Omdömen

3.0
Baserat på 18 omdömen och 148 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
26 okt 2023

Påhlmans

Inte riktigt bra jag gillar inte den
Annat
26 okt 2023

Jätte otrevligt

Otrevliga personer och lärare allmänt inta najs
Föredetta elev
2 sep 2023

Ingen bra skola

Här kommer en genuint konstruktiv kritik.
Påhlmans är inte en bra skola. Lokalerna är för små och det är alldeles för många elever än vad som får plats i lokalerna. Lokalerna är genuint riktigt snuskiga, grupprummen är otroligt dåliga dem med. Det är omöjligt att få en tydlig kontakt med lärarna, många lärare följer många gånger inte kursplanen alls, detta gör att många halkar efter. Maten är under all kritik, det behöver inte vara fancy men det nuvarande är verkligen under all kritik. Det finns en väldigt fin fasad på hemsidor osv om skolan, men verkligheten är en helt annan. Det är katastrof, skolan lever inte upp till för det första de dem själva säger, och för det andra vad som ska finnas för att ha en bra skolgång och för att man ska känna att man klarar av kurserna och vara nöjd med sin insats. En positiv sak med skolan är deras SYV. SYV på Påhlmans är otroligt trevlig och hjälpsam, något som hjälpte mig otroligt mycket under min tid på skolan så att jag kunde byta till en annan. Generellt sätt måste något ske för att det ska kunna bli en någorlunda bra skola. När ni väljer gymnasium, välj en annan än Påhlmans, tro mig.
Föredetta elev
15 mar 2023

Ekonomi

Sjukt hemsk skola.

Denna skola förstör ens psyke. Hade turen att lyckas byta ifrån den men ett år av skolan förstörde verkligen ens psykiska mående.

Till en början är skolan i sig sjukt dålig. Dåliga lokaler, små klassrum, trångt så man har sällan någon stans att sitta, små skåp och väldigt liten matsal där kanske en klass får plats samtidigt. Maten tog ofta slut om man hade lunch lite senare på dagen. Dessutom var lunchen extremt oregelbunden och man kunde exempelvis ha lunch en dag 10.30 och en annan dag 13.00. Maten var dessutom oätbar, kan räkna på två händer hur många gånger jag åt skollunchen under hela mitt år på skolan.

Lärarna är även de hemska. Extremt oengagerade och känns som om de inte ens vill vara där. En viss mattelärare var hemsk och ville aldrig hjälpa till vilket resulterade i att hela min klass fick extremt dåligt i matte. Betygsinflationen på skolan är extremt låg och man tror med tanke på att skolans antagningspoäng är väldigt låg förväntar man sig bättre. Lärarna är dessutom väldigt orättvisa med betyg och jag märker en stor skillnad på mina betyg där och nu i min nya skola där poängen dessutom är 40 högre.

Eleverna på skolan är även de väldigt toxic och det är en väldigt dålig och otrygg miljö. Är man inte som alla andra fick man ofta mycket blickar för det.

Detta är en varning BÖRJA INTE PÅHLMANS spring medan ni kan hade turen att kunna byta men ett år av det där helvetet förstörde en tillräckligt.
Elev
22 aug 2022

Ekonomi

Bra skola

Liten men mysig skola med mycket bra engagerade lärare. Skolmaten skulle dock kunna förbättras.
Elev
16 aug 2022

Ekonomi

Påhlmans Gymnasium

Hyfsat härlig skola, det är bra miljö och oftast härliga lärare.
Elev
8 feb 2021

Finns bättre skolor

Inte särskilt bra lärare eller lokaler. På sommaren känns det som 40 grader och på vintern är det typ 15 grader i klassrummen. Få lärare följer kursplaneringen vilket gör att man lätt hamnar efter. Mina betyg dippade ganska mycket första året ca. 20 merit. Skolan är väldigt liten och trång så när en klass står utanför och väntar på att läraren ska öppna dörren kan man inte gå förbi i korridoren. Det blir också väldigt högljutt i skolan. Maten är jag inte ett fan av men de finns några rätt okej restauranger runt Odenplan så man överlever. Man får en varsin MacBook och det finns biljardbord. Inte så många grupprum och skolans kafé är skitdyrt med tanke på att det ligger i en skola. En fralla med lite ost och gurka på kostar typ 30 spänn och yoghurt med müsli kostar också typ 30kr. Finns både Ica och Coop nära om man hellre vill köpa mat, skolan har några microsar man kan värma mat i om man tar med. Har dock aldrig provat själv. Är okej arbetsro på lektionerna beroende på lärare, eleverna som går i min klass hade när de började mellan 245-300 merit.
Elev
28 dec 2020

Mycket bra gemenskap mellan eleverna och lärarna

Jag tycker att skolan är väldigt bra. Jag går där just nu och har lärt mig så mycket de senaste åren. Det är en liten skola, men jag tycker att det påverkar gemenskapen mycket och chansen att lära känna elever från andra klasser och linjer.
Elev
2 dec 2020

Om påhlmans gymnasiet

Skolan är en bra och liten skola som har bra lärare och närvarande personal. Rektorn är också väldigt närvarande och trevlig.
Elev
24 nov 2020

sök in till Påhlmans gymnasium

Går ettan på Påhlmans ekonomi ekonomi linjen, jag trivs hur bra som helst i skolan och min klass. Jag tycker att skolan har en skön atmosfär den är liten och personlig vilket gör att klickar rätt så bra med de som går i sam-linjerna också. Det är mycket eget ansvar i gymnasiet så det är inte alltid lärarna säger till, men jag tycker att lärarna är riktigt sköna och bra. Ett litet minus är skolmaten, den hade kunnat vara bättre, men det finns många restauranger nära och en Ica precis bredvid skolan.
Påhlmans var inte mitt första handsval men kan inget mer säga än att jag faktiskt är nöjd. Jag var en sån som inte visste vad jag skulle gå för skola som många andra kanske hade, därför valde jag denna av en ren slump. Det är inte alls mycket press på status eller sånt i denna skola eller mycket betygshets, alla gör sin grej och alla är riktigt härliga och sköna! så sök påhlmans det är en riktigt bra blandning med elever från olika delar av stockholm, stan.
Elev
3 nov 2020

Börja inte här om du ska till högskola

Gå inte denna skola ifall du vill lyckas på universitet. Har inte lärt mig källförteckning eller hur man skriver uppsatser av en viss svenskalärare. Samma lärare undervisar även retorik där jag inte heller lärt mig något. Detta gör att man känner sig extremt oförberedd inför högskola och gymnasiearbete.
Atmosfären i skolan är dömande och fullt av högljudda personer.
Det finns ett fåtal duktiga lärare och de allra flesta är väl bra personer. Många klagar på maten men den är faktiskt helt ok. Rektorn är bra.
Elev
31 mar 2020

Okej skola

Det är en liten skola men helt ok. Maten är inte så bra men det finns iaf Ica och Coop i närheten. Vissa lärare är väldigt ostrukturerade medans andra är väll strukturerade. Många lärare verkar inte riktigt bry sig om vad som händer i klassrummet och vissa är för fega och andra ger bara upp när det pratas. Det är väldigt varierat i hur mycket man har att göra. Vissa veckor drunknar man ni läxor, inlämningar och prov och andra har man inte ens något att göra på lektionerna. Eleverna är soft och vi har macbooks
Elev
14 feb 2020

Allmänt dålig planerad skola.

Rejält dåliga på att planera kurser, gör det svårt att hinna med och ibland finns det inget alls att göra.
Elev
27 jan 2020

Hjälper inte lika mycket om du har en diagnos

Jag tycker att det är en bra undervisning på lektionerna men om vi pratar för mycket på vissa lektioner så bryr inte läraren om det. Annars är skolan jättebra på att lära ut men de Bryr sig inte så himla mycket om det är bråk. De försöker lösa det men inte på ett bra sätt
Elev
24 dec 2019

Fin fin skola

Det är en riktigt sexig skola kan jag säga
Elev
20 dec 2019

Mäktigt!

Riktigt mäktig skola kan jag säga!
Elev
19 nov 2019

Att man får en gratis MacBook är ett plus.

Jag går i ettan i ekonomilinjen på påhlmans gymnasium och har en del viktiga synpunkter som jag tycker bör vetas om. Lärarna i första hand är inte det bästa jag varit med om. Vissa lärare ignorerar helt när det blir för hög ljudvolym i klassen och verkar inte bry sig alls utan bara kör sitt eget race och struntar i om eleverna lär sig eller inte. Andra lärare skulle jag dock vilja säga är väldigt bra och faktiskt vill att eleven ska lyckas.
Skolmaten är dock ett minus enligt mig, kosten är väldigt ensidig och ej varierad över huvudtaget. I värsta fall får man köpa ett macka för 25 spänn i cafét.
Klassrummet skulle jag säga är fräscha men den dåliga luftkonditioneringen är ett stort minus . När det är varmt ute slutar konditioneringen att fungera och det blir kokhett i klassrummet och vi blir till och med tvungna att öppna fönstren för att inte svettas ihjäl.
Korridorerna är väldigt trånga och det kan ofta bli trångt att ta sig tillklassrummen då korridorerna är fullproppade med elever. Jag tycker även att det finns för få grupprum och när man inte har lektion så blir det svårt att hitta någonstans att sitta då det lilla allmänna utrymmet ofta är fullproppat mellan lektionerna.
Föredetta elev
16 okt 2019

Jag skulle rekommendera skolan till en vän. :)

Familjär liten gymnasieskola med goda värderingar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen