Omdömen

2.8
Baserat på 22 omdömen och 198 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
5 mar 2024

Östraskolan

Östra Skolan framstår som en institution präglad av flera betydande brister som påverkar både elevernas inlärningsmiljö och deras övergripande välbefinnande.

Läraromsättning: En av de mest påtagliga bristerna är den höga läraromsättningen. Det faktum att lärare lämnar skolan regelbundet skapar en osäkerhet och instabilitet i undervisningen, vilket i sin tur kan påverka elevernas utbildning negativt.
Dålig matkvalitet: Kvaliteten på maten som serveras på skolan är undermålig. Detta är inte bara en fråga om smak, utan också om näringsvärde och hälsa. En bristfällig kost kan påverka elevernas energinivåer och koncentration under skoldagen negativt.
Läge och faciliteter: Östra Skolan är belägen i en källare, vilket i sig skapar en känsla av instängdhet och brist på naturligt ljus. Dessutom används matsalen också som klassrum och bibliotek, vilket innebär att eleverna saknar dedikerade utrymmen för olika ändamål. Detta kan leda till en brist på fokus och en känsla av trångboddhet under lektionerna.
Sammanfattningsvis är Östra Skolan en miljö som kämpar med flera utmaningar, från hög personalomsättning till bristfälliga resurser och infrastruktur. Det är viktigt att identifiera och åtgärda dessa problem för att säkerställa att eleverna får den utbildning och stöd de förtjänar.
Elev
4 feb 2024

Börja inte här

Dålig skola alla lärare slutar och den e kaos man blir inlåst i en källare för att granskolan hotar oss på östra
Elev
4 feb 2024

LÄS DETTA SNÄLLA BÖRJA INTE

Snälla börja inte här. På de tre åren jag gått på östra skolan så har cirka 15 lärare slutat. I 7an var skolan hyfsat bra pågrund av föredetta rektorn och bra lärare. Dock har detta tagit en dramatisk vändning till det sämre, man behöver trängas konstant i de fåtal korridorer som finns och man utvecklar tinnitus pågrund av alla orten tjejer o killar som skriker och slåss utan tillsägning. Som elever spenderar du 90% av dina skoldagar nere i en källare utan dagsljus eller värme för den delen, på vintern behöver nästan alla gå runt med sina dunjackor. Vissa av lärarna har trots kylan förbud mot jackor inomhus vilket är helt sjukt empatilöst. Detta är även en skofri skola som jag tycker du borde ha i åtanke eftersom den är väldigt smutsig och man förstör alla sina strumpor. Bli inte heller chockad om du trampar i pölar av kiss på de enstaka toaletterna som nästan alltid är låsta.

Dibber som numera äger skolan vill få pengar i fickan och tar en stor del av pengarna de får av kommunen. Därav har vi äcklig skolmat (som man dessutom bara får ta typ en portion av) , varenda stol har mensfläckar på sig, odiskade tallrikar och bestick, vi åker aldrig på skolresor eller gör något roligt, vedervärdiga skoltoaletter, smutsiga golv och väggar med insmetat snor och sist men inte minst lärare som inte ens kan tala det svenska språket och man behöver ta för mycket ansvar för sina studier under lektionstid och plugga utan hjälp pågrund av språkhinder. Vi har flera lärare som man inte märker har någon lärarutbildning överhuvudtaget. De kan inte få tyst på eleverna, ha professionella genomgångar eller skapa en acceptabel relation med deras elever. De enda de gör är att klaga på eleverna och man får hemringning när man råkar äta en chokladruta under rasten och en lärare ser. Skolan bredvid som heter rönnen är en extrem fara för oss elever, det har skett oprovocerade misshandlingar och maskerade män med bil har stått utanför skolan och väntat där polis sedan har fått transportera de 14 åriga oskyldiga offren hem. De skjuter även raketer mot skolans entré och ibland får vi inte gå ut på rasterna pga säkerhetshot. Vissa av eleverna på östra är kompis med rönnen skolans elever, därför kan de koden in till skolan och ibland behöver lärare stå och vakta vid entrén.

Vissa av lärarna försöker bli kompis med sina elever genom att berätta om hens olagliga handlingar vilket jag inte anser som ett bra inflytande. Jag har väldigt smarta kompisar som har haft 340 merit när de gick utan sexan men som nu knappt kan få över 200 eftersom alla lärare har så orimligt höga krav och inte låter eleverna visa sitt fulla potential pågrund av kassa onödiga uppgifter. Denna skola släcker alla barns livsgnista. Snälla för gudsskull ställ inte ert barn i kö till denna skolan, jag har inte hört en enda elev säga något positivt om denna skolan på tre år. Snälla snälla lita på mig!
Elev
4 feb 2024

BÖRJA ALDRIG PÅ ÖSTRA

BÖRJA ALDRIIIIIIIG HÄR!!!

Lätt sämta skolan i Malmö. Så jävla mustig skola. Det slutar lärare varje dag. Alla elever skriker i 10000000 decibel och det finns typ inga sittplatser, så ifall man behöver få lite lugn och ro så får man låsa in sig på toan men det går nu inte längre då man får vara MAX 1 per toa och är man fler får man typ dödsstraff. Toaletterna är förstörda och fyllda med typ tofflor nedtryckta i alla toaletter. Skolan ringer hem om man gör ett LITET misstag som kan vara typ att säga hej med en arg ton. Asså ni kommer ångra ifall ni väljer att börja här. Skolan har så JÄVLAAAA höga krav!!,! De säger att de är "gymnasieförberedande" men de gör att många inte ens kommer in på gymnasiet. BÖRJA INTE HÄR SNÄLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Man får även hemringning om man kommer typ 5 min sent så ifall ni ofta kommer sent BÖRJA INTE HÄÄÄR
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2023

Inte för alla barn

Mycket stress. Enbart för elever som klarar av mycket påtryck. Ingen omsorg för elever som inte är fullt friska, skolan bryr sig enbart om sin egen statistik.
Föredetta elev
25 jun 2022

Mobbning

Blev mobbad i östra skolan rekomenderar ej
Föredetta elev
25 jun 2022

Gör som du vill

Konstiga människor, so läraren bryr sig bara om att undervisa om hbtq-personer och inte om andra världs frågor, maten ser konstigt ut men ätbart jämfört med kommunalskolor. No lärarna e skumma och kan göra dig obekväm. Skolan är liten och man kan få huvudvärk av all buller. Enda anledningen att stanna är emak då skolan ibland tar ut en på gratis resa.
Tvingar elever att bygga egen utemiljö på träslöjden för att spara pengar
Elev
25 jun 2022

Varför inte

Tycker att den är okej, ifall du är en person som bara vill lära sig och inte bryr sig om vänner eller om man är emo och lite "edgy" är den här skolan perfekt för dig väldigt snälla, öppna och omtänksamma emos här
Elev
7 mar 2022

En okej skola

Östra skolan är en bra skola i sig och har en väldigt bra lärarkår sen går det ju att diskutera situationen om elever och studieron där det är ofta lungt i dem flesta klasserna men när det är en stökig klass och man har få föräldrar som förstår situationen har skolan väldigt svårt att få det lungt och tyst på lektionerna och ibland har dem inte ens kommit igång. Vissa lärare kan få det lugnare än andra men att det kan gå terminer utan att det blivit bättre är kåde störigt och jobbigt för elver som vill göra bra ifrån sig och deras föräldrar.
Förutom hur studieron kan vara så är det ändå en okej skola.
Elev
13 okt 2021

Sjukt bra skola

Skolan är jätte bra. Rektorn är väldigt snäll och skapar ett tryggt samhälle. Lärarna har en bra uppfattning om hur livet kan vara och då rektorerna även gjort Östra skolan till en läxfri skola. Detta är väldigt skönt måste jag säga och man får mycket mindre stress.
Elev
15 mar 2021

Rekommenderas Starkt!

Oerhört nöjd och tacksam för allt skolan gett mig. Ledningen är lätt att nå och tar åt sig allt man säger. Till skillnad från det kommunala har de faktiskt högpresterande elever i åtanke och ger de utmaningen de ska ha. Lärarna är kompetenta och om det inte fungerar med en lärare agerar ledningen och byter ut dem
.
Förälder / Vårdnadshavare
18 feb 2021

Usel skola

Mycket besviken. Trodde det var en trevlig, liten och familjär skola men den är inget av det.
Föredetta elev
14 feb 2021

Rekommenderar!

Är man någon som föredrar en mindre skola där varje lärare verkligen fokuserar på alla elever är Östra skolan det perfekta valet. Bra undervisning, god mat, mycket aktiviteter och en härlig stämning i skolan. Relationen mellan elever och all personal i skolan är helt fantastisk. Jag saknar Östra skolan väldigt mycket och kan efter att ha gått ut skolan verkligen säga att det var det perfekta stället att spendera mina 3 sista år i grundskolan.
Elev
5 feb 2021

Bra skola som rekommenderas

Skolan är väldigt bra. Lärarna vet vad de ska göra, mysig och lugn skolan där reglerna också är bra gjorda. Det pratas väldigt mycket om hur man kan göra skolan till en trygg plats och de har lärarna gjort bra. De har också ett bra system som gör att man alltid får vara med olika personer i klassen eftersom det annars blir bråk. Det finns ipads som är fullt fungerande. På rasterna har man alltid saker och göra och det ser lärarna till att man ska få ha. Jag är väldigt nöjd med skolan och rekommenderar den stort.
Föredetta elev
28 jan 2021

Bra skola

En rkt bra skola i malmö som Förbreder en väl till gymnasiet o de hårda livet. Uppskattar allting dom har gjort för mig.
Elev
21 sep 2020

Älskar skolan

Väldigt bra skola lärarna är jätte trevliga
Annat
22 jun 2020

Bästa skolan

En väldigt bra skola om man är på hög nivå ingen stress o jätte bra schema
Förälder / Vårdnadshavare
17 mar 2020

Varning för manipulativ och mycket dålig skola!

Fy fan vilken bedrövlig skola! Lärarna tappar hoppet om eleverna och skolans ledning tager ej ansvar som krävs för att hålla skolan i bra form! Så klart så ska detta kännas vid så att inga fler elever faller i östra skolans djupa misär hål!!
Föredetta elev
6 feb 2020

Aldrig varit så stressad i mitt liv!

Skolan var inte bra. Lärarna lägger onödig press på eleverna som i slutändan inte hjälper en i gymnasiet. Min kompis svimmade 3 gånger i skolan för att hon var så stressad och jag fick näsblod åtminståne en gång i veckan! Lärarna kan inte ta kritik och vissa av de är inte ens utbildade till att vara lärare! Det är massor av prov och läxor även fast de säger att det är en läxfri skola. Jag har inga fördelar i gymnasiet efter min tid på östra och jag skulle absolut inte rekommendera att ni börjar på denna skolan!
Elev
9 jan 2020

Bra skola

I jämförelse med andra skolor tycker jag att det är en relativ bra skola. Det ställs höga krav på de som satsar högt men samtidigt får de som behöver stöd den hjälpen de behöver. Jag går sista året nu och konstant har det slutat lärare vilket varit rätt så jobbigt dock har det lett till variationer i undervisningens vilket är positivt. Jag kan säga att jag är glad att jag valt östra skolan.
Elev
5 jan 2020

Helt okej

Helt okej skola. Dålig slöjd och bildlärare. Sv, idh, historia är bra lärare
Elev
12 dec 2019

Rolig

Väldigt bra fast fick ett schema som är bajs

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen