Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

13 Omdömen

4.3
Utmärkt
8
4
1
0
0

Rekommenderas

4.8
Elev · 4 april 2020
Elev · 4 april 2020
Jorge är en grym lärare

Kunde varit bättre!

3.7
Elev · 26 februari 2020
Elev · 26 februari 2020
Skolan är absolut bra om man tänker i helhet, god lunch med stort utbud, duktiga elever, fina studierum o klassrum mm. Men finns negativa saker också. T.ex vissa lärare är väldigt fyrkantig, går för snabbt fram, kan inte förklara och förstår inte elever. Finns några få bra lärare men när jag började här blev jag besviken över att lärarna inte är så bra som de borde med tanke på hur bra rykte skolan har!

Matten är på hög och bra nivå 👍

3.7
Elev · 18 februari 2020
Elev · 18 februari 2020
Matten på NaNa linjen är av hög nivå. Lärarna är kunnuga och om du välger matte paketet så får du den absolut bästa Matteläraren som du kan tänka dig. Otroligt kunnig inom ämnet. Fysik är har också stabila lärare med mycket kunskap. Biologin däremot kan, enligt mig, vara bättre. Biologin fjantas bort ibland av läraren jag hade, och då jag älskar ämnet, känndes detta lite irriterande...
Maten är Ace, fattar inte vrf folk klagar. Seriöst fett bra mat.
En bra skola helt enkelt. Inte för många orten gangs och hela skolan känns trygg imo. Skulle fått 5/5 om biologin var bättre.

Integration borde förbättras

3.6
Elev · 15 februari 2020
Elev · 15 februari 2020
Fanns specifika lärare som var väldigt subjektiva och partiska av sig i förhållande till eleverna. Som elev med utländsk bakgrund kände jag att jag behövde överprestera i vissa ämnen och ändå så kunde en svensk kamrat som inte presterat lika bra få samma eller bättre resultat. Detta är jag medveten om eftersom att vi oftast jämförde våra resultat. Under lektionerna märktes även en skillnad på hur lärarna behandlade svenska och icke svenska elever. Med de svenska eleverna, hade vissa av lärarna ögonkontakt med under genomgångar och de blev väl bemötta när de diskuterade/hade frågor, jämfört med icke svenska elever. Hatiska uttryck mot andra etniciteter, religion och samhällsklass har jag också upplevt både indirekt som till exempel på en vägg där det stod åk hem... men även direkt. Finns några specifika elever som hade väldigt extrema höger åsikter vilket gjorde att jag kände mig otrygg på grund av den jag var. Undantaget var homosexualitet och könsidentitet som ingen fick kritisera eller ifrågasätta. Det var även väldigt segregerat. På ytan verkar skolan vara en mångfaldig och tolerant skola. De svenska eleverna uteslöt däremot oftast minoriteter och hängde med varandra. De svenska elever som ändå hängde med icke svenska elever var oftast väldigt nedvärderande och hade fördomar. Detta har gjort så att icke svenska elever söker tillhörighet utanför klassrummet och nätverk utanför deras egna program och årskurs. Vanligt i skolan är att en icke svensk elev från teknik är bättre vän med andra icke svenska från andra program på grund av segregationen. Dessa är givetvis mina egna upplevelser och min egen uppfattning om skolan. Därav ska inte allt jag säger tas ordagrant eller som den enda möjliga aspekten. Finns massor med roliga saker med skolan, som exempelvis alla dess roliga event och tävlingar och samhörigheten som finns för att det inte är en sån stor skola. Jag kan tillägga att det är genom alla svårigheter och nöjen som jag funnit mig själv. Att inge höra till har motiverat mig till att vara självständig och säker i vem jag är. En viktig sak som jag tycker att skolan bör tänka på och utveckla (som inte hör till mina egna personliga åsikter) är att biblioteket är väldigt litet vilket gör att elever som söker studiero har brist på platser att söka sig till.

Skolan är bäst!! Ingen protest!

5.0
Elev · 20 december 2019
Elev · 20 december 2019
Östra Gymnasiet är sjukt bra! Trivs alltid i skolan och alla är väldigt trevliga mot varandra. Började östra 2019 och märkte efter första dagen att mitt val var helt rätt! Alla elever och lärare bjuder på sig och visar respekt och tillit till varandra. 😍

Integrationen i skolan bör öka.

3.2
Föredetta elev · 2 december 2019
Föredetta elev · 2 december 2019
Tycker att skolan har ett bra läge mitt i naturen, lite till ingen distraktion alls från omgivningen på grund av skolans läge. Byggnaden är däremot gjord av glas vilket gör att det är väldigt kallt på vintern och väldigt varmt under sommaren. Hade ett fåtal lärare som jag aldrig kommer att glömma då de var fantastiska pedagoger. Det nedanstående är därför bortsett från dessa lärare. Fanns specifika lärare som var väldigt subjektiva och partiska av sig i förhållande till eleverna. Som elev med utländsk bakgrund kände jag att jag behövde överprestera i vissa ämnen och ändå så kunde en svensk kamrat som inte presterat lika bra få samma eller bättre resultat. Detta är jag medveten om eftersom att vi oftast jämförde våra resultat. Under lektionerna märktes även en skillnad på hur lärarna behandlade svenska och icke svenska elever. Med de svenska eleverna, hade vissa av lärarna ögonkontakt med under genomgångar och de blev väl bemötta när de diskuterade/hade frågor, jämfört med icke svenska elever. Hatiska uttryck mot andra etniciteter, religion och samhällsklass har jag också upplevt både indirekt som till exempel på en vägg där det stod åk hem... men även direkt. Finns några specifika elever som hade väldigt extrema höger åsikter vilket gjorde att jag kände mig otrygg på grund av den jag var. Undantaget var homosexualitet och könsidentitet som ingen fick kritisera eller ifrågasätta. Det var även väldigt segregerat. På ytan verkar skolan vara en mångfaldig och tolerant skola. De svenska eleverna uteslöt däremot oftast minoriteter och hängde med varandra. De svenska elever som ändå hängde med icke svenska elever var oftast väldigt nedvärderande och hade fördomar. Detta har gjort så att icke svenska elever söker tillhörighet utanför klassrummet och nätverk utanför deras egna program och årskurs. Vanligt i skolan är att en icke svensk elev från teknik är bättre vän med andra icke svenska från andra program på grund av segregationen. Dessa är givetvis mina egna upplevelser och min egen uppfattning om skolan. Därav ska inte allt jag säger tas ordagrant eller som den enda möjliga aspekten. Finns massor med roliga saker med skolan, som exempelvis alla dess roliga event och tävlingar och samhörigheten som finns för att det inte är en sån stor skola. Jag kan tillägga att det är genom alla svårigheter och nöjen som jag funnit mig själv. Att inge höra till har motiverat mig till att vara självständig och säker i vem jag är. En viktig sak som jag tycker att skolan bör tänka på och utveckla (som inte hör till mina egna personliga åsikter) är att biblioteket är väldigt litet vilket gör att elever som söker studiero har brist på platser att söka sig till.

Sådär

3.8
Elev · 14 oktober 2019
Elev · 14 oktober 2019
Skolan är bra, det är en stor byggnad och fullt med studieytor, bra idrottshall och nära till fotbollsplan. Dock är vissa lärare lite sådär. Vissa är väldigt stränga om man tänker på vilken ambitiös klass jag går i med många smarta elever. Det finns också lärare som inte lär ut tillräckligt för kursen. Elevkåren är inte helt bra uppsatt. Jag tror nästan alla i den kommer från samma gäng och eftersom det var så förra året också blev det inte en ordentlig uttagning för personer som skulle vara med, jag tror nästan ingen visste att man kunde ansöka. Förutom detta så ska man inte glömma att det också finns många bra sidor av skolan och flera duktiga lärare, jag skulle nog bara själv inte sägs att skolan i efterhand vad det bästa valet.

Sjukt bra!

4.9
Elev · 9 oktober 2019
Elev · 9 oktober 2019
Den är välkomnande, bra lärare, bra människor, riktigt bra mat, bra allt i princip! Jag rekommenderar starkt denna skola!

Bra skola

4.6
Elev · 24 september 2019
Elev · 24 september 2019
Många studiemotiverade elever och roliga lärare. Fokus på välmående och sammanhållning i hela skolan.

En fantastisk skola!!!

4.8
Elev · 23 juni 2019
Elev · 23 juni 2019
Blev precis klar med första året på Östra. En fantastisk skola med väldigt sköna elever och lärare. Väldigt stora skola med jättefin lokaler. Lärarna är såååå bra. Förklarar bra, lär ut bra, behöver man hjälp så finns lärarna alltid där och man hittar lärarna så enkelted hjälp av det digitala schemat man har på telefonen eller datorn. Tycker du borde välja Östra om du är studie motiverade, gillar att ha kul och träffa nya människor.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Kvartettvägen 2, 14263, Trångsund
Stefan Wilkman
08-53536140

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  15.7
 • Antal elever
  846
 • Antal lärare
  57
 • Antal behöriga lärare
  44
 • Elever per lärare
  14.8