Omdömen

3.2
Baserat på 17 omdömen och 126 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
10 aug 2023

Riktigt bra skola

Denna skolan är bra då den har bemötande lärare och personal
Elev
21 mar 2023

Sam beteende

Missnöjda elever på ÖG

Här på Österåkers gymnasium får vi extremt dålig skolmat. Kan man se på ogskolmat instagram konto. Vi har extremt dåliga lärare som skrämmer en genom maktmissbruk.
Vi har extremt dålig miljö på skolan som får en att bara längta hem. Vi har en extremt dålig ledning som bara gör saker värre. Österåkers gymnasium är en extremt dålig skola och att börja här är nog det största misstaget jag gjort i mitt liv. De tog vårat pingis bord för att bygga ett pingis bord utomhus som absolut ingen kommer använda. Utomhus pingis bord är extremt dyra och detta beslut gjordes av lärare som inte ens spelar pingis. Det känns som att vi elever har ett krig mot lärarna. Dem vill upprätthålla en hierarkisk ordning i skolan istället för att en gemenskap med eleverna. Börja ej ög du kommer ångra dig. 3 år av misär.
Elev
27 okt 2022

Sam beteende

Väldigt nöjd :)

Supernöjd! Jag tycker om alla mina lärare, och de allra flesta har roliga lektioner där vi får göra praktiska övningar. Lokalerna i skolan är inte så märkvärdiga, men alltid rena. Så länge du inte är en person som är jätte kräsen och gillar att klaga på allt i din omgivning, så kommer maten förmodligen att funka (inte super god, men absolut ätbar). Sedan finns ju alltid kafeterian, med jätte goda mackor, toasts och kladdkaka bland annat. När det kommer till klasserna och elev sammanhållning, måste man ha lite tur. Jag hamnade tyvärr i en ganska uppsplittrad klass, men det finns klasser på skolan där alla verkar ha jätte kul tillsammans (men min klass funkar ju också såklart). Elevkåren anordnar även en del roliga aktiviteter lite då och då som är väldigt uppskattade :).
Elev
18 feb 2022

Bästa skolan ever! ♡

Österåkers Gymnasium är en skola som passar dig som redan känner folk i Österåker sen tidigare. Det är ingen idé att börja i skolan och tro att du kommer få nya kompisar. Alla klasser har väldigt grupperade kompisgrupper och finns ingen sammanhållning i skolan. Om man inte som sagt redan känner många sen tidigare. Majoriteten av lärarna är dåliga på att planera in prov. De finns inte en bra kommunikation mellan lärare så man har många prov & inlämningar samma vecka. Många skriker och springer i hallarna. Man hittar cigaretter, snus och skräp lite överallt. 02orna som gick här var stökigast och förstörde allt men nu har det blivit bättre hah. Många är utseende fixerade och bryr sig om status. Är som ett vanligt gymnasium helt enkelt. Men som det nämns tidigare så är nog skolan helt ok om man redan känner folk sen tidigare.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2022

Ny rektor, stor förändring

Haft fler barn på skolan. Det blev stor förändring med ny rektor. ELEVKÅR med kul aktiviteter! Volleybollturnering och ÖG dag med gemenskap och roliga aktiviteter. NY Super fin Instagram sida med allt som eleverna gör på dagarna, alla profiler som finns. Stor förbättring!
Elev
17 jan 2022

Teknik Teknikvetenskap

inget speciellt

Gå inte teknik här, får utdaterade datorer som knäar när man behöver använda tex CAD. maten är som en kommunal skola är. inget riktigt intressant som händer här då det inte finns en elevkår. hade ingen introduktionsdag i 1an vilket gjorde att ingen kände någon annan.
Elev
26 nov 2021

Bra med sina svagheter

Ganska bra. Dock finns det en känsla av att man inte passar in om man inte följer modet, eller har en snobbig personlighet. Många är dock väldigt trevliga, så det är 50/50 på eleverna. Skolan förebygger mobbing väldigt bra, och tar sånt på allvar. Finns vissa lärare som är helt bakom flötet och inte tar ansvar för elevernas behov eller liknande, med dåliga inlärningsmetoder, och som verkligen inte känns dedikerade till deras yrke. Har man tur så får man en bra lärare, och dessa lärare är underbara. ÖG är en bra skola om man kan jobba själv, såklart finns ju lärarna där för att hjälpa till, men vissa gillar verkligen inte sitt jobb. Lokalerna är stora och luftiga, cafet är bra (dock överprisat haha), ÖG ligger lokalt nära centrum, bra rektorer osv. Är dock väldigt grupperat mellan klasserna, exempelvis så ser naturarna och ekonomiarna ner på samhällarna och på de som går på introduktion och introduktionsspråk också. Det känns som en hierarki nästan. Fräscha toaletter, bra ventilation i skolan också. Förövrigt en bra skola. Ganska lätt att få bra betyg om man faktiskt pluggar.
Föredetta elev
17 sep 2021

lite sådär

Lärarna har dålig kommunikation mellan varandra så det är ofta man har alla prov samtidigt. Elever skriker i hallarna och dömande. Det finns väldig grupperade grupper så om du inte redan känner människor som går i skolan från innan, BÖRJA INTE HÄR DÅ! men man får helt okej undervisning om du kan arbeta självständigt.
Föredetta elev
17 jan 2021

Rekommenderar inte

De flesta av lärarna jag hade var trevliga och förstående, dock har dem en tendens att inte kommunicera med varandra och därför kan man få mycke prov och inlämningsuppgifter på en vecka. Eleverna var inte särskilt trevliga, många som är ytliga och snackar illa om varandra bakom ryggen. Maten är nog dem sämsta skolmaten jag smakat. Lokalerna är dock bra, bortsätt från att det ligger snus lite har och där.
Föredetta elev
13 jan 2021

Rekommenderar ej

Rekommenderar inte, oseriösa lärare, alltid vikarie svårt att få nånting gjort
Föredetta elev
24 dec 2020

Skitskola

Allt är helt ärligt skitdåligt
Elev
21 dec 2020

ELEV PÅ SKOLAN

Bra lärare, finns till och med en kalender för prov så de som pratar om alla prov på samma vecka vet jag inte. Angående rökning så skulle jag säga att det är väldigt få som röker, speciellt inte på toan. Nyrenoverad skola, fräsch och fin cafeteria
Elev
20 jul 2020

Sådär

Lärare lägger alla prov och inlämningar på samma vecka istället för att sprida ut och kolla prov-schemat innan. Det är dåligt med personal och man får inte tillräckligt med hjälp om man har svårt i något ämne, man får alltså inte den hjälp man behöver. Det är ingen bra mat på skolan och inget bra bibliotek finns samt ingen egen idrottshall.
Elev
6 mar 2020

Österåkers gymnasium

Lärarna planerar inte och sätter proven på samma vecka. Folk röker på toaletterna så man knappt får luft. Ingen egen matsal eller idrottssal. Biblioteket är bara några böcker vid cafeterian. Det ligger snus överallt och det är knappt någon arbetsro på lektionerna. Maten är även dålig som leder till att SUBWAY blir en vana.
Elev
16 feb 2020

Dunder skola för alla

Dunder skola människor av alla sorter alla passar in
Elev
17 nov 2019

Jättebra lärare

Jag går i ettan på Ög och älskar den
Elev
31 maj 2019

Så trevlig skola!

Superfin skola med ljusa, fräsha och bra lokaler med cafeteria, bildsal, musiksal och bibliotek. Relativt liten skola så gemenskapen och relationen mellan lärare och elever blir helt toppen, även om man kanske inte känner alla så väl så kändes det alltid så bra att gå dit. Skolmaten är kommunal, liksom skolan och är helt okej, inget att klaga på så.
Lennart Näckmans väg 22, 18430, Åkersberga
Christina Awerstedt
08-54081721

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen