Omdömen

4.7
Baserat på 42 omdömen och 320 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
6 dec 2023

Samhällsprogrammet

Inget dåligt att säga, bästa tiden i mitt liv

Jag har verkligen inget dåligt att säga om denna skola, det var den bästa tiden i mitt liv, saknar tiden i skolan så otroligt mycket!
Elev
17 feb 2023

Naturvetenskap

Med världen som klassrum

Kommer inte ångra sig, bra lärare, utbildning och människor på skolan. Man får se världen. Kan inte bli bättre

Med världen som klassrum
Elev
17 okt 2022

Bästa gymnasieskolan

Helt underbart! Är så glad att jag gick på denna skolan och fått resa runt om jorden på skoltid
Elev
16 okt 2022

Fantastiska lärare och inspirerande skola!

Gick sammhällslinjen på Öckerö mellan 2014-2017 och är fortfarande mina bästa år. En lär sig så mycket mer än bara det som en studerar. Önskar alla en chans att få studera på världens mest inspirerande skola!
Elev
26 aug 2022

Very goog

Very goog and super goog
Elev
10 apr 2022

Sjöfart

Jahoop

Den e najs och har havsutsikt, lärarna tar en på allvar och det känns seriöst samtidigt som eleverna och kompisarna är jätte roliga najs
Elev
18 mar 2022

Sök! Sök! SÖK!

Bästa beslutet jag tagit, när man jämför med vänner som går på andra skolor så inser man verkligen vilken drömskola man egentligen går på.
Du får även åka ut och segla i två hela månader i sträck, 2-3 gånger(Beroende på vilken linje du går). Genom denna får du se världen, men du får även disciplin och en herrans massa skoj.
Helt fantastiskt!
Elev
28 jan 2022

Samhällsprogrammet

Riktigt bra skola

Riktig bra skola, rekommenderar starkt!
Elev
12 jan 2022

Samhällsprogrammet

Helst 3 år till!!

SÖK NU!!! En rolig gymnasietid med upplevelser du kommer bära med dig hela livet. Stämningen är fantastiskt bra och lärarna är mycket förstående, mer ”vänner” än lärare.
Vad sägs om att tacka ja till dina 3 bästa år i ditt liv!
Elev
11 jan 2022

Samhäll

Lärande för hela livet!

Var så kluven för mitt gymnasieval, valde Öckerö sista dagen! Bästa valet jag gjort.

Seglingen är oslagbar, allt de vi lär oss, om varandra, världen, havet. Alla människor som vi möter och kulturerna som vi får ta del av är något som vi kommer bära med oss hela livet.

Hemma på Öckerö är dagarna långa men med engagerade lärare och härliga elever är det värt det. Lärt mig så mycket under dessa åren, & inspirerats till att lära mig mer. Att flytta hemifrån och bo med sina bästakompisar är också det bästa valet jag tagit.

Det är alltid värt att testa!

Ps. Bamba maten är det godaste jag vet!!
Elev
29 nov 2021

Naturvetenskapliga

Bästa valet jag gjort! Gemenskapen och tryggheten som skapas i klassen och på skolan är något som nog är ovanligt på andra gymnasieskolor. Har inte ångrat en minut att jag började här, en chans man kanske bara får en gång och som jag rekommenderar alla att ta!!!
Elev
4 nov 2021

Samhällsprogrammet

Underbart!

Underbar skola, underbara lärare, underbara elever och helt fantastiskt att man få se världen under skoltid. Mina växer i sig själv och mina växer akademiskt.
Föredetta elev
19 okt 2021

Samhäll

Helt brutalt!

Blev inprincip tvingad att byta skola då jag var tvungen (enligt min dåvarande mentor) att åka med på andra resan, mådde dåligt på båten av många olika anledningar. Jag bytte skola för att jag inte ville åka med på andra resan.
Efter resa ska man ha ett så kallat hälsosamtal där man pratat med kuratorn på skolan, då pratar man om hur det kändes på båten och hur man mår efteråt, men detta hade inte våran klass utan endast enstaka elever. Det kan vara på grund av distans men då gick vi i skolan var tredje vecka så det skulle kunnat lösas ändå. Enligt mig var den första resan ett trauma. Mår fortfarande dåligt för saker som hänt och skolan har inte gjort något åt detta.
Alkohol och tobak var stor del av resan för många i klassen, alla i klassen har då skrivit på ett kontrakt om att vi samtycker att konsumtion av alkohol och tobak förbuds under resan. Det har inte heller blivit någon konsekvens utav det.
Har nu fått reda på att okänt antal personer inte behöver åka med på andra resan då de inte vill/är sjösjuka. Alltså inte någon allvarlig anledning så som mobbning.
Jag ville även åka hem under resan, men detta tilläts inte.
Tycker detta är helt brutalt!

Matematik lektionerna var dåliga, jag var tvungen att gå till en specialpedagog som kunde förklara för mig eftersom mattelärare inte kunde förklara så jag förstod. Dit gick jag även efter skoltid.
Elev
15 okt 2021

Samhäll

Bästa skolan

Bästa skolan! Valet att gå på Öckerö satte helt klart mitt liv på en kurs jag inte vetat innan och med möjligheter jag tror jag inte kunnat få någon annanstans!
Föredetta elev
15 okt 2021

Samhällsprogrammet

En once in a lifetime-grej

Att läsa på ÖSG är en chans man får en gång, och den ska man fan ta!! Det är stort och ibland svårt att flytta hemifrån vid 15/16 men HERREGUD vad man växer under åren på Öckerö. Man får vara vuxen, ta ansvar och se världen. Lära sig ta instruktioner utan att tveka, att ifrågasätta allt man ser, jobba hårt som bara fan och få vänner för livet. Skolan stöttar eleverna och projektarbetena förbereder en mcyket väl för universitetet.
Jag hade aldrig, aldrig tagit om beslutet att gå på Öckerö!!
Elev
14 okt 2021

10/10

Så bra skola! Öckerö är en upplevelse och ett liv alla drömmer om.
Föredetta elev
14 okt 2021

Välj ösg

Bästa valet i mitt liv!
Föredetta elev
14 okt 2021

Samhällsprogrammet

5/5!!

Bästa beslutet jag tagit att börja på Öckerö.
Elev
22 sep 2021

Samhäll

Kom hit!

Kan inte säga annat än sök direkt! Skolans Lokaler 10/10 lärarna 10/10 seglingarna 10/10 att få testa på att flytta hemifrån (om man nu gör det) 10/10 kör på
Elev
17 sep 2021

Samhäll

Otroliga möjligheter

Ett av de bästa valen jag gjort. Har förändrat hela mitt liv till det bättre. Otroliga möjligheter och en underbar miljö!
Elev
3 maj 2021

Samhäll

Skitkul

Bästa någonsin, skitkul att segla o skitnajs människor
Elev
5 feb 2021

BÄSTA SKOLAN NÅGONSIN!

Såååå häftig skola verkligen! Resorna var verkligen både det bästa och det tuffaste jag gjort, snacka om äventyr som jag aldrig skulle byta ut mot något annat.
Elev
21 jan 2021

Overklig skola

Våga inte ens tveka, bara sök!
Elev
12 jan 2021

Ingen tvekan, bästa gymmasiet!

Finns absolut ingenting som slår att uppleva sin gymnasietid här. En fantastiskt skola med grymma lärare och go stämning. Upplevelser och minnen för resten av livet som du aldrig glömmer.
Elev
3 jan 2021

Det självklara valet!!

Har fått många frågor från bekanta vad jag tycker om skolan och att flytta hemifrån. Alla har fått samma svar. Det är det bästa valet jag har gjort i hela mitt liv. Lärarna är underbara. Det är en ofantligt bra stämning och man utvecklas enormt mycket som individ av att gå på denna skolan.
Elev
29 dec 2020

Bästa valet EVER

Att välja Öckerö är det bästa valet jag någonsin har gjort. Att resa, bo själv och umgås med sina bästa kompisar det kan inte bli bättre. Vilken gemenskap och lärarna är TOPPENBRA. Fint läge dessutom! 10/10 gunillabåtar!!
Elev
24 dec 2020

Bästa valet i mitt liv

Har inte ångrat en sekund att jag valde skolan. Klassen är så sjukt mysig, seglingarna är en upplevelse för livet, när man kommer hem längst man bara tillbaka. Under seglingen blir klassen som en familj och alla får chans att snacka med alla. Kanske lite mycket plugg i perioder men så himla värt det när man får resa. Skolan är jättefräsch med underbart läge och havsutsikt från de flesta klassrummen. Lärarna är så engagerade och uppmuntrande och svarar snabbt på frågor på lärplattformen även på helger och kvällar. VÄLJ ÖCKERÖ!
Elev
13 dec 2020

Öckerö seglande

Bästa skolan någonsin, aldrig jag t så kul som jag haft här
Elev
11 dec 2020

Mycket bra

Väldigt bra skulle jag säga!
Elev
11 dec 2020

Sveriges bästa gymnasie

Fantastiska upplevelser som hjälper eleverna ut i världen. Perfekt för personer som är trötta på skolbänken och vill ha en roligare tillvaro
Visar 30 av totalt 42 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen