Omdömen

1.7
Baserat på 17 omdömen och 149 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
4 maj 2023

Otrygg skola

Personal verkar ha svårt att hålla sig till sanningen, en del verkar överdriva ganska rejält.... En lärare säger en sak om en händelse, en annan lärare säger en helt annan sak om samma händelse. Detta händer återkommande. Det blir svårt att få förtroende för skolan och personalen i sådana lägen. Skolan ringer oss föräldrar för allt och inget, vi ska inte behöva gå ifrån vårt arbete för att fröken vill tala om att barnet gjort si eller så under mattelektionen. Ringa gör man om det faktiskt har hänt något som kräver att vi föräldrar rycker ut, annars kan man meddela detta via ett sms, mail eller när vi hämtar barnen. Alternativt att man ber om avsatt tid för ett samtal. Barnen har ofta uttryckt att rasterna känns tråkiga och jobbiga, det finns inga aktiviteter att göra. Det ligger i barnens egna ansvar, i alla åldrar, att komma på aktiviteter. Det finns inga rastaktiviteter som rastvakterna erbjuder. Barnen uttrycker också att det är jobbigt att de olika fritidslokalerna är utspridda över hela skolan och att man måste frakta ytterkläder och ryggsäckar vid varje övergång och inte får lov att ha bara en och samma hylla från morgonfritids till hemgång. Allt detta tillsammans skapar en otrygghet hos våra barn som känner sig stressade och inte mår bra längre i denna skola.
Elev
21 apr 2023

Börja inte här.

Generellt dålig skola med dåliga, otrevliga, outbildade mm lärare. Äcklig, smutsig, ångestfylld och stökig miljö. Dåligt ihopsättande av klasser, ger inga förutsättningar för att eleverna ska må bra eller tycka skolan är rolig, snarare tvärtom. Lärare snackar skit om elever till andra elever, bryter mot tystnadsplikten och gör elever obehagade. Lärare frågar om elevers åsikt men gör alltid tvärtemot. Rektor bokar möte för lärare under elevernas skoltid och sen kräver att eleverna ska ta igen all tid under andra tillfällen. Igen vuxen man litar på eller känner sig trygg med. Tog en tejprulle en gång och min geografi och historia lärare hittade den och ringde föräldrar, rektor och pratade om att det var stöld fast utan något problem gav jag tillbaka rullen direkt. Samma lärare tyckte det var nödvändigt att ringa mina föräldrar för att jag och min kompis inte ville gå ut när det var 25 minus grader ute. Man tar olika på tjejer och killar. Märks tydligt att det favoriseras elever och rasism är helt okej. Har pratat om dettta med både biträdande rektor och vår rektor och det är tydligen min åsikt fast hela klassen säger de samma. Känns väldigt skönt att sluta på skolan nu är less och irriterad på hur personalen behandlar eleverna.
Förälder / Vårdnadshavare
19 mar 2023

OACCEPTABELT!!!!

Denna skola är icke bra… igår kom min son hem, det var inte en trevlig syn.. han hade såriga armar och händer samt tårar i ögonen. Det var nämligen en elev på skolan som hade behandlat han dåligt och sagt kränkande saker till han. Han ville ej säga namnet på eleven men jag har mina misstankar… detta är ej ett acceptabelt sätt att behandla sina klasskamrater på.
Annat
24 maj 2022

Inte en trygg skola

Väldigt dålig… folk blir behandlad olika och orättvist. Dålig mat också
Förälder / Vårdnadshavare
23 maj 2022

Inte stans bästa skola

Elever behandlas olika och ingen lyssnar på elever eller föräldrar
Föredetta elev
23 maj 2022

inte så jättekul skola

tycker den här skolan inte är jättebra och dom får eleverna att må intebra
Personal
23 maj 2022

otrevligt

lärarna lyssnar inte och behandlar folk olika. dom svär och skriker på en om man säger imot dom när man säger vad som egentlgen har hänt
Elev
2 maj 2022

Bra skola, dåliga rastvakter

Bra skola, bra utbilning men rastvakterna kunde göra MYCKET bättre.
Elev
4 apr 2022

lyssnar ej

Dom behandlar killar och tjejer olika. idag brottade rektorn ner en elev på backen för att han har mörk hudfärg. vi har aldrig aktiviteter på rasterna. och man jobbar in i det sista men lär sig inget.
Elev
4 apr 2022

Hemsk

sjukt dålig med lärare som säger typiska Bensby barn, rektorer som svamlar. Lärare som svär ,lärare som ljuger, äcklig mat. Börja aldrig där!!!!!!!!!!!!!
Elev
4 apr 2022

hemsk skola

De behandlar killar och tjejer olika.
Kränkande kommentarer.
Orättvisa lärare.
Lär ut dåligt.
rektorn misshandlar barnen, sliter i dem och ursäktar det.
Överdriver med allt.
Ringer föräldrar för småsaker.
Hemsk mat.
dålig hygien.
ofräscha toaletter.
Elev
4 apr 2022

hemskt

elever blir misshandlade och behandlade olika.
Förälder / Vårdnadshavare
23 mar 2022

Omdöme Ormbergsskolan

Saknar helt kompetens för anpassningar för elever i behov av särskilt stöd.
Elev
9 aug 2020

Orättvist

Dåliga kommentarer från lärarnas sida mellanstadiet. Dåligt
Elev
22 jul 2020

Ormbergsskolan

Elever behandlas olika. Kränkande kommentarer från lärare.
Elev
22 jul 2020

Ormbergsskolan

Elever behandlas olika.
Personal
21 mar 2020

Stort sätt nöjd

Engagerad elevhälsa och bra ledning. Rektor Johan E vill ständigt utveckla skolans verksamhet. Stor och bra skolgård med rastverksamheter och olika aktiviteter. Engagerade och drivna förskoleklass och lågstadielärare där värdegrund är ett stort fokus för verksamheten, dialog mellan elever och lärare samt att möta barnen där de är så de får rätt stöd. Tyvärr tas inte stafettpinnen vid när man byter stadium till mellan I dagsläget och elevsynen är inte detsamma hela vägen till följd av det. Ett arbetsområde som behöver utvecklas helt klart! Engagerad fritidsverksamhet som bemöter barnens intressen. Mellanstadiet drar tyvärr ner betyget en aning annars en toppskola!!!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen