Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

27 Omdömen

3.9
Bra
15
7
3
2
0

superskola!

4.8
Elev · 25 juni 2020
Elev · 25 juni 2020
en bra skola för de personer som kan ta eget ansvar

Bra men ej tillgång till individuel anpassningar

3.1
Elev · 6 juni 2020
Elev · 6 juni 2020
Bra skola men kan inte anpassa så mycket efter individer. Skolan gillar sina regler och standard sätt och kan inte anpassa trots att det hade gynnat en elev

Bra skola

4.3
Elev · 30 maj 2020
Elev · 30 maj 2020
Tyckte att det var en bra skola med bra lärare, däribland en lärare verkligen lyckades väcka intresse för ett ämne, vilket är vad jag valt att studera vidare inom nu

Bra och stor skola

3.9
Elev · 28 februari 2020
Elev · 28 februari 2020
Mycket bra skola med ett fantastiskt idrottsprogram. Lärarna kan uppfattas förvirrade och stökiga men de är duktiga på att lära ut o bryr sig om sina elever. Det är en trevlig skolmiljö och en bra blandning av olika elever. Skolan erbjuder ett stort sortiment av program, inriktningar, individuella val och profiler. Om jag skulle lista två negativa saker om skolan skulle det vara att stora delar av lund dras hit och eleverna går ganska mycket efter status mycket efter hur man klär sig (trender osv). Det andra är att matsalen är på tok för liten för de 2700 elever som går på skolan, men den är under utbyggnad så det blir bättre, bra mat också.

Bra skola

4.4
Elev · 20 februari 2020
Elev · 20 februari 2020
Skolan är bra, eleverna är sociala och trevliga och det är enkelt att hitta vänner. Det är ganska mycket fixering till vad man har på sig. Framförallt hur mycket dina kläder kostar. Då de som har dyra märkeskläder oftast har lite mer ”respekt” av resten av skolan. Lärarna är bra men vissa kan tolkas som förvirrade och oorganiserade, men de vill ens bästa och intresserar sig i ens frågor. Maten är ätbar i de flesta fallen men ibland har jag och mina vänner behövt äta någon annan stans för att maten helt enkelt inte gick att äta. De gör konstiga varianter på maträtter som egentligen är väldigt simpla (tex häller de i ananas i korv stroganoff och kallar det för ”Karibisk korvgryta”). I det hela är det en bra skola och jag ångrar inte mitt val.

Polhem

3.6
Elev · 21 januari 2020
Elev · 21 januari 2020
Skolan är i sig bra och man får bra förutsättningar inför kommande studier. Kraven är höga men är behövliga för att du skall lyckas i framtiden.
Deras idrottsklasser är väldigt bra. Man kan välja vilken idrott man vill som man satsar på och gå både specialisering och NIU. Lärarna har där förståelse över att man har mycket även utanför skolan och anpassar undervisningen. Även om dagarna i framförallt ettan är väldigt långa.
Lärarna är väldigt tillmötesgå och vill elevernas bästa och att den skall lyckas.
Minus är att det är väldigt stora klasser med över 30 elever samtidigt som man behöver jobba väldigt självständigt. Alla passar in Polhem rik, som fattig, svensk, som invandrare alla.
Maten är dålig men det finns ofta många alternativ att välja på och alltid fil om inget passar. Överlag en väldigt bra skola.

Skolan är hemsk.

1.6
Föredetta elev · 24 december 2019
Föredetta elev · 24 december 2019
Mycket äcklig skolmat, ofta oätlig. Hittat plast, hår etc i maten vid flera tillfällen. Matsalen är även alldeles för liten, man får ofta köa i 15-20 min för att ens komma in. Sedan finns där inga bord så då får du köa igen.

Det sker mycket drogförsäljning vid skolan. Och det är mycket elever med utländsk bakgrund som inte pratar svenska etc, som går i vanliga klasser.

Schemat man får är fyllt med hålor. För mig var det så 5/6 terminer och trots det fanns lösningar ville de ej vara mottagliga för det. Lärarna är kassa, mentorerna har man inte i några ämnen, deras system där de påstås ha avsatta veckor då man har enbart moderna språk prov funkar inte, då det är andra prov dem veckorna ändå.

Ofräscha lokaler. Ingen gemenskap i klasserna eller på skolan. Högsta rektorn är i princip aldrig där, inte heller syv. Gjorde omval då jag ej trivdes med linjen och blev lovad en omplacering. De placerade om flera andra bla mina vänner men mig först 3 månader senare och satte mig i en hippologiklass när jag skulle läsa vanlig natur. Frågade om att få byta klass i tvåan men de vägra och sa jag skulle ta studenten med denna klass.

Lärarna har oftast ingen makt över eleverna. På alla lektioner är det kaos och man kan räkna med att behöva ta igen lektionstiden hemma pga ingen arbetsro.

Sådär

3.4
Elev · 23 december 2019
Elev · 23 december 2019
Gillar skolan i allmänhet. Elever är ofta snobbiga och har bara märkeskläder. Hamnar utanför om man inte kommer från finare områden. Maten är jättebra. Vissa lärare är superbra. Gick från B i grundskolan till D i 1an på gymnasiet. 2an fick jag ny lärare och var uppe i B igen. Lärarna spelar roll, många favoriserar, utbildar på ett sätt som inte passar alla.

Fysikspets

5.0
Föredetta elev · 13 december 2019
Föredetta elev · 13 december 2019
Gick fysikinriktningen. Bästa valet jag gjort. Många möjligheter och utmanande kurser. Vi åkte på många studiebesök till bl.a. Barsebäck, Kina och Schweiz.

Superhärlig skola! Goa lärare och elever

3.8
Elev · 11 december 2019
Elev · 11 december 2019
Superhärliga lärare, alla hittar alltid sina gäng/vänner och allmänt härlig social miljö. Utmanade undervisning men stöttande lärare och drivna elever leder till en stor personlig utveckling. Matsalen håller på att byggas ut så den kmr bli större, så det kommer inte vara något problem. Goa 3 år helt enkelt!

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Trollebergsvägen 41, 22654, Lund
Torbjörn Persson Hanö
046-3597310

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  14.9
 • Antal elever
  2500
 • Antal lärare
  187
 • Antal behöriga lärare
  170
 • Elever per lärare
  13.4