Omdömen

3.3
Baserat på 46 omdömen och 357 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
18 maj 2023

Natur

Fester är viktigare än undervisning

Polhem är verkligen något. Inga sittplatser, usel mat och väldigt höga förväntningar på elever. Det finns grejer som polhem kan erbjuda dom andra gymnasium inte kan, t.ex: många fler läxor, svårare prov och sämre undervisning än många andra gymnasium. Men om du gillar att festa (för där går hela skolans budget åt) så är det en skola för dig. Skolledningen säger att de försöker göra skolan bättre, men man ser inte någon förändring. Jag ångrar att jag började här och uppmanar alla andra som ser detta att börja på ett annat gymnasium.
Elev
17 maj 2023

Natur

Jag älskar pingisbordet

Riktigt bra skola speciellt när det finns ett pingisbord tillgängligt. Bra läraren dock rätt så piss mat men det finns fortfarande ett pingisbord.
Elev
7 maj 2023

Samhäll

Bra skola!

Mycket bra skola med många roliga aktiviteter för eleverna. Maten är dock inte den bästa men är på förbättringsväg
Elev
3 mar 2023

Natur

Rent av en skitskola

Kass lunch då de tog bort matkortet. Inga kompetenta lärare. Extremt höga krav. En elevkår som inte gör någonting alls för eleverna, och närvarokravet är mycket mer strängt jämfört med andra skolor.
Elev
16 jan 2023

Samhäll

Supernöjd elev

Jag går på Polhem nu och är super nöjd. Har aldrig fått så bra bemötande av lärare innan. Jag märker att de brinner för sina ämnen och det får mig som elev att vilja lära mig mer. Lärarna lyssnar på mig och hjälper mig oavsett om jag har problem i eller utanför skolan. Hela min klass kommer från olika delar av Göteborg och ingen blir särbehandlad pga utseende eller var man bor. Jag längtar till skolan och vill inte vara sjuk för har verkligen så himla roligt!
Börja på Polhem det kommer bli tre roliga år med väldigt bra lärare!!

Svar från Polhemsgymnasiet

Tusen tack för dina fina ord. Det var roligt att höra att du trivs så bra på skolan.

Vänliga hälsningar Ingela Linzie, rektor
Annat
14 jan 2023

Behöver jobba på sitt bemötande av elever och föräldrar

Vi var på besök under öppethus och fick ett väldigt otrevligt bemötande av en av rektorerna som mer eller mindre slängde igen dörren i ansiktet på sonen som ville komma in och lyssna på informationen men släppte in andra efter. Vid ytterligare ett försök att komma in så drog hen igen dörren i ansiktet igen. Trots att informationen inte dragit igång och inte störde något eller någon. Fruktansvärt otrevlig upplevelse som slutade med att jag satt själv på informationen och sonen utanför. Efter två försök att komma in så sjönk intresset för skolan helt och hållet.

Är inte heller imponerad av lärarna som var i rummet bredvid och som såg överhuvudet på oss när vi kom in. Efter ett flertal försök till ögonkontakt och försök att få ställa någon fråga som ignorerades helt kändes det som helt fel skola. Sån skillnad mot många andra gymnasieskolor vi besökt där vi kände oss välkomna och fick ett varm och personligt bemötande och där både lärare och rektorer visade ett genuint intresse för ungdomarna och deras föräldrar.

Jag är förbluffad det är väl inte så man bemöter nyfikna ungdomar som ska välja skola och program.

Svar från Polhemsgymnasiet

Det var väldigt tråkigt att höra att ni känner er otrevligt bemötta på vår skola. Så ska det naturligtvis inte vara. Tvärtom så är nyfikna ungdomar det bästa vi vet, och nu gör vi plats för ännu fler genom att bygga ut skolan.
Jag hoppas att du och din son vill ge oss en ny chans att visa er skolan och svara på era frågor. Ni är varmt välkomna att höra av er till mig så bokar vi in en tid för ett besök.

Vänliga hälsningar
Ingela Linzie, rektor
031-367 24 06
Annat
12 dec 2022

Polhem måste jobba med bemötande och välkommnande till skolan.

Dålig bemötande av lärare i administrationen. Dock eleverna och lärarna på tekniklinjen var trevliga.
Elev
8 dec 2022

Börja inte här.

Skolan är hemsk. Det finns få sittplatser, de flesta lärarna är hemska och eleverna är en mardröm. Nu när skolan tar bort matkortet finns det inte längre någon anledning att gå här. Undvik denna skolan om du tänkte gå naturprogammet.

Svar från Polhemsgymnasiet

Hej! Hos oss är alla välkomna, och vi är stolta både över våra ambitiösa elever och lärare.

Om man tycker det är för få sittplatser kan jag komma med det glädjande beskedet att hösten 2023 utökar Polhemsgymnasiet med ytterligare en skolbyggnad där det tillkommer ännu fler ytor att plugga och umgås på.

Matkortet har absolut varit populärt, men räcker inte alltid till och därför ersätter vi det med ett alternativ som vi hoppas kan bli lika uppskattat. Våra elever kommer framöver bli serverade lunch i Restaurang Äran.

Med vänlig hälsningar Ingela Linzie, rektor Polhemsgymnasiet
Föredetta elev
8 nov 2022

Ekonomi programmet

ytligt och otrevligt

Otroligt uppdelade klasser när alla kommer från samma områden och det enda folk bryr sig om är status och dyra kläder. Matkortet tas bort, ingen studiero överhuvudtaget vad jag kände, stökiga och små korridorer, finns aldrig nånstans att sitta, för kalla eller varma klassrum. Jag bytte från skolan pga detta.

Svar från Polhemsgymnasiet

Det är tråkigt att läsa att du inte trivdes på Polhemsgymnasiet då vårt mål är att alla ska känna sig välkomna hos oss. Det är till och med så att vi till hösten 2023 gör plats för ännu fler elever. Fler som vill gå på Polhem, ska få möjligheten. Då kommer vi självklart utöka med ytterligare utrymme med plats för fler klassrum och sociala ytor.

Vi är också glada över att Polhemsgymnasiet får en egen skolrestaurang; restaurang Äran. Vi vet att matkort varit populärt hos många, men vi har också sett att det inte är tillräckligt för att få mat alla dagar. I skolrestaurangen kommer alla elever kunna få god och vällagad mat ALLA skoldagar. Det kommer också finnas möjlighet för våra elever att påverka maten genom ett matråd. Vi tror att detta kommer bli uppskattat!

Med vänlig hälsningar Ingela Linzie, rektor Polhemsgymnasiet
Elev
17 maj 2022

Ekonomi programmet

Dåliga Lärare, Social skola

Jag har nu snart gått klart årskurs 1 på ekonomiprogrammet, Polhemsgymnasiet. Jag har upplevt båda positiva och negativa saker men för mig överväger de positiva.

Lärarna är i en majoritet undermåttliga, dålig undervisning, brist på kunskap och utbildning. Exempelvis när vi inte fick all material under ett Nationellt prov.
Trygghet och säkerhet är helt okej, vi har passerkort till skolan men bredvid ligger både Bräcke och Lindholmens gymnasier vilket har lite otäcka elever. Incidenter under läsåret har hänt när elever har gått mot lärare med våld från en av de andra skolorna placerade vid Polhem.
Maten är utmärkt! Matkort med 45 kr på kortet varje dag men du kan spendera 65 kr, spendera noga så att det räcker hela perioden! Blandat val på matställen, pizza, Picadelli, Subway, Max hamburgare m.m.

Skolans läge är utmärkt, vy ut över Lindholmen och älven. Härligt på sommaren att sitta på piren och äta men på vintern väldigt kallt. Inomhus är lokalerna ganska slitna och på sommaren blir det väldigt varmt. Bra med solljus in genom skolan och flera uppehållssittarrum att vara i.
Skolans kår är väldigt aktiv och gör ett bra jobb för att det ska hända så mycket som möjligt under året, bl.a. Slaget om innerstaden, bullätartävling och mycket mer!

Skolans elever är uppdelade från mest tre områden. Långedrag, Torslanda och Hovås vilket gör att gemenskapen blir bra stor.
Elev
8 apr 2022

Ekonomi programmet

välj inte polhem ekonomi

SÄmsta skolan någonsin, bara status och rika ungar.
Elev
20 feb 2022

Natur

Rötna lärare men annars bra

Gött med matkort och trevliga klasskamrater. Finns några väldigt bra lärare men allt för många urkassa. Kanske hade otur men på vissa lektioner är det näst intill omöjligt att lära sig. Hade inte internet funnits så hade jag fått urkast på alla prov. På hälften av ämnena är tiden bättre spenderad hemma på att googla upp det man ska lära sig men lat som jag är kommer jag aldrig göra det när jag anmäler frånvaro.
Schemat är också rätt dåligt jämfört med andra skolor.

-Natur Elev som snittar B endast tack vare youtube videos.
Elev
25 jan 2022

Ekonomi

Polhemsgymnasiet I Göteborg

Ett väldigt överskattat gymnasium. Går mitt andra år och har svårt att förstå betygsbedömning. Vissa lärare är svåra i bedömning och använder sig ej utav bedömningsmatriser vilket gör det svårt stt veta vad som krävs för högre betyg. Vissa lärare sämre än andra, en jag har just nu har knappt lärarutbildning och är otroligt dålig så att hela klassen till och med gått och klagat.
med Matkortet har det uppstått problem. Har ibland behövt betala själv även om jag har pengar på kortet. Bräckegymnasiet har stormat skolan.
Elev
8 okt 2021

Ekonomi programmet

Älskar

Tyckte att det var väldigt blandade recensioner om skolan när jag letade efter information till mitt gymnasieval. Valde att börja ändå och trivs hur bra som helst. Visst det är lite ytligt och många som bryr sig om vilka kläder de har på sig, men jag har inte märkt av att någon är otrevlig alls.

Jag går på ekonomilinjen och alla mina lärare är supertrevliga och duktiga på att lära ut. Jag tycker att de är mycket bra på att göra ämnena intressanta och lektionerna värda att gå på. Även rektorn är hur gullig som helst, hon ser till att eleverna får dela med sig av sina åsikter kring skolan och är bra på att visa sig så att alla lär känna henne vilket gör att kan känner tillit och vet att man kan prata med henne om det behövs.

Matkortet är inte alls så krångligt som det verkade, och att få äta sig mätt på god mat är inget att skoja bort. Det finns bra variation av mat och det är ett väldigt bra sätt att umgås på!

Jag tycker att skolan är mycket bra på att introducera nya elever och på att berätta vad som gäller så att alla har koll. Skolan verkar ha bra värderingar!

Välj polhem hörni!! Superbra skola:)
Elev
20 sep 2021

Natur

Polhem natur är bäst

Att sätta en bedömning är väldigt svårt för mitt omdöme gäller endast om man väljer natur som linje. Polhem som generellt är en väldigt bra skola med duktiga och ambitiösa lärare om man inte får ************* i svenskan då :/. Men alla andra lärare jag har haft skulle jag säga är 12/10 bra!!!
Och själva klassen är hur bra som helst, väljer man natur polhem så skulle jag beskriva en averege elev som: smart i skolan, har ett socialt liv även utanför skolan, inte statuskåt, och lagom ambitiös.
Väljer man ekonomi är det en väldigt stor skillnad skulle jag säga. Det är en heeeelt annan sak att säga att du går polhem natur Elle rom du säger polhem ekonomi.
Föredetta elev
18 sep 2021

Ekonomi programmet

Kan både bli väldigt bra eller väldigt dåligt

Till att börja med så är det 50/50 att du får en bra eller dålig lärare… eller någon över huvud taget. Under de tre åren på ekonomiprogrammet så hade vi 5 olika lärare som ständigt slutade och började i alla ekonomirelaterade ämnen. Många av dem helt outbildade lärare utan rätt att egentligen sätta betyg. Skolans osköna rektor tillät detta ändå. Riktigt tråkigt då ekonomiämnena var anledningen att man ens valde programmet.
Favoritisering sker också av lärarna. Vid fler än ett tillfälle så lämnade personer i min klass in näst intill identiska uppgifter till läraren men betygen kunde ändå skilja sig 2-3 steg beroende på vem som lämnade in det. Fjäska lite för de som undervisar om du vill vara på den säkra sidan! Lärarna är helt klart det som behöver prioriteras när man ser över hur man kan förbättra skolan.

Lokalen är placerad i ett väldigt trevligt och lättillgängligt område. Nära till kollektivtrafik, biblioteket och gympasalen. Det enda minuset är väl att det hände några gånger att folk blev hotade och ibland rånade av personer från de övriga gymnasieskolorna i området. Helt okej lokal också. Rent, fin utsikt och bra ljus men med trånga, varma och ofta överfyllda korridorer.

Om du tänkt börja så är det viktigt att du gör så mycket galna och förnedrande grejer som möjligt under nollningen så att du kan få status (det är dock jäkligt kul om man är den typen av person vilket jag själv är). Köp lite snygga märkeskläder också så kan det sociala under gymnasietiden bli rätt kul och mycket fest & stök blir serverat! Har du däremot inte någon status så kan det vara rätt svårt att passa in och hitta folk att hänga med på & utanför skolan.

Matkortet är ett plus! Finns mycket gott, en majoritet av utbudet är skräpmat men om du verkligen vill äta nyttigt så går det. Man får väl i snitt lägga ut 15kr per måltid själv men det tycker jag kan vara värt det. Tur att jag har snabb ämnesomsättning och tränar mycket annars hade jag nog vägt några kilo mer än vad jag gör…

Sammanfattat:
+ Roligt socialt liv om du är rätt typ av person, bra kår, aktiviteter mm.
+ Bra med matkort
+ Tillgänglighet och plats
- Lärare och rektor
- Kan vara rätt segt om du inte tar mkt plats (framförallt ek/samh programmen)
- Stor risk att få både dåliga lärare och tilltrasslat socialt liv.
Kan både bli väldigt bra eller väldigt dåligt!
Föredetta elev
16 sep 2021

Ekonomi programmet

Hierarki

Riktigt kass skola. Hierarki där man va osynlig och kastlös om man inte va superytlig eller hade status. Extremt svårt att få bra betyg (provade att lämna in en uppgift som en annan Elev på en annan skola fått A på, och fick E). Lärare som skrek på en framför alla, var osköna och som inte visa nån empati. Lyssnade inte när man gav feedback. Men värst var nog hierarkin som skedde bland eleverna. Pengar, utseende och status är det enda som spelar roll här.

10/10 bra kurator dock <3
Elev
14 sep 2021

Ekonomi programmet

Bra skola

Personerna är så sköna, jättehärlig stämning! Bra med matkort, hyfsade lärare men framför allt sköna personer! Suuger dock att nollningen är borttagen, den gjorde allt!
Föredetta elev
8 sep 2021

Teknik

Rekommenderar starkt teknikprogrammet

Jag kunde inte gjort ett bättre val av skola att plugga på under min gymnasietid. Är egentligen estetare men valde att gå på Polhems teknikprogram för jag ville ha lite mer att välja mellan inför vidare utbildning. Lärare som varit på skolan längre känns mer kompetenta, lärarna är allmänt hit or miss. Stora majoriteten är fantastiska, men vi hade en lärare (ny) som ingen i klassen gillade och inget gjordes när vi klagade, varken inför läraren själv eller rektorn. Det var det enda jag inte gillade under min tid på Polhem. Designläraren är grym - väldigt kompetent, engagerad, rolig och hjälpsam. Han hjälper en att utvecklas och ger väldigt god feedback.

Klassen jag gick i var väldigt trevlig. Jag var inte jättetajt med någon men kände mig aldrig utfryst. Det var inte ovanligt att folk satt kvar på skolan - särskilt när deadlines närmade sig på projekt blev det tradition att vi satt långa kvällar kvar i skolan för att jobba och hjälpa varandra bli klara. Stämningen i klassen var väldigt go.

Just vår klass hade rykte mellan lärare att vi var särskilt högljudda, så studieron var inte värst bra. Det funka fint med noise cancelling hörlurar.

Matkortet var sjukt nice men instämmer med de andra recensionerna att det var lätt att det blev enformigt.
Elev
22 aug 2021

New york fashion week året om

New york fashion week varje vecka, väldigt ytligt. Är du inte svensk, rik, snygg och/eller har många följare på insta är folk inte så välkomnande. Tyvärr en väldigt ytlig skola med mycket status press, värst e de på samhäll och ekonomi. Matkortet finns det absolut god mat på, man blir mätt och så vidare. Tråkigt att de blir så mycket snabbmat bara, väldigt enformigt då man oftast bara hinner till de närmsta restaurangerna. Lokalerna är inte nya men ändå fina, ljusa och rena å så. Aa inte lika bra på dem lägsta våningarna och längst in i skolan dock. Men ändå helt okej. Fin utsikt och miljö skolan e placerad i :) najs me både båt och buss, så lätt att ta sig till skolan. Lärarna är för de mesta ändå rätt bra, vissa e sämre och vissa e jättebra.

I det stora hela är väll skolan helt okej, har man mycket status är den absolut bättre än om du inte har det. Då kommer man nog va nöjd med sina år. Dåligt med introduktion i början av gymnasietiden vilket speglar sig i klassen i många fall. Sammanhållningen är inte på topp. Men man kan säkert få en toppen klass också, inget man ska ha alldeles för höga förhoppningar om dock.

Känner du att du inte passar in eller blir välkomnad i början, byt då. Det kommer nog inte bli så mycket bättre tyvärr. Bättre att känna samhörighet än att känna sig pressad och malplacerad i 3 år.

Personligen skulle jag väll inte rekommendera ekonomi och samhäll på skolan. Natur funkar väll, och teknik absolut för inriktningen. Inte en hemsk skola men inte toppen för alla.
Elev
7 maj 2021

Ekonomi programmet

Välj inte polhem

Skolan suger, haft problem med lärare på ekonomi sen jag börja, antigen kunde de inte lära ut, var otrevliga eller båda. Konstant hot att bli rånad från bräckegymnasiet (vet vissa som blev det) restaurangerna är också tråkiga då man inte hinner till stan blir det bara subway och pizza som blir väldigt enformigt
Föredetta elev
27 feb 2021

Ekonomi programmet

Polhem<3

Hade världens bästa klass, och socialt de bästa jag gjort. Däremot så är 50/50 om man får en jätte bra lärare eller en dålig. Mycket mer plugg än de andra skolorna och väldigt svårt att få bra betyg. Fjäskar du inte för läraren är de kört oavsett hur bra du gör ifrån dig. Men ändå världens bästa skola. Att de tog bort nollningen förstör dock mer än vad den skadade när den fanns, de va ju ändå friviligt.
Föredetta elev
31 jan 2021

Polhemsgymnasiet åk17

Om du väljer natur eller teknik men ändå vill ha en rolig och social skoltid så är det en mycket bra skola! Bra lärare, bra matkort samt många tysta miljöer i närheten att plugga!
Elev
16 jan 2021

Bästa valet jag gjort

Bästa lärarna jag haft, lugn i klassen, bra arbete. Är verkligen så nöjd!
Föredetta elev
3 jan 2021

Byt skola medan du har chansen

En klassisk "pappa betalar" skola. Har du inte många följare på sociala medier och inte rika föräldrar är detta inte en skola för dig. Har du polhem som förstahandsval skulle jag rekommendera att ändra så snabbt som möjligt.
Man får inget trevligt bemötande när man går in i skolan av både lärare och elever. Jag har mött lärare som har uttalat sig rasistiskt flera gånger. Skolan är som sagt väldigt ytlig speciellt på samhälls- och ekonomiprogramt.

Lärarna är inte heller bra, då dom saknar förståelse för eleverna och går väldigt snabbt fram i undervisningen.

Korridorerna och salarna är trånga.
Föredetta elev
3 jan 2021

Hemsk skola

Ytlig skola, speciellt på samhälls- och ekonomiprogramt. Lärarna saknar förståelse för eleverna. Man får inga trevliga bemötanden från lärare eller elever på polhem. Det är även väldigt trånga koridorerer och klassrum. Det är extremt mycket mer plugg än på andra skolor.
Elev
14 dec 2020

Go skola

Go skola, goa lärare, gott folk, gott käk, lagom tempo beroende linje
Elev
12 dec 2020

Rekommenderar

En skola med status, dock ingen hets alls. Sköna människor och lärare som ler och hälsar. Många bra lärare, finns inget dåligt och säga förutom att det mest bara blir skräpmat med matkortet, men man kan ju äta i bamba också!
Elev
9 dec 2020

Mitt omdöme

Helt okej skola. Undervisningen är medel, trevliga lärare däremot. Strukturen på undervisningen är inte jättebra. Eleverna är väldigt ytliga, popularitet är nästan ett måste för att passa in. Hade höga förväntningar vid skolstart men hade jag kunnat välja ett annat gymnasium om jag hade kunnat resa tillbaka i tiden.
Elev
8 dec 2020

Bättre kan man inte ha det

Stormtrivs enormt på skolan, över mina förväntningar
Visar 30 av totalt 46 omdömen
Diagonalen 4, 41756, Göteborg
Johan Gustavsson, Martin Jonsson, Ingela Linzie Gudmundson
031-3672400

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen