Omdömen

3.2
Baserat på 43 omdömen och 332 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 nov 2023

FY FAN! VARNING TILL ALLA

Jag säger det här med god avsikt till de som vill börja här.
Skolan har inte koll på vad eleverna ska göra, de har missat att lägga in en kurs på schemat i 1an och behövde därför lägga in den i 2an vilket gjorde att man behöver gå från 8-17 med 7 lektioner på en dag.
Om man har fått underkänt i någon kurs så kommer de inte hjälpa en i början av nästa året utan de får man reda ut själv och i vissa fall får man inte ens en chans att få godkänt i den kursen igen. Flertal personal på skolan är otrevliga emot eleverna och kommer ofta med dåligt bemötande. Rektorn pratar om elever framför andra elever och har inget intresse att lära känna elever utan sitter bara på sitt rum. Om man frågor efter rektorn oavsett vad skälet är så säger de i receptionen att man ska skicka ett Mail till henne fast hon sitter i rummet som är bakom receptionen. De flesta lärarna kan hålla med om att rektorn är dålig och otrevlig. Och när man säger de till de så svarar det med "det är bara så hon är" och skrattar lite. Vi har flera outbildade personal.
De stänger av elever när det känner för det men om man blir hotad i skolan så får de eleverna som utfört hotet inga konsekvenser. Om du vill att ditt barn ska kunna bli hotad, gå runt otrygg i skolan, inte få chans till utbildning då är den här skolan rätt. Det har också hänt att det ligger framme papper med elevers personnummer på så alla kan se.
Jag kan garantera att rektorn inte kommer svara på det här recensionen för hon kan inte stå till svars för de saker hon gör.
Annat
28 nov 2023

No thank you 🤭

Jag har en nära vän som går i Praktiska Nacka, verkar vara en fruktansvärd skola.
Det är inte en ända lärare hjälper eleverna med någonting.
Rektorn verkar vara absolut värst, och det verkar inte bara vara hon som tycker det med tanke på vad andra skriver här. Jag var på öppet hus i skolan och rektorn trodde jag var en av eleverna, hon bemötte mig och andra elever BARA på ett otrevligt sätt, sen när de andra kom till skolan så lekte hon hur snäll som helst, mycket konstigt beteende måste jag säga 🙃
Har även vart i lokalerna och måste säga att det är en otroligt konstig konstruktur på skolan.
Elev
12 okt 2023

Barn

Bästa!!

Den första skolan jag genuint velat gå till varje dag. Varenda skoldag jag har vaknar jag upp och mår bra av, jag älskar denna skola mer än allt och de är så himla engagerade lärare när man har svårt med någonting kommer de lägga in alla resurser de kan för att man ska få sin hjälp. De bryr sig också om sitt välmående och märker när man inte mår på topp. Ångrar nästan att det är så mycket praktik för jag trivs så bra i skolan! 10/10!!!
Elev
12 maj 2023

bra skola!

Jag älskar personalen där,inte bara lärarna utan alla mentorer,rektorer,ambassadörer o yrkeslärare. Skolmaten är inte världens bästa men förväntade mig inget annat o delar även mat med andra skolor så de väll ingen big deal. Såklart finns någon enstaka lärare som inte många gillar men i övrigt tycker jag det är en bra skola att gå i som gör mycket för att man ska klara sin skolgång.
Elev
4 maj 2023

Barn och fritidsprogrammet

Min recension

Jag tycker att skolan har mycket bra och snälla lärare men det är en väldigt liten och tråkig skola
Elev
31 jan 2023

i wish i never went there

worst school ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elev
27 okt 2022

Rasist skolan

Börja inte på nacka praktiska om du är en elev med en annan slags etnicitet än svensk för tro mig då kommer du få ett rent helvete. Rektorn (Malin) är rakt av rasist och ringer polisen på eleverna för ingen anledning och bemöter invaderar elever med noll respekt och pratar så otrevligt mot dom. Jag har pratat med ett par lärare om hur rektorn behandlar mig och alla som jag pratat med säger att de beror på rasism. Så se up
Föredetta elev
1 maj 2022

handel

Inte bra men inte dålig

Administrationen är helt efterbliven men lärarna är schyssta och hjälpsamma.
Elev
23 mar 2022

El och energi

Riktigt dålig skola.

Skit skola rent om sagt. Stökig. Smutsig.
El lärarna är jätte dåliga. Dom vill bara göra det så svårt som möjligt dom bara kan. Dom visar inget intresse i att hjälpa eleverna. Dom är dumma mot eleverna.
Lärarna gör inte ett bra jobb att hjälpa en med en jobb.
Elev
23 mar 2022

El och energi

Dålig skola

Riktigt dålig skola och dåliga lärare. Särkilt dåliga el lärare. Dom är lata. Dom vill att eleverna ska få det så svårt och jobbigt i skolan. Dom hjälper inte en och dom är allmänt dumma mot sina elever.
Satsa verkligen inte på denna skola..
Annat
2 jun 2021

Toppenskola!

Nacka Praktiska är en toppenskola med engagerade och kunniga lärare som verkligen ser alla elever. Jag kan varmt rekommendera skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
24 maj 2021

Fordon

Bästa skolan!!!!

Första skolan min son har tyckt om!!!!
Första skolan där lärarna gjort allt för att han ska få den hjälp han behövde!
En helt enormt fantastisk skola
Med världens bästa lärare!!!!
Kan varmt rekommendera den här skolan!!!!
Elev
24 maj 2021

Bättre skola får man leta efter

Bättre skola får man leta efter! Jag har gillat skolan sen första dagen. Här får man utvecklas!
Förälder / Vårdnadshavare
22 maj 2021

Fordon

All personal gör allt för eleverna

Jag har aldrig haft mina barn på en skola där man får så mycket hjälp! All personal gör verkligen allt för att eleverna ska lyckas. Fantastisk skolmiljö, och de bästa pedagogerna. Kan rekommendera den här skolan till alla som vill skaffa sig en yrkesutbildning hos de bästa!
Elev
21 maj 2021

Toppenskola

Detta är en skola där du känner dig sedd och där du får det stöd du behöver!
Förälder / Vårdnadshavare
20 maj 2021

Varning!!

Att vara anhörig till en person på Nacka Praktiska har varit rent av traumatiserande. Det finns EN bra lärare som också är utbildad lärare. I övrigt är det vilda västern.
Vid ETT tillfälle under TRE år följdes praktiken upp. Det har inte funnits planering för en enda praktikplats (Vad man ska lära sig, moment, schema, uppföljning av kunskap). Man får absolut inte hjälp att hitta en praktikplats. Det är helt otroligt att den här skolan får finnas över huvud taget eftersom det är konstanta problem. Det kan utan tvekan ta 25 min att ens starta lektionen, man behöver inte lära sig något utan får betyg ändå, lärare ringer på kvällarna och vill ha hjälp med privata grejer, lärare addar elever på sociala medier. Just nu hålls idrottslektioner via Snapchat.. lärare snackar skit om rektorn med elever, rektorn är bananas. Juste, de har nästan ingen litteratur alls utan du får googla runt och se om du kan lära dig något.

Att 95% har jobb efter studenten har INGENTING med skolan att göra och är en låg andel på ett praktiskt gymnasium. Stäng stället!
Förälder / Vårdnadshavare
4 maj 2021

Fordon

Mysig skola

Mysig skola och snygga lokaler. En grymt stor verkstad som är bättre utrustad än de flesta bilverkstäder!
Elev
29 apr 2021

hotell

Praktik i Italien

Jag har fått göra praktik i Venedig och en kompis till mig ska få göra ett halvårs praktik i Venedig nu efter skolan. Så bra erfarenheter!
Elev
28 apr 2021

åk 3

Skolan där alla ställer upp!

Skolan där alla ställer upp för en!
Elev
27 apr 2021

god mat

God skolmat och man får frukost!
Förälder / Vårdnadshavare
27 apr 2021

Skolan man får hjälp på!

Så fantastiskt fina pedagoger och skolledning. Här får man hjälp och blir sedd.
Föredetta elev
27 apr 2021

Fordon

Fordon är bäst!

Bästa skolan! Älskar mina lärare!
Elev
27 apr 2021

Älskar min skola!

Älskar min skola! Bästa lärarna!!!
Förälder / Vårdnadshavare
12 apr 2021

handel

Engagerade lärare och bra ledning.

Engagerade lärare och bra ledning. Som förälder känner jag mig trygg med att ha min dotter på skolan, hon hade en tuff tid på högstadiet, och så bra som lärarna på Praktiska fångat upp eleverna, bemöter dem på rätt sätt och ser alla! Kan varmt rekommendera skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
8 apr 2021

frisör

trygg skola

Som förälder blir man snabbt kontaktad om det händer något. Jag är så trygg med att min dotter går på skolan, och att lärarna och skolledningen tar tag i allt.
Min dotter har haft svårt i skolan tidigare och inte gått till skolan på grundskolan. Den här skolan går hon till varje dag! Rektor har mött min dotter i entrén varje dag för att hjälpa henne in i skolan. Så bra bemötande!
Elev
8 apr 2021

gemenskap

Bra gemenskap, trygg skola. Hjälpsamma lärare.
Elev
8 apr 2021

Fordon

Bra APL och jobb!

Snart tar jag studenten från den bästa av alla skolor. Har fått lära mig så mycket och haft bra APL-plats som jag nu fått jobb på!
Elev
8 apr 2021

handel

Får bra hjälp när man behöver

Jag ÄLSKAR min skola! Bästa valet jag gjort att börja där.
Man får hjälp när man behöver och min mentor är så bra.
Annat
14 mar 2021

Samhäll

Helt ok

Har sina för och nackdelar
Förälder / Vårdnadshavare
17 feb 2021

Skolan man blir sedd på!

Skolan man blir sedd på!

Min son går på skolan, han har aldrig tyckt om att gå till skolan tidigare, men här har han lärare och personal som bryr sig om eleven! Han längtar till skolan. Lärarna ser varje elev och alla som jobbar på skolan bryr sig verkligen om eleverna! Man får hjälp snabbt och det finns bra stöd för elever som behöver det.
Visar 30 av totalt 43 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen