Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

20 Omdömen

4.2
Bra
12
5
2
1
0

Skolan är en vacker och kulturell byggnad.

3.9
Elev · 2 december 2019
Elev · 2 december 2019
Rätt bra, suger dock att de inte har fått till att göra några humanistiska klasser de senaste två åren. Annars är det bra lärare som kan sin sak. Lunchen har varit bra, men på senare tid har köket tagit någon avvikare till det sämre, men ändå helt ok. Det är kul att även om man inte går estet får uppleva lite kultur då och då.

Mysig och man lär sig mycket.

4.6
Elev · 1 december 2019
Elev · 1 december 2019
Skolan har några av de mest accepterande människorna som finns. Lärarna är duktiga och bra på att förklara om man inte förstår.

En helt fantastisk skola!

4.5
Elev · 1 december 2019
Elev · 1 december 2019
Här får man verkligen vara precis vem man än vill vara. Atmosfären är alltid lika välkomnande och alla elever, lärare och personal jobbar verkligen för att det ska vara just en så bra skola som möjligt! Lektionerna är intressanta och man blir så stimulerad av uppgifterna och lärarnas närvaro och intresse för sitt ämne. Lärarna tänker också väldigt mycket på individen själv och anpassar ofta undervisningen utifrån elevers egna förslag. Man märker också hur den personliga utvecklingen påverkas positivt. Elever blir mer och mer öppna, känner sig sedda och de kan känna att de får vara vem de vill!
Tveka inte att välja PB! Du kommer inte att ångra dig!

Tänk verkligen genom dina val!

2.1
Elev · 30 november 2019
Elev · 30 november 2019
Skolan är bra och atmosfären får en att känna sig trygg. MEN rektorer, kuratorer och fler inom personal kan man tro fått sina utbildningar från ett flingpaket, brist på snabb respons och effektivitet från rektorsexpeditionen. Samt dåliga planering och dåliga scheman...
Har t.ex. 2 matte lektioner i veckan när vi ska ska ha 3 och min så kallade ”mattelärare” är inte ens utbildad....

Skolan är väldigt bra!!!

4.2
Elev · 26 november 2019
Elev · 26 november 2019
Jag tycker att PB är en väldigt bra skola! Jag var väldigt osäker på vilken skola jag skulle välja men kom fram till att PB var rätt skola för mig, och det valet är jag väldigt tacksam över att jag gjorde! Lärarna och eleverna är väldigt snälla och man känner sig alltid välkomnad, oavsätt om man har på sig mysbyxor eller en gant tröja. Jag rekommenderar verkligen PB även om du inte är så estetisk av dig. Det är vetkligen en toppen skola!!

PB är en skola som passar alla!

4.8
Elev · 21 november 2019
Elev · 21 november 2019
Skolan passar alla. Första gången kände jag mig som hemma. Jag kände att jag passade in för första gången. Lärarna är super bra och man kan skaffa sig bra och vänliga relationer med dom. Skolan vill att du ska klara dina mål och kommer stöta dig. Jag känner att resurser och stöd finns gott om man frågar efter det. Maten är god och det är alltid varierat men influenser över hela världen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ!!!!!

Mysig och bra skola!

4.7
Föredetta elev · 20 november 2019
Föredetta elev · 20 november 2019
Pb är en väldigt öppen skola vilket jag verkligen uppskattade! Det är väl egentligen inte en enorm skillnad på pb/ed t. ex men jag upplevde en stor trygghet och tillit till skolan och rekommenderar verkligen. Alla lärare jag har haft har varit engagerade och brinner för sina ämnen vilket gör att det blir intressant. Har självklart haft någon kass lärare men så ser det ut överallt. Lärarna var väldigt förstående ang ens privatliv och anpassade i så stor mån som möjligt arbetet/arbetsbelastningen efter vad man själv klarade. Jag kände mig alltid förberedd inför prov då lärarna alltid var ute i god tid och de brydde sig verkligen om att man skulle lyckas nå de mål/betyg man ville ha. Som många säger är skolan öppen och accepterande vilket är väldigt skönt då man bara kan fokusera på skolan istället för onödiga intriger och sociala koder etc. Finns säkert undantag som överallt annars dock. Och elevkåren hade gärna fått dra igång lite grejer oftare.
(Estet)

Jättebra skola!

4.6
Föredetta elev · 20 november 2019
Föredetta elev · 20 november 2019
Öppen skola med trevlig atmosfär.

Skolan är toppen!

4.6
Elev · 18 november 2019
Elev · 18 november 2019
Den är grym, alla är jätte välkomnande och jag har fått de bästa vännerna någonsin där. Alla lärare är jätte vänliga och de bryr sig verkligne

Väldigt musik skola med mycket att erbjuda

4.2
Elev · 17 november 2019
Elev · 17 november 2019
Man får se ut hur fan man vill, tillskillnad från andra gymnasieskolor i Jönköping. Det enda negativa är klasherna mellan de olika linjerna. Men sammanhållningen är bra, speciellt om man går estet

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Residensgatan 7, 55316, Jönköping
036-106280

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  14.8
 • Antal elever
  1031
 • Antal lärare
  74
 • Antal behöriga lärare
  68
 • Elever per lärare
  13.9
 • Föräldrar med högre utbildning
  61.8%
 • Andel med utländsk bakgrund
  28.8%