Omdömen

3.0
Baserat på 1 omdömen och 9 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Personal
29 apr 2024

De tänker verkligen på barnen!

Detta är en stor förskola med ca 144 barn över flera avdelningar. Uppdelningen är bra och personalen hjälps verkligen åt för att det ska bli bäst för barnen.

I egenskap av vikarie över längre tid har jag sett verksamheten inifrån och kan bekräfta att fokuset faktiskt ligger på barnens välmående.
På denna förskola ser man faktiskt barnens individuella behov, särskilt barn i behov av extra stöd. De ges utrymme att uttrycka sig på sätt som passar dem och de får förståelse av personal och den förståelsen smittar av sig på övriga barn och jag tror att det ökar barnens empati och förmåga att sätta sig in i andras situationer.

Personal:
Kreativiteten och kompetensen hos den förskollärarutbildade personalen är hög och de är experter på att hantera konflikter mellan barnen, kan kommunicera med övrig personal på ett proffesionellt sätt och försöker engagera sina kollegor. Ibland kan de upplevas som lite FÖR hårda i sit öt uttryckssätt vilket jag ibland kan tycka känns lite onödigt.

Barnskötarna verkar ibland dela samma engagemang (det har jag också upplevt på andra förskolor). De har ju inte samma långa utbildning som förskollärare men jag kan se att välviljan och omsorgen för barnen absolut finns där och de gör sitt allra bästa. Jag hade gärna sett att barnskötare och långtidsvikarier kunde få ännu mer fortbildning med fokus på undervisning. Det hade varit fördelaktigt för barnskötarna själva, barnens lärande och klimatet i personalgruppen.

Rektorn är väldigt närvarande vilket jag upplever är värdefullt för all personal och underlättar även för föräldrar. Barnen känner igen henne och hon vill verkligen vad som är bäst för alla, barn, personal, verksamheten och vårdnadshavare.

Jag och andra vikarier blir väl bemötta på Parken och man litar på oss vilket gör att det känns roligt och inspirerande att jobba på Parkens förskola. Jag har till och med börjat plugga till förskollärare tack vare Parken. Detta ansvar är dock inte för alla och jag upplever en variation i hur mycket riktlinjer vikarier har fått MEN med det sagt så har de faktiskt tagit fram ett kompendium med info för nya vikarier! Ordinarie personal kanske bör vara tydligare med när och var detta kan läsas dock. Vikariefrågan är och kommer alltid vara något som förskolor kommer få brottas med förskolans förutsättningar i åtanke tycker jag att de sköter vikariedelen bra! Jag känner mig önskad där vilket känns bra.

Miljö:
Det finns en stor gård för spring och lek. Det finns öppna ytor, en asfalterad cykelbana, träd och stenar att leka bland och de har leksaksförråd med cyklar, sandlådegrejer och mycket mer.

Föräldrasamverkan:
Min upplevelse är att föräldrar/vårdnadshavare har bra och nära kontakt med personalent, vilket förstås är i allas bästa intresse men jag tycker att kontakten dem emellan verkar fin! Jag upplever att föräldrarna litar på och inte är rädda att diskutera med personalen. Jag hoppas att föräldrarna upplever sig väl bemötta på Parken för jag vet att personalen faktiskt tänker mycket på dem och deras barn också.

Förbättringsmöjligheter:
...finns förstås på alla förskolor och om jag hade fått önska något för denna förskola så hade fokus på barnens lärande och planerade lärande-aktiviteter kunnat vara flera. Omsorgen och omvårdnaden av barnen är på topp men lärandet upplever jag lite bristande MEN med det sagt är jag ju vikarie på olika avdelningar och ser imte all verksamhet hela tiden så det kanske sker mer lärandeaktivitet än vad jag vet om.


Allt som allt en riktigt bra och genomtänkt förskola som bryr sig om barnen på riktigt. Om jag haft barn hade jag absolut övervägt Parken som alternativ!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen