Omdömen

2.6
Baserat på 11 omdömen och 98 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
27 nov 2023

DÅLIG SKOLA OCH SÄMST SKOL MAT

Skolan är säms! Börja inte här. Skolmaten suger samt lärarna
Elev
31 maj 2023

bra skola

jätte bra skola tycker jag
Elev
30 maj 2023

Totalt Kaos

Under de tre år jag gått på skolan så kan man säga både bra och dåliga saker. Till en början så var det helt kaos i klassen och folk gjorde lite vad de ville medans lärarna gjorde hopplösa försök att få det lugnt om det inte var så att de skulle börja skrika. Lärarna favoriserar vissa elever så om man inte är omtyckt så kan det reflekteras i betygen. Förekommer att elever kan fjäska för lärare för att få bra image och lovar att de ska bättra sig men gör ingenting
Elev
11 maj 2023

Medel bra

Lärarna är inte så bra på att lära eleverna saker och de ger bara prov varje vacka vilket gör att man blir stressad och glömmer bort snabb. Exenpel har vi 2 prov nästa vacka sen har vi 2 prov vacka efter. Det gör mig jätte stressad 😞😓
Förälder / Vårdnadshavare
28 apr 2023

Dålig Skola

Det är en ganska dålig skola och det är ofta kaos i korridorerna.
Det är mycket dålig mat och ofta fisk, det borde bli mer kött.
Det är en ganska otrygg skola pga emos på skolans område, jag tycker att vi ska ha mindre emos som skrämer alla barnen, det är många barn som kommer hem från skolan och gråter för att de blev rädda för emos.
Det är ofta smutsigt i korridorerna och det är många städare som inte gillar det.
Jag tycker att vi ska ha typ Pizza eller pannkakor någon gång i alla fall.
Jag tycker också att vi ska kunna ha telefornerna på lektionen iffal om vi skulle vilja ha det.
MVH/ Harry Gustavson
Elev
1 feb 2022

välj Op skola

bra skola, snälla personal och lek mellan elever. Ingen dumhet mellan dem flesta elever.
Elev
8 apr 2021

Dålig skola.

Riktigt dålig skola, Folk tänder eld på papperskorgar, Det är våld och mycket bråk samt drama. Lärarna tar partier och lyssnar inte på alla utan favoriserar när det är konflikter. Det är även kaos i korridorerna och extremt högljudda lektioner. Vi är flera elever som diskuterat detta och alla kan hålla med om samma sak. Eleverna styr skolan och rektorerna gör ingenting!
Elev
5 dec 2020

Bra val av skola

Bra mat och hyfsat lugnt
Förälder / Vårdnadshavare
26 maj 2020

Dålig kommunikation

Kort om personal, dåliga pp att informera både föräldrar och vikarier om regler och ändringar. Lägger över mycket av ansvaret på fritispersonal.
Elev
6 okt 2019

Bra skola!

Bra skola med bra lärare!
Elev
12 jun 2019

Välj ej denna skola

Min lillasyster går på Olaus Petriskolan och har gjort det i två år nu. Det förekommer ofta att hon kommer hem med nya berättelser om vad som hänt i skolan, och dessa är oftast negativa.

Lärarna är till största del inkompetenta och trötta på sitt jobb. Ingen brinner för sitt arbete vilket märks i lärandet. Det har hänt flera gånger att en lärare glömt bort klassen och kommit försent i mer än en halvtimme, för att sedan bortförklara det genom att skylla på eleverna. Min lillasyster är inte från Sverige och blir fortfarande ihopklumpad med andra elever från samma härkomst, trots att de inte är det minsta lika. Min kompis som gick på skolan fick även höra att hon inte kan någon svenska och att det var därför hon ej fick godkänt på ett prov, och detta var ej fallet. Hon kommer ifrån ett annat land och kan utmärkt svenska, så det var helt irrationellt sagt.

Min systers klass har även haft problem med att hålla god ton. Därför gick hon och hennes kompisar till rektorn för att förklara läget, men detta togs aldrig på allvar. Det rörde rasistiska och homofobiska uttalanden. Även klassläraren inblandades, men han viftade bort det genom att säga att killarna bara skojade.

De har en hög andel läxor, vilket gör att eleverna knappt har tid för annat. Läxor är bra, men denna typ av press skapar prestationsångest hos eleverna.

Klassrummen är stora och rymliga, vilket är positivt. Maten är dessvärre medelmåttig, eftersom den ibland inte är färdiglagad.

Sammanfattningsvis kan detta nog vara en av de sämre skolorna jag hört talas om. Många av mina vänner som nu gått ur grundskolan hade liknande erfarenheter och upplevelser av skolan, och jag eller någon annan elev som går där skulle nog inte rekommendera andra att börja där.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen