Omdömen

4.0
Baserat på 60 omdömen och 452 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 jan 2024

teknik

Mycket nöjd!

Det gör inget att skolan är väldigt stor eftersom man främst hänger i en byggnad med elever från samma program. De flesta lärare är bra, vissa är inte men det finns det på alla skolor. Matsalen är trevlig och jag gillar att man kan träffa nya människor varje dag. Rekommenderar starkt skolan och teknikprogrammet eller natur som min bästa polare går.
Elev
21 maj 2023

Natur

#Stoppasoppan

Väldigt bra skola på alla kategorier. Förutom att det servas näringsfattiga soppor en gång i veckan som är väldigt dåliga och drar betyget drastiskt
#stoppasoppan
Elev
12 okt 2022

Polhemsskolan!!

Bra skola med god ordning och trevliga lärare.
Elev
17 feb 2022

Natur fysikspets

Studiemotiverad skola

Väldigt bra skola, även om Spyken och Katedral kanske är finare skolor (utseendemässigt) kunde jag inte varit gladare att jag valde polhem. Förstående lärare och trevliga elever. Polhem är bra om du är studiemotiverad eller vill bli studiemotiverad.
Elev
29 jan 2022

Det är bara en överskattat skola

Lärarna är kränka och de är för gamla för att jobba i skolan. Jag är helt besviken för läsa i Polhem
Elev
18 jan 2022

Helt okej

Lärarna på skolan är för det mesta väldigt bra. Hade förväntat mig lärare som knappt kunde ens namn men så var det absolut inte. Man får väldigt mycket stöd och en stor fokus läggs på eleven. Många prov och läxor men själva arbetet är inte jätte svårt.

Skolan är stor och extremt packad, det är elever vart man än går och det kan ibland vara svårt att ens få en plats att sitta på. Man kan nästan aldrig fly folkmassan.
Slutligen eleverna… det är en väldigt ytlig miljö, mycket fokus läggs på utseende och status, har aldrig upplevt en sån stor hets innan och det påverkar definitivt ens självkänsla. Har man en mer tillbakadragen personlighet så kan det bli svårt att hänga med.
Välj Polhem om du är social och en ”grupp person”
Gör det inte om du föredrar mindre grupper och ett lugn.
Elev
16 nov 2021

teknik

Sometimes good, sometimes embarrassing

Skola med bra historik, men betyder inte alltid att just de tre åren du läser kommer vara det bästa. Det är lärarna som är anställda då som kommer göra om dina tre år blir bra eller ej. Från 18-21 så var det många nyanställda lärare och då var vi som försökskaniner.

Finns tre sorters lärarna på Polhem: 1. Erfarna lärare som vet mycket om ämnet och är bra på lära ut. 2. Nya lärare som vet mycket om ämnet, men är dåliga på att lära ut. 3. Äldre lärare som lever på gamla meriter.
Elev
11 sep 2021

Polhem har mycket att jobba på

tycker inte att man känner sig välkommen.
Föredetta elev
7 jun 2021

Natur

Lunds bästa gymnasieskola utan tvekan

Superbra skola med bra lärare och undervisning, härlig stämning och många möten med nya personer. Kan starkt rekommendera Polhemskolan ifall man söker en allsidig och allmänt trevlig skola där man kan träffa härligt folk och knyta sociala kontakter för resten av livet. (Välj Polhem!)
Elev
14 feb 2021

teknik

Mycket bra!

Jag tycker att Polhem är en fantastisk skola. Jag har aldrig sett det som ett problem med att den är stor i och med att man främst hänger i en byggnad med elever från samma linje. Många lärare är bra, vissa är inte men sånna finns det på alla skolor. Matsalen är trevlig och jag älskar att man kan träffa nya människor varje dag. Rekommenderar verkligen!
Elev
8 feb 2021

Skit bra skola

Trivs bra på skolan
Rekommenderar
Föredetta elev
2 feb 2021

Inget intresse av elevers välmående

Lärarna är antingen super bra eller extremt dåliga. Ca 50% som är bra/dåliga vad gäller deras kunskap och intresse av att elever ska få godkända betyg. Förutom det bryr sig lärare och rektorer inte om ifall mobbning sker. Skulle påstå att de ser rakt igenom det och bryr sig inte så mycket för att ändra på situationen trots rop på hjälp. Kuratorer och specialpedagoger gör fantastisk arbete dock är det många lärare som inte är helt samarbetsvilliga att göra det bättre för eleverna. Lärarna bryr sig inte heller om hur klass sammanhållningen är vilket är tråkigt.
Skolan är dock väldigt bra för personer som vill resa under studietiden då det finns flertal möjligheter!
Elev
25 jan 2021

Bästa bästa skolan

Älskar skolan, härlig miljö och stämning. Extremt stort och sjukt mycket folk. Positivt i mina ögon. Lärarna är bra, men höga krav på elever. Går Samhäll/Beteende och skulle säga att det är en del plugg. Hanterbart oftast, men man ska vara medveten om det.

Hade valt polhem igen om jag fick chansen, bästa gymnasiet i Sverige!
Elev
19 jan 2021

Bra skola

Gillar skolan, enda som är dåligt är maten o byggnad 2
Elev
11 jan 2021

Polhemskolan

Härlig skola med underbara lärare och elever. Stor skola med många aktiviteter och god mat
Elev
7 jan 2021

Allmänt bra skola, men kan bli för mycket

Riktigt höga krav och tuff skola. Men man får sina möjligheter att förbättras med sina utmärkta bra lärare. Jag är första års elev från natur natur. Gått en termin, fick kämpa väldigt mycket, men det finns många stödgrupper till flera olika ämnen som jag såklart gick på, vilket hjälpte mig oehört mycket. Ibland är det bara väldigt jobbigt, eftersom det kan bli "toxic" miljö ibland, vad jag har upplevt det som. Känns att jag är den enda som upplever detta svårt, eller snarare svårare än andra. Känner mig mycket dåligare än andra. Känns som att många försöker visa sig smarta och starka istället för ibland visa sin svaga sida, så att jag inte känner mig ensam i det här.
Föredetta elev
3 jan 2021

Inte bra alls

Fick ingen individuell hjälp alls, man blir lätt utanför i klassen, skolan är för stor och finns inga möjligheter att lära känna någon utanför ens klass då man aldrig träffar samma människa mer än en gång
Elev
1 jan 2021

Rubrik

Det är en relativt bra skola
Elev
23 dec 2020

Bra skola

Helt underbar skola, lätt att skaffa vänner
Elev
17 dec 2020

polhemskolol9o

Skolan är stor, har bra klasser, sker aldrig slagsmål, relativts bra mat.
Elev
12 dec 2020

bra skola

extremt bra skola, ända som är dåligt är maten
Elev
6 dec 2020

Överlag en väldigt bra skola

Mycket stort val av kurser som är djup gående inom sina respektive område. Ett av nordens bästa bibliotek.
Elev
3 dec 2020

Bästa

Älskar verkligen den här skolan! Den är sååå bra. Går natur natur och älskar klassen.
Elev
30 nov 2020

Grym skola

Superbra skola med härliga lärare och elever! Roligt med en så stor skola
Elev
29 nov 2020

Bra skola

En skola med höga krav på eleverna, allt handlar om vilka lärare man får. Det finns riktigt bra och riktigt dåliga lärare. Men det finns dock flertalet olika stöd för de elever som har det svårt i skolan vilket gör att man ändå får möjlighet att lyckas. Skolmaten är det sämsta jag varit med om under hela min skoltid och som ett idrottsgymnasium bör man kanske tänka lite mer på att det ska vara ätbar mat man serverar. Men som tur är finns det både Lidl och minuten i närheten så man klarar ju sig.
Elev
28 nov 2020

Polhem = dröm

Underbart är ordet. Sämst är skolmaten, men det är lugnt när minuten ligger tvärs över vägen. Kan få mycket hjälp om man har problem med något ämne vilket är väldigt bra.
Elev
27 nov 2020

Auraaa

Allmänt skön aura på skolan. Om du diggar Good vines sök polhem till 100%
Elev
26 nov 2020

Super

Bra lärare. Bra klasser. Kul med mycket folk. Väldigt hög ambitionsnivå och krävs mycket för höga betyg. Men super rolig skola att gå på! Man blir alltid bra bemött och får den hjälp man behöver
Elev
22 nov 2020

Polhem

Skolan i sig är bra. Man har lätt för att hitta nya vänner eftersom alla inte kommer från samma område.
Stor variation på eleverna vilket också gör det lättare att hitta de an klickar med bäst. Tycker även kuratorn, SYV och de ger väldigt bra stöd.

Det negativa med skolan är lokalerna och inredningen. Vissa ställen på skolan är helt stört dåliga (5an, 1an och 2an..) Skulle inte rekommendera skolan till någon som inte vill plugga mycket eftersom det är mycket plugg, och höga krav.

Om man söker roliga aktiviteter för elever. T.ex. insparksdagar, amazing race och allt vad det är så skulle jag inte välja Polhem.
Elev
21 nov 2020

Heja Polhem!

Skolan är extremt bra strukturerad trots sig storkek. Imponerande!
Visar 30 av totalt 60 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen