Omdömen

4.1
Baserat på 68 omdömen och 537 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 dec 2023

est

nej jag recomenderar inte

det finns homosexuella på denna gymnasiet
Förälder / Vårdnadshavare
9 mar 2023

Samhällsprogrammet

Positivt rektorsbyte

Efter rektorsbyte på samhällsprogrammet är vi väldigt nöjda med skolan. Tidigare rektor gav inget positivt intryck och verkade oempatisk och totalt ointresserad av eleverna. Hon verkade inte heller insatt i vad det innebär att ha en npf-diagnos, eller hur skolan bör bemöta elever med dessa svårigheter. Nya rektorn känns kompetent, engagerad och insatt. Likaså specialpedagogen som verkar genuint intresserad av att hjälpa elever med speciella behov. Dessa personer har medverkat till ett positivt lyft för sonen under hans sista år på gymnasiet.
Tack!
Elev
2 dec 2022

Bästa skola i Jönköping!

Fantastisk skola! Det är en härlig stämning på skolan, jättebra lärare och bra utbildning. Det märks att lärarna trivs och har det kul på sitt jobb. Dessutom är bra på att planera så inte alla prov och läxor kommer samtidigt. Det händer mycket roligt på skolan utanför studierna, exempelvis konserter, musikcafé och dansuppvisningar som Estetiska programmet gör! Go stämning och bra klass! Det är en bra utbildning på hög nivå där alla lärare är utbildade och behöriga. Det är kul att gå till skolan varje dag. Sedan är skolan väldigt fin och ligger i centrum.
Elev
17 nov 2022

Estet dans

Per brahe<3

Bra lärare, bra mat och allmänt bra stämning!
Elev
8 okt 2022

Naturvetenskapliga programmet

Natur Natur

PB är en helt fantastisk skola med engagerade lärare som brinner för det de gör. En trygg miljö att få tillbringa majoriteten av sin tid i. En skola där alla är välkomna och man får va sig själv. En möjlighet att få ta del av klubbar och traditioner på skolan. T.ex. natt på museet eller halloween tävlingen. En underbar miljö, bästa skolan i Jönköping ❤️
Elev
18 jun 2022

Estet musik

Bästa skolan i Jönköping

En bra skola på alla sätt, bra lärare som vill elevernas bästa och utveckla dom framåt. Man känner sig trygg och att man kan vara sig själv vilket är väldigt viktigt
Elev
3 jun 2022

Estet

10/10

Fantastisk skola! Rekommenderar starkt!!
Elev
19 maj 2022

Estet musik

ÄLSKADE PB

Underbart fin miljö, respektfull och accepterande miljö bland lärare och elever. ÄLSKAR
Föredetta elev
18 maj 2022

Estet musik

Du kan inte välja en bättre skola

PB är en jättebra skola med många bra lärare och personal. Det bästa med skolan är hur mycket man får lov att göra med sina program-kamrater, och tävlingar från den fantastiska elevkåren. Skolan är dessutom belägen perfekt mitt i stan i en gammal vacker byggnad med många traditioner. Full pott!
Elev
6 feb 2022

IB (International Baccalaureate

Väldigt välkomnande och studievänlig skola!!

Jag går då på IB-programmet på PB och jag kan verkligen säga att PB är en bra skola! Jag bytte till en annan skola efter mitt första år i pre ENDAST för att jag blev utmattad av plugget (hade dålig studieteknik) och gick då på en skitskola, literally. Kontrasten mellan PB och den skolan var sjuka, PB är så mycket mer välkomnande, lärare som förväntar sig bra resultat, fantastisk skolmat och framförallt väldigt välkomnande till plugg. Jag är väldigt glad och tacksam att jag fick komma tillbaka till PB för här känner jag mig som hemma, jag har fått tillbaka en del av mig som försvann när jag bytte skola. Jag kan definitivt säga att jag saknade tysta rummet/bibblan under året borta från PB. Det är en perfekt plats för att plugga ostört.
Som på alla skolor kan inte allt vara perfekt/bra, alla lärare kan inte vara toppen, MEN i sin helhet är lärarna på framförallt IB väldigt förstående och vet vad som krävs för att få högsta betyg sen på sina exams; Skulle dock säga att vi blev lite dåligt förberedda på hur de två åren faktiskt skulle vara så fråga verkligen massor om ni vill veta allt innan ni börjar!. Om man verkligen inte kommer överens med en lärare så kan man vända sig till annan personal och få hjälp. Jag kommer för alltid minnas mina svenska/engelska lärare, Alice, Sara och Björn - bästa!!! Så himla intelligenta och engagerade i sina elever så det är sjukt.
Vi är en stor skola och det är inte konstigt, här får man vara den man vill, skulle säga att majoriteten är mer röda (om man vill tänka så) men finns andra med (inkl mig). Känner man sig osäker när det kommer till vänner osv så kan jag nästan garantera att man kommer få vänner här! (Särskilt IB ;) ) Det är inte svårt att hitta någon som umgås med elever från andra klasser/årskurser.

Sam. En väldigt bra skola som man definitivt kommer lämna med bra minnen. Blir man osäker på sin linje finns det alltid syvar att prata med för att komma överens om byte eller stanna kvar.
Elev
1 feb 2022

Bästa skolan i Jönköping!!!

Bästa skolan i Jönköping!!!
Elev
28 jan 2022

Estet musik

Lätt bästa skolan i Jönköping

Jag går sista året på Per Brahe gymnasiet (estet musik) och jag kan med handen på hjärtat säga att de tre åren jag spenderat här har varit de bästa i mitt liv hittills. Min klass är underbar, lärarna är engagerade, skolan är vacker, maten är god, lektionerna är givande, ja jag har verkligen inget att klaga på. Det känns väldigt tråkigt att behöva ta studenten nu i sommar för jag vill inte lämna allt detta bakom mig. Lätt den bästa skolan i Jönköping och jag rekommenderar den starkt! Tack för allt!
Elev
25 jan 2022

Samhäll beteende

Min skola är lite tveksam asså.

Min skola suger, helt ärligt. Det stinker i globen och huvudbyggnaden är 100år gammal o ger mig feber om jag inte konstant går runt med jacka vantar mössa och allt annat ni kan komma på.
Maten är rå 98% av tiden o vattnet e så kallt att den känns i själen när man sväljer.
Men asså den funkar det e lugnt.
Det går runt blå håriga varelser som kallar oss dryga och basic man ba ja? Va vill du bre.
Elev
17 jan 2022

Samhäll beteende

Mycket bra skola

Tycker skolan är väldigt bra. Vi har ingen riktigt skolgård men känner inte att de behövs när man går på gymnasiet. Skolan är väldigt hbtq vänlig och jobbar mycket med allas likavärde.
Elev
16 dec 2021

Ekonomi

Uppdatera lärarna:)

Skolan har fin miljö och bra stämning, dessvärre har jag under dessa tre år inte varit imponerad över lärarna. Någon enstaka lärare jag har haft har varit otroligt bra och omhändertagande, men upplever ofta att man inte får den hjälp som utlovas. Upplever istället att man är ”jobbig” och ”besvärlig” när man behöver extra hjälp eller stöd. Har speciellt en lärare som alla upplever som otroligt otrevlig och många lärare känns som att de är där endast för pengarna och inte för elevernas skull.
Som sagt är det en väldigt fin skola men tycker att lärarna borde hjälpa till mer och uppmuntra eleverna.
Elev
12 nov 2021

Estet musik

Bästa skolan i stan!!!!!

Bästa skolan i stan!!!!!
Elev
10 nov 2021

Samhäll

Älskar mitt gymnasieval!

Fina lokaler, varierande utseende på klassrum, bra utbud i cafet, god mat, bra lärare, bra gemenskap, roliga aktiviteter, härlig miljö och centralt! Älskar allt! Jag tycker att nästan alla mina lärare är väldigt bra och seriösa! Skolan är bra på att jobba för gemenskap (de kan till exempel betala för att spela bowling med klassen om man vill). Bra kuratorer o.s.v. Skolan är rolig att gå på med aktiviteter vid högtider som gör en taggad på att gå till skolan! Skolan ligger bra till mitt i stan nära till bussar och tåg och caféer eller liknande. ÄLSKAR helt enkelt. Café priserna kan vara lite dyra dock.
Elev
1 okt 2021

Naturvetenskapliga programmet

Fantastisk skola

Går Tredje året och har inget annat att säga än att detta gymnasium är fantastiskt. Varje lärare jag har haft har varit kunnig, hjälpsam och har haft förståelse för eleverna. Skolan trycker hårt på att bygga en gemenskap i klassen och ser till att alla känner sig som en viktig del i den. Närhet till Rådhusparken och Braheparken samt ett extraordinärt museum ger många platser att studera på. Gå här. Du kommer inte ångra det.
Elev
25 aug 2021

Samhäll beteende

Världens bästa

Älskar skolan, trivs så bra och utvecklats extremt mycket som person. Hade inte kunnat önska mig något mer.
Föredetta elev
10 aug 2021

Makthungrig rektorna

Tog studenten i år. Rektorna har blivit värre o värre varje år.
Föredetta elev
16 jun 2021

3 år av slöseri

Tyvärr är Per Brahegymnasiet helt kassa kunskapsmässigt. Fullt med lärare som bara favoriserar elever och inkompetenta när det kommer till lärande. Jag tog studenten från estet teater så skolan får två stjärnor för de goa teaterlärarna och att estetklasserna har bra sammanhållning. Annars har jag inget gott att säga om skolan.
Elev
16 maj 2021

Estet musik

Så bra

Asså wow. Jag har nästan inga klagomål på denna skolan. Klassen, lärarna, lokalerna och kurserna. Allt är bara fantastiskt. Om du vill gå estet är detta verkligen the place to be.
Elev
28 apr 2021

Välj annat

Jag gick på den här skolan för några år sedan och jag kan inte rekommendera det program som jag gick på det vill säga naturvetenskapsprogrammet. Lärarna på det programmet var allt annat en professionella och man fick inte det hjälp man behövde för att utvecklas och vi som gick på programmet kände att vi var tvungna och hjälpa varandra så gott vi kunde då lärarna inte var till någon hjälp.
Elev
10 jan 2021

PB - vad jag tycker som elev

En väldigt bra skola! Första gången jag var där kändes det liksom bara rätt. Går Sam och skulle inte vilja byta till något annat. Så himla bra lärare och alla är jättehärliga. Fördomarna som finns mot skolan tycker inte jag stämmer. Jo, alla får vara den den är. Men det är typ ingen som har blått hår.
Personal
2 jan 2021

Myeeees....

Den är väldigt dope because you can like you know be like amazing you know and it is good because it is not Thorensbussnies school XD. Honestly why does even that school exist, like I get that you have to drain privileged kids their money but wtf is their other porpose •_•
Elev
31 dec 2020

Välj pb

Det är en bra skola med roliga lärare. Maten skulle kunna bli bättre men cafet makes up for it!
Elev
30 dec 2020

Pb still rules

Accepterande miljö, bra lärare, mysiga miljöer, tycker om mitt program och känner att jag utvecklas i det området. Härliga klasskompisar och mysigt café.
Föredetta elev
18 dec 2020

En av de bättre skolorna i Jönköping!

Som vilken skola som helst finns det bra och mindre bra lärare. Men till största del var det flertal av jättebra lärare som älskade att lära och undervisa. Samhällsprogrammet åkte även till Berlin vilket verkligen var en av höjdpunkterna med massor av nya perspektiv.
Elev
15 dec 2020

Har väl sina brister men är ändå bra

Relativt bra skola, har sina nackdelar precis som alla andra skolor men skulle ändå säga att det är en av de bättre gymnasieskolor du kan hitta i Jönköpings kommun
Elev
8 dec 2020

!!!!!!!!

Lärarna behandlar en som skit.
Kuratorer, Syv och rektorer som inte kan deras jobb.
Verkar som om de behöver ta om deras utbildning.
Visar 30 av totalt 68 omdömen
Residensgatan 7, 55316, Jönköping
Marie-Louise Hahn Hallebrink
036-106280

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen