Omdömen

2.3
Baserat på 26 omdömen och 234 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
1 jun 2024

God mat för en "kommunal skola"

God mat, finns veganskt och vegetariskt samt laktosfritt. Även glutenfritt. Har ragler om att tänka på dofter borde toleras på längte sikt (parfymens livlinga lukt som rör sig i alla korridorer).

Kepsförbud är helt ologiskt då det stör de andra "seriösa deltagnarna" - med andra ord lärare som måste se eleven sk face to fsce då eleven kan vidröra telefonen.

Väldigt gammalmodiga lärare samt regler, om de ska göra skolan lämpligare satsa pä onlineprov oftare. När jag gick där hade eleverma tillfället att hjälpa vissa lärare att förbättra dess egna presentation slltså lärarens presentation. Ej tvärtom.

Dåliga scheman med för lite tud för pluggandet i och med läraren och klasser sammanvävande teamwork - måste nämnas i ca 15 min vid lektionstart.

Misshsndel, olaglig stöld, tjuvar, inbrott - inget funkar som det ska här. Rekommenderar att om du vill att din unge ska bli en pk knarkare som bryter lagen och mutar polisen - this school is for you.
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2024

Toppen

Två barn som gått igenom. Väldigt duktiga lärare. Tryggt och bra.
Föredetta elev
7 jul 2023

Komminister och vänster skola fast skolan ska vara opolitisk

Denna skola är en hjärn tvättande skola.
Dom säger att skolan är politiskt fri eller opolitisk men det är väldigt fel. Jag märkte redan i slutet av sjuan när politik kom fram smått så var det bara det dåliga om det högra blocket inom politik. Men bara bra inom vänster blocket. Det var som att är du höger är du accepterad i skolan. När skol valet var så fick vi lära oss om mycket politik.mycket om extrism.det var som att läraren sa att det var bra att vara komminst men att vara fascist så har du fel åsikter. Lärare i 9an såg att jag började bli väldigt höger. Jag märkte de först genom att dom försökte snacka med mig om politik och sen att ta upp om de om nazismen och de var dåligt. Och började fråga om jag var nazist Jag själv är inte nazist .jag är nationalkonservativ. Flera lärare slutade prata med mig. Jätte många lärare och elever undvikte mig för att jag var höger.jag persoligen tyckte om det för jag ville inte va bland alla vänster muppar som tror att kommism funkar. Blev anklagad två gånger för tydligen hailat av två lärare jag gjorde det aldrig. En sa att om jag gjorde igen skulle jag bli anmäld fast jag inte ens hade gjort det. De roligaste var att ingen vägade säga något framför mitt ansikte för jag tränar och jag var 10 cm längre en dom flesta lärarna der var två lärare som jag vet som var längre än mig.
Det var en gång en smal dvärg soya drickare som knuffade mig med axeln och sa flytta på dig när han gick för bi mig. Konföterade honom bara lite/puttade han så hårt att han flög ner på marken. Han gick upp och sprang iväg bara.

Skol maten är bara anpassad för veganer.var kött högst 2 gånger i veckan men jag åt så mycket kött att det gjorde ingen skillnad för alla veganer i skolan
Föredetta elev
27 maj 2023

Bäst av alla

Bästa skolan jag någonsin gått på med trevliga lärare och bra stämning.
Elev
15 maj 2023

Nyköping omega

Min skola är en väldigt dålig skola med äckliga lärare och skolat som inte går att äta
Elev
2 maj 2023

Inte bara fantastiskt

Bra skola men VÄLDIGT stressigt. Beror dock vilka lärare man får. Finns många fantastiska lärare medan andra saknar medkänsla o tankar om elevens mentala hälsa.
Elev
1 okt 2022

Gripen

Aaa ni vet sådär...man blir ju trött på amir
Förälder / Vårdnadshavare
11 aug 2022

Fantastisk skolpersonal

Jag som vårdnadshavare känner att jag måste ge min riktiga bild av skolpersonalen. Mitt barn har gått två år på Omega och kommer att påbörja sista året i år. Mitt barn och vi vårdnadshavare kanske har haft turen att hamna i ett fantastiskt arbetslag. Jag måste lyfta mitt barns underbara mentor Viviane Said till skyarna. Vivvi har alltid varit lätttillgänglig, (även under kvällar/helger) tillmötesgående, lösningsfokuserad och flexibel. Det är bara få ord som kan beskriva hennes egenskaper! Mitt barn har under lågstadiet haft en frånvaroproblematik, men på grund av Vivvis fantastiska arbete så har hon lyckats få mitt barn att älska skolan! Mitt barn har problem med betygen och Vivvi stöttar oss och vårt barn hela tiden. Vivvi lyckades skapa en förtroendefull relation till oss och vårt barn på bara några dagar. Vivvi är guldvärd och en trygghet för oss!
Föredetta elev
1 maj 2022

Hemskt

Har blivit hotad och mobbad på denna skola, fin skola ganska bra lärare. Gick där två veckor och sluta på grund av alla de hot man fick där
Elev
7 apr 2022

Ett socialt och politiskt experiment

Ett politiskt och socialt experiment med syftet till att integrera och dölja statistik snarare än att vara ett seriöst försök att skapa en bra och trygg skola som möjliggör för eleverna att få ett bra betyg oavsett om de har lätt för det eller inte. Föreställ dig miljön i en skola där alla elever i en stad ska husera under samma tak, föreställ dig gängen, en bättre grogrund för kriminalitet än för hederligt arbete eller studier. En bra slogan för skolan vore "Här på Nyköpings högstadium expanderar vi de kriminella nätverken!". Föreställ dig hur det är att vara mobbad eller utanför på en sådan här "Superskola", vart ska man ta vägen, lärarna har varken möjligheten eller befogenheterna att hjälpa och inte resurserna eller kapaciteten heller. Personerna som blir mobbade eller utanför i den här typen av skola kan bara hoppas på att det blir en plats ledig hos någon privat aktör. Nyköping behöver fler privata aktörer då den kommunala skolan uppenbarligen inte kan ses som seriös utan snarare som ett experiment av politiker för att sopa samhällsproblem under mattan, det man inte vill ta i är dock att det här skapar fler och allvarliga problem, höja den svage genom att sänka den starke är inte en hållbar modell speciellt när den svage inte höjs en enda millimeter. Föräldrar som bryr sig om sina barn och deras utbildning bör undvika den här skolan, mitt tips är följande: kommer inte ditt barn in hos en privat aktör så flytta, det kommer vi göra. Jag betygsätter högt på alla människors lika värde då det är sant och det värdet är lika med noll!
Förälder / Vårdnadshavare
7 apr 2022

Ett politiskt och socialt experiment!

Ett socialt experiment som handlar om något absurt försök till integration och att manipulera statistik snarare än ett seriöst försök till att skapa en bra och trygg högstadieskola som ger eleverna möjlighet till att uppnå bra betyg. Tänk själv att sätta alla högstadieelever under samma tak, hade det varit bra för dig i den åldern? Föreställ dig gängen när alla värstingar är under samma tak. Hur tror du det blir för de utsatta eleverna? Vad ska en person som blir mobbad ta sig till eller ta vägen? De får väl hoppas på att det blir en plats över hos någon privat aktör för lärarna kommer varken ha möjligheterna eller befogenheter att kunna hjälpa dem i en skola av den här storleken. Om du bryr dig om dina barn och deras skolgång undviker du det här experimentet som pesten, det behövs fler seriösa privata skolor eftersom det är uppenbart att den kommunala skolan här i stan är ett dåligt politiskt skämt av den osmakligaste sorten. Jag flyttar hellre än att låta mina barn gå i den skolan. Sätter högsta betyg på alla människors lika värde för alla är lika värda och det är ingenting!
Föredetta elev
13 feb 2022

Alpha

mycket racism och homofobi som ignoreras.
Elev
18 jan 2022

Kaos och dålig respekt för andra

Trångt. Skitigt. Många respektlösa elever.
Elev
2 okt 2021

Dålig

Mycke rasism o inte så mycke att göra efter plugget. Vi borde ha fler lärare som inte bara prata svenska. Mer mångkultur mat.
Elev
23 maj 2021

Helt ok

Rätt så bra skola. Lärarna är väldigt engagerade och vi får all stöd och hjälp för att nå de högre betygen. Dock så kan det vara sämre arbetsro ibland och beroende på vilken klass du går i så kan det ibland inte finnas någon arbetsro alls.
Skolmaten är helt okej, ibland är den ganska god. Det serveras alltid sallader vid sidan om maten och det finns en pizzeria väldigt nära skolan om man inte tycker om maten.
(alpha) Har en väldigt fin miljö, väldigt modernt och välvårdat.
(omega) Lite sämre inuti men ändå ganska mysig byggnad. Båda två har sämre skolgårdar.

Det enda negativa är väl att det är väldigt stökigt och att elever inte sköter sig. Maten kan ibland ta slut innan vissa klasser har hunnit äta ( fast det är väldigt ovanligt att detta händer). Homofobi och ableism(funkofobi på svenska) är även väldigt normaliserat här.
Annars är den en helt ok skola.
Elev
1 maj 2021

Nyköpings högstadium alpha

Skolan i sig är ganska tråkig. Finns inget att göra och det finns inga färger det är bara grått (alpha). Sen ska vi inte ens prata om de kvinnliga köns organet de målat på en vägg så jävla konstigt att måla de och det finns ju inget manligt könsorgan på någon vägg....
Ganska bra lärare men dom vet inte hur man säger nej till elever. Folk som springer, skriker, slåss med varandra (på lek) men det är inte kul när man hamnar i det. Elever som stör på lektionerna och lärarna kan inte ens säg är dom att lägg av. Lärarna vet inte hur men får elever att lyssna (finns ingen respekt för lärare). Kan var väldigt smutsigt på vissa ställen ibland då elever gillar att stök ner.
Utbildningen är bra de flesta lärarna är bra och man kan nå höga betyg. Vissa lärare är lite hårdare men om du verkligen vill så kan du nå en hög nivå. Sen finns det lärare som nästan aldrig är där och ger deras elever ”snäll” betyg.
Föredetta elev
3 feb 2021

Omega

Hyfsat bra skola. Ger dig verktygen du behöver för att nå e- och ibland c nivå, vill du nå de högre betygen eller få en utmaning får du ta tag i det själv. Lärarna jag hade var bra men det var ofta vikarier och obehöriga lärare vilket gjorde det stökigt. Skolbyggnaden i sig är trång och väldigt varm så fort solen kommer fram. Inte den allra bäste skolan men fungerar absolut!
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2020

Stökigt och oroligt.

Socialt: Stökigt och trångt. Mycket utsatthet för elever. Mobbning och utanförskap. Lärare återkopplade inte föräldrar som anmält oro för sina barns utsatthet. Dock vill jag påpeka att lärarna gör ett gott jobb med för få resurser. Fler socialpedagoger och elevassistenter bör finnas så lärarna kan fokusera på kunskap
Föredetta elev
22 feb 2020

Nyköpings högstadium (Omega)

Ingen ordning på lärarna, mycket vikarier och obehöriga. Dålig miljö (bråkigt, oroligt). Trots att man tar upp problem med skolledning sker ingen förändring, man får ingen hjälp fast att man ber om det. Av egen erfarenhet är det oerhört svårt att få hjälp med extra behov som tex koncentrationsproblem och lässvårigheter. Endast fokus på att alla ska nå E-nivå. Det här gör såklart att eleverna är ganska medelmåttiga och inte är väl förberedd för gymnasiet. Man kan inte utvecklas oavsett vilken motivation och kunskap man har. Skulle rekommendera annan skola om man vill ha en enklare högstadietid. Min var stressig och orolig, tyckte bra om få lärare och kände mig inte sedd. Väldigt bra skolmat dock!
Elev
20 jan 2020

Anonym ;)

Oengagerade lärare som bedömer orättvist och mycket mobbning på skolan som lärare inte tar tag i. Vissa bra lärare såklart men majoriteten är dåliga.
Elev
9 jan 2020

Skolan suger

Jätte dåligt, jag går på omega åk 8 å alla ärare suger, dom är respektlösa, hjälper inte, struntar i vad elever gör och bedömmer helt fel å ologiskt
Elev
30 dec 2019

Jaaaa

För folk har it respekt o dom säger n ordet hela tiden it ba eleverna o läraren oxååå så respektlöössaaaa
Förälder / Vårdnadshavare
25 dec 2019

Sämsta skolan börja ej!

Dålig skola oangagerade lärare trötta på sitt jobb. Ingen studiero och nolltolerans mot mobbning är ett skämt
Elev
30 nov 2019

Suger

Piss skola lärarna suger
Elev
27 nov 2019

Lärarna är hyfsat bra. Våran mentor är stöttande

Jag är elev på omega en av dom stora skolorna... Om man inte gillar stora skolor med mycket folk så är detta inget för dig. Dessutom så är det stökiga och trånga korridorer lokalerna är kärlekslösa gråa saker. Matsalen är liten och blir lätt full på onsdagar då nästan alla äter samtidigt... Lärarna är hyfsat bra men man får ganska ofta nya lärare då vissa slutar. Min klass har haft fyra no lärare på 1,5 terminer.
Elev
23 nov 2019

Skolan är fin

Lärarna är bra. Men vissa är inte snälla

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen