknikprogrammet

Tycker om den

Väldigt bra skola med bra lärare och fina saker.
Personal
10 jan 2022

Många lärare slutar.

Hög personalomsättning. Många vill bli omplacerade eller byter arbetsgivare efter 1-2 år.

Problem med våld på Gripen.
Elev
18 aug 2021

Bygg och anläggning

Helt okej på bygg och anläggning bra lärare men omklädningsrumet ser lite tråkiga ut för folk förstör andras skåp
Elev
14 feb 2021

Natur

Toppen skola!

En alldeles utmärkt skola med pedagogiska lärare. Speciellt Engelska och filosofi lärarna.
Elev
15 jan 2021

Teknik/natur på gripen

Går teknik på Gripen, jag kan bara tala för natur och teknik då det är de jag går klasser med. Nästan alla matte och fysik lärare är riktigt duktiga och hjälper även dig som vill nå de högre betygen. Teknik lärarna är riktigt bra, men linjen kräver en del eget ansvar. Mycket roliga projekt och där man verkligen kan ta sina kunskaper till nästa nivå om man vill.
De språk lärare jag har haft är inte jätte kul och ha, de känns mest trötta på jobbet och det känns inte som man gör något als. Tillexempel så läste vi en bok i tvåan på engelskan, där man skrev en kort rapport med svar på frågor efter varje kapitel, men läraren kolla inte ens på rapporterna och gav typ alla i klassen C. Känns billigt...
De samhällsvetenskapliga lärarna varierar lite, men majoriteten är roliga och vettiga när de sätter betyg.
Tips om du känner att lärarna du fått är dåliga och märker att parallell klassen har bättre lärare kan man lyckas byta om man frågar snällt.

Personligen är jag jäkligt nöjd med teknik trots vissa dåliga lärare, då man faktisk gör väldigt roliga saker på teknik och får nästan samma behörigheter som natur och jag tänker ändå inte plugga vidare inom kemi/biologi så då är det ingen skillnad om man lägger till rätt kurser.
Känner många som går natur och ångrar sig att de inte valde teknik då de tycker teknik värkar roligare och de ger samma kurser. Om man är osäker kan man börja teknik och om det inte är rätt kan man bara byta till en natur klass efter några veckor då man läser nästan samma kurser så går det nog lätt att byta emellan de programmen.
Elev
11 dec 2020

Nico- en ganska bra skola

Nyköpings gymnasium, Nico, är en ganska bra skola enligt mig. Vi får den hjälp vi behöver (för det mesta) men många lärare är äldre människor, vilket gör att de inte är så snabba gällande arbete på datorer. Det är inte mycket bråk i korridorer men det förkommer lite då och då. Även fast det är rökförbud på skolans mark, så röker många ofta vid sopporna (vilket ligger vid en entré dörr). Men jag skulle rekommendera att du börjar på denna skola om det är linjen du främst vill gå, du kommer inte finna mycket problem och kommer att lära dig det du behöver. Men böna och be att du inte hamnar in en stökig och högljudd klass som mig.. de tuggar tuggummi med öppen mun och blåser bubblor som sedan spräcker och gör ett riktigt högt och irriterande ljud...
Föredetta elev
24 nov 2020

Bra skola

I allmänhet är detta en väldigt bra skola. Jag fick den hjälpen jag behövde från dag ett och utvecklades mycket. Ingen blev utsatt för mobbning i min klass eller på mitt program. Och skolan hade många föreläsningar om att motverka mobbning, våld och droger. Något som jag upplevde påverkade eleverna positivt. Jag har alltid känt mig trygg på skolan och vi har alltid blivit uppmanade att ta kontakt med andra vuxna om man är utsatt. Det kunde uppstå konflikter mellan elever ibland men jag upplevde att alla problem togs på stort allvar av skolpersonal. Jag är nöjd med denna skola och jag är nöjd att jag valde att spendera min gymnasietid där.
Personal
15 feb 2020

Riktig dålig skola för erat barn!

Denna skola är en krigszon! Folk blir ständigt mobbade, kränkta, trakasserad och liknande. Det är bråk ofta mycket slagsmål, eleverna gör som dem själva vill folk blir rånade på skolan, slagna och tryggheten på skolan finns inte skulle jag som lärare säga! Så jag säger nej till era barn att dom ska börja här! Det är en för stor skolan med för lite koll på alla elever.
Elev
15 feb 2020

Sämst

Sämsta skolan man någonsin kan gå på. Man får ej den hjälp man behöver och definitivt inte de redskap man behöver för att kunna lyckas i skolan. Lärarna är alltid borta och ingen av de kan knappt förklara. Man har lektioner på typ tre skolor och det tar 30/45 min och gå fram och tillbaka, vilket gör att man alltid kommer sent när man bara har 20 min rast för att hinna till lektionen.
Elev
13 nov 2019

Den absolut sämsta skolan!

Den värsta skolan jag gått på! Aldrig haft problem på tidigare skolor. Blivit utsatt för mobbning i över 1 år här medan skolan bara tittar på. Ingen ingriper när saker händer utan man väljer istället att bara stå och titta på. Rektorn och andra i ledningen tar inte tag i problemen!
Elev
7 nov 2019

Skolan är bra, bra lärare

Bra lärare, stöttar och hjälper om de behövs.
Elev
8 okt 2019

Olika lärare ofta

När jag gick på nyköpings gymnasium fick vi ofta byta lärare. Vi hade 3 olika klassföreståndare på 3 år, olika lärare i svenska, engelska osv.
Elev
8 sep 2019

Skolan är mycket trevlig

Jag tycker att skolan är stor och färgglad . Alla känner alla där, och jag gillar att gå där.
Elev
13 jun 2019

Bra public skola

Bra lärare men väldigt dålig ledning av rektor och administration.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen