Omdömen

3.4
Baserat på 12 omdömen och 92 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
16 maj 2023

Fordon transport

Bra skola passar för alla

Skolan är skit bra. Bra stämning och lärarna är bra
Elev
4 apr 2023

Gör dig själv en tjänst, börja inte på Praktiska.

Rekommenderar verkligen inte att börja på Praktiska. Rektorn är inkompetent och gör inget när man kommer med klagomål om lärare eller elever. Det känns inte heller som att han bryr sig om eleverna om jag ska vara helt ärlig. Många yrkeslärare som inte har utbildning vilket även det märks tydligt på sättet som de lär ut och vissa har inte heller fått de medlen som krävs för att kunna ex. sätta betyg eller lära sig digitala verktyg som finns. Homofobi, rasism och sexism är även vanligt bland eleverna som går på skolan och i många fall står lärarna bara bredvid och säger inget om ex. rasistiska kommentarer läggs. Har man någon diagnos så skulle jag verkligen avråda från att börja på den här skolan då man även där inte får någon vidare stöttning. Skolan har inte heller någon tydlig struktur och är ofta slarviga i min mening, det fanns till exempel inget schema de första veckorna och när man väl fick det så var det helt fel kurser och helt fel tid. Jag är vanligtvis en person som alltid gillat tidigare skolor jag gått på och som sällan klagat på lärare men den här skolan är verkligen under all kritik.
Föredetta elev
17 sep 2021

Superbra och snäll administratör

Jag var elev på skolan med Aspergers syndrom. Skolan hjälpte mig jättemycket. De anpassade utbildningen efter min behov. Mest hjälp och stöd fick jag av den ********* *************** på kontoret. Hon var jättehjälpsam och stödjande, lyssnade på mina svårigheter och gjorde anpassningar efter mina behov. Förutom att hon var snäll så var hon också jättesnygg. Jag blev alltid glad efter att ha besökt hennes kontor. ;) Jag var kär i henne under min tid på skolan. :)
Rekommenderar skolan och framför allt hjälp och stöd av den ********* ***************!
Elev
11 sep 2021

hantverk

Helt okej skola :)

Helt okej skola, trivs ändå helt okej.

Fungerar väl bra om man är självgående och kan jobba mycket självständigt, har svårt att jobba självständigt pga minq diagboser och lärarna hjälper oftast till men förklarar oftast inte på sätt så jag faktiskt förstår.

Mycket homofobi som uppstår bland elever på skolan som inte görs något emot förutom att de sägs till en gång.
Personal
19 feb 2021

Kan blir dina bästa skolår

Jag jobbar som lärare på skolan och har gjort det i 10 år. Jag skulle aldrig stanna kvar om jag inte trivdes. Jag har trevliga och kunniga kollegor som kan inspirera mig i mitt jobb.
Mina elever är underbara oavsett om de har lätt för sig i skolan eller om de har svårigheter. Jag gillar att anpassa min undervisning för att nå alla. Jag undervisar i ämnen som till stor del är praktiska och där en stor del blir att jobba med elevernas personliga utveckling.
Det är viktigt att mina elever kommer till skolan, det är det viktigaste om du väljer denna skola.
Kommer du till skolan och går till din APL då kommer denna skola kunna vara dina bästa skolår.
Jag har kontakt med många gamla elever och det är kul att följa dem och se dem utvecklas i deras yrke.
De flesta av mina elever har jobb efter studenten, vilket jag är lite extra stolt över :)
Elev
19 feb 2021

Bra skola

Bra skola där alla känner alla. Lärarna bryr sig om eleverna och kan sina ämnen.
Många har jobb efter studenten.
Elev
19 feb 2021

Kan varmt rekommendera denna skola

Jag tycker det är en jättebra skola där alla känner alla.
Det är även bra med APL för efter studenten har de flesta ett jobb. Men det kräver att man går till sin APL och att man passar tider, vilket är självklart för vem vill ha en anställd som inte kommer.
Vi har även supergod hemlagad mat.
Lärarna är bra och kan sina ämnen och rektorn är trevlig och bra.
Annat
18 feb 2021

Dålig skola

Skolan verkar bra utifrån men elever med funktionsnedsättning/ diagnoser får ej den hjälp de behöver. Homofobi, rasism och funkfobi finns i skolan och görs inte mycket åt. Rektorn lyssnar ej på elevers klagomål och kan ej ta någon form av kritik.
Elev
8 jan 2021

Dålig skola

Jag skulle inte rekommendera att börja på min skola, de lyssnar inte på när man har speciella behov på hur man ska lära sig, när man har en diagnos som till exempel ADHD eller dyslexi, lärarna motiverar inte eleverna tillräckligt mycket för att de ska klara skolan och orka vara på lektionerna. När man inte lyckats med en uppgift så säger de inte vad kan göra för att bli bättre utan de lämnar en själv till att ta reda på de. Lärarna på skolan favoriserar eleverna så att vissa får mer hjälp än andra för att de är ”duktigare”. Tycker allmänt att ingen borde gå på praktiska gymnasiet i Linköping.
Elev
9 dec 2020

Suveränt

Tycker den är super bra på alla sätt, så mycke apl
Elev
3 okt 2019

Bra skola om man är självgående

Bra skola om man är självgående och lär sig lätt. Har man svårt för olika ämnen kan det blir svårt att hänga med i undervisningen. Överlag är skolan bra. God skolmat! Hade önskat ett område till skolgård men det finns tyvärr ej.

Svar från Praktiska Gymnasiet Linköping

Självklart ska man kunna hänga med och få stöd om man har svårt för ett ämne. Har du pratat med lärare eller rektorn? Hör gärna av dig så att vi kan förbättra skolan och stötta dig som elev ännu bättre: Rektorns mejl: joakim.hammar@praktiska.se telefon: 0706-508072
Elev
3 okt 2019

Helt ok.

Håller inte allt de lovar i introduktionen på skolan. Ber elever att bidra och påverka till utbildningen, men förslag puttas undan. Byter lärare ofta, med bristfällig info om det. Rörigt med info om allt. Byter system ofta gällande inloggning på datorer osv. Fungerar absolut helt okej om man inte förväntar sig så mycket av sin skolgång.

Svar från Praktiska Gymnasiet Linköping

Hej, hör gärna av dig till oss så vi kan prata om situationen och hur vi kan bli bättre. Rektorns mejl: joakim.hammar@praktiska.se telefon: 0706-508072

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen